Lasting innhold ...

Francois_El_Safadi Cropped

Francois Elsafadi

Innsiktsfull og erfaringsrik - foredrag om oppvekst og å klare seg i arbeidslivet. Godt egnet ungdom!

Etter en turbulent barndom og ungdomstid har Francois Elsafadi engasjert seg i integreringsdebatten, og blitt spesielt opptatt av å arbeide mot urettferdighet og hjelpe de svakeste i samfunnet. Han holder spennende og engasjerende foredrag for skoler, næringslivet og organisasjoner om hvordan utsatt ungdom kan hjelpes til en bedre fremtid uten vold, rus og kriminalitet.

UFORPLIKTENDE FORESPØRSEL

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpliktende.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Francois Elsafadi ble født i Libanon, men flyktet med familien til Berlin da han var tre år. Her bodde de i to forskjellige flykningleirer før familien flyttet til Kragerø da Francois var 13 år.

Han var på det tidspunktet i ferd med å havne i et dårlig miljø i Tyskland, og det samme kunne han ha gjort i Norge dersom familien ikke hadde blitt så godt integrert som de ble. Han har opplevd den positive effekten som lokalsamfunnet og personlige relasjoner kan ha, og dette er en viktig årsak til at han har engasjert seg i integreringsdebatten.

Likevel endte han opp som mobber på videregående fordi behovet for anerkjennelse fra klassen var stort. Forholdet til lærerne ble dårlig, karakterene dalte – og han droppet ut av skolen. Idretten ble redningen, da han begynte å få interesse for basketball og fotball.

«Trygge voksne ga meg settinger der jeg lyktes, og jeg følte ikke lenger behovet for å plage andre,» sier Elsafadi.
Som voksen bestemte han seg for å gjøre kampen mot mobbing til et levebrød. Sammen med sin bror Marco drev han også den ideelle stiftelsen New Page fram til 2011. Stiftelsen hjalp over 300 ungdommer til en fremtid uten rus, vold og kriminalitet. Etter at stiftelsen ble lagt ned har de frivillig hjulpet innvandrerfamilier som akutt blir fratatt barna sine.

Francois forsøkte seg på pilotutdannelse i Tyskland, men endte opp som økonom og tolk for politiet. Han hadde også en periode som selvstendig næringsdrivende, og drev egen virksomhet frem til han begynte i New Page. Han har også vært deltaker i Robinson ekspedisjonen i 2009 og 2013.

Francois er storebroren til Marco Elsafadi som også er en populær foredragsholder, og kjent fra blant annet eliteserien og Mesternes Mester. Francois begynte som for fult som foredragsholder da Marco ble alvorlig syk, og han måtte steppe inn for ham.

I tillegg til å jobbe som foredragsholder jobber Francois i dag også med et prosjekt for å hjelpe unge i Telemark som har droppet ut av skole tilbake til utdanning og jobb.

Francois Elsafadi foredrag kan holdes på norsk, tysk, engelsk og arabisk.

  Francois Elsafadi foredrag

  Entreprenørskap

  • Foredraget handler om Francois’ historie om hvordan han ble selvstendig næringsdrivende da han var 19 år. Han hadde et sterkt ønske om å bli millionær, han visste bare ikke hvordan.
  • Forklarer forskjellen på begrepene drøm og plan, og forteller hvorfor elev- og studentbedrifter er viktig for å få lov til å jobbe tidlig med drømmene sine
  • Går gjennom flere aspekter ved entreprenørskap: Alt er egentlig entreprenørskap, entreprenørskap handler om både jobb, men også det sosiale. Hvordan skape sin egen arbeidsplass og hvordan man kan bringe ideer, handlekraft og muligheter videre til andre?
  • Hvem kan bli entreprenører? Hvordan skape tro på seg selv, selvtillit og lære at vinnere er de som takler å mislykkes – og lærer av det.

   

  Francois Elsafadi foredrag

  Relasjonsledelse

  • Deler innsikt og opplevelser om å jobbe under forskjellig typer ledere, både egne og andres erfaringer. Han deler også av egen ledererfaring.

   

  Francois Elsafadi foredrag

  Samhold på arbeidsplassen

  • Historien til Newage
  • Hvordan skape retning i livet
  • Erfaringer som har skapt innsikt
  • Relasjonskraft på godt og vondt
  • Mennesker skaper hverandre og bygger hverandre ned

   

  Francois Elsafadi foredrag

  Utenforskap – om brobygging, mangfold, integrering og kulturforskjeller

  • Francois deler om det å være flyktning, å starte på nytt og hva det gjør med en person å være identitetsløs

   

  Francois Elsafadi foredrag

   Francois holder også foredrag om disse temaene:

  • Arbeidsplassen: Verdier i organisasjonen, Begeistring og positivt fokus, Teambuilding, Ledelse, Arbeidskultur i endring
  • Ungdom: Gjenger og samholdet, Løvetannbarna, Mobbing,  Ungdommenes virkelighet, Foreldrenes kraft
  • Egen historie: På flukt, Integrering, Rasisme og fordommer
  • Annet: Å mestre det å feile, Å forebygge rus og vold, Relasjonens kraft, Kommunikasjon, Håndtering av motgang, Selvtillit og selvfølelse, Inspirasjon og motivasjon
Dette sier kunder som har opplevd foredrag med Francois Elsafadi

Les mer...

Foredragsholdere relatert til

Foredragsemner med Francois Elsafadi