Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
profile-cover-generic-06

Om fremtiden på en enkel, forståelig og underholdende måte

Ståle Økland

Ståle Økland

En av landets mest benyttede foredragsholdere om fremtidsrelaterte temaer innenfor ledelse, teknologi og innovasjon.

Forespør enkelt om pris og dato

4.75 ut av 5 stjerner

"Veldig bra!!! Ståle leverte et kjempebra foredrag, og var tett på publikum. Han brukte relevante eksempler i sin formidling av interessante tema, og selv med store ulikheter blant bedriftslederne som var publikum, var det veldig gode tilbakemeldinger på foredraget fra alle. Stor faglig innsikt og tyngde, humor og en strålende formidlingsevne, gjorde at vi alle var begeistret og inspirert og fikk med oss både nye og nyttige perspektiv på framtidens utfordringer og muligheter. Terningkast seks :)"

Laila Steine, Daglig leder - Suldal Vekst AS Vis alle referanser

Et foredrag med Ståle Økland gir deg:

 • Komplisert teori og gode råd formidlet på en underholdende og begripelig måte.
 • Spennende innsikt i en rekke fremtidsrettede temaer, levert av en svært anerkjent ekspert.
 • Strålende formidlingsevne med utstrakt bruk av humor og treffende eksempler.
Uforpliktende forespørsel på Ståle Økland

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
About icon

Om Ståle

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

Ståle Økland holder foredrag om trender, ledelse og innovasjon. Han klarer kunststykket å forklare viktige fremtidsspørsmål på en enkel, forståelig og underholdende måte.

Et foredrag med Ståle Økland gir deg:

 • Komplisert teori og gode råd formidlet på en underholdende og begripelig måte.
 • Spennende innsikt i en rekke fremtidsrettede temaer, levert av en svært anerkjent ekspert.
 • Strålende formidlingsevne med utstrakt bruk av humor og treffende eksempler.

Ståle Økland har en spennende bakgrunn. Han har studert sosiologi, han har vært gründer, næringslivsleder, endringsleder og varaordfører. I tre år studerte han politiets arbeid fra baksetet i en politibil, han har reist i konfliktområder og sett revolusjoner på nært hold. I to år var han på turné i Europa med åtte norske rockeband.

Ståle er forfatter av sju bøker om blant annet ledelse, digitalisering og byutvikling. Han har studert bedrifter, organisasjoner, byer og regioner som omstiller seg og har suksess, men han har også sett utenforskapet som oppstår når institusjoner og organisasjoner svikter.  

Ståle har blant annet holdt foredrag for den norske regjeringen, hos Kripos og Politihøgskolen, han har holdt foredrag om ledelse hos det prestisjetunge St Gallen universitet i Sveits og han har holdt foredrag på flere av de største lederkonferansene i Tyskland. Ståle har holdt mange foredrag for bedrifter i Østerrike, Sveits, Nederland – og Norge. 

Ståle Øklands foredrag tar opp fremtidsrelaterte temaer: Hvor går samfunnstrendene? Hva kjennetegner morgendagens bedrifter, byer og organisasjoner? Hva skal til for å skape et godt arbeidsmiljø? Og hva kan vi forvente av teknologi, handel og forbrukerne? Ståle klarer å formidle kompliserte temaer på en enkel, forståelig og underholdende måte. Med glimt i øyet og faglig tyngde bidrar foredragene hans til refleksjon, ettertanke og ny kunnskap. 

Ståle Økland foredrag holdes på enten norsk, engelsk eller tysk.
Vis foredrag med Ståle Økland

  Ståle Økland foredrag

  Greit er det bestes verste fiende

  • Hvorfor er det så vanskelig å lykkes med omstilling og endring? Ofte er svaret at vi har det greit. Vi har det ikke vondt, vi har det ikke kjempebra, men vi har det greit, og da er det vanskelig å legge inn den ekstra lille innsatsen som må til for å bli best.
  • Det gjelder om man driver en bedrift, en kommune, en offentlig etat eller man prøver å gjøre endringer i eget liv. Omstillingen kommer ofte først når vi MÅ omstille oss, ikke når vi bør. Men det finnes måter å lykkes – og være i forkant!
  • I dette foredraget snakker Ståle om endring og omstilling, hvorfor vi hele tiden må omstille oss, og hvordan vi best gjør det. For å bli best!
  • Foredraget er både en reise ut i verden og inn i den menneskelige psyke. Ståle trekker inn erfaringer fra bedrifter han har sett lykkes, personer han har møtt og skrevet om i sine mange bøker, byer og steder som har tatt grep og ikke minst: han snakker om hvordan han selv lyktes med viktige endringer i livet, fra å være en utrent 35-åring til å oppnå svart belte i to ulike kampsportgrener.

