Lasting innhold ...

Einar_Lunde

Aldri, aldri, aldri gi opp – Einar Lunde

Hva er hovedbudskapet i dine foredrag? Være motivert, våge å tenke nytt – på tvers av gjengse oppfatninger og menneskelig fornuft, være kreativ, ha fokus på mål, og aldri, aldri, aldri gi opp.   Hva får du personlig ut av å være foredragsholder? Fantastisk å få berette for andre og ta utgangspunkt i hva jeg […]

Hva er hovedbudskapet i dine foredrag?

Være motivert, våge å tenke nytt – på tvers av gjengse oppfatninger og menneskelig fornuft, være kreativ, ha fokus på mål, og aldri, aldri, aldri gi opp.

 

Hva får du personlig ut av å være foredragsholder?

Fantastisk å få berette for andre og ta utgangspunkt i hva jeg selv har opplevd som TV-korrespondent og programleder i Dagsrevyen i over 40 år, og samtidig vite at dette kan være til inspirasjon, motivasjon, nytte og glede for tilhørerne. Det sier de i hvert fall!

 

Hvor viktig er humor i dine foredrag?

I mine foredrag og kåserier skal latteren sitte løst, men også noen ganger tårene, og andre ganger gjerne fryse på ryggen av skrekk. Har jo opplevd utrolig mye eksotisk, humoristisk, men også farlig.

 

Har du noen høydepunkter fra din karriere som foredragsholder?

Hvert møte med et publikum, enten over hele landet eller i utlandet, er et høydepunkt i seg selv. Ekstra trivelig var det etter et kåseri på en stor prisutdeling for grundere og vekstskapere i næringslivet på Radisson i Trondheim og en av gründerne for en oljebedrift kommer bort etterpå og gir meg hånda og sier : «Tusen takk. Det var magisk!» Da er livet verdt å leve.
Eller når nesten 3000 mennesker på en konferanse i Gimlehallen sitter musetille i EN time og så reiser seg i stående applaus og skriver etterpå på Facebook at dette var konferansens høydepunkt. Da er livet også verdt å leve.

 

På hvilken måte er dine foredrag unike?

Overhodet ingen powerpoint. Søker å tenne den indre fantasien som sprenger alle grenser. Får overstrømmende takk for nettopp det.

 

Kan du beskrive deg selv som foredragsholder med tre ord?

Engasjert, kunnskapsrik og en god forteller.

 

Hva inspirerer deg?

Mennesker som står for noe, som kjemper for noe, som tør å tenke helt nytt – for at andre skal få det bedre. Jeg tenker da i første rekke på Nelson Mandela og Desmond Tutu som jeg har vært så heldig å møte flere ganger. Et privilegium.