Lasting innhold ...

Erling Borgen Cropped

Erling Borgen

Journalist, filmskaper, forfatter og professor

Erling Borgen er en engasjert og ettertraktet foredragsholder som formidler viktige budskap! En rekke av Borgens dokumentarfilmer har vunnet prestisjetunge priser på internasjonale filmfestivaler. Han har også mottatt en rekke nasjonale og internasjonale media- og menneskerettighetspriser.

UFORPLIKTENDE FORESPØRSEL

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpliktende.

Erling Borgen har arbeidet som journalist i 40 år – og var ansatt i NRK i 22 år. Han har laget rundt 6000 nyhetsinnslag for NRK fra hele verden. Han var korrespondent for NRK i Latin-Amerika (1988-1992) og i Asia (fra 1996 – 1999). Borgen er nå professor på Den norske TV-skolen på Lillehammer i «Safunnskritisk dokumentarisme». Han underviser også i etikk, intervjuteknikk og journalistiske metoder og research.

Borgen leder Skandinavias eneste TV-produksjonsselskap som utelukkende lager dokumentarer om menneskerettigheter, kunst og kultur. Dokumentarene er vist på nasjonale og internasjonale TV-kanaler. Han har avslørt den norske våpenindustrien, den norske oljeindustrien og norske bedrifters manglende etikk i sine utenlandsoperasjoner.

I filmen «Et lite stykke Norge» (2006) avslørte han at selskapet Aker/Kværner hadde 600 ansatte på Guantanamobasen. Det norske selskapet bygget treningsbanen for torturhundene, fylte fangeflyene med drivstoff og reparerte fangecellene.

Borgen deltar stadig i TV- og  radio-debatter om ulike temaer. Han har stått sentralt i den norske anti-krigs-bevegelsen og holder utallige foredrag i Norge og i utlandet. De siste ti årene har han, med støtte fra Utenriksdepartementet, avholdt årlige journalist-seminarer for forfulgte journalister i latin-amerikanske land.

Borgen har utgitt ni bøker, og har de siste årene hatt sin egen spalte i Dagsavisen.

    Foredrag av Erling Borgen

    • Borgen er en ettertraktet foredragsholder – og snakker både til små og store forsamlinger. I mange av sine foredrag viser han eksempler fra sine dokumentarfilmer.
    • Han har holdt foredrag for fagbevegelsen, næringslivet og skoleverket. Blant temaer er: Norge som fredsnasjon? Norske bedrifters samfunnsansvar? Hvor går Kina? Norge i Afghanistan, Menneskerettighetenes kår i verden, Mediautviklingen, m.v.
Foredragsholdere relatert til