Lasting innhold ...

Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
Nina Nakling

Pågangsmot og entusiasme er noe vi kan trene opp – Nina Nakling

Hva er hovedbudskapet i dine foredrag? Det er ikke et enkelt svar på det, da jeg holder foredrag med ulikt innhold. Likevel vil jeg si at det viktigste for meg er at ethvert innhold skal tilpasses kunden det leveres for. Forberedelser er essensielt! I foredraget «Tenk om det går» er mitt hovedbudskap at en bedrift, […]

Hva er hovedbudskapet i dine foredrag?

Det er ikke et enkelt svar på det, da jeg holder foredrag med ulikt innhold. Likevel vil jeg si at det viktigste for meg er at ethvert innhold skal tilpasses kunden det leveres for. Forberedelser er essensielt!
I foredraget «Tenk om det går» er mitt hovedbudskap at en bedrift, uansett hvilken sektor den måtte tilhøre, er helt avhengig av sine ansatte for å levere kvalitet. Hvem er så de ansatte? Vet de det selv? Hvordan påvirker du din arbeidsplass? Kanskje vi skulle tatt oss selv på en aldri så liten service, og sjekket vår «arbeidsmessige almenntilstand». Her er arbeidsglede, entusiasme og energi viktig innhold.

 

Hva skiller ditt foredrag fra andre om samme tema?

Et foredrags innhold vil alltid farges av personen det leveres av, og på hvilken måte. Derfor skiller mine foredrag seg fra mange andre nettopp gjennom min personlighet. Kanskje litt voldsomt å påstå, men jeg har litt over gjennomsnittlig med energi og virkelig elsker å stå på scenen. Det tror jeg publikum både ser og liker. Jeg har også et voldsomt engasjement for fag, og ønsker å levere foredrag med en viss faglig tyngde uansett tema. Det betyr ikke at foredragene er tunge, men heller at innholdet er fundamentert i lang erfaring fra arbeid med mennesker, forskning og teori.

 

Hva ønsker du at publikum skal sitte igjen med etter å ha hørt et foredrag med deg?

Først og fremst ønsker jeg at de skal ha litt mer lyst til å gå på jobben enn de hadde før de kom. Jeg håper jeg kan skape refleksjon og en slags gjenoppdagelse av egen intelligens. Et foredrag er ikke etterutdanning, men heller en opplevelse som kan være med på å gi et løft enten i hverdagen, på jobben eller faglig. Dette er viktige mål for meg.
Når jeg leverer kurs, spesielt de som går over flere dager, ønsker jeg også at deltakerne skal kjenne på et faglig løft. Det blir viktig at de får tilførsel av ny kunnskap, som sammen med egen erfaring bidrar til videre refleksjon.
Som konferansier er det viktig for meg å binde elementene i arrangementet sammen på en god måte. Publikum må få en opplevelse av kontinuitet og sammenheng. De ulike bidragsyterne skal føle de blir tatt vare på, og på enden av dagen er det de, og ikke jeg, som skal ha publikums applaus.

 

Hvem henvender foredraget seg til?

Foredragene er rettet mot arbeidstakere nær sagt i alle sektorer. Jeg vil si at foredragene mine vil passe utmerket til dager hvor det er ønskelig med påfyll av energi og entusiasme, samt «vekke» de som skulle trenge det. Jeg har en direkte form, og har en levende formidlingsform. Dette skaper en god og åpen stemning, som gjør det lettere for deltakerne både å slappe av, men også føle seg deltakende. Derfor vil mine foredrag passe til både små og store forsamlinger.

 

Kan du beskrive deg selv som foredragsholder med 3 ord?

Tja, jeg pleier å si at jeg er en halvgal, helseriøs fagentusiast.

 

Hva får du personlig ut av å være foredragsholder?

Jeg elsker å få stå på scenen OG brenne for faget mitt samtidig! Det å kunne få formidle noe jeg tror på selv og noe jeg brenner for er en fantastisk følelse. Å kjenne koblingen mellom publikum og meg, skape dialog og bevege folk – det er magisk! Jobben som foredragsholder gir meg enormt med energi. Folk spør ofte om jeg blir sliten, men det gjør jeg ikke. Ikke av å stå på scenen. Å få lov til å legge igjen noen spor i andre mennesker, det å få være med å gi et lite løft gir meg mye.
Det er også svært viktig for meg å kunne få bidra med faglige løft, spesielt innen skole og barnehage. Det å «røske» litt opp i hverdagen, sette lyset mot fag og faglighet, uten å bli teoretisk og kjedelig – det er fantastisk moro!

