Lasting innhold ...

Forfatter, kurs og foredragsholder, barnevernspedagog og coach

Bianca Simonsen

Forfatter, kurs og foredragsholder, barnevernspedagog og coach

Bianca Simonsen holder inspirerende foredrag som bygger på positiv psykologi med fokus på det resurssterke menneske!

UFORPLIKTENDE FORESPØRSEL

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpliktende.

Alle opplever en eller flere ganger i livet følelsen av å være ved verdens ende. For Bianca Simonsen var krisen en realitet da mannen hun elsket tok sitt eget liv, og hun ble enke og alenemor til tvillinggutter og fosterbarn da hun var 31 år gammel. Biancas historie har blitt kjent for det norske folk gjennom boken «Etter verdens ende – en historie om å velge livet», som lå flere uker på bestselgerlistene.

Biancas største styrke og drivkraft som foredragsholder er hennes energiske tilstedeværelse og driv. Hennes bevisstgjøring rundt at endringer og kriser kan være begynnelsen på en ny start. Bianca er opptatt av hva tankene gjør med fokuset vårt, og hvordan valg, eller fravær av valg, påvirker livene våre. Bianca er en ettertraktet foredragsholder for landets høyskoler, ideelle organisasjoner, barnehager, skoler og private, så vel som statlige bedrifter.

Bianca legger spesielt vekt på at tilhørerne sitter igjen med konkrete verktøy, i tillegg til ny inspirasjon og mot. Med humor som et viktig virkemiddel.
Biancas formelle bakgrunn er en bachelorgrad i barnevern og videreutdanning i veiledning og coaching. Hun har i mange år jobbet med kommunikasjonskurs for par, blant annet for forsvaret. I dag jobber hun som foreleser ved mange av landets høyskoler og hennes kompetanse på mennesker i utfordrende livssituasjoner blir etterspurt av Bufetat som familierådskoordinator i det kommunale barnevern. Hun er også eier av firmaet Gjør en forskjell AS.

  Bianca holder foredrag om følgende tema:

  • Motivasjon, engasjement og humor. Godfølelse på jobben, hjemme og ellers i livet
  • Hvordan mestre motgang og endring
  • Relasjonell ledelse -i møte med deg selv og andre
  • Takknemlig tilstede – foredraget som bygger på bøkene
  • Fosterhjem – en investering i fremtiden
  • Kommunikasjon – barn og unge/par/kollegaer
  • Selvmord i nære relasjoner. Veien videre
  • Medmenneske eller fagperson? I møte med mennesker i sorg og krise
  • Hun skreddersyr gjerne etter ditt ønske, slik at du får akkurat det du ønsker!

   

  Arbeidsglede i gode og litt vonde dager

  • Hvor fint vi har det på jobben kan ofte leses direkte av på bunnlinjen i form av lavere sykefravær, lavere turnover, høyere produktivitet og bedre kvalitet på arbeidsoppgavene som utføres.  Hva skaper arbeidsglede?
  • Jo, tydelige avklarte forventninger og nyttig feedback i alle ledd!  Så lett og allikevel så vanskelig, spesielt i de litt vonde dagene. Da vi kanskje trenger det som mest!
  • Dette er et nyttig, inspirerende og morsomt foredrag om motet og ansvaret vi alle har for å skape arbeidsglede på arbeidsplassen vår.
  • Passer perfekt for arbeidsplasser i endring

   

  Kjærlighet og ærlighet i barnehøyde

  • Tør du snakke sant om livet til barn og unge?

  Temaet ”kjærlighet og ærlighet I barnehøyde” er en gripbar og konkret innføring i krisepedagogikk. Sentrale spørsmål som hvordan en samtale med barn og unge i sorg og krise bør foregå blir løftet opp og ulike perspektiver presentert. De fleste av oss har mange ganger i møte med barn og unge vegret oss for å gå inn i vanskelige og tøffe samtaler, hvorfor? Vi er kanskje redde for å gjøre større skade? Svarene på dette spørsmålet er mange. Derfor vil dette foredraget både berike og berøre, da temaet er:

  • Hvor ærlige kan vi være med barn?
  • Hvordan kan vi øve på å bli flinkere samtalepartnere for barn?
  • Hvordan møter du barn og unge i krise, som fagperson eller medmenneske?

  Foredraget vil gjøre deg tryggere og bedre rustet til å møte barn og unge som har opplevd kriser. F. eks. skilsmisse, rus i nær familie, fysisk eller psykisk misbruk, mobbing, flytting, dødsfall, psykisk eller fysisk sykdom i nær familie, mor eller far i fengsel eller lignende.

  • Bianca forener teori, praksis og egne erfaringer. Du vil lære konkrete teknikker for støttende kommunikasjon og få styrket ditt relasjonelle mot. Temaet kan leveres som foredrag, halvdags- og heldags kurs. I halvdags- og heldags kurset vil du i utstrakt grad få mulighet til å øve på disse teknikkene som alltid vil være nyttige i arbeid med barn og unge.

