Lasting innhold ...

Intervju med Live Landmark

Hvordan regulere egen sinnstilstand ved behov – Live Landmark

Hva er hovedbudskapet i dine foredrag? Vi kan øke trivsel, samspill og prestasjon gjennom å lede oss selv på en bedre måte. Har du det bra spiller du lettere på lag med andre og samarbeidet kan bli enklere og mer lystbetont. Foredraget gir innblikk i hvorfor- og en oppskrift på hvordan.   Hva skiller ditt […]

Hva er hovedbudskapet i dine foredrag?

Vi kan øke trivsel, samspill og prestasjon gjennom å lede oss selv på en bedre måte. Har du det bra spiller du lettere på lag med andre og samarbeidet kan bli enklere og mer lystbetont. Foredraget gir innblikk i hvorfor- og en oppskrift på hvordan.

 

Hva skiller ditt foredrag fra andre om samme tema?

Det er en blanding av humor og begeistring. Alvor og selvironi. Tårer og latter. En mental reise som blander teori og praksis; populærvitenskap i en folkelig fremstilling, som gjør det enkelt å kjenne seg igjen.

 

Hva ønsker du at publikum skal sitte igjen med etter å ha hørt et foredrag av deg?

Inspirasjon. Motivasjon. Engasjement. Tro på seg selv. Lyst til å være en lagspiller. Et ønske om å prioritere gode følelser, fordi det både er godt og lurt, og det skrur på læringssentrene i hjernen. Jeg ønsker at de skal sitte igjen med tanker som dette: ”Jeg kan ta ansvar for meg selv, og nå har jeg fått en ide om hvordan, og en inspirerende historie som gjør at jeg tror jeg kan få det til”.

 

Hvem henvender foredraget seg til?

Alle som har tanker og følelser, og tilbringer tid med andre som har tanker og følelser.

 

Kan du beskrive deg selv som foredragsholder med tre ord?

KVINNEN I RØDT (Engasjert, energisk, entusiastisk)

 

Hva får du personlig ut av å være foredragsholder?

Gleden av å kunne formidle noe som gjør andre godt. Det kommer alltid noen og vil si noen ord etter foredraget, og da tror jeg at jeg har bidratt med noe som kan være viktig.

 

Hva inspirer og/eller motiverer deg?

Mennesker som griper sjansen og tar fatt i seg selv. Mennesker som strekker seg for å oppnå noe. Mennesker som gjør så godt de kan. Mennesker.

 

Hvordan forbereder du deg til et foredrag?

Det er viktig at jeg har hatt en samtale med de som har ønsket foredraget, så vi får en god forventningsavklaring. De må få et innblikk i det jeg skal snakke om, og jeg må vite hva de er på jakt etter. Så øver og øver og øver jeg. På selve dagen tar jeg på meg den røde kjolen, setter på en favorittlåt og fokuserer på gleden over å få lov til å dele noe av det viktigste jeg har lært i hele mitt liv.

 

Hva er bakgrunnen for at du holder foredrag om veien fra press til prestasjon?

Jeg har vært en av dem som sitter i salen, en vanlig kvinne med et vanlig liv. Så ble jeg veldig syk, i flere år faktisk, og ingen så ut til å kunne hjelpe meg. Helt til jeg plutselig lærte hvordan jeg kunne regulere kroppen min ved bruk av hjernen, slik at jeg lærte meg å sove godt og hente frem ro, glede og humor ved behov. Siden den gang har jeg veiledet over 1000 voksne og flere hundre ungdom. Alt fra ungdomsskoleelever til toppidrettsutøvere, musikere, skuespillere og toppledere. Metodene er de samme, og det er disse jeg demonstrerer på foredraget.

 

Kan du kort si noe om hvordan man kan aktivere vår indre stopp-knapp, og hva dette innebærer?

Det handler om å stoppe opp, både tanker og handlinger, og ta et bevisst valg; hva vil jeg egentlig akkurat nå? Og hvordan skal jeg gjøre det? Dette betyr at vi kan regulere egen sinnstilstand ved behov, og ikke bare bli styrt av omgivelsene.