Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
profile-cover-generic-06

Forandringer spør ikke om lov, de kommer bare

Helen Eriksen

Helen Eriksen

En energisk foredragsholder som utfordrer fordommer - skap gode endringer blant medarbeidere og bedriften.

Forespør enkelt om pris og dato

4.75 ut av 5 stjerner

"Svært inspirerende og engasjerende foredragsholder med høy grad av formidlingsevne. Seriøst og kunnskapsbasert innhold ble formidlet med innlevelse, humor og gode historier som gir knagger til teorien. Vi hadde svært godt utbytte av Helens foredrag og har fått masse positive tilbakemeldinger fra deltakerne våre."

Anne Abrahamsen, Rådgiver - Stavanger kommune Vis alle referanser

Et foredrag med Helen Eriksen gir deg:

 • Foredrag som vil få dere til å se muligheter og tenke nytt.
 • Motivasjon og inspirasjon med vitenskap i bunn.
 • Forrykende formidler som skaper liv på scenen.
Uforpliktende forespørsel på Helen Eriksen

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
About icon

Om Helen

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

Helen Eriksen er en erfaren og kjent foredragsholder med mer enn 30 års internasjonal erfaring med forandringsprosesser, stressforebygging og arbeidsglede.

Et foredrag med Helen Eriksen gir deg:

 • Foredrag som vil få dere til å se muligheter og tenke nytt.
 • Motivasjon og inspirasjon med vitenskap i bunn.
 • Forrykende formidler som skaper liv på scenen.

Helen Eriksen har en fantastisk intensitet, erfaringsbakgrunn og en sjelden fengslende formidlingsevne. Hun er en uhøytidelig foredragsholder som gir tilhørerne fornyet vilje til forandring. Humor og metaforer spiller en fremtredende rolle i foredragene hennes. De roses ofte for å skape klare felles referanserammer hos deltakerne.

Helens foredrag kjennetegnes ved å være både intense, jordnære og visjonære – men uten pekefinger. Hun rokker ved forutinntatthet, provoserer, endrer perspektiver og gir nye visjoner. Foredragene motiverer, engasjerer og skaper mye latter.

Samtidig får du gode verktøy til fremtidig bruk. Deltagerne drar hjem med mer energi enn da de kom, trivselsnivået får et løft og det samme gjør forståelsen for egen og andres atferd.

Helen er forfatter av en rekke bemerkede artikler og bøker. Senest bøkene  ”Giv mens du vokser – fra travlhed til trivsel” og ”Forandringer spørger ikke om lov, de kommer bare” og den første boken i serien ”Mere mening”. I 2002 ga hun ut den kritikerroste, ”Frugttræ-strategien – at give samtidigt med at du selv vokser”.

Helen holder foredrag på dansk, tysk og engelsk.

Vis foredrag med Helen Eriksen
Helen Eriksen foredrag

Endringer ber ikke om lov, de dukker bare opp

 • Som vi kan se daglig på nyhetene og føle i våre egne kropper, er vi for tiden utsatt for endringer av en skala vi ikke har opplevd før. I dette foredraget tar Helen Eriksen et positivt og konstruktivt blikk på disse endringene, og viser hvordan de ansatte reagerer på dem både individuelt og i gruppeinnstillinger.
 • Helen maler et logisk og veldig menneskelig bilde av hvorfor folk reagerer som de vanligvis gjør når de møter endring. Ved å åpne opp denne kunnskapen og gi deltakerne en felles referanseramme, får de – både individuelt og kollektivt – helt nye muligheter når de møter endring. De kan handle på en fremtidsrettet og mer konstruktiv måte.
 • Hun lar deltakerne gjenkjenne at ingenting forblir som det en gang var. Hvis bare ansatte og arbeidsgivere kunne gjenkjenne dette, ville endring sjelden være et problem. Tvert imot er det faren for ikke å fornye seg, og dermed gjøre mer av det samme som er vår største utfordring.
 • Uten pekefinger gir hun klare retninger om hva den enkelte medarbeider kan gjøre for å forberede seg på endring.
Helen Eriksen foredrag

Mer mening og velvære på jobb, hva er nøkkelen?

 • Helen Eriksen har i mange år fokusert på å skape størst mulig betydning for ansatte og arbeidsgivere. Både som medarbeidere og som mennesker.
 • Helen har en stor tro på ideen om at vi som mennesker må gi mens vi vokser. Dette betyr at det ikke er nok å gå på jobb bare for å gi til arbeidsplassen og motta en lønn. Arbeidsplassen må aldri bli et sted hvor vi skal bli tømt. Arbeidsplassen må bidra til vår vekst som mennesker.
 • Under foredraget fokuserer Helen på hva den ansatte og arbeidsplassen kan konkret gjøre. Slik at stadig flere kan forlate arbeidet med like mye, om ikke mer energi enn da de kom.
 • Foredraget er inspirert av den nyeste forskningen og mange års dedikert praktisk erfaring. Helen Eriksen snakker humoristisk om hvilke jordnære meningsfaktorer i individet, mellom mennesker, fra ledelsen og i organisasjonen som helhet, som helt naturlig reduserer sykefravær gjennom utviklingen et langvarig velvære hos de ansatte.
Helen Eriksen foredrag

