Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
profile-cover-generic-05

Om kjønnstereotypier og å fremme arbeidsplasser der alle føler seg bekvemme

Marie Louise Sunde

Marie Louise Sunde

Som lege, kvinnerettighetsforkjemper og hjernen bak organisasjonen #ShesGotThis retter hun opp i kjønnstereotypier.

Forespør enkelt om pris og dato
Uforpliktende forespørsel på Marie Louise Sunde

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
About icon

Om Marie

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

Marie Louise Sunde er hjernen bak organisasjonen #ShesGotThis og er svært involvert i kvinners rettigheter verden over. Her til lands er hun opptatt av å knuse myter om kjønnstereotypier og fremme moderne arbeidsplasser der alle føler seg bekvemme.

Et foredrag med Marie Louise Sunde gir deg:

 • En av Norges fremste på sitt felt med stor faglig tyngde
 • Formidler med et svært viktig budskap som berører alle
 • Foredragsholder som utfordrer publikum på en god og engasjerende måte

Som kirurg og med en Doktorgrad i kirurgi er Marie Lousie godt kjent med utfordringene kvinner møter i mannsdominerte yrker. Hun har derfor vært engasjert i likestilling og mangfold i lang tid. Da Emma Watson leverte hennes ikoniske tale for FN Kvinnekommisjonen med tittelen “Hvis ikke nå – når? Hvis ikke meg – hvem?” ble Marie inspirert til å starte #ShesGotThis sammen med en gjeng engasjerte unge. Organisasjonen tar opp dette med humor og uten å legge skyld. Etter to vellykkede kampanjer i Norge, der begge rakk ut til over 1 millioner mennesker på sosiale medier, ble Marie invitert til å delta som hovedtaler for FN og senere til Michelle Obamas “United State of Women” konferanse i det Hvite Hus.

ShesGotThis har etablert seg internasjonalt og er tilstede i flere land. I år startet Sunde, med tre partnere, et firma med fokus på å skape teknologiske løsninger som vil øke forståelse for forårsakelser, endre holdninger og forbedre kjønnsbalansen i business-miljøet. I dette arbeidet er ShesGotThis i samarbeid med akademia så vel som flere norske bedrifter.

Marie er en svært ettertraktet foredragsholder. Hun er tidligere balletdanser og har startet en teatergruppe for barn og ungdom. Marie etablerte den norske filialen for Nexus, en ungdomsorganisasjon som tilrettelegger samfunnsendringer. I tillegg er hun rådgivende for Partnership for Change.

Vis foredrag med Marie Louise Sunde
Marie Louise Sunde foredrag

Ubevisst diskriminering - hva er det? Hva er konsekvensene av det?

 • I dette foredraget tar Marie for seg rammene rundt ubevisst diskriminering og de negative konsekvensene av det.
 • Mange kvinner rammes av ubevisst diskriminering, og dette er derfor en av grunnene for mangelen på kvinner i toppstillinger. Et viktig spørsmål er hvordan man kan stanse og forebygge ubevisst diskriminering. Ettersom det, ifølge McKinsey, kun er 16% av bedrifter som iverksetter tiltak som ser effekter er det grunn til å se etter bedre løsninger.
 • Da ubevisst diskriminering er utgjør en stor del av forklaringen på kjønnsubalansen man fortsatt ser i flere yrker er det et viktig tema å ta opp.
 • Det kan være et ofte vanskelig tema å adressere, men Marie Louise er en av de mest kunnskapsrike på området og stiller med gode råd.
Marie Louise Sunde foredrag

Mytene om likestilling og deres oppklaring

 • Det er et velkjent fenomen at det er stor mangel på kvinner i flere yrker og fagfelt, men det er lite forståelse om hvorfor det er slik. Mange av oppfatningene og teoriene om fenomenet kan i beste fall kalles myter, og i verste fall fordommer, men flere av disse er mottatt som “objektive sannheter”.
 • Marie Louise tar opp flere av disse mytene i dette foredraget og drøfter de viktige, men ofte utelatte eller glemte detaljene. For å skape endring må man forstå årsakssammenhengen og det er i denne enden Marie Louise begynner.
Marie Louise Sunde foredrag

Kjønnsstereotypier og utvikling av selvstendige mennesker

 • Oppdragelsen i kjønnsstereotypier begynner omtrent så snart vi er født og ikke har bevissthet over hvilken gruppe vi blir plassert i. Jenter skal være pliktoppfyllende og snille, mens gutter oppfordres til å tøye grenser og være tøffe. Leker, bøker og sportsutstyr inndeles i gutte- og jenteversjoner.
 • Fra forskning vet vi at dette påvirker barn helt ned i barnehagealder. Barnehager, skoler og foreldre er med på å dytte barn inn i kjønnsstereotypier som følger dem og hemmer dem resten av livet. Hvordan vi kan endre dette er av stor betydning og noe Marie Louise har fokus på i dette foredraget.

Referanser

Marie svarte reflektert og tydelig på spørsmål fra konferansier og publikum. Veldig gode poenger og demonstrerte sin kunnskap og kompetanse rundt feltet. Kjapp i replikkene.

Johannes Forgaard

Deloitte AS
Uforpliktende forespørsel på Marie Louise Sunde

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989

Foredragsemner med Marie Louise Sunde