Lasting innhold ...

Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
profile-cover-generic-05

Inspirerende foredrag om ledelse som berører, gleder og gir rom for ettertanke

Hanne Kristin Rohde

Hanne Kristin Rohde

Jurist, forfatter og tidligere toppleder hos Oslo-politiet som med erfaringsforedrag, berører og gir rom for ettertanke.

Forespør enkelt om pris og dato

4.5 ut av 5 stjerner

"Responsen var entydig positiv fra deltakerne. Rohde ga mye på seg selv, var morsom samtidig som hun hadde en alvorlig undertone. Hun traff våre ledere ved sine refleksjoner knyttet til lederskap i stressende situasjoner. Kan anbefales på det sterkeste."

Wenche Jensen, Seniorrådgiver, Oslo - Norsk Sykepleierforbund Vis alle referanser

Et foredrag med Hanne Kristin Rohde gir deg:

 • Erfaringsbaserte foredrag fri for teori.
 • Ærlig og ekte fremstilling av livet som leder.
 • Foredrag som berører, gleder og gir rom for ettertanke.
Uforpliktende forespørsel på Hanne Kristin Rohde

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
About icon

Om Hanne

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

Med 20 års ledererfaring holder Hanne Kristin Rohde inspirerende erfaringsforedrag om ledelse. Hanne Kristin holder foredrag om lederegenskaper, relasjonsledelse, dialogferdigheter og mediehåndtering.

Et foredrag med Hanne Kristin Rohde gir deg:

 • Erfaringsbaserte foredrag fri for teori.
 • Ærlig og ekte fremstilling av livet som leder.
 • Foredrag som berører, gleder og gir rom for ettertanke.

Hanne Kristin Rohde har jobbet i politiet i 25 år, de 5 første årene som politiadvokat, de siste 20 årene som leder. I 11 av disse årene i toppledersjiktet; fra 2008-2014 som politiinspektør og leder av Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo Politidistrikt. Som toppleder bemerket hun seg som en tydelig, åpen og uredd leder som satte ord på de utfordringene politiet møter i sin hverdag. Hanne Kristin har ved flere anledninger uttalt til media at åpenhet og ærlighet er viktige verdier for henne som leder.

Hun er utdannet jurist, og startet yrkeskarrieren i Kriminalomsorgsavdelingen i Justisdepartementet. I 1989 begynte hun i politietaten.

I 2009 var Hanne Kristinen av flere nominerte til årets navn i VG og i 2010 ble hun kåret til årets Osloborger av Aftenpostens lesere. I 2011 ble hun kåret til årets råeste kvinne over 40 år av bladet Alt for damene, og i 2014 ble hun kåret til årets 3. modigste kvinne av magasinet TARA.

I juni 2014 sa Hanne Kristin opp sin stilling som toppleder i hovedstadspolitiet. Nå holder hun erfaringsbaserte foredrag og skriver kriminalromaner.

Hanne Kristin Rohde foredrag er erfaringsbaserte, fri for teori, med en ærlig og ekte fremstilling av livet som leder som garantert rører og berører, gleder og gir rom for ettertanke. Tilbakemeldingene på foredragene hennes er solide!

Som krimforfatter har Hanne Kristin gjort kometkarrière. Hun ga sin krimhelt Wilma Lind sin egen jobb i politiet, og viser frem politiet fra innsiden med en faglig tyngde bare en med mange år i politiet kan beherske. Samlet opplag for Wilma Lind-romanene er pr 13. april 2018 kommet opp i 220 000.

I 2015 lanserte Hanne Kristin sin personlige bok – «Kjemp for alt hva du har kjært». Boken er basert på hennes erfaringer som leder og menneske. Den er en fortelling om å finne urkraften i seg; å bli sterk, om å finne sitt eget grunnstoff, om å ta ledelsen i eget liv og bli den beste utgaven av seg selv.

Hanne Kristin Rohde foredrag holdes på norsk.

 

Norsk Sykepleierforbund sier:

«Responsen var entydig positiv fra deltakerne. Rohde ga mye på seg selv, var morsom samtidig som hun hadde en alvorlig undertone. Hun traff våre ledere ved sine refleksjoner knyttet til lederskap i stressende situasjoner. Kan anbefales på det sterkeste.»
Wenche Jensen – Seniorrådgiver, Oslo.

Vis foredrag med Hanne Kristin Rohde

  Hanne Kristin Rohde foredrag

  Når det røyner på, hvilke lederegenskaper er viktige:

  • Dette er et erfaringsbasert foredrag, basert på evne og vilje til å skape balanse og likeverd mellom mennesker. Hanne Kristin er svært tydelig på at ledelse ikke er en forfremmelse, men et valg. At samarbeid og tillit ikke kan instrueres.
  • Foredraget trekker opp enkle linjer for å lykkes i en travel hverdag, minner deg på at det du forventer av andre må du selv by på. Hanne Kristins henter eksempler fra egen arbeidserfaring som toppleder i oslopolitiet gjennom mange år.
  • Hanne Kristin er opptatt av at mellommenneskelige relasjoner aldri kan effektiviseres. Og at du ikke kan lede et menneske du ikke kjenner. Derfor må du være nysgjerrig på mennesker! Det handler om dine holdninger som leder og din evne til å etablere dialog. Du må være villig til å endre deg selv som leder, dersom arbeidsplassen skal nå resultater over tid.
  • Stikkord er likeverd, tillit og samarbeid. Får vi til dette på norske arbeidsplasser? Ikke alltid og ikke alle, sier Hanne Kristin.