Fra stress til velvære og trivsel på jobb

 • I dette foredraget identifiserer Helen Eriksen de psykologiske faktorene bak stress, og hvorfor vi ofte sliter med å gjenkjenne stress. Til tross for foredragets alvorlige natur lykkes Helen med å levere et humoristisk og oppløftende budskap, noe som motiverer deltakerne til å ta påfølgende handlinger.
 • Helen snakker om arbeidsforhold som deltakerne faktisk møter på sin arbeidsplass. Stress i seg selv er et uttrykk for et sunt system som reagerer på stadig sterkere varselsignaler ved å si at det er behov for justering. Vår evne til å håndtere stress avhenger av hvordan vi tolker varselsignalene i praksis, og hvor bevisst vi er på hva de faktisk prøver å fortelle oss. Ofte fortsetter vi bare å gjøre mer av det samme, som er når alt går galt.
 • Stressforebygging handler om bevissthet. Hver av oss trenger å være oppmerksom på vår oppførsel, slik at vi kan handle mer bevisst når vi ser varselsignalene lyse opp – både i oss selv og i andre.
 • Foredraget gir handlingsorienterte svar på spørsmål som: Hvorfor er det så vanskelig å innrømme at vi er stresset? Hvordan skaper vi mer velvære og økt livskvalitet? Hva er forbindelsen mellom kropp og psyke i forhold til stress?
Helen Eriksen foredrag

Å gi mens vi vokser

 • Hvorfor fortsetter vi å gjøre det vi gjør når det ikke virker? Enten som ansatte, ledere eller foreldre, prøver vi ofte å møte utfordringene i et nytt paradigme med antagelsene som kommer fra det gamle.
 • I dette foredraget fokuserer velværeekspert og organisasjonspsykolog Helen Eriksen på nettopp denne utfordringen, basert på hennes bestselgende bok «Giving while growing – fra travelhet til velvære».
 • Med dyb humor, varme, entusiasme og innsikt gir Helen sitt publikum et klart bilde av hva vi kan oppnå sammen og som enkeltpersoner for å få mer energi. Hun demonstrere betydningen av å oppleve våre liv som meningsfylt. Mer mening er veien til større forståelse, trivsel og trivsel.
 • Med betydelig autoritet, kunnskap og energi sender Helen Eriksen et sterkt budskap til våre hjerter og sinn.
Helen Eriksen foredrag

Bruk alle delene av den utrolige hjernen din!

 • Helen Eriksen åpner lokket på hjernen i denne presentasjonen, med fokus på dens fantastisk kapasitet og store potensial.
 • Mange av oss unnlater å benytte seg av de ressursene hjernen har. Ny nevroforskning har ført til gode nyheter på en rekke områder. Ikke minst om vår egen evne til å bidra effektivt til å utvikle og trene hjernen vår i en positiv retning.
 • I dette foredraget presenterer Helen Eriksen spesifikke mentale og fysiske verktøy. Og ikke minst – inspirasjon som fremmer deltakerens utvikling og hjelper dem med å utnytte hjernens fulle kapasitet.
 • Helen tilbyr også innsikt i følgende problemer: Spesifikke måter for oss å utfordre hjernen vår og utvide hjernens kapasitet; hvordan hjernen påvirker vårt velvære på direkte og indirekte måter; hvordan vår underbevissthet har en tendens til å dominere vår bevissthet; forskjellen mellom mannlige og kvinnelige hjerner på en rekke viktige områder; og ikke minst hjernens kapasitet til kreativitet, innovasjon og idégenerering.
 • Foredraget kan tilpasses målgruppen.
Helen Eriksen foredrag

Synger vi nok i gangene?

 • Hvilke slags lyder hører du i gangene i gangene på jobben? Gjenspeiler lydene velvære, lagånd og samhold? Er det en buzz av felles verdier? Et ekko av inspirasjon og gode vibrasjoner? Eller mangler vi selvmotivasjon og toppopptredener?
 • I dette foredraget forteller Helen Eriksen hvordan vi kan ta mer ansvar og dermed inspirere og motivere oss selv og hverandre.
 • Det handler om samarbeid, kommunikasjon, åpenhet og kreativitet, utvikling og lyst til å synge – solo og med andre. I et kor, for eksempel. Hva er de psykologiske mekanismene som fraråder å synge i gangene? Hvordan oppfordrer vi sang og harmonier til å utfolde seg ikke bare i gangene, men også spre seg inn i kantinen og til og med inn i parkeringsplassen? Både innendørs og utendørs!
Helen Eriksen video
Vis foredrag med Helen Eriksen

