Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
profile-cover-generic-05

Få den beste kunnskapen fra toppidretten

Bjørge Stensbøl

Bjørge Stensbøl

Bjørge Stensbøl er en ettertraktet foredragsholder og tidligere toppidrettssjef ved Olympiatoppen, Toppidrettssenteret i Oslo.

Forespør enkelt om pris og dato
Uforpliktende forespørsel på Bjørge Stensbøl

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
About icon

Om Bjørge

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

Gjennom sin karriere som norsk idrettsleder utviklet Bjørge Stensbøl en enorm erfaring og kompetanse innen ledelse og viktigheten av en sterk organisasjonskultur.

I dag er han en ettertraktet foredragsholder og jobber som konsulent med organisasjons- og lederutvikling i næringslivet, med fokus på overføringsverdien mellom toppidrettstankegangen og næringsliv. Bjørge har jobbet med kunder som Sparebanken Hedmark, Kongsvinger Statoil, Marine Harvest/MOWI, DnB og andre.

Et foredrag med Bjørge Stensbøl gir deg:

 • Innsikt i hvordan prestasjonskulturen i toppidretten kan overføres til næringslivet.
 • En foredragsholder med svært stor ledererfaring og kompetanse.
 • Redskaper til å trene systematisk for å utvikle og forbedre egen atferd, og bygge dynamiske lag som utfordrer hverandre.

På 80-tallet jobbet Bjørge Stensbøl som banksjef i Sparebanken Hedmark Kongsvinger. Deretter ledet han, som toppidrettssjef og styreformann, Olympiatoppen gjennom gullalderen. Han er kanskje mest kjent for den historiske snuoperasjonen i norsk idrett som gjorde Norge til en internasjonal stormakt innen toppidrett.

I oppløpet til Lillehammer 1994 satt Bjørge som visepresident for Norges Olympiske Komité og var president for Norges Skiskytterforbund, samt styremedlem i Lillehammer Olympic Organizing Commitee (LOOC).

Etter en resultatsterk periode som toppidrettssjef gikk Bjørge over til SAS Braathens som HR- direktør, ansvarlig for sammenslåingen mellom SAS og Braathens. Siden har han jobbet med leder- og organisasjonsutvikling.

Bjørge jobber nå som del av et team i Kulturbyggerne/Profile Management under Nordic Hub, som blant annet vektlegger endringsledelse, organisasjonsutvikling og digitalisering. Han har også gitt ut en rekke bøker om norsk idrett, prestasjonskultur og overføringsverdier mellom toppidrett og næringsliv og offentlig virksomhet. Høsten 2020 er han medforfatter av boken “Tutta – uten mot, ingen ære”.

Gjennom sitt betydningsfulle arbeid innen idrett har Bjørge blitt utnevnt som Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Vis foredrag med Bjørge Stensbøl
Bjørge Stensbøl foredrag

Hvordan bygge en prestasjonskultur?

 • Nødvendigheten av ekte erkjennelse for at kulturutvikling er nødvendig
 • Utgangspunkt i visjon og mål
 • Etablering av mestringsstrategier
 • Månedlige prestasjonssamtaler
Bjørge Stensbøl foredrag

Hvordan lede i en prestasjonskultur?

 • Hvordan gå fra å gjøre tingene riktig til å gjøre de riktige tingene
 • Utvikle, delegere – gi mye ansvar nedover
 • Dyrke mestringsklima
 • Stille krav, følge tett opp og gi tilbakemeldinger
Børge Stensbøl foredrag

Hvordan bygge en sterk tilbakemeldingskultur?

 • Subjektive tilbakemeldinger
 • Tydelige tilbakemeldinger
 • Tidlige tilbakemeldinger

Referanser

Bjørge Stensbøl kom inn som ett frisk pust i vår region i 2016. Han har tydelige krav og verdier som settes i live til deltakerne. Dette passer for noen og kanskje ikke fullt så god for andre. For undertegnede traff det veldig godt og dermed ble også utviklingen langt over snittet. Vi fikk en god gjennomgang på «egen person» og ble bedre kjent med meg selv. Mine daværende lederegenskaper ble utforsket og justert til det bedre. Tilbakemeldingen på endringen i leder stilen fra mine underordnede har vært utelukkende positiv og noe jeg har tatt med meg videre i den posisjonen jeg er i i dag. Jeg kan på det sterkeste anbefale Bjørge Stensbøl både som foredragsholder og lederutvikler.

Anders Laugsand

Mowi
Uforpliktende forespørsel på Bjørge Stensbøl

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989

Foredragsemner med Bjørge Stensbøl