   

  Hanne Kristin Rohde foredrag

  ETIKK PÅ ARBEIDSPLASSEN

  • Arbeidskraften er den viktigste kilden til verdiskaping. De som rekrutterer ledere bør være ekstra årvåkne, fordi skaden for virksomhetene kan bli enorm dersom de velger ledere uten lederegenskaper. #metoo viser at trakasserings-kostnadene må ha vært enorme.
  • En leder uten lederegenskaper påfører bedriften en langsom pinefull kvelning av trivsel, forgiftning av arbeidsmiljø, sykdom og sykefravær. Trakassering koster, både menneskelig og økonomisk.
  • Etisk lederskap. Etisk adferd. Etiske holdninger. Etisk gjennomføringskraft. Etikk i praksis. Hvordan står det til med din bedrift? Har dere mange fine ord om verdier, men erkjenner at mangelvaren er etterlevelse og praksis? Eller lider organisasjonen av etisk blindhet? Vi kan ikke kurse oss til etisk bevissthet. Vi må definere etiske dilemmaer på arbeidsplassen og tørre å snakke om dem.
  • #Metoo – hva nå? Om å løfte varslingsrutinene, men samtidig gi et faktisk løft.
  • Alle foredrag kan skreddersys.

   

  Hanne Kristin Rohde foredrag

  Kjemp for alt hva du har kjært

  Et inspirasjonsforedrag basert på den utgitte boken.

  • Juli 2011: Hanne Kristin Rohde er på ferie når telefonen ringer. En bombe har gått av i Oslo. Lite vet hun om at dette bare er begynnelsen på det mest krevende året i hennes liv. Snart venter ekstremt arbeidspress, trykk fra mediene og alvorlig sykdom – som både rammer egen familie og til slutt henne selv.
  • I dette foredraget øser Hanne Kristin Rohde av sine erfaringer som mangeårig leder i politiet. Hun forteller om den unge jenta som ikke våget å ta ordet i forsamlinger – og hvordan den samme dama håndterer et fulltallig pressekorps på pressekonferanse. Hennes tanker om dinosaurer i sjefsstolen og godt lederskap er gjenkjennelige og lærerike – uansett arbeidsplass.
  • Mest av alt er Kjemp for alt hva du har kjært et inspirasjonsforedrag: Du kan overvinne dårlige sjefer og din egen frykt. Svakheten kan bli din styrke. Du kan våge å gjennomføre et mentalt basehopp. Du bli den beste utgaven av deg selv.
  • Dette er et annerledes foredrag. Hanne Kristin Rhode forteller om å tørre å satse på seg selv. Om å tviste indre dialog i positiv retning fordi den du snakker aller mest med i løpet av dagen ikke er ektefelle, samboer, svigermor eller naboen, men deg selv – og da er det viktig at du hører noe bra.
  • Hun snakker om å avlive de velkjente bløff-tankene (The impostor syndrome), om å overvinne criticus infernalisene der ute, de som sitter dypt i lenestolene og sprer galle og utrygghet.
  • Hun forteller hvordan hun klarte å lene seg enda lengre frem, og kjempe for alt hun har kjært. For ville vi behandlet våre beste venner slik vi tidvis behandler oss selv?

  En alternativ tittel til dette foredraget kan være:

  «Finn din urkraft, bli en ressurs»

   

  Hanne Kristin Rohde foredrag

  Relasjonenes betydning for den beste resultatoppnåelsen

  • Det finnes ikke noe sånt som et effektiv organisasjonskart, derimot er det i det mellommenneskelige at resultater skapes.

   

  Hanne Kristin Rohde foredrag

  Hvordan prestere best under press

  • Har du tenkt over hvorfor du tar de valgene du gjør? Eller er du som leder styrt av hva du skal gjøre og hvordan?
  • Hanne Kristin har gjort seg noen refleksjoner etter et år i sitt lederskap som krevde svært mye: 22/7, to langtidssyke sønner, dødsfall i familien, mediapress uten like, medarbeidere som ikke hadde hatt ferie, mange drap og voldtekter i hovedstaden; hvorfor klarte hun presset? Hvorfor trivdes hun tross alt?
  • Dette foredraget tar ca 40-50 minutter og kan også egne seg på en event med kunder før en middag eller mingling.

