Lasting innhold ...

pellegrino-riccardi

Ærlighet er regel nummer 1 – Pellegrino Riccardi

Hva er hovedbudskapet i dine foredrag? Mitt hovedbudskap er at livet handler om mennesker. Uten å forstå hva som driver og motiverer mennesker er de beste strategiene mye mindre effektive og mye mindre verdt. Jeg gir publikumet mitt enkle og praktiske verktøy og innsikt i hvordan de kan få det beste ut av seg selv […]

Hva er hovedbudskapet i dine foredrag?

Mitt hovedbudskap er at livet handler om mennesker. Uten å forstå hva som driver og motiverer mennesker er de beste strategiene mye mindre effektive og mye mindre verdt. Jeg gir publikumet mitt enkle og praktiske verktøy og innsikt i hvordan de kan få det beste ut av seg selv og hvordan de kan gjøre andre gode.

 

Hva skiller ditt foredrag fra andre om samme tema?

Jeg får de som sitter i salen til å FØLE det jeg sier, ikke bare forstå. Et foredrag med meg er en reise gjennom hele følelsespektret.

 

Hva ønsker du at publikum skal sitte igjen med etter å ha hørt et foredrag av deg?

Hehe, det kan jeg ikke svare på fordi det er akkurat det samme spørsmål jeg stiller til alle mine kunder før jeg skredder sammen foredraget. Det er ikke så viktig hva JEG vil at de skal sitte igjen med. Det er hva KUNDEN ønsker at deltakerne skal sitte igjen med.

 

Hvem henvender foredraget seg til?

Alle .. og jeg mener ALLE, fra barnehageansatte til toppledelse i de største konsern i verden. Alle har blitt påvirket på samme måte.

 

Kan du beskrive deg selv som foredragsholder med tre ord?

Raus, lun, klok.

 

Hva får du personlig ut av å være foredragsholder?

Det beste med denne jobben er at jeg vet at jeg skaper små og store livsendringer blant publikum. Når jeg ser at det tennes en liten gnist i øynene til en deltaker blir jeg utrolig glad, både for meg selv og for vedkommende.

 

Hva inspirer og/eller motiverer deg?

Det som inspirerer meg er å se at mennesker er både sårbare og tilpasningsdyktige samtidig. Min jobb er å få folk til å TRO at det går an å endre livet til det bedre. Det er derfor jeg har holdt på med denne jobben i over 20 år.

 

Hvordan forbereder du deg til et foredrag?

Selv etter 20 år, setter jeg meg ned dagen før og lager et unikt foredrag for hver eneste kunde. Det visuelle (slides) jeg bruker kan være ganske likt, men spissvinklingen mot kundens behov varierer fra gang til gang. Jeg snakker med hver eneste kunde, enten ansikt til ansikt eller via telefon for å forstå hvordan jeg best kan treffe med mitt foredrag. Det er viktig for meg å aldri ta det som en selvfølge at mitt innlegg vil treffe – jeg er faktisk spent / redd / nervøs før hvert eneste foredrag. Det absolutt viktigste er at kunden er 100% fornøyd.

 

Hva er bakgrunnen for at du holder foredrag om kulturbygging og arbeidsmiljø?

Jeg har slitt selv med begge temaer og har brukt mye tid, ressurser, og ikke minst penger i å prøve å forstå hvorfor jeg slet og hvordan jeg kan formidle det jeg har lært og erfart på en underholdende og lærerik måte.

 

Kan du kort si noe om hva som karakteriserer et godt team?

Et godt team bygger hverandre opp, samtidig som de ikke er redde for å ta opp et problem eller konflikt med hverandre for å finne fram til en optimal løsning. Ærlighet med hverandre er regel nummer 1.