  Ståle Økland foredrag

  LEDELSE OG ARBEIDSMILJØ I EN DIGITAL OG GLOBAL TID

  • Norge er i omstilling. I tråd med den teknologiske utviklingen endrer vi våre liv. Ny teknologi og roboter endrer måten vi produserer på. Førerløse biler og båter endrer transport og logistikk. Delingsøkonomien endrer måten vi handler på, og gentesting endrer helsen vår.
  • Men også i fremtiden vil vi ha menneskelige behov. Vi vil ha behov for å være sammen, vise empati og være kreative.

  Ståle Økland foredrag

  BYUTVIKLING OG STEDSUTVIKLING I EN NY TID

  • Stadig flere mennesker flytter til byer. Hva må til for å lykkes med en god utvikling?
  • Ståle mener handel og arbeidsplasser er det aller viktigste. Det handler også om å skape attraktive uterom, gode møteplasser og trivelig handel.
  • I sitt foredrag viser Ståle til mange interessante steder i inn- og utland som har lykkes. Han kommer med gode råd som mange kan lære av.
  • Dette foredraget passer både for byer, bygder og kommuner.

  Ståle Økland foredrag

  NORGE I OMSTILLING OG UTVIKLING

  • Norge er i omstilling. Vi går fra olje til grønn energi, vi går fra produksjonsøkonomi til digital økonomi og det satses på ny kunnskap og ny kompetanse innen nye næringer. Bedrifter, byer, regioner, organisasjoner og det offentlige ruster seg for en ny tid.
  • Hvordan endrer dette oss som mennesker, hvor ligger forretningsmulighetene og risikoen? Og hva blir viktig for å lykkes i fremtiden?
  • Trender, innovasjon og utvikling er viktige stikkord i dette foredraget.

  Ståle Økland foredrag

  FREMTIDENS TEKNOLOGI

  • Den digitale utviklingen endrer verden og fremtidens arbeidsplasser.
  • Verden står midt oppi en teknologisk, sosial og økonomisk revolusjon. Kommunikasjon, arbeid og fritid flyttes over på digitale flater. Snart er alt vi omgir oss med linket sammen i et digitalt landskap som endrer våre liv og våre arbeidsplasser.
  • Hvilke konsekvenser og muligheter skaper det? Hva er viktig for å lykkes som virksomhet? Og hva kan vi forvente av fremtidens teknologi?

  Ståle Økland foredrag

  ANDRE FOREDRAG AV STÅLE ØKLAND:

  • Hvor går samfunnstrendene?
  • Hva kjennetegner fremtidens vinnerbedrifter?
  • Fremtidens teknologitrender.
  • Fremtidens byer. Hvor går trendene?
  • Fremtidens handel. Muligheter og utfordringer.
  • Trender innen detaljhandel.
  • Kundelojalitet i fremtiden. Hvordan skaper man kundelojalitet i en verden som er i stadig endring?

Referanser

"Foredraget traff svært godt. Relevant, faglig forankret og underholdende på samme tid. Han hadde salens fulle oppmerksomhet gjennom hele foredraget."

Hanne Vandraas, Spesialrådgiver

Ringsaker Kommune

Veldig bra!!! Ståle leverte et kjempebra foredrag, og var tett på publikum. Han brukte relevante eksempler i sin formidling av interessante tema, og selv med store ulikheter blant bedriftslederne som var publikum, var det veldig gode tilbakemeldinger på foredraget fra alle. Stor faglig innsikt og tyngde, humor og en strålende formidlingsevne, gjorde at vi alle var begeistret og inspirert og fikk med oss både nye og nyttige perspektiv på framtidens utfordringer og muligheter. Terningkast seks :)

Laila Steine - Daglig leder

Suldal Vekst AS

«Tilbakemeldinger fra deltakerne er positive - mange har meldt tilbake at foredraget har satt i gang refleksjoner om egen drift - særlig med tanke på en mer digitalisert framtid.»