 

Hva inspirerer / motiverer deg?

Jeg blir veldig inspirert av mennesker som kan jobben sin, uansett hvor de måtte jobbe. Mennesker som går inn i jobben med integritet, energi og mot, det digger jeg! I møtet med slike mennesker lar jeg meg fascinere av deres engasjement og oppriktige glede over jobben. Nettopp det å gjøre noe du er glad i, og være glad i det du gjør – det inspirerer meg.
Mennesker som har gått, kanskje mistet retning underveis og funnet nye veier å gå, våget å reise seg i møte med motgang – det er mennesker jeg motiveres av. Og det trenger slett ikke være mennesker som har vært igjennom store kriser, men kanskje heller mennesker som har møtt den motgangen vi alle møter, og funnet nye veier. Det kan handle om noe så «enkelt» som å bytte jobb i voksen alder.

 

Hvordan forbereder du deg til et foredrag?

Først vil jeg vite mest mulig om kunden det skal leveres for. Hvem er de, hvor mange er de, hva jobber de med, hovedarbeidsoppgaver, hva er utfordringene deres? Så vil jeg vite mest mulig om arrangementet / dagen jeg skal bidra på. Det er viktig å vite om det skal være et foredrag på et møte, et jubileum, et kickoff eller en personaldag med faglig innhold osv.
Jeg har som mål alltid å vite hva kunden ønsker deres ansatte skal sitte igjen med når jeg er ferdig. Av og til ender vi da med et annet innhold enn de kanskje opprinnelig ønsket, fordi det var noe annet som skulle komme ut i andre enden. Det er viktig for meg at både de og jeg forstår hva ønsket for innhold i foredraget er. Kommunikasjon med kunden er svært viktig i mine forberedelser.

 

Hva er bakgrunnen for at du holder foredrag om den medfødte evnen til å møte utfordringer?

Det henger sammen med min utdanning og arbeidserfaring innen pedagogikkfaget, og barnehagen. Gjennom over 20 år jobbende i og med barnehager har jeg kjent på at dette må være en evne vi alle er født med. Bare se på barnet. Det bittelille barnet møter verden med en imponerende utholdenhet. Det er nesten ikke grenser for hvor mye et barn skal lære seg de første to leveårene. Og det aller meste av dette er svært avansert og byr på store utfordringer for barnet. Men, gir barnet seg? Nei, barnet reiser seg igjen og igjen, helt til barnet mestrer utfordringen det står ovenfor. Bare se på et barn som lærer seg å gå. Det tar tid! Og barnet faller ufattelig mange ganger. Men å gi seg er aldri noe alternativ. Jeg tenker at dette er en evne vi kan hente opp igjen i våre voksne liv også.

 

Kan du kort si noe om hva som karakteriserer mennesker som evner å møte utfordringer med pågangsmot og entusiasme?

Jeg mener alle mennesker har mulighet til å møte utfordringer med pågangsmot og entusiasme. Men, noen finner det lettere en andre. For meg handler det om hvilket fokus du velger. Hvor velger du å rette blikket ditt, følelsene dine? Vi har alle litt mindre morsomme stunder, men hvor lenge velger du å bli der? Hvordan forholder du deg til disse stundene? Her tror jeg forskjellen ligger.
Pågangsmot og entusiasme er dermed noe jeg tror vi kan trene opp. Det vil ikke alltid være enkelt, men slik er det vel med trening også. Det er slett ikke alltid hverken enkelt eller morsomt, men vi gjør det likevel. Fordi de er bra for oss. Slik tror jeg det kan være med pågangsmot og entusiasme også. Og så tror jeg det er med pågangsmot og entusiasme som med kjærlighet, jo mer man gir, jo mer får man også. Dermed vil jeg kanskje si at de som evner å møte utfordringer med pågangsmot og entusiasme kjennetegnes av at de velger det og trener på å gjøre det. Igjen og igjen, helt til det blir en naturlig måte å reagere på.

