Lasting innhold ...

Lise von Krogh

Gründer, ernæringsfysiolog og høgskolelektor i ernæringsfag

Lise von Krogh er en erfaren foredragsholder for bedrifter, organisasjoner og institusjoner. Kostholdsforedragene er både informative og underholdene. Essensen av Lises foredrag er at et sunt kosthold skal være et smart kosthold som skal være mulig å få til i hverdagen. 

UFORPLIKTENDE FORESPØRSEL

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpliktende.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Lise von Krogh er ernæringsbiolog (cand.scient) fra Universitetet i Bergen. De siste årene har hun vært ernæringsrådgiver for klikk.no, Nutricom (dinkost.no) og kostholdsekspert for Shape-up. Du så henne kanskje også som ernæringsfysiologen som fulgte opp deltagerne i NRK Bedre puls, våren 2010.

Idag er Lise gründer og daglig leder i von Krogh Ernæring Ltd, og jobber som ernæringsfaglig rådgiver med fokus på et forebyggende kosthold, ernæringskommunikasjon og matmerking. Hun underviser også fast ved ernæringsstudiene på Høyskolen Kristiania (Helsehøyskolen), og er fast skribent for Bramat.no og Økologisk.no. I tillegg fotograferer- og lager hun oppskrifter på oppdrag for kunder.

Lise er en matnerd og matblogger – med vekt på bærekraftige, lokale og økologiske råvarer som hun blant annet dyrker selv. Lises motto er at mat skal være «enkelt, sunt og godt» samtidig som hun er opptatt av hvilke ringvirkninger matvalgene våre fører til med hensyn til miljø, etikk og helse. Nylig startet hun opp med birøkt og kaninavl (til slakt).

Lise er forfatter av boken Ernæringsleksikon og medforfatter på flere bøker om kosthold. Hun er også en hyppig brukt fagkilde i pressen, og har lang erfaring som foredragsholder.

Lise holder foredrag på norsk.

    Smart kosthold for bedre helse

    Dette foredraget er et grunnleggende foredrag om kosthold. Her tar vi utgangspunkt i hverdagslivet og ønsket om å generelt spise sunnere på en smart måte. Lite fokus på slanking eller livsstilsykdommer.

    •  Hva inneholder maten og hva skjer når vi spiser den?
    •  Hva betyr kostholdet for helsen vår?
    •  Hva er et «balansert» kosthold – er du avbalansert?
    •  Måltidet og hvordan forsyne seg
    •  Hvorfor er det så viktig å spise frukt og grønt?
    •  Hvordan velge rett mat i butikken
    •  Smart mat for hele kroppen og hele familien

     

    Et godt kosthold for en bra treningsøkt og overskudd i hverdagen

    Trening og kosthold hører sammen. Dette foredraget er beregnet for mosjonistene, men de mest aktive vil nok også lære litt her. Dette foredraget skal hjelpe deg å spise riktig slik at du får en god treningsøkt og overskudd i hverdagen.

    •  Trening er viktigere enn kostholdet – eller er det omvendt?
    •  Trenger mosjonister et spesielt kosthold?
    •  Mat og drikke før, under og etter trening
    •  Når trenger du sportsdrikker og andre kosttilskudd?
    •  Mat og drikke på langtur eller fjelltur
    •  En tidlig morgenøkt – skal du spise først eller ikke
    •  Kroppens behov for protein når man trener – kan man spise vanlig eller må man ta tilskudd for å få effekt?
    • Gjør karbohydrater det lettere å trene?

     

    Kosthold ved skift- og nattearbeid

    Hva du spiser når du jobber skift har betydning for den nåværende og fremtidige helsen. Feil mat kan kan øke risikoen for overvekt og sykdom. Mange som jobber natt eller skift er klar over dette, men synes det er utfordrende å få til et riktig kosthold. Dette foredraget gir råd og veiledning til skift- og nattearbeidere i alle slags bransjer. Et riktig kosthold gir god helse og påvirker arbeidsevnen positivt. Tema som berøres:

    • Hvordan kroppen påvirkes av stress, lange arbeidsdager, nattarbeid og søvnmangel
    • Hva slags kostholdsutfordringer er vanlige
    • Hvordan kostholdet kan bedre livskvalitet og forebygge livsstilssykdommer
    • Råd om valg av matvarer, måltider, spisemønster og –rytme
    • Planlegging av måltidene gjennom natten

     

    Sunne matpakker og kosthold i barnehager

    • Matpakkekurs i en barnehage.
    • Først holder Lise kostholdsforedrag for foreldre og ansatte. Deretter lager foreldrene matpakker som skal bli barnehagens egen matpakkebok.
    • Lise foreleser, leder gruppearbeidet og tar bildene.

     

    Kosthold for kontoransatte

    Mat og helse opptar mange. Alle vet at det vi spiser har betydning for kroppsvekten og helsen vår. I dagens kostholdsdebatt kan det virke forvirrende hva som er et sunt kosthold å følge. Vi er selvsagt ansvarlig for vår egen helse, men helsen påvirker også arbeidsevnen. En hver arbeidsgiver ønsker friske ansatte som ikke gambler med helsen sin. Hva den ansatte spiser på jobb og hjemme har både betydning for den ansatte og bedriften, og kan inngå som en del av bedriftens HMS-virksomhet. Dette foredraget gir enkle og solide råd som alle og enhver kan følge. Tema som berøres:

    •  Et overblikk over kostholdsdebatten, lavkarbo vs myndighetens kostholdsråd
    •  Dagens kostholdsutfordringer
    •  Smarte kostholdsråd for folk flest

     

    Andre aktuelle tema

    • Kosthold ved vektreduksjon og vektkontroll
    • For seniorer og eldre, ved revmatisme
    • Fargerik mat og antioksidanter
    • Livsstilsykdommer
    • Kosttilskudd
    • Vegetarisk kosthold
    • Kosthold for aktive utviklingshemmede
    • Trenddietter – noe som virker?
    • Du kan booke et av foredragene overfor eller Lise kan skreddersy et foredrag til ditt behov.

     

Foredragsholdere relatert til