Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter

Våre foredragsholdere er også tilgjengelig for digitale oppdrag. Ta kontakt med oss for å få vite mer.

profile-cover-generic-01-blue

Motiverende om prestasjon og målbevisst arbeid

Tormod_Granheim Cropped

Tormod Granheim

Eventyrer, fjellklatrer, forfatter og den første til å stå på ski på Mount Everest deler fantastiske historier.

Forespør enkelt om pris og dato
Uforpliktende forespørsel på Tormod Granheim

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Tormod Granheim er den første i verden som har kjørt på ski fra toppen av Mount Everest, via fjellets tre kilometer høye nordvegg.  Med en solid dose glimt i øyet, klar tale og ikke uten selvironi, viser han tydelig at prestasjoner forutsetter hardt og målbevisst arbeid.  

Et foredrag med Tormod Granheim gir deg:

 • Inspirerende og gripende historie som vil gjøre dypt inntrykk på hele forsamlingen.
 • Foredragsholder som gløder på scenen og engasjerer alle.
 • En utrolig visuell opplevelse.

”Den dagen jeg stod på toppen av Everest var den beste dagen i livet mitt, men jeg har gledet meg lite over tanken, for det var også den verste dagen i livet mitt. Den dagen mistet jeg min beste venn.” Med disse ordene begynner Tormod Granheim et foredrag som handler om en av de virkelige store utfordringene i internasjonal fjellsport: Skikjøring på Mount Everest.

De fleste som klatrer Everest bruker flere dager på å nå toppen, Granheim klatret fjellet på et døgn.

De fleste som klatrer Everest har som mål å nå toppen, men for Granheim var det her utfordringen startet – han er den første i verden som har kjørt på ski fra toppen av Mount Everest, via fjellets tre kilometer høye nordvegg.

Tormod Granheim er en erfaren foredragsholder som opptrer like trygt og inspirerende foran næringslivsledere, selgere, elitesoldater, eller publikum.

Nå er klatrebragden nominert på den såkalte super big list, som er utgangspunktet for nomineringen til Piolets d´Or – fjellklatringens svar på Oscar. Med andre ord er han kåret til en av de cirka 70 råeste klatreturene som ble gjort i verden i 2013.

Tormod holder foredrag på norsk og engelsk.

Vis foredrag med Tormod Granheim
Foredrag med Tormod Granheim

Triumf og tragedie på Mount Everest

Verdens første skitur ned Everests Nordside.

 • «Det handler om å bryte en uoppnåelig visjon ned til konkrete delmål”, er Granheims oppsummering av ekspedisjonen til Mount Everest.
 • Sammen med kollega Tomas Olsson brukte han fire år på å analysere og trene for å løse en av de mest komplekse utfordringene som stod igjen i Himalaya – å kjøre ski ned den tre kilometer høye og 55 grader bratte nordveggen som de første i verden. På vei mot toppen satte Granheim norsk fartsrekord med utrolige 24 timer til topps. Underveis ned knakk Olsson en ski og omkom like etter i en klatreulykke. Granheims kompromissløse trening gjorde ham i stand til å fullførte turen alene.
 • Foredraget er bygd opp rundt fotograf Fredrik Schenholm og Granheims egne sterke bilder, inkludert film og hjelmkamera.
Foredrag med Tormod Granheim

I samme båt

Ulike mennesker mot samme mål.

 • ”Et psykologisk kartleggingsverktøy er gull verdt når ulike mennesker skal jobbe mot samme mål.” Slik oppsummerer Granheim sin erfaring fra livet ombord i den flerkulturelle sivbåten ABORA III som sommeren 2007 forsøker å krysse Nord-Atlanteren fra New York til Spania.
 • Ved hjelp av Olav Kyrre Fjeld og Insights Discovery beskriver Granheim ulike personlighetstyper vi alle kjenner fra vår egen hverdag og hvordan disse kan tilpasse seg for på best mulig måte samarbeide med andre.
 • På Granheims tur er alle, bokstavelig talt, i samme båt. Når alle teamets deltagere tar dette inn over seg kan resultatet kan bli større enn summen av delene.
Foredrag med Tormod Granheim

Peak performance

Hvordan yte sitt beste?

 • ”Hvis du tror det er mulig, eller hvis du tror det er umulig har du rett”, hevder Granheim. Du kan selv velge om du ønsker å levere de beste prestasjonene på ditt felt.
 • De fleste store prestasjoner blir til i skjæringspunktet mellom ydmykhet og frekkhet. Granheim tar i dette foredraget utgangspunkt i noen av historiens gylne øyeblikk, og spør blant annet: Hvordan våget Columbus å seile mot horisonten fem uker i strekk på vei til Amerika? Hvordan kunne Nansen si: ”Vestkysten eller døden”, og gå som førstemann tvers over Grønland? Hvordan kunne Charles Lindberg gi full gass ned Roosevelt flyplass for å fly alene over Atlanterhavet?
 • I foredraget bruker Granheim sin unike forståelse av ekstreme prestasjoner til å forklare hva som skal til for å flytte grensene for det som oppfattes som mulig. Selv skar han 75% av den tidligere raskeste norske bestigning av Mount Everest gjennom å klatre hele ruta i løpet av én lang dag. En prestasjon som fant sted på vei til hans egentlige mål – å kjøre ski ned fjellets nordvegg.
Foredrag med Tormod Granheim

Stress

Hvordan møte og mestre stress?

 • ”Det er din egen feil!” Med denne holdningen til stress er det duket for en munter stund når Granheim filosoferer rundt begrepet stress – et begrep vi alle kjenner så alt for godt. Men hvordan oppstår egentlig stress og er alt stress egentlig negativt?
 • Selv har han lang fartstid med bratt skikjøring, en sport så ekstrem at den ofte virker svært stressende, selv for publikum. Med fokus på ydmykhet, personlig ansvar, strukturert planlegging og faglig kompetanse peker Granheim på veier som kan snu stress fra å være en plage til et stimulerende begrep.
Foredrag med Tormod Granheim

Vinn eller forsvinn

Hvordan forstå og styre risiko?

 • ”Ingen slipper unna risiko, men gjennom proaktive holdninger kan risiko styres og snues til egen fordel.” Granheim har levd med en svært tydelig risiko i mange år og har med egne øyne sett hvordan ulike kulturer møter og mestrer risiko svært ulikt.
 • I dette foredraget peker Granheim på hvordan risiko kan styres proaktivt og hvordan våre egne holdninger og prosedyrer er svært viktige i alle prosesser der risiko er et element.
Foredrag med Tormod Granheim

I medias søkelys

Hva sier jeg når blitzregnet hamrer mot meg?

 • ”Medias viktigste kilde er media”, er Granheims erfaring med media. Foredraget bygger på personlige møter med navn som New York Times, Reuters, NTB og en rekke store skandinaviske medier. Granheim har opplevd både motgang og medgang og deler genrerøst av sine erfaringer.
 • I dette foredraget samler Granheim mediestrategenes mange tommelfingerregler, i lys av både egne og andres erfaringer. Det er duket for både alvor og muntre skråblikk når han forteller om egne møter med medieverdens mange store navn.
 • Foredraget dekker ulike kommunikasjonsstrategier for både hverdag, gode stunder og kriser.
  Uforpliktende forespørsel på Tormod Granheim

  Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

  Eller ring til oss på

  Tlf: 911 16 989

  Foredragsemner med Tormod Granheim