 

Dag Otto Lauritzen

Dag Otto Lauritzen

Etter en alvorlig ulykke har han vunnet en Tour de France etappe, NM og mye mer. Han er selveste definisjonen på motivasjon.

Trenger du og dine medarbeidere litt ekstra motivasjon og inspirasjon i en travel hverdag? Syklisten, mosjonisten, danseløven og mesternes mester, Dag Otto Lauritzen, kan hjelpe deg!  - Alt er mulig! Det umulige tar bare litt lenger tid, sier...

Ivar Haugstad

Ivar Haugstad

Sosialantropolog og en del av det nasjonale oppmuntringstilsynet. En foredragsholder som setter fokus på fellesskapet.

Ivar Haugstad er sosialantropolog og foredragsholder – en strålende kombinasjon! Han holder inspirerende foredrag om arbeidsglede, samarbeid og individets rolle i fellesskapet. Bli motivert og få håndfaste råd med en faglig forankring i...

Stian Sandø

Stian Sandø

Programleder og vitenskapsformidler som brenner for å gjøre naturvitenskap spennende.

Stian Sandø er gründer av Flare, vitenskapsformidler og programleder i NRK. Med en brennende lidenskap for å redde verden gjennom teknologi holder han engasjerende foredrag som river med seg publikum hver...

Einar Øverenget

Einar Øverenget

En av Norges mest anerkjente filosofer og populære foredragsholdere med fokus på etikk, verdier og kulturutvikling.

Einar Øverenget er en svært ettertraktet foredragsholder som får meget gode tilbakemeldinger. Han opptatt av å gjøre filosofien tilgjengelig og har i en årrekke vært husfilosof i Nitimen og på God Morgen Norge. Han har også skrevet flere...

baard-verdensbeste-athenas-cropped-e1459944090376

Bård Brænde

Siviløkonom med bakgrunn som en ekspert innen improvisasjon og teatersport skiller denne foredragsholder seg ut.

Bård Brænde er glødende opptatt av måten vi samhandler og er et fyrverkeri på scenen! "Slik gjør vi det hos oss!" er hans favorittfrase når han holder foredrag om arbeidsglede, samhandling og...

Kjetil Hasselberg

Kjetil Hasselberg

Komiker og lektor som holder foredrag om alt fra arbeidsglede på jobben til mobbing i skolen.

Kjetil Hasselberg er en av landets mest benyttede foredragsholdere. Han har en fin balanse mellom innsikt, humor og alvor. Kjetil holder foredrag om temaene arbeidsglede (bedrift), motivasjon av selgere (bedrift) og mobbing (skole, barnehage og...

Olav Haraldseid

Olav Haraldseid

Prisvinnende foredragsholder og prestasjonsstyrker. En toppleder som presterer å gjøre kjedelige emner underholdende.

Olav Haraldseid er en prisbelønnet foredragsholder med solid toppledererfaring innenfor store norske selskaper. Han er ekspert på endringsledelse, kulturbygging og kundeservice innenfor salgsorganisasjoner og detaljhandelsvirksomheter. Olav mottok...

Renate Skaue Jørgensen

Renate Skaue Jørgensen

Bedriftsveileder og medarbeiderskaper som brenner for å skape gode arbeidsdager, arbeidslyst og glede.

Dagens arbeidsliv oppleves av mange som interessant, givende, lærerikt og spennende, men også som krevende og slitsomt. Hvordan velger vi å møte utfordringene som arbeidslivet gir oss? Som foredragsholder har hun alltid som mål å skape...

julien-bourrelle

Julien S. Bourrelle

Rakettforsker som brenner for mangfold, kommunikasjon og kulturforståelse.

Julien S. Bourrelle er utdannet rakettforsker fra fem forskjellige land. I dag jobber han med å dra bedre nytte av mangfold, ved å øke vår forståelse for hvordan norsk atferd oppfattes, og ved å hjelpe mennesker fra alle kulturer med å...

Gro Hammerseng-Edin

Gro Hammerseng-Edin

Tidligere landslagsspiller, håndballekspert, skribent og feminist som nå er en inspirerende foredragsholder.

Etter en eventyrlig håndballkarrière kombinert med et familieliv og liv i medienes søkelys, handler Gro Hammerseng-Edin nå om åpenhjertig om blant annet teamarbeid, samspill, prestasjonsutvikling og...

Sveip til venstre