FORESPØRSEL OM FOREDRAG

Fyll ut feltene under. Det er helt uforpliktende og du får raskt svar.

Foredragsholder:
Navn:

E-mail:

Telefon:

Bedrift/organisasjon:

Evt. dato/periode:

Evt. kommenter:

Ja takk – jeg vil gjerne motta nyhetsbrev om nye foredragsholdere m.m
Foredragsholder Lisa Vivoll Straume

Lisa Vivoll Straume

Gründer og doktorgradsstipendiat ved Psykologisk Institutt, NTNU.

Det har vært stort fokus på hva som gjør folk syke. Lisa Straume er mer opptatt av å finne ut av det motsatte – nemlig hvorfor de som er fornøyd og lykkelige på jobb faktisk er det.

Lisa holder foredrag om positiv psykologi som er det vitenskapelige studiet av det gode liv. Psykologien har en tradisjon for å være sykdomsorientert og bygger på en medisinsk modell hvor man tar utgangspunkt i problemene, diagnostiserer dem og behandler dem. Positiv psykologi har til hensikt å kompensere for en skjevhet i denne måten å tilnærme seg mennesket på, og bidrar til å gi oss kunnskap om hvordan vi kan videreutvikle livene til friske mennesker, bygge det gode i livet, og tilrettelegge for personlig vekst, velvære og lykke.

Forskning viser at optimistiske mennesker gjør det bedre på arbeid, skole og i sport, og har et bedre forhold til menneskene rundt seg. De blir sjeldnere deprimerte og får færre fysiske problemer, og utvikler bedre forhold til sine medmennesker

Lisa har jobbet med temaet i både forskning og praksis de siste 10 årene. Foredragene hennes er i tillegg til å være faglig forankret, også svært underholdende og skaper stor engasjement og begeistring.

Book et inspirerende foredrag om positiv psykologi av faglig dyktig, engasjerende og underholdende foredragsholder!

Foredrag av Lisa Vivoll Straume

Her er noen eksempler på tema Lisa holder foredrag om:

Endring og utvikling

Alle mennesker og organisasjoner er mer eller mindre i konstant endring og utvikling. Noen ganger er endring og utvikling en planlagt prosess startet gjennom bevisste valg, andre ganger skjer det som et resultat av tilfeldigheter. Uansett årsak, sitter vi igjen med to muligheter. Vi kan velge å være passivt ventende med håp om det beste, eller vi kan ta et aktivt grep for å la endring og utvikling gå i en konstruktiv retning. Hva velger du?

Flyt som ressurs

Har du noen ganger tenkt på hvem du er, når du er på ditt beste? Mest sannsynlig er det når du er så oppslukt og engasjert i det du holder på med, at du glemmer både tid og sted – ja til og med deg selv. Denne opplevelsen kaller vi flyt, og er på mange måter en strevsom form for lykke. Flyt henger nært sammen med andre fenomen som læring, utvikling, motivasjon, interesse og energi. Flyt er en fantastisk ressurs fordi opplevelsen er tilgjengelig for alle, vi er bare forskjellige på hvilke situasjoner som trigger den. Hvor er din flytsone?

Personlig utvikling

Personlig vekst er den strevsomme formen for lykke, og kan være et resultat av både tilfeldige hendelser vi utsettes for og bevisste valg vi tar om å utvikle oss selv. Når vi jobber med personlig vekst i veiledningsprogrammene våre, starter vi alltid med en kartlegging av deltakers styrker, ressurser og typiske utfordringer. Veiledningen handler i stor grad om å systematisk trene på hvordan å best håndtere utfordringer gjennom å anvende egne styrker. Kjenner du dine signatur-styrker?

Helsefremming

Det tradisjonelle perspektivet på helse har i stor grad dreid seg om å behandle flere tilfeller av, eller redusere risiko for, sykdom. Det er et verdifullt og viktig perspektiv, men ikke tilstrekkelig. I både forebyggende, behandlende og videreutviklende helse er vi nødt til å bygge på de faktorene som faktisk fremmer god helse. Positiv psykologi som fagretning innehar kunnskap og metoder for helsefremming. Vil du bidra til å skape helsefremmende arbeidsplasser?

Mental trening

Mental trening består i lære seg ulike teknikker for å forstå og regulere egne følelser, tanker, reaksjoner og atferd. Motivet for å lære seg teknikker og få bistand i denne typen trening er svært varierende, men resultatet er ofte likt: Lisa sitter på et mange ulike verktøy og teknikker innen mental trening. Vil du vite mer om Lisas verktøykiste?


Relaterte foredragsholdere:

Foredragsholder Karin Fevaag Larsen

Karin Fevaag Larsen

Karin skaper begeistring, humor og ord til ettertanke. Hun får ofte betegnelsen ”energibombe”.
Foredragsholder Cecilie Ystenes

Cecilie Ystenes

Mental trener for toppidrettsutøvere og personlig coach for ledere og medarbeidere i næringslivet.
Foredragsholder Sven Svebak

Sven Svebak

Forlenger en god latter livet? Inspirerende og underholdende foredrag om viktigheten av humor.
Foredragsholder Trond  Haukedal

Trond Haukedal

'God morgen, solstråle' er et begrep for mange. Lun humor og motiverende stil er Tronds varemerke.

Nyheter

Mangler du inspirasjon?
Ivar «Ravi» Johansen gir deg en solid inspirasjonsinnsprøyting om nytenking og avliver kreativitets-myter.
Hvordan selge noe ingen vil ha?
Jo Røislien viser deg hvordan kunnskap om kulhet øker sjansene for suksess. Han gir deg også en tre-punkts oppskrift for kulhet som kulturelt fenomen.
Yahya Hassan
...lever med politibeskyttelse døgnet rundt etter å ha publisert dikt som går til angrep på islamdominerte innvandrergettoer i det danske samfunnet.

Fremhevet foredragsholder

Om å ikke gi opp når det ser som mørkest ut - og om å nå egne og felles mål.
Med innsikt og humor fremkaller hun tårer og latter – selv blant dem som ikke er direkte berørt.
Nina mener at glede, engasjement, glød og entusiasme kan bringe et hvert menneske veldig langt.
En unik kunnskapskilde om hvordan bevegelse er relevant for alle uansett bransje.
Han klarte å snu folks holdninger til MGP og melodisirkuset ble allemannseie igjen.

Nyhetsbrev

Ønsker du å motta nyhetsbrev fra Athenas?

Email*
 
Athenas · Storgaten 24 · 3126 Tønsberg
Dudal Webdesign