   

  Hanne Kristin Rohde foredrag

  Dialogferdigheter

  Dialogferdigheter gruppe:

  • Hva synes du om kvaliteten i møtene du går i?
  • Hvordan ledes gruppedialogen?
  • Hvilken verdiskapning skjer?
  • Hva opplever du av mening målt mot tidsbruk?
  • Blir møtene evaluert?
  • Hvordan utvikler dere gruppemøtene i kvalitet og resultatfokus?
  • Trenger dere ideer til ny praksis?

   

  Dialogferdigheter individ:
  Den balanserte og likeverdige samtalen.

  • Behersker du, som leder, dialog som samtaleform?
  • Ser du i den travle hverdagen hvilke situasjoner som krever dialog?
  • Bruk av dialog som verktøy i medarbeidersamtalen.
  • Trenger du innsikt i dialogens psykologiske oppbygning?
  • Betydningen av å anvende dialog i relasjonsbygging.

   

  Hanne Kristin Rohde foredrag

  Mediehåndtering:

  Hanne Kristin gjorde seg, som Oslopolitiets ansikt utad, bemerket med mange medieutspill. Hun er av flere karakterisert som en åpen og uredd politileder, som setter ord på de fakta politiet møter i sin hverdag i hovedstaden.

  • Dette foredraget er basert på egen erfaring, på godt og vondt, gjennom mange år i en av landets mest eksponerte politisjefsstillinger.
  • Foredraget gir tips og råd om hvorledes du, sammen med dine medarbeidere, kan planlegge og gjennomføre et intervju. (Tv, radio, direkte, opptak, papiraviser, nettaviser. Tilsvarsrett.)

Hanne Kristin Rohde video

Vis foredrag med Hanne Kristin Rohde

Referanser

«Målgruppen vår var variert fra idrett- næringslivsledere, kommune m.. Hanne Kristin traff blink på alle våre målgrupper...»

Odd Byberg, Daglig Leder

Klepp Næringsforening

Responsen var entydig positiv fra deltakerne. Rohde ga mye på seg selv, var morsom samtidig som hun hadde en alvorlig undertone. Hun traff våre ledere ved sine refleksjoner knyttet til lederskap i stressende situasjoner. Kan anbefales på det sterkeste.

Wenche Jensen - Seniorrådgiver, Oslo

Norsk Sykepleierforbund

Fantastisk dyktig foredragsholder, stødig og tillitvekkende med et meget godt budskap. Mange lederforedrag kan bli litt sånn "same shit, new wrapping", men Hanne Kristin utmerker seg på en veldig positiv måte. Deltagerne gir svært gode tilbakemeldinger i vår egen evaluering.

Anne-Lise Grundstad Meby - Rådgiver

Rådgiver i PBL (Private Barnehagers Landsforbund)

"Hanne er tydelig i sitt budskap, hun har mye ledererfaring og formidler dette med humor, innlevelse og selvsikkerhet."

Kommunikasjonssjef, Øyvind Halnes

Stanley Security AS

"Veldig bra! Inspirerende, rørende, nyttig og morsomt."

Kjellaug Johansen, Sykepleier / HMS Råd

Ysst HMS

"Inspirerende, engasjerende, til ettertanke. God blanding av humor og alvor. Liker at det ender med ei oppfordring til refleksjon over egen praksis og muligheten til å bli bedre selv. :-)"

Grete Helen Sebulonsen, Personalkonsulent

Harstad kommune

"Fantastisk foredrag. Faglig treffsikkert, humoristisk, ga av seg selv. Hanne Kristin gav oss latter, alvor, selvrefleksjon, fag - og gåsehudopplevelser. Utrolig sterk historie av en flott foredragsholder!"

Gunda Hamland, Avdelingsdirektør

NAV Arbeidslivssenter Troms/IA-rådet i Troms

"Dette var en utrolig positiv opplevelse. Rohde var personlig uten å bli privat, hun er raus i sin formidling, vi lo av hennes treffende hverdagsbetraktninger, og vi satt med tårer i øynene over kontrastene og utfordringene livet gir. Foredraget hadde et innhold og fremføring som traff noe i oss alle, uavhengig av alder, kjønn eller profesjon. Veldig, veldig bra!"

Bente Hilde Alvær, Seksjonsleder

Bergen tingrett

"Hun leverte ift det vi avtalte i forkant. Tilpasset forsamling og meget engasjert framført."

Pål N. Arnesen, Leder

YS Stat
Uforpliktende forespørsel på Hanne Kristin Rohde

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Hanne Kristin Rohde

4.5 ut av 5 stjerner

"Responsen var entydig positiv fra deltakerne. Rohde ga mye på seg selv, var morsom samtidig som hun hadde en alvorlig undertone. Hun traff våre ledere ved sine refleksjoner knyttet til lederskap i stressende situasjoner. Kan anbefales på det sterkeste."

Wenche Jensen, Seniorrådgiver, Oslo - Norsk Sykepleierforbund Vis alle referanser

Foredragsemner med Hanne Kristin Rohde