Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
profile-cover-generic-02-blue

Om viktigheten av humor i arbeidslivet

Freddy Kjensmo

Freddy Kjensmo

Humorveteran med spesialisering innen humor for arbeidslivet som de siste årene har holdt over 800 foredrag!

Forespør enkelt om pris og dato

4.5 ut av 5 stjerner

Vi fikk besøk av Freddy Kjensmo i vår lille avdeling. «Stakkars oss» ble en intim forestilling og en flott oppladning til sommerfesten senere på kvelden. Mye latter, men også en og annen tåre i øyekroken. Freddy fortalte en sterk historie krydret med mye humor. Vi koste oss fra begynnelse til slutt, og tar med oss gode «lykketips» videre.

Ingun Medhus, Avdelingsleder - Skadeforsikring KLP Vis alle referanser

Et foredrag med Freddy Kjensmo gir deg:

 • Utbredt bruk av humor og budskap som virkelig sitter igjen hos publikum.
 • Humorveteran med spesialisering innen humor for arbeidslivet.
 • Foredrag fylt med energi og gode historier, som vil både underholde og røre deg.
Uforpliktende forespørsel på Freddy Kjensmo

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
About icon

Om Freddy

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

Freddy er humorveteran og var med på å starte stand-up miljøet i Norge på begynnelsen av nittitallet. Han har de siste årene holdt over 800 foredrag for næringslivet og offentlige etater.

Et foredrag med Freddy Kjensmo gir deg:

 • Utbredt bruk av humor og budskap som virkelig sitter igjen hos publikum.
 • Humorveteran med spesialisering innen humor for arbeidslivet.
 • Foredrag fylt med energi og gode historier, som vil både underholde og røre deg.

Freddy Kjensmo har jobbet på heltid med underholdning siden 1986, og var med på å starte stand-up bølgen i Norge på begynnelsen av nittitallet.

Kjensmo kaller seg ambassadør for tulle og finne-på-bransjen, og driver i dag Tullekontoret AS.

De siste ti årene har han spesialisert seg på humor for arbeidslivet, og er blant annet kjent for «Tid for tomgang: Et ANTI-motivasjonsforedrag». Foredraget har vært fremført for mer enn 600 offentlige og private foretak i inn- og utland, og sett av over 100 000 mennesker i Norge.

I tillegg til å ha turnert over hele Norge i en årrekke har Freddy skrevet flere humorbøker: «Jeg veit da f….spørsmål jeg aldri har fått svar på» (1994), «Spurviser» (1998), «Levende – vips død!» (2000), «Enda flere Spurviser» (2002) og «Spurviser Komplette værker etc.» (2006). Bøkene har solgt i flere opplag. I 2014 ga han også ut en egen reiseguide «Freddys New York» som fikk strålende kritikker.

Som tekstforfatter har Freddy bidratt til Hallo i uken, Reiseradioen, Nitimen, Humor X-tra og P4 på radio. For TV har han skrevet manus for blant annet Nytt på nytt, Senkveld, Best uten Ball, Hotell Cæsar, Bot og bedring, Hjelp jeg er hypnotisert og mange andre. Han leverer også tekster til kjente komikere og foredragsholdere.

Freddy veksler mellom å bo i Oslo og New York. Enkelte av innslagene, i hovedsak skjult-teater, kan derfor bestilles på engelsk.

Vis foredrag med Freddy Kjensmo
Freddy Kjensmo foredrag

Grip dagen før du tar kvelden

 • Norge har flere ganger blitt kåret til verdens lykkeligste og beste land å bo i. Hvorfor er vi så misfornøyde, sutrete og krenket hele tiden da?
 • Freddy Kjensmo har holdt over 700 foredrag for næringslivet, organisasjoner og offentlig sektor. I det nye foredraget «Grip dagen før du tar kvelden» tar han utgangspunkt i egne erfaringer, og lærer bort enkle teknikker for å sette mer pris på livet og hverdagen. Med bøttevis av humor og selvironi inviterer han på en ærlig og morsom reise fra da han nådde bunnen som menneske og satt full i underbuksa og hørte bikkja si snakke til seg, til å oppdage at takknemlighet er motpol til alle negative følelser.
 • Enten du er ansatt, leder eller kollega – i dette nye og energiske foredraget lærer man effektive verktøy som virker når i-landsproblemene tårner seg opp, livet er preget av rutine og vi begynner å ta ting for gitt.
 • Et nyttig, tankevekkende og morsomt foredrag som passer perfekt for arrangementer med fokus på arbeidsmiljø såvel som medarbeiderdager eller konferanser hvor motivasjon og inspirasjon står i fokus.
  Varighet: 60 minutter.
Freddy Kjensmo foredrag

