FORESPØRSEL OM FOREDRAG

Fyll ut feltene under. Det er helt uforpliktende og du får raskt svar.

Foredragsholder:
Navn:

E-mail:

Telefon:

Bedrift/organisasjon:

Evt. dato/periode:

Evt. kommenter:

Ja takk – jeg vil gjerne motta nyhetsbrev om nye foredragsholdere m.m
Foredragsholder Mette Mørken

Mette Mørken

Rullestolbruker, coach og motivator

Book et inspirerende foredrag om motivasjon, lykkeverdier og hva som egentlig er viktig med en meget sprudlende og særs engasjert foredragsholder! Mette er spesialpedagog, og hun har rappelert ned Rådhusveggen i Oslo 2 ganger. I rullestol. …

Mette, som én av 12 i Norge, er utdannet Goal Mapping Practitioner. Teknikken øker måloppnåelse med 20-30%. Dette målsystemet brukes blant annet i Microsoft, Siemens og Coca Cola.

Etter en bilulykke i 1995 brakk Mette ryggen og ble totalt lam fra livet og ned. Hun fikk beskjed om at hun aldri kom til å gå igjen, men etter 3 måneder rørte tærne på seg og hun har sakte men sikkert trent seg opp til å kunne gå med stokker på korte avstander. Hun er i dag delvis avhengig av rullestol. Hun mener lykken sitter i hjertet og hodet, ikke i bena!

Mette Mørken er spesialpedagog med faglærer i ernæring, helse og miljø i bunnen. Mette har og utdannelse og erfaring som turoperatør, og i tillegg flere år som daglig leder i bar- og restaurantbransjen, under sine 11 år som Londonbeboer. Hun snakker derfor flytende engelsk og holder gjerne foredragene på engelsk.

Hun har jobbet på Sunnaas sykehus som helse- og spesialpedagog. Hun var senere faglig ansvarlig på Elverhøy lærings- og mestringssenter, som er en spesialskole for ungdom som ikke takler den «vanlige» skolehverdagen.

Etter å ha jobbet i forskjellige land, med mange forskjellige nasjonaliteter og i flere forskjellige serviceyrker har hun tilegnet seg en bred erfaring og stort engasjement innen kommunikasjon og service.

Hun har også rappelert ned Rådhusveggen to ganger, 1 gang som åpningen av «World Congress Rehabilitation Internasjonal» og andre gangen som konferansier på Helse Sør-Øst sin rehabiliteringsuke. 

Foredrag av Mette Mørken

Lykken sitter i hjertet og hodet, ikke i beina!

Før Mette ble lam, levde hun alltid i nuet, uten noen form for planlegging eller målsetting for fremtiden. Etter den alvorlige skaden har Mette blitt mer og mer bevisst på å sette egne mål og innvirkningen dette har på hennes liv. Livet hennes har blitt en spennende livslære som hun på en fantastisk måte deler med andre. Etter ulykken og skaden måtte hun finne ut hva hennes virkelige verdier i livet var… Hva var det egentlig som var viktig i livet? Bare det å kunne gå på bena sine?

Hun snakker om at dagen er ingen selvfølge, at ting ordner seg er heller ingen selvfølge. At det finnes andre verdier som gir en dypere mening med livet, om det er foran peisen i en god samtale en kveld sammen med en god venn, eller om å forstå hvordan samfunnet fungerer og at man faktisk er en del av det om man er bevisst eller ikke.

Mette’s foredrag er levende, praktiske, uformelle og svært engasjerende, noe som gjør det spennende og gøy å høre på. Hun gir mye av seg selv, hun sprer latter og glede og hun får lytteren til å tenke over hva man selv kan bidra med for å lykkes; i hverdagen som menneske, innad i familien, i vennekretsen, og utad i samfunnet generelt.

Kommunikasjon, arbeidsglede, trivsel og samarbeid innad i bedriften

Mellommenneskelig energier er også et emne som har opptatt Mette etter ulykken og det nye livet hennes. Hovedenergien her er kommunikasjon. Hvordan mennesker påvirker hverandre på godt og vondt i sin daglige kommunikasjon. Hvordan god kommunikasjon kan styrke ditt arbeidsmiljø og øke arbeidsgleden til de ansatte.

Hele 93% av hva vi kommuniserer til hverandre er ikke verbalt, det vil si gjennom ansiktsuttrykk, fakter, bevegelser og holdninger. Kun 7% er fra vårt ordbruk. En forståelse av kroppsspråk - selv om mye av det vi vet intuitivt - hjelper oss til å kommunisere og forstå andre mer nøyaktig.

Bevissthet om kommunikasjon av generelle holdninger og selvinstruksjoner er viktig for motivasjon og mestring. Den generelle kommunikasjonseffekten som ligger i instruksjonen å «gjøre hverandre bedre», har en utvelgende og generell trygghets-, tilhørighets-, trivsel- og prestasjonsfremmende funksjon. Mette er opptatt av å rette oppmerksomheten mot hva vi gjør og ikke hvordan det går.

Goal Mapping

Mette er utdannet Goal Mapping Practitioner som én av 12 i Norge. Goal Mapping teknikken øker måloppnåelse med 20-30%. Målkartsystemet brukes blant annet i Microsoft, Siemens og Coca Cola i Storbritanina. Bli blant de første i Norge som lærer å bruke teknikken for å oppnå mål privat og profesjonelt. Å sette mål er en naturlig funksjon for hjernen. Når vi tar beslutninger utløser vi en underbevisst prosess som forvandler beslutning til handling.

