Lasting innhold ...

Helene Husvik

Helene Husvik

En innsiktsfull og inspirerende foredragsholder med konkrete råd om god kommunikasjon under nedbemanning og andre endringsprosesser.

Helene Husvik hadde drømmejobben som programleder på TV2, før hun ble plutselig oppsagt i en nedbemanningsprosess. Dette er en sterk og inspirerende historie om hvordan takle motgang, drømmer som knuses – og om stor ståpåvilje. Helene Husvik kommer også med konkrete råd for hvordan man bedre kan håndtere en vanskelig nedbemanningsprosess på best mulig måte, både for ledere og ansatte.

UFORPLIKTENDE FORESPØRSEL

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpliktende.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Helene Husvik er født i 1989 og kommer fra Høvik i Bærum. Utdannelse innen drama og to år ved Journalisthøgskolen i Oslo førte henne til TV 2 Sporten hvor hun gjennom syv år arbeidet i flere profilerte roller.

Nå er hun programleder og nyhetsanker i ”Morgenklubben med Loven og co” på Radio Norge.

Helene Husvik forteller med åpenhet, selvironi og humor, engasjement og ærlige eksempler fra sin egen situasjon om det tabubelagte temaet å få sparken, og gir deg som leder en guide til hvordan begge parter skal komme best mulig ut av situasjonen.

  Da jeg mistet drømmejobben

  Nedbemanning og endringer er noe som skjer overalt. I en slik prosess er det viktig for begge parter at dette gjøres på en ordentlig måte. En ryddig prosess er både kostnadseffektivt og tidsbesparende.

  Noe av det vanskeligste du må gjøre som sjef, er å ta den tøffe samtalen med en ansatt som må gå. Hvordan gjør man det på best mulig måte for vedkommende, for deg som leder og for bedriften?

  Helene Husvik har vært den ansatte som fikk den beskjeden, og opplevde hvordan hennes sjefer håndterte hennes oppsigelse på en måte som førte til ubehageligheter på jobben med ignorering og utfrysning, og en unødvendig lang og dyr prosess.

  I lang tid kjempet Helene for sine rettigheter i oppsigelseprosessen og så hvordan sjefene ofte tok dårlige valg ut av usikkerhet for hvordan man håndterer en slik situasjon. Denne usikkerheten er det nok mange som sliter med i oppsigelses- eller nedbemanningsprosesser som fører til ubevisste dårlige beslutninger og skaper større vanskeligheter.

  Hvordan du som leder takler dette, er i stor grad avgjørende for utfallet. Fra sin inspirerende historie og utrolige ståpåvilje har Helene utarbeidet konkrete råd og verktøy, du som leder kan bruke i nedbemannings- eller endringsprosesser.

  Med dette foredraget lærer du:

  • Hvordan man kan unngå at uenigheter og problemstillinger oppstår i nedbemannings- eller endringsprosesser.
  • Hvordan håndtere vanskelige situasjoner ikke bare juridisk, men også mellommenneskelig.
  • Du får innsikt i hvor kostbart og tidskrevende det kan være å løse uenigheter angående omstillinger og endringer.
  • Viktigheten i medmenneskelighet for å unngå at konflikter oppstår og eskalerer – problemer som er enkelt løst ved å være en god medarbeider bygger seg ofte opp til dyre problemstillinger!
  • Hvordan man håndterer noe ubehagelig som en oppsigelse på en respekterende og empatisk måte.
Dette sier kunder som har opplevd foredrag med Helene Husvik

Les mer...

Foredragsholdere relatert til

Foredragsemner med Helene Husvik