Tid for tomgang

 • Hva har Bjørn Dæhlie, suksessforfatter Lars Saabye Christensen og Ole Einar Bjørndalen til felles? Det er innlysende. De har ikke konsultert verdens fremste og eneste antimotivator, noe som er grunnen til at vi har hørt om dem.
 • Freddy Kjensmo sier endelig høyt det som burde vært sagt for lenge siden: Vi er overmotiverte her til lands! Det er ikke de umotiverte som ligger på sofaen og spiser ostepops hele dagen som skaper problemer! Se derimot på hvitsnippforbrytere, innsidehandlere og gutta i Finance Credit – det er toppmotiverte folk hele gjengen.
 • Med bred pensel, stor entusiasme og humor maler Freddy Kjensmo sitt ironiske maleri rundt velkjente fenomener fra arbeidsplasser landet rundt. Dette er for alle som en eller annen gang har vært med på et motivasjonsforedrag, har deltatt i teambuilding-aktiviteter eller for de som generelt bobler over av for mye livsglede og entusiasme.
 • Ved hjelp av LEARNING BY NOT DOING lærer vi i dette hysterisk morsomme foredraget å bli umotiverte individer. Freddy Kjensmo viser hvordan vi skal få kontakt med latskapen inni oss. Det er tid for tomgang!
 • Få hjelp til å dele opp det faglige på en morsom måte.
 • En gøyal og annerledes måte å begynne igjen på etter lunsj.
 • Mye latter kan gi en myk start på dag to.
Freddy Kjensmo foredrag

Skjult teater

 • Freddy Kjensmo er foruten å være en mye brukt humoristisk foredragsholder, også en av de mest brukte innen det segmentet som kalles skjult teater. Her tror folk at de er med på noe ordentlig, men blir lurt.
 • Det hele begynner troverdig og er relatert til det faglige programmet, men sklir etterhvert ut og blir både pinlig, morsomt og rart.
 • Manus skrives alltid spesielt for hver anledning, og du som kunde må gjerne komme med ønsker og forslag.
Freddy Kjensmo foredrag

Kokken Bruce

 • Et splitter nytt skjult teater-konsept for neste gang ansatte er samlet til middag sammen.
  Etter at daglig leder eller lignende har ønsket velkommen til bords, kommer kjøkkensjefen Bruce ut for å presentere menyen.
 • På sjarmerende norsk-amerikansk får han umiddelbart oppmerksomhet. Han forteller litt om seg selv, og latteren sitter løst når han fortsetter med å informere om maten og gå gjennom praktisk info om røyking og nødutganger på en svært underholdende måte.
 • Etter hvert finner Bruce ut at det er så hyggelig i selskapet at han kommer ut fra kjøkkenet så fort han får sjansen. Enten det er for høre om maten er god, dele ut smaksprøver på nye retter, gå rundt og snakke og flørte eller la publikum ta kokkfie med ham – gjestene begynner etterhvert å sette pris på denne merkelige og hyggelige fremtoningen og alle hans påfunn og morsomheter. Bruce blir en del av selskapet.
 • Er det noen blant gjestene som har bursdag så har Bruce selvfølgelig fått med seg dette, og har planlagt en overraskelse. Skal det presenteres en taler eller andre innslag, er det heller ikke nei i Bruce sin munn hvis han blir spurt om å bistå med dette.
 • Etter hovedretten er tiden kommet for å avsløre at Bruce faktisk ikke er kjøkkensjef, men komikeren Freddy Kjensmo. Han avslutter da det hele med et mini stand-up show til brakende applaus.
 • Her er en hel kveld med underholdning fra gjestene setter seg til bords og frem til desserten blir servert. Det beste er at folk ikke vet de blir underholdt en gang, de tror bare at firmamiddagen er lagt til et sted med verdens kuleste kjøkkensjef. En garantert suksess!
 • Passer for små grupper fra 20 personer og opp til banketter med hundrevis av deltagere.
Freddy Kjensmo foredrag

