Lasting innhold ...

Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
profile-cover-generic-05

Erfaren journalist og programleder som brenner for musikk

Guttorm Andreasen

Guttorm Andreasen

Profesjonell foredragsholder, konferansier og programleder i NRK - Skreddersyr populære musikkforedrag til ditt event.

Forespør enkelt om pris og dato

4.75 ut av 5 stjerner

"Guttorm Andreasen briljerte som konferansier på Kultur- og Næringsdagen på BI 2012! Han viste ikke bare stor innsikt innen musikk og kultur, men forståelse og kunnskap om hele kulturbransjen. Guttorm skapte en lett og ledig stemning blant publikum, samtidig som han var profesjonell, hadde veldig god timing og ledet debatten med både forståelse og kritikk. Utrolig allsidig! Guttorm anbefales på det sterkeste!"

Tuva Narbuvold, prosjektleder - Kultur- og Næringsdagen BI Vis alle referanser
Uforpliktende forespørsel på Guttorm Andreasen

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
About icon

Om Guttorm

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

Guttorm Andreasen er en av Norges mest erfarne og allsidige journalister, og har jobbet som programleder og journalist i radio og tv siden 1985. Guttorm er en populær og mye brukt konferansier, foredragsholder og sceneintervjuer.

Guttorm Andreasen har laget radio og tv siden 1985. Han jobbet som programleder og journalist i NRK fra 1992 til 2008 og igjen fra 2013-2015. Han var programleder for tv-programmet ”Stereo” på fra 2002-2004.

Han har også vært programleder for programmene «Guttorm» og «Guttorm & Co» på NRK P13. ”Llama” og ”Filmpolitiet” på P3, ”Lørdagsbarnetimen” på P1 og ikke minst musikkprogrammet ”Wasabi” som gikk hver dag på NRK P2 i mange år.

Han har jobbet for flere store kunder, blant annet STATOIL, NRK, Cappelen Damm, Medietilsynet, Amnesty, IKEA, Fredskorpset, BI, Aschehoug, By:Larm.

Guttorm har lang og profesjonell erfaring som konferansier, foredragsholder og programleder. Han leder store og små forsamlinger gjennom hele dager med program. Gjør sceneintervjuer, leder panelsamtaler- og debatter og holder spennende musikkforedrag som engasjerer de aller fleste!

Guttorms foredrag passer perfekt for bedrifter, konferanser og personer som er glad i musikk. Han skreddersyr gjerne et foredrag som passer spesielt til din anledning, og har lang erfaring med det.

Guttorm Andreasen foredrag kan holdes på norsk, engelsk og spansk.

Vis foredrag med Guttorm Andreasen

  Guttorm Andreasen foredrag

  Get Ur Freak On – et musikkforedrag om de 27 viktigste kvinnene i musikkhistorien fra Enheduanna til Missy Elliott

  Visste du at countryartisten Kitty Wells laget den første feministiske disse-låta allerede i 1952? At indiske Lata Mangeshkar har spilt inn over 30 000 låter? At den millionselgende gitaristen Mary Ford oppfant den revolusjonerende overdub-metoden for studioopptak, at Daphne Oram loddet og laget de aller første elektroniske instrumentene eller at Patti Page solgte 100 millioner plater på 50-tallet?

  Fra religiøse yppersteprestinner i Ur til jazzpionerer, bluessangere, tekno-gitarister, klassiske arabiske sangere, rockere, countrysmartinger, hip hop-eksplosjoner og punkeprovokatører så har det alltid vært banebrytende kvinner helt sentralt i alle populærmusikksjangre. Hør de spennende historiene om Enheduanna, Ellen Muriel Deason, Trixie Smith, Sister Rosetta Tharpe, Melissa Arnette Elliott, Patti Smith, Viv Albertine, Madonna, Umm Khaltoum, Kathleen Hanna og en rekke andre sentrale kvinner i musikkhistorien.