Nina Rungstad, HR-rådgiver

Bydel Alna

«Dette var et veldig bra foredrag. Ståle hadde god kontakt med publikum, og vi har hørt i ettertid at det var mange som var fornøyde. Terningkast 6.»

Kiana Kvalvik, Student

BI Trondheim

"Vi ville ha en foredragsholder som kunne gi oss og våre kolleger noen refleksjoner rundt hva fremtidens arbeidsliv vil bringe med hensyn til arbeidsformer, digitalisering og forventninger fra fremtidige kolleger. Ståle Øklands foredrag ga oss noen bilder og refleksjoner på utviklingen. Både den som har vært og som kommer. At selv om trendene endrer seg så har vi som mennesker og arbeidstakere stor evne til å finne nye måter og løsninger på utfordringene. Jeg opplevde at deltakerne var svært fornøyde med foredraget."

Marit Lium Dahlborg, Kommunalsjef

Gjøvik kommune

"Meget profesjonelt og til ettertanke."

Arne Bruun, DL

Akershus Reklame Team AS

"Vi fikk svært god tilbakemelding på foredraget fra salen og det bidro til en fin markering av vårt 10-års jubileum. Ståle er engasjert og han får alle til å følge med og ønske seg mer. Tiden gikk fort ! Kan virkelig anbefales !"

Anita Nysæther Kristiansen, Daglig Leder

Backer Bolig AS

"Han hadde gode eksempler og relaterte sitt foredrag til oss spesielt. BRA!"

Anne Kittelsen, Enhetsleder

Oslo Kommune, senter for fagutvikling og forskning/USHT

Veldig bra, traff publikum nøyaktig og alle de evalueringsskjemaene som kom inn fra mine kunder igjen har gitt han høy score!

Jorunn Skrede Klakegg, Salgs- og Markedssjef

Serit Fjordane IT

Veldig bra! Jeg har hørt det før, på vestlandet for ca 3 år siden, men denne gang var det enda bedre. Økland var i fyr og flamme. Morsomt. Terningkast 6!

Aileen Kvalnes, Rådgiver

Ungt Entreprenørskap Finnmark

Utrolig relevant, nytenkende og nyttig. For en formidlingsevne!! Rene stand-up showet! Jeg har fått utrolig mange hyggelige tilbakemeldinger om at dette var veldig nyttig og at vi nå har begynt på en spennende prosess for byutviklingen av Egersund.

Kjersti Søyland Bye, Mulighetsutvikler

Eigersund kommune

Ståle Økland framstår kunnskapsrik, men samtidig ydmyk, og formidler sin innsikt og erfaringer på en underholdende måte. Han viste god evne til å raskt sette seg inn i situasjonen vår lokalt, og vi synes vi fikk mange interessante innspill og råd til utvikling og vekst for vår by framover. Ståle Økland utfordrer etablerte holdninger på en avvæpnende måte. Han anbefales på det sterkeste.

Kari Theting, Programleder

Kragerø kommune
Uforpliktende forespørsel på Ståle Økland

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Ståle Økland
Ståle Økland

4.75 ut av 5 stjerner

"Veldig bra!!! Ståle leverte et kjempebra foredrag, og var tett på publikum. Han brukte relevante eksempler i sin formidling av interessante tema, og selv med store ulikheter blant bedriftslederne som var publikum, var det veldig gode tilbakemeldinger på foredraget fra alle. Stor faglig innsikt og tyngde, humor og en strålende formidlingsevne, gjorde at vi alle var begeistret og inspirert og fikk med oss både nye og nyttige perspektiv på framtidens utfordringer og muligheter. Terningkast seks :)"

Laila Steine, Daglig leder - Suldal Vekst AS Vis alle referanser

Foredragsemner med Ståle Økland