   

  Takknemlig Tilstede

  • Bianca Simonsen og Espen Simonsen fra firmaet Gjør en forskjell AS har de seneste årene holdt utallige foredrag for fagmiljøer, næringslivstopper og politikere, samt motivasjonsforedrag for det åpne publikum.
  • Samtidig har mange hundre norske par deltatt på deres kommunikasjonskurs, som de blant annet holder for ansatte i Forsvaret.
  • Paret er også kjent for det norske folk gjennom sine to bestselgende bøker som totalt er solgt i over 45 000 eksemplarer. Hvor krise, kjærlighet, glede og sorg belyses gjennom valg, tilstedeværelse og takknemlighet.
  • Dette er et jordnært og folkelig foredrag om hverdagsmagi. En bevisstgjøring i de små men viktige valgene vi mennesker foretar oss daglig, både på jobb og privat.
  • Er du klar over den innvirkningen dine hverdagslige valg har på dine kollegaer, kunder, venner, og din familie? For ikke å snakke om deg selv! Vet du egentlig hvor viktig nettopp du er? Og vet du hvor lite som skal til for at du skal ha det enda bedre?
  • Vi kan love deg at du vil bli både beriket og berørt. Med humor, refleksjon og enkle verktøy vil dette garantert være en kveld til ettertanke.
  • Foredraget ble fullrost etter første fremføring og tilbakemeldingene var overveldende.
  • Les de sterke historiene om tap av ektefeller i ung alder.

   

  Selvmord i nære relasjoner – og veien videre

  • Foredraget som alle kan kjenne seg igjen i, selv om historiene våre er ulike. Vi har alle kjent på følelsen av sorg, tap og søken etter ”meningen med livet?”
  • Dette er et rørende foredrag med en ekte historie, der Bianca ærlig forteller hvor rått og brutalt det var å bli alene, da hennes mann og pappaen til tvillingguttene deres tok sitt eget liv i 2006. Foredraget tar også for seg skam og tabu, og hvordan Bianca valgte å ta et oppgjør med dette i seg selv.
  • Dette er historien om hvordan ingenting er forgjeves og hvordan kjærlighet til livet, seg selv og andre, igjen kan føre til et meningsfylt liv. Hør hvordan Bianca ved å ta bevisste valg og ved bruk av konkrete verktøy kom seg videre i livet.
  • Hvordan finne man glede igjen? Hvem skal du være? Hva skal du tenke om deg selv? Hvilke verktøy og metoder kan hjelpe deg til å ta bevisste valg?
  • Her gis det blant annet en innføring i positiv psykologi som har fokus på våre styrker og ressurser. Det veksles mellom hvordan du med praktiske øvelser kan utvikle dine ferdigheter og en kort innføring i det teoretiske fundamentet dette bygger på.

   

  Relasjonsledelse – Felles glede ved god ledelse

  • De fleste av oss er privilegerte i dag! Veldig privilegerte, – og vi hver dag vi står ovenfor en bøttevis med valg! Men mengden av mulighetene kan gjøre oss mer enn forvirret! Valgene er der, og det er du som er ”ACTION”. Hva gjør du med det?

  Relasjonsledelse er et tema som tar for seg det relasjonelle aspektet ved ledelse. Bianca fokuserer på å gjøre andre gode. Hun legger stor vekt på ansvaret ledere har for å ta de ansatte i å gjøre en god jobb, og gevinsten av dette. Du vil lære deg grunnleggende coaching metodikk, og coaching ferdigheter som du og dine ansatte vil ha stor nytte og glede av.

  Bianca er blandt annet autorisert av Jan Spurkeland til å undervise i Relasjonsledelse basert på teoriene i boka Relasjonsledelse.

  Hvordan? Hvorfor? Og what’s in it for me? Hva skaper trygghet, engasjement og trivsel? Det legges stor vekt på positiv forsterkning, og hvordan gjøre dette praktisk mulig i en hektisk arbeidshverdag. Foredraget bygges blant annet på positiv psykologi, som har fokus på våre styrker og ressurser.

  I etterkant vil du sitte igjen med en følelse av å være god nok, men med verktøy til å trene på å bli en enda bedre utgave av deg selv som leder, og spille andre gode på veien.

  Foredraget tar for seg:

  • Hva er relasjonell ledelse?
  • En coachende leder stil, hva innebærer det?
  • Positiv forsterkning, hvordan gjøre andre gode.

  Bianca veksler mellom hvordan du med praktiske øvelser kan utvikle dine ferdigheter i coaching og relasjonell ledelse, med en kort innføring i det teoretiske fundamentet som dette bygger på, slik at du i etterkant har grunnlag for å prøve ut en coachende væremåte i ditt arbeid.

  • Dette foredraget kan også leveres sammen med Espen Simonsen som har bred erfaring i dette både i det private og offentlige næringsliv.

   

  Konferansier

  Bianca stiller godt forberedt og tilpasser seg til publikum hun skal snakke til. Som konferansier har Bianca en unik og energisk tilstedeværelse i tillegg til mye humor og selvironi.

Dette sier kunder som har opplevd foredrag med Bianca Simonsen

Les mer...

Foredragsholdere relatert til