Lasting innhold ...

Tlf. 911 16 989

Alle hverdager mellom 08:00-16:00
Daniel Rye

Daniel Rye

Den danske freelance fotografen forteller selv om sine hårreisende og rystende oplevelser som gissel hos Islamisk Stat.

Forespør enkelt om pris og dato
Uforpliktende forespørsel på Daniel Rye

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Et Daniel Rye foredrag er levende, åpenhjertig og med grusomme detaljer. Han gir et sjeldent innblikk i det marerittet han overlevde som gissel hos den Islamske Stat i Syria – en forferdelig og gripende historie, som holder publikum oppslukt fra start til slutt.

Daniel Rye er en dansk freelancefotograf. Under en reportasjetur i Syria med formål om å fotodokumentere konflikten og sivilbefolkningens levevilkår, ble han pågrepet og tatt til fange av terroristorganisasjonen IS.

Daniel var den siste som slapp levende fra ISIS’ beryktede fengsel i Raqqa, etter å ha vært holdt der i 13 måneder  sammen med 23 andre vestlige gisler. Etter en forhandling om løsningssum ble Daniel løslatt 19. juni 2014. Senere den sommeren dreper IS de gjenværende gislene, en etter en, inkludert amerikaneren James Foley.

James Foley ble det første offeret for en videdokumentert henrettelse av IS – en video som gikk verden rundt. Under gisseloppholdet ble James en nær venn av Daniel, og det var Daniel som viderebrakte Foleys «brev» og avskjed til hans familie.

Av hensyn til hans sikkerhet ble Daniels fangenskap først kjent for offentligheten etter hans løslatelse. Mens han var fanget iverksatte Danels familie en innsamling av løsesummen. Kretsen av mennesker som ble innviet i den offentlige hemmelighet ble dermed større. Dette vakte en stor risiko under prosjektet for å få deres sønn og bror hjem.

Daniel står nå frem offentlig og forteller sin grufulle historie. Historien skildres også i Puk Damsgaards roman «Ser du månen Daniel», utgitt oktober 2015.

Daniel Rye foredrag kan holdes på dansk og engelsk.

Vis forelesninger med Daniel Rye

  Daniel Rye foredrag

  I den islamske stats varetekt i 398 dager

  • Hør den dramatiske og grusomme historien til den danske fotografen Daniel Rye, som var gissel hos ISIS i 13 måneder. I foredraget gir han et åpent innblikk i hva det vil si å være gissel hos terrororganisasjonen.
  • I dette Daniel Rye foredrag forteller han ærlig, levende og detaljert om sitt fangenskap. Marerittet han gjennomlevde de 13 månedene – og ikke minst om hvor vanskelig det er å vende tilbake til en alminnelig hverdag igjen.
  • I foredraget får du høre Daniels rammende fortelling om hvordan mennesker overlever tortur og fangenskap, skaper vennskap og bevarer håpet når det ser mest mørkt ut. En historie som understreker menneskets ufattelige vilje til å overleve, og en historie hvor virkeligheten overgår fantasien.
Uforpliktende forespørsel på Daniel Rye

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989

Foredragsemner med Daniel Rye