Å lære den mest effektive måten å sette mål på er en viktig forutsetning for suksess, både for enkeltpersoner, grupper og organisasjoner. Goal Mapping er et unikt verktøy til bruk på ulike områder. For å kartlegge, følge opp og evaluere mål, idemyldring, strategiplanlegging og skape felles visjon for team. Metoden er utviklet av Brian mayne og Lift international.

Å være en god rollemodell

Se mennesket og ikke skallet, vi er alle like med tanke og følelser som fører til gode og mindre gode handlinger. Hvordan påvirke tankene dine? Bli bevisst på hvordan hjernen din påvirkes av deg og av andre! Positiv psykologi i praksis.

Mette bruker sin egen historie og erfaringer for å forklare på en jordnær og humoristisk måte hvordan hun bevisst jobber mot å utnytte alle sine ressurser på best mulig måte. Dagens samfunn har stort fokus på det fysiske og vi mennesker defineres ofte utifra vårt ytre bildet. Hva med det psykiske, det indre selvbilde, selvfølelsen, vår sosiale kompetanse og vårt dannelsenivå?

Med sin spesialpedagogiske- og helsepedagogiske bakgrunn er Mette opptatt av å fokusere på menneskets styrker som et enkeltindivid og på alt som oppnås under godt samspill.

Foredrag tilpasses din bedrifts behov og utover dette skreddersyr også Mette foredrag på bestilling sammen med dere. Alle foredrag kan holdes på norsk og engelsk eller begge deler.

Seksualitet og egen identitet.

Innstillingen, motivasjonen og gleden sitter i hodet og hjertet ikke i beina eller resten av kroppen, og det må brukes for at man skal framkalle hvilken som helst følelse/utvikling. Dette er universelt for alle mennesker uansett kultur eller religion. Problemet er ikke nødvendigvis å være lam, men å tenke at man ikke har noen muligheter eller håp for livet videre.

For eksempel er det viktig å føle seg attraktiv/verdifull for seg selv og andre om man skal ha glede av sin egen seksualitet, at man har noe å bidra med på flere nivå - seksualitet er ikke bare fysisk. Det er hva man tenker om seg selv og sin egen situasjon og egenverdi som er avgjørende for å ha et godt samliv med en partner, eller å finne en partner å ha et godt samliv med.

Det er også et tydelig innspill til hva helsepersonell bør tenke på i samtaler med pasienter, nemlig; Hvordan trigge engasjement, nysgjerrighet, optimisme og håp for eget liv for å oppnå best mulig livskvalitet?


Dette sier våre kunder som har opplevd et foredrag med Mette

"Når ordene betyr noe"
Det finnes mange historier. Mange blir fortalt. Mange er spennende og mange gjør inntrykk. Noen fester seg og noen glemmes. Av og til er det ikke selve historien som gjør mest inntrykk, men mennesket bak historien.
Mette Mørken forteller gjerne sin historie. Du vil garantert finne den spennende. Du vil tro at den vil handle om hennes ”skjebne”, om hvordan livet hennes ble snudd opp ned da hun ble alvorlig skadet i en bilulykke. Etterpå vil du forstå at den egentlig handler om deg. Om hvordan du lever ditt liv.
Fortelleregenskaper og formidlingsevne er avgjørende for en god foreleser. Det finnes mange, og selv har jeg hørt utallige gode foredrag, de fleste både interessante, lærerike og underholdende.
De beste er også inspirerende og motiverende. Men svært få treffer deg slik Mette Mørken gjør. Det gjør noe med deg.
Gled deg!

Line Fuglehaug, Kommunikasjonsrådgiver, Sykehuset Innlandet

Relaterte foredragsholdere:

Foredragsholder Marco Elsafadi

Marco Elsafadi

Om å ikke gi opp når det ser som mørkest ut - og om å nå egne og felles mål.
Foredragsholder Mia Törnblom

Mia Törnblom

Sprudlende foredrag om hvordan man trener opp selvfølelsen.
Foredragsholder Mikael Andersson

Mikael Andersson

Foredragene har påvirket og forandret mange menneskers syn på seg selv og hva som egentlig er mulig.
Foredragsholder Karin Fevaag Larsen

Karin Fevaag Larsen

Karin skaper begeistring, humor og ord til ettertanke. Hun får ofte betegnelsen ”energibombe”.

Nyheter

Mangler du inspirasjon?
Ivar «Ravi» Johansen gir deg en solid inspirasjonsinnsprøyting om nytenking og avliver kreativitets-myter.
Hvordan selge noe ingen vil ha?
Jo Røislien viser deg hvordan kunnskap om kulhet øker sjansene for suksess. Han gir deg også en tre-punkts oppskrift for kulhet som kulturelt fenomen.
Yahya Hassan
...lever med politibeskyttelse døgnet rundt etter å ha publisert dikt som går til angrep på islamdominerte innvandrergettoer i det danske samfunnet.

Fremhevet foredragsholder

Med humor og faglighet, konkrete eksempler og fortellerkunst treffer han deltakerne gang på gang.
Erfaren, underholdende og inspirerende foredragsholder avslører hvordan du får bedre dager på jobben.
Komikeren har utviklet en unik stil hvor han kombinerer bare tull med nyttig læring.
Engasjerende foredragsholder som brenner for å få deg til å prestere bedre.
Om å ikke gi opp når det ser som mørkest ut - og om å nå egne og felles mål.

Nyhetsbrev

Ønsker du å motta nyhetsbrev fra Athenas?

Email*
 
Athenas · Storgaten 24 · 3126 Tønsberg
Dudal Webdesign