Lasting innhold ...

Athenas

Hvordan du velger en moderator

Hvordan du velger en moderator til ditt neste arrangement   Moderatorer brukes ved spesielle arrangementer og er nesten avgjørende for hvor vellykket de blir. En moderators rolle varierer fra arrangement til arrangement, men som oftest er det moderatoren som koordinerer foredragsholderne og deres foredrag, d.v.s. ordner slik at materialet og presentasjonene fungerer sammen, og fungerer som ordstyrer ved spørsmålsrundene. […]

Hvordan du velger en moderator til ditt neste arrangement

 

Moderatorer brukes ved spesielle arrangementer og er nesten avgjørende for hvor vellykket de blir. En moderators rolle varierer fra arrangement til arrangement, men som oftest er det moderatoren som koordinerer foredragsholderne og deres foredrag, d.v.s. ordner slik at materialet og presentasjonene fungerer sammen, og fungerer som ordstyrer ved spørsmålsrundene. Moderatoren er også den personen som passer på at tidsskjemaet holdes og at alt flyter,  samtidig som publikum forblir interessert og engasjert i arrangementet.

 

Å finne rett moderator kan være vanskelig, men gi ikke opp! Det er viktig at du finner en moderator som oppfyller følgende kriterier: Moderatoren bør vite noe om arrangementets tema, selv om vedkommende ikke trenger å være en ekspert på området. Det som er relevant er at moderatoren har gjort research og på den måten er forberedt når arrangementet finner sted. En ordentlig bra moderator hører etter og vet når det er på tide å være stille. Moderatoren skal aldri sette fokus mot seg selv. Selve oppgaven består av å få arrangementet til å klaffe på tider, toner og samtaleemner.

 

Et godt førsteinntrykk er alltid en bra start. Det er derfor topp om du har mulighet til å møte den eventuelle moderatoren et sted, eller i alle fall prate med personen over telefon, slik at du kan danne deg en oppfatning av moderatorens personlighet og stil innen du bestemmer deg for å booke han/henne. Dette gir deg også en ypperlig mulighet til å klargjøre hva du er ute etter, dine krav, ønskemål og bekymringer for den eventuelle moderatoren. Om førsteinntrykket ikke er i nærheten av stjerner og planeter er det en god idé å lete videre.

 

En talentfull moderator fikser det slik at saker og ting er korte og konsise. Det er tross alt moderatorens oppgave å levere treffsikre introduksjoner og korte spørsmål; lange introer og spørsmål utvikler ganske snart til lange svar, noe som gjør publikum trett og diskusjonen uklar.

 

En moderator som kan sin sak engasjerer og involverer publikum allerede fra første stund (om nå dette er ønsket på arrangementet). Hvis publikums deltakelse ønskes, så skal moderatoren gripe til med en gang – snarere enn å vente til slutt. Moderatoren er den personen som stort sett setter tonen for hele arrangementet, og du vil selvfølgelig ha en positiv tone på arrangementet ditt.

 

Tvil ikke med å kontakte oss i Athenas for å stille spørsmål om moderatorer. Vi hjelper deg med glede å finne den perfekte moderatoren til ditt neste arrangement!