   

  Guttorm Andreasen foredrag

  Ooppss… – Et musikkforedrag om innspilte tabber i musikken

  • Musikken har forandret seg. Moderne digital innspilling og studioteknologi har gjort musikken perfekt. Alt er spilt inn like høyt, trommene ligger nøyaktig på slaget, sangerens litt sure sang justeres så den treffer tonene og gitarsoloene er melodisk korrekte.
  • Alt er velprodusert og tilpasset spillelistene til Spotify, men musikken har kanskje også blitt ørlite kjedelig?
  • I dette musikkforedraget får du høre historiene om hva som skjer når Sting snubler i en kabel og slår rumpa borti pianoet rett før han synger en av signaturlåtene til The Police.
  • Megastjernen James Blunt begynner å synge for tidlig i sin største låt, The Doors’ mest kjente låt går for sakte, trommepedalen til Led Zeppelin knirker mer enn en gammel trebåt og hele Beach Boys er snydens i en av sine mange superhits. Og alt sammen ble stående for ettertiden. Du får selvfølgelig høre all musikken også.
  • Foredraget kan tilpasses på tid, fra 30 til 60 minutter, og passer flott for konferanser, seminarer, fagdager, firmaer og alle som er glade i musikk og/eller teknologi.

   

  Guttorm Andreasen foredrag

  Jorda rundt på 80 minutter – den nye globale musikkvirkeligheten

  • Med ord, info og ikke minst masse musikk får du en oversikt over hva som beveger seg i det globale musikkbildet akkurat nå.
  • Du får høre om kuduro og grime, reggaetón fra Cuba, kirgisisk hip hop, kinesisk punk, samisk electronica, balkansk folkemusikk, bachata fra Karibien og Baile Funk fra favelaene i Rio.
  • Her får du en glimrende anledning til å få høre på og lære noe om vår nye globale musikkvirkelighet. Fascinerende, viktig og relevant for de fleste jobbsituasjoner.
  • Det gir deg også faglig relevant innsikt og inspirasjon i en global hverdag som få rekker å følge med på. Et veldig populært foredrag!

   

  Guttorm Andreasen foredrag

  Kraftwerk, sykling og krautrockens mekanikk

  • Verdens kanskje viktigste band er ekstremt glad i å sykle.
  • Fra “Tour de France” til “Elektrokardiogram” – Kraftwerk er musikkhistoriens aller mest sykkelnerdete band. Kraftwerks sentralsjef Ralf Hütter har blant annet sagt at å sykle er den perfekte sammensmeltingen av de to sentrale temaene i Kraftwerks grensesprengende musikkprosjekt, menneske og maskin.
  • I et fascinerende musikkforedrag med fokus på teknologi og historie får du hele historien om Kraftwerks sykkelrevolusjon. Gled deg til grensesprengende musikk om rytmiske reiser, krautrockens fokus på stødig mekanikk og Kratftwerks maniske oppheng på sykling.
  • Mange mener at Kraftwerk hadde vært større enn Michael Jackson og Beatles hvis de bare ikke hadde syklet så mye. Og hvordan var egentlig det der med Kraftwerk og hip-hop?

   

  Guttorm Andreasen foredrag

  Lyden av betong – en hip hop-reise fra Jamaica til trap og grime

  • Den elektroniske musikken dominerer verden tungt for tiden. Det er EDM og Kygo, Justin Bieber, techno og post-tropical house. Men EDM og Tropical House er jo såå 2015!
  • På kanten av det elektronisk aller hippeste akkurat nå finner du grime og trap. Artisten Skepta vant nylig Mercury-prisen, den mest prestisjetunge musikkprisen i Storbritannia og det var egen grime-scene på på Øya i 2016.
  • På musikknettstedet Soundcloud dominerer trap-remixene av kjente låter fra store artister. Bli med på en reise fra 60-tallets Jamaica via old school hip-hop til svett sydstatsmusikk og betongblokkene i drabantby-London rett etter tusenårsskiftet. Det er lyden av betong.

   

  Guttorm Andreasen foredrag

  We love the other 80s

  • I det omreisende 80-tallskonseptet We Love the 80s får du høre glatt synthpop og avanserte hårfrisyrer fra Alphaville til Samantha Fox. Masse danser og smiler i hvitt og rosa. Og det er jo flott. Men hva skjedde med resten av 80-tallet da?
  • Hvor er thrash metal, house, cowpunk, hardcore, acid, hip hop og alle de andre genrene som definerte dette helt sentrale tiåret? I musikkforedraget «We Love the OTHER 80s» får du alle de andre sidene av 80-tallet.
  • Det blir nok litt hår og gitarer her også, men først og fremst alle de spennende genrene, låtene, artistene og teknologiske tilfeldighetene som gjør at vi fortsatt husker 80-tallet som et av de mest spennende tiårene i musikkhistorien.
  • Det begynte med trommene i et studio som Richard Branson bygget i vest-London høsten 1979.

