Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
profile-cover-generic-01-blue

Hva gjør du når krisen rammer? Historier fra virkeligheten.

Marte Spurkland

Marte Spurkland

Marte er en kjent programleder og journalist med engasjement, innsikt og varme. Hun er også en rutinert konferansier, debattleder og møteleder.

Forespør enkelt om pris og dato
Uforpliktende forespørsel på Marte Spurkland

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
About icon

Om Marte

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

Books icon

Bøker

Forespør enkelt om pris og dato

Hva gjør du når krisen rammer? Historier fra virkeligheten om drap, sorg, utenforskap og bedrag. Men også om håp, fellesskap – og den ukjente styrken som bor i oss alle.

Marte Spurkland er journalist, sakprosaforfatter og programleder, med bakgrunn fra NRK, DN, VG, TV2 og Aftenposten. Hun har avslørt kvakksalvere og kynisk skjønnhetsindustri i TV2s Helsekontrollen (Gullruten i 2018) og vært programleder i Aftenpostens nyhetspodkast Forklart. Hun har også skrevet bøker om skolehverdag, kreft, farskjærlighet, skriftspråk og kriser.

Et foredrag med Marte Spurkland gir deg:

  • Medrivende fortellinger som gir inspirasjon til å takle egne utfordringer
  • Påminning om hvor viktig det er med “den ene som ser deg” når det trengs som mest
  • Unikt innblikk i noen av de sterkeste historiene som utspiller seg bak fasaden hos oss som enkeltpersoner og samfunn

Som journalist og programleder er Marte alltid på utkikk etter historiene som gjør oss litt klokere, og som sier noe om hvem vi er. Hun liker å dykke inn i komplekse fagområder, finne essensen og skape aha-opplevelser.

Martes bok “Klassen. Fortellinger fra et skoleår” (2017) ble belønnet med Bokhandelens sakprosapris. I boka “Pappas runer (2019) forteller hun om hvordan det var å være datter og pårørende da faren hennes fikk diagnose uhelbredelig hjernekreft.
I “Ut av krisen” (2021) utforsker hun hvordan sorg, tap, drap, sykdom, bedrag og utenforskap rammer nordmenn, og hvordan vi går videre når det verste skjer.

Som møteleder og debattleder er Marte strukturert, målrettet og god til å søke konstruktive løsninger. Hun kan være skarp og uredd når det trengs. Men hun er heller ikke redd for refleksjon, humor og følelser på scenen. For hvem sier at det tunge og lette ikke kan kombineres?

 

Marte Spurklands opptredener kan holdes på norsk og engelsk

Vis foredrag med Marte Spurkland
Marte Spurkland foredrag

Ut av krisen

  • Hva gjør du når det verst tenkelige skjer?
  • Marte Spurkland har møtt mennesker som har opplevd tap, svik, sykdom, utenforskap, sosial isolasjon og bedrag – og den største sorgen av alle: å miste et barn.
  • Med varme og innsikt formidler Marte hvordan det er mulig å finne en vei ut av krisen. Og hvor viktig det kan være med “den ene” som ser deg når det trengs som mest.
Marte Spurkland konferansier

Konferansier / Møteleder / Debattleder

Marte Spurkland er en dyktig og allsidig møteleder og konferansier – med unik evne til å kombinere tungt med lett, faglig tyngde med humor og varme.

Ut av krisen

Med varme, innlevelse og kunnskap gir den meriterte journalisten og forfatteren Marte Spurkland oss et knippe beretninger om sammenbrudd og tilsynelatende håpløshet, men også om mot og den ukjente styrken som bor i oss alle.

Det siste året har gitt oss et helt annet innblikk i og forståelse av hva en samfunnsmessig krise er. Men hvordan ser en altomveltende krise ut for dem som virkelig opplever den på kroppen, når det man har raser sammen, og man må bygge opp hele livet på nytt?

Moren som måtte forholde seg til at datteren ble drept av terrorister og hun som måtte forholde seg til at sønnen var terrorist. Småbarnsmoren som finner ut at ektemannen har drevet familien ut i fattigdom med onlinespill. Tenårinsgutten som ikke ville være med i verden lenger og låste seg inn på gutterommet – permanent.
Kvinnen som tilsto drap på ektemannen tre år etter hans død, og håper at historien om psykisk vold skal gi henne mildere straff.
Gutten som solgte dop på Vaterland og drømte om å bli en del av det norske. Mannen som ble ansett som en samfunnsstøtte, men i hemmelighet underslo millioner. Ingeniøren som mistet all førlighet og ble avskrevet av legevitenskapen inntil konen fant ut at han kunne kommunisere, bare langsomt, og med én finger.

Norli.no

Klassen - Fortellinger fra et skoleår

Klassen – fortellinger fra et skoleår følger et knippe elever gjennom siste skoleår på videregående. Sju ungdommer mellom barndom og voksenliv, mellom påtatt trygghet og famlende forsøk, mange av dem mellom to kulturer, usikre ofte på både egen og andres forhold til sex og kjønn.

Med varme, innsikt og nysgjerrighet skildrer Marte Spurkland, tidligere journalist og utgavesjef i VG helg, nå programleder i TV 2, elevene gjennom siste skoleår på videregående. Disse sju ungdommene er ikke generasjon prestasjon med ressurssterke curlingforeldre som koster problemene unna for dem. De kjemper for å bestå. For å blir til noe i livet. Når psyken svikter, når fest, gjeng og slåsskamp frister mer enn lekser, når kjærlighetslivet går i ball, når det tokulturelle livet blir umulig, når konfliktene hjemme blir uoverstigelige, når attenåringene syns de ikke passer inn noe sted ? har de én person å gå til. Kontaktlærer Anette, som strekker seg langt utover det som kan forventes for å løse det uløselige, den sjeldne lærertypen som er veileder, vaktbikkje og bestevenn. I kjernen av hennes virke står målsettingen om å gjøre ungdommene til «gagns mennesker».

Norli.no

Pappas runer

I desember 2017 fikk Marte Spurklands far, den annerkjente runeforskeren Terje Spurkland, påvist en ondartet svulst i høyre frontallapp i hjernen. Det skal gå ganske nøyaktig ett år før den tar livet av ham.

I løpet av dette året går far og datter sammen gjennom hans siste manuskript, verket om vårt tidligste skriftspråk slik det fremdeles finnes ristet inn i stener, pinner, benrester og på kirkevegger, hva det forteller om de som levde her før oss – og hva det forteller om oss. Det blir en datters siste reise inn i farens særegne og fascinerende livsverk.

Men Pappas Runer er like mye beretningen om å se den man har sett opp til hele livet langsomt forsvinne: En fortelling om kjærlighet, loyalitet, fortvilelse, desperasjon – og de 24 tegnene som gjorde oss til et skrivende folk.

Norli.no
Uforpliktende forespørsel på Marte Spurkland

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989

Foredragsemner med Marte Spurkland