Lasting innhold ...

Sigurd Granmark

Ta ansvar for din egen utvikling – Sigurd Granmark

Hva er hovedbudskapet i dine foredrag? Ta ansvar for din egen utvikling. Det er lederens jobb å utvikle deg, men det er ditt ansvar. Det er uklokt å «outsource» din trivsel, sikkerhet og selvfølelse til lederen. Samtidig oppfordrer jeg lytteren til å gjøre alt man kan for å ha det gøy på jobben. Det er for mange flotte og […]

Hva er hovedbudskapet i dine foredrag?

Ta ansvar for din egen utvikling. Det er lederens jobb å utvikle deg, men det er ditt ansvar. Det er uklokt å «outsource» din trivsel, sikkerhet og selvfølelse til lederen. Samtidig oppfordrer jeg lytteren til å gjøre alt man kan for å ha det gøy på jobben. Det er for mange flotte og glade mennesker som av en eller annen grunn klarer å skape gørr kjedelige arbeidsplasser. Smil – Lær – Våg.

Hva skiller ditt foredrag fra andre om samme tema?

Jeg har besøkt over 450 norske selskaper for å kartlegge temaene jeg snakker om. Jeg strever etter å hele tiden ha en direkte forankring i «AS Norge» og hva vi er gode og dårlige til. Gjennom mitt lederskap i norske og internasjonale selskaper har jeg gjort alle feilene som jeg vil at de i salen skal slippe å gjøre. Jeg vet hvordan de ansatte, mellomlederne og topplederne har det. Om det skiller seg ut får andre avgjøre.

Hva ønsker du at publikum skal sitte igjen med etter å ha hørt et foredrag av deg?

Jeg er realist i forhold til hva den enkelte får igjen. Noen drar hjem fra samlinger og skryter av den gode lunsjen, mens andre forteller om den fantastiske foredragsholderen. Han som har gitt dem tro på at fremtiden nødvendigvis ikke er så skummel hvis jeg virkelig bestemmer meg og tar ansvar for min egen utvikling. Han som gir meg tro på at jeg kan påvirke om jeg skal ha det gøy på arbeidsplassen i mange år til. Det er den foredragsholderen jeg vil være.

Hvem henvender foredraget seg til?

Det må vel være alle utenom «lederkommentatorene» i et par av de største avisene. Jeg kjenner meg definitivt igjen i beskrivelsene deres av kvakksalvere, motivatorer, de som ikke alltid viser til forskning eller riktig forskningsmiljø, de som hopper rundt på en scene for å få folk med seg, som kjører håndsopprekning og som kliner til så mye at det kan fremstå som sirkus. Jeg ser at jeg kan være en potensiell styreformann i deres «kvakksalverforening». Derfor tror jeg ikke mine foredrag ville fylt notatblokken deres med nye ideer, men de hadde garantert fått noe å skrive om da. Jaja, da er de kanskje for alle da.

Kan du beskrive deg selv som foredragsholder med tre ord?

Tilpasningsdyktig , enkel og pragmatisk

Hva får du personlig ut av å være foredragsholder?

Det er det morsomste, mest givende og lærerike jeg gjør. «Livet på veien» gjør at jeg møter nye mennesker og selskaper som viser meg hvor mye mer jeg har å lære- og at jeg også kan en del. I tillegg får jeg 7-ukers sommerferie hvert år. Det skal ikke undervurderes!

Hva inspirer og/eller motiverer deg? 

Det er enkelt. Det er kundene, og det vi hele tiden forsøker å skape sammen.

Hvordan forbereder du deg til et foredrag?

Her har jeg valgt den «tunge», men for meg beste veien. Jeg møter alltid kunden i forkant for en grundig beskrivelse av selskapet og deres strategi, utfordringer, ansatte og målet med samlingen. Dette setter jeg opp mot min informasjon om deres bransje, deres tema, mål med samlingen og mine erfaringer.

Hva er bakgrunnen for at du holder foredrag om «Forandring fryder ikke»?

Jeg forstår ikke hvorfor alle skal være så utrolig positive til endringer når de fleste av oss ikke er det.  Det handler ikke alltid om hva vi liker å gjøre, men hva vi må gjøre for å lykkes.  Jeg fokuserer på hvordan du skal lykkes med endringer. Ikke at vi skal rope hurra for enda flere endringer!