Lasting innhold ...

Karin_Larsen Cropped

Ikke vent på at andre skal skape trivsel og glede – Karin Fevaag Larsen

Hva er hovedbudskapet i dine foredrag? Det er mye vi kan gjøre selv. Vi må ikke vente på at andre tar ansvar for glede og trivsel. En stor del av livet vårt er vi på jobb. Da er det viktig at denne delen av livet er bra og positiv. Et godt liv på jobben skaper […]

Hva er hovedbudskapet i dine foredrag?

Det er mye vi kan gjøre selv. Vi må ikke vente på at andre tar ansvar for glede og trivsel. En stor del av livet vårt er vi på jobb. Da er det viktig at denne delen av livet er bra og positiv. Et godt liv på jobben skaper glede i hverdagen. Synliggjøre at vi må ”Drømme drømmene på øverste hylle”. De tilhører oss alle.

 

Hvordan pleier publikum å reagere når du holder foredrag?

Mye humor og latter som skaper god ettertanke. De fleste kjenner seg igjen i det jeg snakker om. Jeg får alltid mange mailer/sms i etterkant av foredrag. Disse forteller om at jeg har skapt en forskjell, nye tanker og mye optimisme til eget liv. Fantastisk.

 

Hvordan forbereder du deg til et foredrag?

Forberedelse er viktig. Jeg tilpasser alltid foredragene mine til de gruppene jeg møter. Det er viktig å kjenne igjen sin egen hverdag. Jeg har alltid samtale med de jeg skal møte. Tilpasser ønsker og behov. Det kan eksempel være egne verdier, spesielle situasjoner de vil ha fokus på. Budskapet er der bestandig. Jeg går aldri uforberedt til et foredrag. Det er respekt for de jeg skal møte.

 

Hva får du personlig ut av å være foredragsholder?

Jeg er utrolig heldig og privilegert som får jobbe med det jeg liker så godt. Jeg påvirker andre menneskers liv hver dag. Det utvikler meg som menneske. Jeg gir meg ikke før jeg blir 100 år.

 

Hvor viktig er humor i dine foredrag?

Humor er min bærebjelke. Humor åpner for vanskelig områder. Humor gjør at du får andre til å lytte til det du sier. Humor skaper god refleksjon, fordi vi kjenner oss igjen. Humor må ha substans, ellers blir det bare tøys. Humor er alltid krevende, men nødvendig. Derfor er det utrolig viktig å være balansert. Jeg bruker alltid humor, selvironi og gode historier. Humor åpner opp hos mennesker.

 

Har du noen høydepunkter fra din karriere som foredragsholder?

Det er mange, mange høydepunkter. Men skal jeg trekke frem ett, må det bli Oslo Konserthus med 3000 damer tilstede. Når siste ord ble sagt fikk jeg spontan stående applaus fra hele salen. Det var en stor opplevelse som jeg husker med stor glede.
Nyansene er jo tilstede i mine foredrag. En annen stor opplevelse var da jeg fikk en mail fra en dame som fortalte at hun hadde endret hele sin tilværelse etter mitt foredrag. Hun hadde endelig tatt de viktige valgene. Da gir det mening i det å være foredragsholder.

 

På hvilken måte er dine foredrag unike?

Jeg mener å tro at det er fordi jeg gir mye av meg selv. Hvert eneste foredrag er for meg en unik opplevelse. Det er aldri gjentagelser, eller noe jeg gjør fordi jeg må. Jeg elsker å stå der. Det merker forsamlingen. Svært mange kjenner seg igjen i mitt budskap. Jeg er en vanlig dame som formidler glede og håp. Det liker folk.

 

Kan du beskrive deg selv som foredragsholder med tre ord?

Raus, energisk og dyktig.

 

Kan du kort si noe om hva som karakteriserer et godt arbeidsmiljø?

Et godt arbeidsmiljø har ofte de som vil hverandre vel. Har respekt for hverandres kompetanse og ståsted. Jobber mot felles mål og verdier som forplikter i hverdagen. Anvender humor som mestring og er rause med hverandre. Ser nytten av godt samarbeid. Et sted hvor alle tar ansvar for å ha det bra på jobben. Det handler om å ”danse litt” i hverdagen.