   

  Guttorm Andreasen foredrag

  Fra Haydn til hip-hop!

  • Alt henger sammen, gjør det ikke? Joda, men hvordan er den egentlige historien?
  • Med engasjerende historier og massevis av spennende lydklipp får du høre hvordan musikken har reist fra Haydn og et klassisistisk Europa, blandet seg med lokale feler og trommer i Kingston, Wigan og Düsseldorf og endt opp i dagens fullstendige genrefrie-alt-er-lov-tilstand.
  • Hvorfor begynte DJ’er å scratche, hvem hadde for 100 år siden den første radio-DJ-sendingen, hva er et ‘break’ og hvorfor i all verden er Blondie helt sentrale i utviklingen av hip-hop?
  • Dette er noen av spørsmålene du får svar på i dette spennende foredraget!

Referencer

"Artistorganisasjonen GramArt hadde æren å få Guttorm Andreasen som konferansier på vår sommerfest på Parkteateret. Med bare artister og musikkfolk i salen, fanget Guttorm publikum fra første stund med sin entusiasme, sin enorme kunnskapsbase rundt musikk og var den perfekte konferansier. Vi, og mange med oss, var veldig imponert over Guttorm som konferansier og gleder oss til å bruke han ved en senere anledning. Han gir en trygghet og ro over arrangementet, samtidig som han har evnen til å ta ting på sparket, få folk til å le og virkelig sy sammen fine overganger. Anbefales på det sterkeste!"

Elin Aamodt, daglig leder

GramArt

"Guttorm Andreasen holder foredrag som tar deg med på musikalske reiser i tid og rom. Utrolig lærerikt og inspirerende. Etter slike dypdykk i musikkens verden ønsker du straks å dykke ned igjen på egenhånd og utforske videre. Guttorm Andreasen gir nytt liv til musikken her på biblioteket."

Olav Nilsen, leder

Musikkbiblioteket i Stavanger, Sølvberget

"Guttorm Andreasen briljerte som konferansier på Kultur- og Næringsdagen på BI 2012! Han viste ikke bare stor innsikt innen musikk og kultur, men forståelse og kunnskap om hele kulturbransjen. Guttorm skapte en lett og ledig stemning blant publikum, samtidig som han var profesjonell, hadde veldig god timing og ledet debatten med både forståelse og kritikk. Utrolig allsidig! Guttorm anbefales på det sterkeste!"

Tuva Narbuvold, prosjektleder

Kultur- og Næringsdagen BI

"Guttorm Andreasen ledet Regjeringens omstillingskonferanse 21. april 2016 om framtidens transportløsninger på en utmerket måte. Konferansen hadde blant annet innlegg fra statsministeren og fire andre ministre fra USA, Finland og Norge, samt personer på høyt nivå fra næringsliv, forvaltning og akademia. Andreasen håndterte det hele – og ulike format - på en profesjonell måte og greide også å binde sammen engelske og norske sesjoner på en måte som sikret svært god flyt i arrangementet. Han var enkel å samarbeide med, og forberedte seg også godt, gjennom å ha samtaler med alle foredragsholderne – eller representanter for disse - på forhånd. I det hele tatt: En solid leveranse!"

Tonje Hagen Geiran (Klima- og miljødepartementet) og Anders–Martin Fon (Samferdselsdepartementet)

Klima- og miljødepartementet og Samferdselsdepartementet
Uforpliktende forespørsel på Guttorm Andreasen

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989

4.75 ut av 5 stjerner

"Guttorm Andreasen briljerte som konferansier på Kultur- og Næringsdagen på BI 2012! Han viste ikke bare stor innsikt innen musikk og kultur, men forståelse og kunnskap om hele kulturbransjen. Guttorm skapte en lett og ledig stemning blant publikum, samtidig som han var profesjonell, hadde veldig god timing og ledet debatten med både forståelse og kritikk. Utrolig allsidig! Guttorm anbefales på det sterkeste!"

Tuva Narbuvold, prosjektleder - Kultur- og Næringsdagen BI Vis alle referanser

Foredragsemner med Guttorm Andreasen