Lasting innhold ...

Lise von Krogh

Lise von Krogh

En av Norges mest ettertraktede ernæringseksperter. Bli inspirert til et sunnere kosthold!

Lise von Krogh er en erfaren foredragsholder for bedrifter, organisasjoner, høyskoler og andre institusjoner. Kostholdsforedragene er lærerike og underholdende. Essensen av Lises foredrag er at et normalt, sunt kosthold skal være mulig å få til i hverdagen.

UFORPLIKTENDE FORESPØRSEL

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpliktende.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Lise von Krogh er ernæringsbiolog (cand.scient) fra Universitetet i Bergen – med fokus på et forebyggende kosthold. Hun jobber til daglig som foreleser på Høyskolen Kristiania, driver nettsiden bramat.no og jobber som rådgiver for matvareindustrien. Du så henne kanskje på finalesendingen til NRK Forbrukerinspektørene og på TV2 Helsekontrollen høsten 2018. Hun har vært kostholdsekspert for Shape-up, Klikk.no og Norsk Ukeblad. Hun er også en hyppig brukt fagkilde i pressen og har lang erfaring som foredragsholder. Lise er forfatter av boken Ernæringsleksikon og medforfatter på flere bøker om kosthold. Lise holder foredrag på norsk og engelsk.

I tillegg skriver hun bloggen Lise von Krogh – Enkelt, sunt og godt med vekt på rimelig hverdagsmat. Lise dyrker egne grønnsaker og driver med birøkt. Lises motto er at mat skal være «Enkelt, sunt og godt» samtidig som hun er opptatt av hvilke ringvirkninger matvalgene våre fører til med hensyn til miljø, etikk og helse.

    Lise von Krogh foredrag

    Smart kosthold for bedre helse

    Dette foredraget er et grunnleggende foredrag om kosthold. Her tar vi utgangspunkt i hverdagslivet og ønsket om å generelt spise sunnere på en smart måte.

    Hva gjør maten med oss og hva skal du egentlig spise? Prosessert og ultraprosessert mat kan påvirke helsen vår og får oss til å spise mer enn hva vi trenger. Hva skal du tenke på når du handler inn mat, lager mat og spiser mat? Og hva med trendy mat og populære ingredienser? Et foredrag uten pekefinger, en jordnær tilnærming til et normalt og variert kosthold i hverdagen for langvarig god helse. Tema som kan tas opp i foredraget avhengig av ønske og varighet:

    • Litt intro om hva maten gjør med oss og om kostholdet vårt i dag.
    • Hva prosessert og ultraprosessert mat gjør med oss og hvordan den får oss til å spise mer enn hva vi trenger.
    • Hva inneholder ferdigmaten?
    • Smarte matvalg i hverdagen
    • Hvordan bør ideelle matpakker være
    • Middagsmåltidet – hvordan bør det settes sammen?
    • Sunne mellomtider
    • Hva inneholder maten og hva skjer når vi spiser den?
    • Hva betyr kostholdet for helsen vår?
    • Hva er et «balansert» kosthold – er du avbalansert?
    • Måltidet og hvordan forsyne seg
    • Hvorfor er det så viktig å spise frukt og grønt?
    • Hvordan velge rett mat i butikken
    • Trenger vi kosttilskudd?
    • Hva med vegetarkost?
    • Smart mat for hele kroppen og familien!

     

    Lise von Krogh foredrag

    Et godt kosthold for en bra treningsøkt og overskudd i hverdagen

    Trening og kosthold hører sammen. Dette foredraget er beregnet for mosjonistene, men de mest aktive vil nok også lære litt her. Dette foredraget skal hjelpe deg å spise riktig slik at du får en god treningsøkt og overskudd i hverdagen. Foredraget passer som en påbygging på «smart kosthold for en god helse»

    •  Trening er viktigere enn kostholdet – eller er det omvendt?
    •  Trenger mosjonister et spesielt kosthold?
    •  Mat og drikke før, under og etter trening
    •  Når trenger du sportsdrikker og andre kosttilskudd?
    •  Mat og drikke på langtur eller fjelltur
    •  En tidlig morgenøkt – skal du spise først eller ikke
    •  Kroppens behov for protein når man trener – kan man spise vanlig eller må man ta tilskudd for å få effekt?
    • Gjør karbohydrater det lettere å trene?

     

    Lise von Krogh foredrag

    Kosthold ved skift- og nattearbeid

    Hva du spiser når du jobber skift har betydning for den nåværende og fremtidige helsen. mat kan både øke og redusere risikoen for overvekt og sykdom relatert til skiftarbeid. Mange som jobber natt eller skift er klar over dette, men synes det er utfordrende å få til et riktig kosthold. Dette foredraget gir råd og veiledning til skift- og nattearbeidere i alle slags bransjer. Et riktig kosthold gir god helse og påvirker arbeidsevnen positivt. Tema som berøres:

    • Hvordan kroppen påvirkes av stress, lange arbeidsdager, nattarbeid og søvnmangel
    • Hva slags kostholdsutfordringer er vanlige
    • Hvordan kostholdet kan bedre livskvalitet og forebygge livsstilssykdommer
    • Råd om valg av matvarer, måltider, spisemønster og –rytme
    • Planlegging av måltidene gjennom natten

     

    Lise von Krogh foredrag

    Sunne matpakker og kosthold i barnehager

    Dette foredraget tar for seg viktige tema som mange foreldre og ansatte lurer på i hverdagen. Foredraget har mye av det samme innholdet som «smart kosthold for en god helse», men er skreddersydd målgruppen. Viktige tema som berøres:

    • Hvorfor er maten viktig?
    • Kostholdet til de aller minste
    • Kostholdet fra 1 år
    • Det sunne barnehagemåltidet
    • Hvordan lage et balansert varmt eller kaldt måltid
    • Valg av matvarer til måltidene
    • Mat på aktive dager
    • Matpakken
    • Kresne barn
    • Allergier og intoleranser

    Det kan også tilbys et praktisk matpakkekurs. Her lager deltagerne fristende og enkle matpakker som skal bli barnehagens eget matpakkehefte. Lise leder gruppearbeidet og tar bildene, hun kan også sette dette sammen til et ferdig hefte.

     

    Lise von Krogh foredrag

    Kosthold for kontoransatte

    Mat og helse opptar mange. Alle vet at det vi spiser har betydning for kroppsvekten og helsen vår. I dagens kostholdsdebatt kan det virke forvirrende hva som er et sunt kosthold å følge. Vi er selvsagt ansvarlig for vår egen helse, men helsen påvirker også arbeidsevnen.

    Enhver arbeidsgiver ønsker friske ansatte som ikke gambler med helsen sin. Hva den ansatte spiser på jobb og hjemme har både betydning for den ansatte og bedriften, og kan inngå som en del av bedriftens HMS-virksomhet. Dette foredraget gir enkle og solide råd som alle og enhver kan følge. Tema som berøres:

    •  Et overblikk over kostholdsdebatten; myndighetens kostholdsråd vs. kostholdstrender
    •  Hvordan spise for en bedre helse
    • Gjennomgang av anbefalt kosthold ved typiske sykdommer som fører til sykemeldinger
    • Foredraget har mye av det samme innholdet som «smart kosthold for en god helse», men er skreddersydd målgruppen.

     

    Lise von Krogh foredrag

    Andre aktuelle tema

    Du kan booke et av foredragene overfor eller Lise kan skreddersy et foredrag til ditt behov.

Dette sier kunder som har opplevd foredrag med Lise von Krogh

Les mer...

Foredragsholdere relatert til

Foredragsemner med Lise von Krogh