Referanser

"På Forsvarets høgskole sin Kvinnecamp 2016 var vi så heldig å høre Helen Eriksens fantastiske foredrag "Forandringer spør ikke om lov, de bare kommer". Bestillingen fra arrangement komiteen til hennes innlegg var at det skulle være lærerikt, inspirerende, engasjerende, humoristisk og avslutte vår konferanse med et smell! Forsvaret i Norge er i en omstillingsprosess, og dette berører også ansatte ved Forsvarets høgskole. Det var derfor essensielt at tilhørerne satt igjen med verktøy til for å takle endringer og vilje til se positivt på forandringene vi står overfor. Helen Eriksen fikk oss til å tenke annerledes, og se mulighetene som ligger i omstilling. Eriksens foredrag var et fyrverkeri av energi, kunnskap og latter og alt vi hadde håpet på! Eriksen traff bestillingen perfekt! Det danske språket ble et ekstra krydder i opplevelsen som umiddelbart ga Eriksen oppmerksomhet i forsamlingen. Eriksen snakket tydelig og forståelig, samtidig som det satte oss i en aktiv lyttemodus fordi "dialekten" var noe uvant for oss nordmenn."

Anne Lise Hagen Fredriksen, Undervisningsinspektør

Forsvarets Høyskole - FOKUS

"Helen Eriksen er en forrykende inspirator, motivator og formidler. Engasjert, profesjonell, humoristisk. Kommunens ledende medarbeidere fikk effektive og virkningsfulle redskaper i prosessen fra suksess- og verdi analyse, valg av strategiske verdier, idé- og visjonsutvikling til målbeskrivelser, handlingsplan og realisering. Undervisningen var meget kompetent og inspirerende. Og de resurser som prosessen resulterte i, har skapt et engasjert, positivt og velfungerende arbeidsmiljø, fordi vi arbeider annerledes, mer resursfylt og målrettet, med oss selv, våre visjoner og annet."

Nils-Erik Johansson, Personalsjef

Skara kommune, Sverige

"When people talk about ’being’ rather than ‘doing’ they sometimes sound unrealistic at best and totally ungrounded at worst. Helen was able to not only talk about it she was able to demonstrate it. Her presentation was lively, her examples clear and relevant, her personal anecdotes inspirational without being egotistical. She showed that a state of ‘being’ does not necessarily mean silent or meditative but involves enthusiasm and humour – passion and pragmatism. Good speakers leave you with feeling that they are wonderful – GREAT speakers leave you with the feeling that YOU are wonderful. Helen is a great speaker."

Geraldine Bown, Managing Director

Domino Consultancy Limited, UK

“Helen Eriksen was delightful. In a very funny and relaxed way, she spoke about the science of motivation and well-being. She inspired us to be more aware of negativity traps and shared ways to generate a healthy and positive mindset. She is a very lively speaker who captivates you and gets your full attention”

Eva Papamoniodi, Vice President, Quality Affiliates & Marketing

Novo Nordisk A/S, Denmark

“We had a very good session about stress with Helen Eriksen in December.
In an entertaining and humoristic way Helen gave us lots of facts and insights about stress, what it is doing to us, how we are affected by it and what the warning signs are. Most of the participants could tick of several signs or symptoms for their own part.
A very good and appreciated lecture with many laughs, recognitions and some scary reflections that. I can warmly recommend a session like this.”

Mats Rieger, manager

Nordea IT Retail

"Svært inspirerende og engasjerende foredragsholder med høy grad av formidlingsevne. Seriøst og kunnskapsbasert innhold ble formidlet med innlevelse, humor og gode historier som gir knagger til teorien. Vi hadde svært godt utbytte av Helens foredrag og har fått masse positive tilbakemeldinger fra deltakerne våre."

Anne Abrahamsen, Rådgiver

Stavanger kommune

Alle de kommunale barnehagene i Stavanger med nesten 1700 ansatte var 2.januar 2020 samlet til oppstartssamling og inspirasjonsdag i Stavanger forum. De kommunale barnehagene er i oppstart av en stor omorganisering av virksomhetsstrukturen. Helen Eriksen hadde i den anledning fått utfordringen med å snakke om hva endringer gjør med oss – både med organisasjonen og med den enkelte medarbeider. Som Helen sier: Endringer spør ikke om lov – de bare kommer! Barnehagene fikk en dag med en sprudlende foredragsholder som evner å holde tak i et stort publikum! Helen byr raust på seg selv, deler troverdig av egne opplevelser og erfaringer, og ikke minst med god og stødig kunnskapsbasert kompetanse som psykolog som fundament. Helen evner å omsette teorier inn i hverdagens hendelser slik at dette blir gjenkjennbart for den enkelte tilhører – og dermed anvendbart for oss alle når vi skal forholde oss til de endringene vi blir utsatt for i arbeidslivet – og kanskje i livet generelt.

Stavanger forum
Uforpliktende forespørsel på Helen Eriksen

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Helen Eriksen
Helen Eriksen

4.75 ut av 5 stjerner

"Svært inspirerende og engasjerende foredragsholder med høy grad av formidlingsevne. Seriøst og kunnskapsbasert innhold ble formidlet med innlevelse, humor og gode historier som gir knagger til teorien. Vi hadde svært godt utbytte av Helens foredrag og har fått masse positive tilbakemeldinger fra deltakerne våre."

Anne Abrahamsen, Rådgiver - Stavanger kommune Vis alle referanser

Foredragsemner med Helen Eriksen