Lasting innhold ...

Athenas

Planlegg ditt konferansebesøk

Hva skal du tenke på når du er på konferanser?   Med møter, arrangementer og konferanser som venter kan det være en god idé å finslipe møte- og konferanseteknikkene dine. For at du som konferansedeltaker skal få så mye som mulig ut av din deltakelse, har vi i Athenas satt sammen spørsmål og påstander som […]

Hva skal du tenke på når du er på konferanser?

 

Med møter, arrangementer og konferanser som venter kan det være en god idé å finslipe møte- og konferanseteknikkene dine. For at du som konferansedeltaker skal få så mye som mulig ut av din deltakelse, har vi i Athenas satt sammen spørsmål og påstander som du bør ta stilling til før konferansens start, så du får planlagt konferansebesøket ditt ordentlig og er klar når det begynner. Spørsmål å tenke på og som hjelper deg å utnytte tiden, energien og pengene du har betalt for å delta best mulig:

 

– Hva er de tre viktigste grunnene til at du besøker arrangementet?

 

– Hvem ville vært en god følgesvenn eller sparringspartner å brainstorme ideer og renvaske konsepter med på forhånd, for så å diskutere de nye lærdommene med i etterkant?

 

– Kommer noen som kan fungere som ditt forbilde, privat eller profesjonelt, til å delta på konferansen? Om svaret er ja, hvordan kan du maksimere din observasjon av denne personen, så du lærer deg så mye som mulig? Om svaret derimot er nei, hvilke spesielle egenskaper skal du søke etter hos andre deltakere som også kan bli potensielle forbilder?

 

– Finnes det mulighet for å bli med i et mentorprogram eller å få en protesjé av konferansen? Hvis ja, har jeg noe å tjene på av å ha noen av disse rollene? Om ikke, hvilke fordeler finnes det med å skape lignende programmer i fremtiden? (er jeg i en posisjon til å foreslå det?)

 

– Hvilke personer og deltakere vil jeg prate med – burde jeg kontakte noen for en samtale eller et møte?

 

– Hvilke spørsmål vil jeg aller helst få besvart før jeg drar hjem igjen?

 

– Hva har jeg lært meg om konferanseprosedyrene og hvordan kan erfaringene hjelpe med å gjøre neste konferansedeltakelse enda mer lærerikt og vellykket?