Lasting innhold ...

Wasim Zahid

Wasim Zahid

Kjent som Twitterlegen, fra TV og som skribent er denne foredragsholder ekspert innen helse og digitalisering av samme.

Wasim er kjent som «Twitterlegen», som lege fra NRK-programmet «Hva feiler det deg?» og som spaltist i VG Helg. Wasim snakker om den digitale hverdagen og den googlende kunnskapsrike pasienten, livsstil, forebygging og det lange, gode liv.

UFORPLIKTENDE FORESPØRSEL

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpliktende.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Wasim Zahid (f. 1975) er hjertespesialist og forfatter.

Han tok doktorgrad i medisin i 2016, og arbeider til daglig som kardiolog ved Drammen sykehus. Wasim Zahid er en aktiv samfunnsdebattant, blant annet kjent som «twitterlegen», og fast deltaker i NRK-programmet Hva feiler det deg? Han har tidligere gitt ut bøkene På liv og død – en leges bekjennelser og Hemmeligheten: Slik lever du godt – lenge på Kagge forlag.

Siden han begynte på medisinstudiet har Wasim Zahid hatt en egen fascinasjon for hjertet. Nettopp derfor endte han opp som overlege og kardiolog, og nå har han skrevet boka han har båret på hele karrieren.

Zahid skriver engasjert og lettfattelig, med hyppig bruk av konkrete caser fra hverdagen på en hjerteavdeling. Svært mange nordmenn blir rammet av en hjertelidelse i løpet av livet, og forfatterens mål er å gjøre leserne bedre i stand til å stille spørsmål og krav til helsevesenet.

Boka tar derfor for seg det rent fysiologiske ved hjertet som organ, og selvsagt de vanligste hjertelidelsene som infarkt, flimmer og hjertesvikt.

I tillegg er boka full av spennende funn, detaljer og studier både fra eldre og nyere tid. Hva er de eksakte tegnene på et hjerteinfarkt? Hvorfor trodde man lenge at det var hjertet som var sentrum for tanker og følelser, og ikke hjernen? Og vil forskerne snart klare å dyrke frem et hjerte som kan transplanteres inn i et menneske?

I foredraget sitt tar han publikum med på en reise gjennom hjertemedisinens fasinerende historie, og snakker også om hjertets anatomi, fysiologi, sykdommer og spektakulære behandlinger. Det blir også mulighet for kjøp av bøker.

  Wasim Zahid foredrag

  Hjerte for Hjerte

  Dette foredraget er basert på boken ved samme navn, også skrevet av Wasim Zahid.

  I foredraget bruker Wasim konkrete caser fra hverdagen på en hjerteavdelingen. Svært mange nordmenn blir rammet av hjertesykdommer i løpet av livet og formålet med foredraget er å gjøre publikum bedre istand til å stille spørsmål og krav til helsevesenet.

  Foredraget tar for seg både de fysiologiske sidene ved hjertet og naturligvis de vanligste hjertefeilene, infarkt, flimmer og hjernesvikt. I tillegg inkluderer Wasim mye interessant informasjon om eldre og nyere forskning om hjertet, og tar opp spennende og viktige spørsmål som hva de eksakte tegnene på hjerteinfarkt er.

   

  Wasim Zahid foredrag

  DEN KUNNSKAPSRIKE PASIENTEN

  • Handler om hvordan pasientene googler og bruker nettet for å innhente informasjon. Hvilke utfordringer det innebærer for helsepersonell, og hvordan vi bør møte slike pasienter.

   

  Wasim Zahid foredrag

  DIABETES OG HJERTESYKDOM

  • Sammenhengen mellom diabetes og hjertesykdom, og hva man skal legge vekt på i behandling.

   

  Wasim Zahid foredrag

  DIABETES OG MINORITETER

  • Om hvorfor diabetes forekommer hyppigere blant innvandrere, hvilke utfordringer de møter, og hvordan de bør hjelpes.

   

  Wasim Zahid foredrag

  HEMMELIGHETEN – SLIK LEVER DU GODT LENGE

  • Om hvordan vi kan leve lange og gode liv. Fokus på sosiale relasjoner, kjærlighet, engasjement, lidenskap. Men også på kosthold og livsstil.

   

  Wasim Zahid foredrag

  HJERTESYKDOMMER OG BEHANDLING

  • Grunnleggende innføring i hjertets anatomi og funksjon, og de ulike sykdommene.
Foredragsholdere relatert til

Foredragsemner med Wasim Zahid