«ARBEIDS-PYSKOLOGEN» 

 • Denne langhårede karakteren egner seg glimrende i settinger hvor flytting eller omstilling på arbeidsplassen har vært eller er et tema.
 • Med teorier om innredning av arbeidsplassen etter feng shui-prinsipper og astrologi, praktiske og pinlige øvelser og dikt, får man her en god dose pinlighet blandet med mye humor.

 

Freddy Kjensmo foredrag

«BYRÅKRATEN»

 • Når Freddy Kjensmo kommer i dress med «byråkrat-sveis» er han gjerne utsendt fra et eller annet departement eller tilsyn.
 • Budskapet spisses slik at tilhørerne ikke tror sine egne ører, enten det gjelder nye og håpløse regler, mer papirarbeid eller at han plutselig forteller private ting om sin kone.
Freddy Kjensmo foredrag

Stand-up og toastmaster/konferansier

 • Freddy Kjensmo leverer ofte pakker bestående av foredrag på dagen og underholdning på kvelden. Han har de siste ti årene vært en av landets mest brukte komikere på arrangementer for norsk næringsliv, både i og utenfor Norge.
 • Han er en samfunnsengasjert komiker og er kjent for intelligente, aktuelle og kvikke tekster og poenger som alle kan kjenne seg igjen i. Det er ikke uten grunn han blir kalt kongen av one-liners.
 • Når du engasjerer Freddy Kjensmo til ditt arrangement for å gjøre stand-up, vil han på bakgrunn av info han får i forkant ofte lage noen tekster spesialtilpasset hver enkelt arrangør. Tekstene hans beveger seg imidlertid ikke under beltestedet. Det som er vanlig er at han gjør showet under middagen og kommer inn mellom hovedrett og dessert.
 • Det er også mulig å bruke Freddy Kjensmo som toastmaster/konferansier under hele kvelden. Foruten å introdusere talere og innslag, presenterer han menyen på en morsom måte, gjør stand-up innslag og ofte dukker også hans alter ego Helmer opp.
 • Enten det dreier seg om gallamiddager, firmafester, kick-offs eller julebord så vil denne mannen garantert sørge for god mosjon av lattermusklene.

Freddy Kjensmo - Humor for arbeidslivet

Freddy Kjensmo - Grip dagen før du tar kvelden

Vis foredrag med Freddy Kjensmo

Referanser

"Stemningen var høy og helt på topp etter foredraget! Lommetørklet var vått, tårekanalene tørre - og lattermusklene måtte masseres! Oppgaven som toastmaster ble også gjennomført med "bravur", og morsomheter og treffende replikker raste ut som maskingeværskudd - og traff! En «snakkis» resten av kvelden. Anbefales!"

Asbjørn Jacobsen, adm. dir

Nerliens Meszansksy AS

"Takk for en super start på vår inspirasjonsdag. Du overrasket våre ansatte som hadde ventet en overmotivert type, og så fikk de deg…. Herlig!! Selv nå flere uker etterpå hører jeg folk sitere deg, så du har satt spor."

Anne-Mette Tryggan

3M Norge AS

"Vi fikk mye god latter og påfyll av god humor og poengene dine gjorde at latteren og stemningen fortsatte utover ettermiddagen..."

Kari Wie

Tollregion Sør-Norge

Kjære Freddy, Tusen takk for et flott foredrag. Det ble en personlig gave fra et menneske til et annet – selv om vi var mange som hørte på deg. Du hadde en sterk historie. Jeg trodde på deg. Nært. Ærlig. Du fortalte det også på en måte som gjorde at det var lett og følge med. Litt tull og tøys innimellom krydrer det hele og gir oss en bitte liten tenkepause. For det er mye du har på hjertet. – og det er jo også viktig at vi tilhørere får ledd litt og tenkt oss litt om. Jeg anbefaler det – virkelig!

