Lasting innhold ...

Ingeborg Senneset

Ingeborg Senneset

Forfatter og journalist, utdannet sykepleier og tidligere blogger og psykiatrisk pasient.

Ingeborg er en forfatter og journalist som tidligere var innlagt psykiatrisk pasient for sykdommen anoreksi. I foredragene hennes bygger hun på erfaringene og opplevelsene hun tok med seg fra denne tiden og øker andres forståelse for psykiske lidelser.

UFORPLIKTENDE FORESPØRSEL

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpliktende.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Hvordan er det å våkne hver dag som anorektiker?

Kan en mislykket pasient med sugerøret langt nede i statskassa bli en givende samfunnsborger?

Vi kan ha gode og dårlige dager gjennom en uke, og til og med gode og dårlige år gjennom et helt liv. Men ikke alle vet hvordan det er å tilbringe flere år som psykiatrisk pasient med tvangslidelser, selvskading og en anoreksi som er potensielt dødelig.

Ingeborg Senneset er journalist i, styremedlem i Norsk PEN, forfatter, utdannet sykepleier, meddommer i Oslo Tingrett, samfunnsdebattant og foredragsholder. Hun gjør suksess i debatter på TV og radio om blant annet vaksiner, alternativ medisin, religion, tortur og menneskerettigheter.

Men før alt dette så ikke ting så lyst ut. I boken «Anorektisk» skriver hun om spiseforstyrrelser fra ung alder, alvorlige psykiske lidelser, og hvordan hun har opplevd møtet med norsk psykiatri i alle disse årene. Den ble en umiddelbar bestselger, er solgt i tre opplag, og nå tilgjengelig som lydbok. Den oversettes til russisk og portugisisk. Adressa trillet terningkast 6.

Boken danner grunnlag for flere populære foredrag, for alt fra kommende konfirmanter til professorer i medisin. Kundene sitter igjen med et unikt innblikk i en verden som for de aller fleste er fullstendig lukket, mange både gråter og ler og tar med seg ny motivasjon og inspirasjon til relasjoner og arbeid.

  Ingeborg Senneset foredrag

  Anorektisk

  Da Ingeborg var innlagt for behandling på Østmarka veide hun så lite at hun var nær døden. Fortsatt trente hun i smug og løy om vekten for å ikke bli kastet ut av sykehuset. For personer som ikke er kjent med psykiske lidelser er det svært vanskelig å forstå spiseforstyrrelser som anoreksi. Likevel er det den mest vanlige psykiske lidelsen blant jenter mellom 13 og 25 år, og er derfor et utbredt helseproblem.

  Foredraget Anorektisk er basert på Ingeborgs opplevelser med lidelsen og behandlingen hun fikk mens hun var syk. Innholdet i foredraget er liknende boka hun ga ut ved samme navn. Det baserer seg på dagboknotater og blogginnlegg fra årene hun var innlagt som psykiatrisk pasient med tvangslidelser og selvskading.

  Fra foredraget får man et innblikk i hvordan et sykt sinn kan være og hvordan norsk psykiatri oppleves av en pasient. Man for derfor også innsikt og verktøy for hvordan man kan forstå og imøtekomme psykiske helseproblemer hos andre i arbeidslivet, helsesektoren, skolen, eller på hjemmebane.

   

  Ingeborg Senneset foredrag

  Kampen om oppmerksomheten

  • Hvordan nå gjennom med sitt budskap? Et plattformuavhengig foredrag om den vanskelige balansen mellom personlig og privat, og verdien av ekte engasjement.

   

  Ingeborg Senneset foredrag

  Den verdiløse pasienten

  • Med utgangspunkt i erfaringer og kunnskap om ulike grupper innen rus, psykiatri og kriminalitet gir Senneset et motiverende innblikk i veien fra «en utsultet halvdød med sugerøret langt nede i statskassa» til en som bidrar i samfunnet. Foredraget er like innsiktsgivende og motiverende for en saksbehandler i NAV som en nysgjerrig næringslivsleder.

   

  Ingeborg Senneset foredrag

  Symptomsyken

  • Handler ikke anoreksi om å ha for mye selvdisiplin? Er det ikke det motsatte av å henfalle til heroin? Nei. Ikke å spise oppfattes som å ha sterk kontroll. Anoreksi er ikke en bedre slankekur enn heroin. Senneset får stadig høre folk si at «de skulle ønske de hadde litt anoreksi». Hver dag forteller folk om at de ikke blir sett for den de er, bare symptomene de har. Hvordan kan vi komme forbi det?

   

  Ingeborg Senneset foredrag

  Andre temaer

  • Andre populære foredrag og tema er kritisk tenkning og alternativ medisin. Senneset disponerer gjerne slik at salen kan få god tid til å stille spørsmål. Hvert foredrag tilpasses den enkelte kundegruppe, og det er alltid rom for unike, overraskende, tidvis sjokkerende, morsomme og rørende anekdoter fra innsiden av psykiatrien, utsiden av samfunnet og ikke minst, veien opp. Det advares om sterke bilder.
Foredragsholdere relatert til

Foredragsemner med Ingeborg Senneset