Lasting innhold ...

Geir - Portrett 1 Cropped

Geir Helljesen

NRK-veteran, konferansier, debattleder og foredragsholder

Book erfaren og engasjert konferansier og debattleder! Geir Helljesen er en av norsk fjernsyns aller mest kjente profiler og forevig forbunnet med valgsendingene hvor han som ekspertkommentator og analytiker har ledet det norske folk gjennom mang et nervepirrende valg.

Send oss en uforpliktende forespørsel

Fyll ut feltene under for å få vite mer om denne foredragsholderen.
Vi kontakter deg innen en arbeidsdag.

Geir Helljesen er en av norsk fjernsyns aller mest kjente profiler og forevig forbunnet med valgsendingene hvor han som ekspertkommentator og analytiker har ledet det norske folk gjennom mang et nervepirrende valg.

Han var dessuten redaktør for en bok om valg i Norge, knyttet til stortingsvalget i 2009.

Geir har vært ansatt i statskanalen fra 1968 til 2009. I løpet av den perioden jobbet han blant annet som nyhetsanker, men mesteparten av tiden med politisk reportasje, med ansvar for norsk og nordisk politikk. Geir Helljesen er utdannet som cand. filol med fagene statsvitenskap grunnfag, historie mellomfag og engelsk hovedfag.

I tillegg til politisk reportasje, har han hatt et stort ansvar for dekningen av Nobels fredspris siden midt på 1970-tallet. Han har laget en rekke reportasjer og programmer om norsk kultur, i første rekke med billedkunstnere.

Det er ikke bare blant publikum Geir Helljesen er populær. Han ble satt stor pris på som kollega i NRK hvor han var klubbleder i Dagsrevyen i flere perioder, samt medlem av NRKs styre, valgt av de ansatte fra 1990 og fram til 2008.

I 2005 ble han kåret til årets journalist, og i 2008 fikk han Gullrutens hederspris. I 2009 ble han utnevnt til Ridder 1.klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs orden.

    • I tiden etter NRK har Geir med stor suksess, drevet med konferanse/ seminar- og debattledelse samt holdt en rekke kåserier/foredrag.
    • Han har særlig konsentrert seg om «Mennesker jeg møtte gjennom mer enn 40 år i NRK», der han kåserer om den betydningen politikere og kulturpersonligheter har hatt for vårt samfunn, og hvordan han møtte dem gjennom sitt arbeid i NRK.
    • Han har også holdt kåserier/foredrag med tittelen «Nobels Fredspris – over alle grenser», som en hans opplevelse av fredsprisens historie og dens betydning, og om møter han har hatt med fredsprisvinnere fra midten av 1970-tallet om fram til i dag.
    • Han snakker også om Island og utviklingen der de siste 40 årene.
Dette sier kunder som har opplevd foredrag med Geir Helljesen

Les mer...

Foredragsholdere relatert til