Anne Austveg, Asklia Boliger

Bærum Kommune

" Freddy var utrolig hyggelig og imøtekommende, og ikke minst var foredraget veldig morsomt. Kun positive tilbakemeldinger fra publikum."

Are Viken, Analytiker

Gjensidige Forsikring

Vi fikk besøk av Freddy Kjensmo i vår lille avdeling. «Stakkars oss» ble en intim forestilling og en flott oppladning til sommerfesten senere på kvelden. Mye latter, men også en og annen tåre i øyekroken. Freddy fortalte en sterk historie krydret med mye humor. Vi koste oss fra begynnelse til slutt, og tar med oss gode «lykketips» videre.

Ingun Medhus, Avdelingsleder Skadeforsikring

KLP

"Vi er kjempefornøyd med Freddy sitt foredrag og hans besøk."

Ann-Christin Lund Larsen, Coordinator

Kongsberg Gruppen

"Topp foredragsholder og profesjonell håndtering av oppdraget fra Athenas bidro til en vellykket personalsamling."

Per Morten Svenkerud, Avdelingsdirektør

NAV Forvaltning Hedmark

«Dette var for oss en perfekt start på dagen og satte standarden på ei utrolig humørfylt og bra samling/helg. Takk skal du ha!»

Ketil Kjeldsberg

Adecco Norge AS, Region Nord

«Freddy Kjensmo leverte stand up-foredrag av høy klasse og vi fikk trimma lattermusklene til lærere og næringsliv i Nord-Norge. Det ga topp score og deltakerne reise hjem med et smil om munnen.»

Anne Grete Johansen, Daglig leder (Troms)

Ungt Entreprenørskap

«Takk igjen for knallbra humorinnslag – både under faglig seanse med foredraget “Tid For Tomgang” og under middagen med stand-up! Vi har sendt ut evalueringsskjema for arrangementet, og fått en svarandel på drøyt 60%. Som du ser av de vedlagte jpg-filene er folk veldig fornøyd med dine innslag.»

Frode Eie Larsen

IMK Instrutek AS

«Jeg vil anbefale dine tjenester ovenfor mine kunder for framtiden. Det var glimrende levert som vanlig! Freddy Kjensmo som «humorvaremerke» leveres med lattergaranti.»

Tom Johansen

Telenor Expo

"Et meget inspirerende foredrag med fin balanse mellom humor, seriøsitet og refleksjoner. De ansatte ble tatt med på Freddy sin egenopplevde livsreise hvor velstandssamfunnets utfordringer og takknemlighet for de nære ting ble satt i fokus. En investering i «beste arbeidstid» hvor livets viktigste verdier ble satt i perspektiv! Kan anbefales! Terningkast 5."

Eirill Roberg

BK Grafisk Sandefjord

"Et nært, tankevekkende, viktig og morsomt foredrag om takknemlighet som motvekt til offerrollen."

Britt Karlsen

Enhet Oppvekst

En takknemlig kveld med Freddy.  Gjennom åpenhjertige refleksjoner og muntre kommentarer klarer han å sette tankene og refleksjonene i gang!

Stig Fonås

Kultur og fritidsenheten, Kongsvinger kommune

"Direkte, ærlig, tankevekkende og inspirerende foredrag. Vi er takknemlige for det ga oss mye til ettertanke."

Omsorgstjenesten

Omsorgstjenesten Skjerstad

"Foredraget var rørende, personlig og godt. Formidlingsevnen er god og folk var veldig fornøyde."

Christian Evenshaug, Adjunkt

Utdanningsforbundet Drammen
Uforpliktende forespørsel på Freddy Kjensmo

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Freddy Kjensmo
Freddy Kjensmo

4.5 ut av 5 stjerner

Vi fikk besøk av Freddy Kjensmo i vår lille avdeling. «Stakkars oss» ble en intim forestilling og en flott oppladning til sommerfesten senere på kvelden. Mye latter, men også en og annen tåre i øyekroken. Freddy fortalte en sterk historie krydret med mye humor. Vi koste oss fra begynnelse til slutt, og tar med oss gode «lykketips» videre.

Ingun Medhus, Avdelingsleder - Skadeforsikring KLP Vis alle referanser

Foredragsemner med Freddy Kjensmo