Lasting innhold ...

Katarina Blom

Katarina Blom

Psykolog og organisasjonskonsulent

Katarina Blom er psykolog, konsulent og foredragsholder med positiv psykologi som spesialområde. Positiv psykologi handler ikke om å forsøke å tenke positivt og ignorere det som er vanskelig. Det handler heller ikke om raske tips og enkle råd, men om menneskelig kunnskap og å identifisere de faktorene som får oss til å føle oss bedre.

UFORPLIKTENDE FORESPØRSEL

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpliktende.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Vi er ikke bygd for å være lykkelige. Hjernene våre er designet for å hele tiden identifisere farer og risikoer, å løse problemer for å overleve. Men vi kan alle lære oss å bli lykkeligere. Katarina Blom viser hvordan vi på hjernens premisser kan skape engasjement, navigere i forandring og øke gleden både privat og på arbeidsplassen.

Katarina Blom er organisasjonskonsulent, foredragsholder og en av Sveriges første lykkepsykologer. Hun medvirker regelmessig som ekspert i media, hvor hun forteller om hvordan vi kan øke vår livskvalitet blant annet gjennom meningsfulle handlinger og fine stunder i hverdagen. I boken “Lycka på fullt allvar” (2014) forteller hun om vitenskapen og mekanismene bak lykke, sammen med journalisten Sara Hammarkrantz.

I dag jobber Katarina Blom på Psykologifabrikken, der målet er å gjøre psykologi lett å forstå og bruke, blant annet med verktøyet “Habitud”, et psykologisk treningssenter. Hennes oppdragsgivere er ofte organisasjoner som vil øke engasjement, arbeidsglede og få verktøy til å etablere endring som varer.

“Om tradisjonell psykoterapi er som å gå til fysioteraterapeuten etter at noe har hendt, er positiv psykologi som å gå til treningssenteret for å forebygge skade.”

I foredragene sine snakker Katarina Blom om hvordan det ikke er nok å bare tenke positivt. Vi må også finne måter å handle positivt på i tråd med ting som får oss til å føle oss bra. Du får høre hva forskningen har oppnådd, hvilke faktorer som øker trivsel, gjør livet mer meningsfylt og hvordan vi kan trene tankene våre for å øke motstandskraften og gleden i hverdagen.

Katarina Blom skaper klarhet i jungelen av selvhjelpsbøker, magiske metoder og kalde fakta.

    LYKKE PÅ FULLT ALVOR

    • Å finne og eliminere årsakene til hvorfor folk føler seg dårlige har lenge vært fokuset til psykologen. I den positive psykologien handler det i stedet om å finne ut hva som får oss til å føle oss bra. Fokus på det positive handler ikke om å ignorere det negative og klistre på et smil. Det handler om å finne og legge merke til hva som får en selv til å føle seg bedre, for eksempel å være god, vennlig og nysgjerrig på andre.
    • Katarina Blom tar oss med på en reise inn i vitenskapen og dens sammenheng med lykke. Hun snakker om hvordan vi kan tenke på flere måter enn bare positivt, men også på andre måter som gjør oss mer lykkelige. Å fokusere på det som fungerer og er godt, påvirker ofte andre deler av livet. Det fører til økt motstandskraft mot stress og motgang både på jobb og i det private, selvtillit, ytelse og en generelt bedre livsglede og nytelse.
Foredragsholdere relatert til

Foredragsemner med Katarina Blom