Lasting innhold ...

Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
Jul

Foredragsholdere om Jul

Her finner du foredragsholdere som kan snakke om Jul. Du kan klikke deg inn under de enkelte foredragsholderne og lese om dem der. Samtidig er du velkommen til å ringe oss eller fylle ut et forespørselsskjema dersom det er lettere for deg at vi kommer med forslag til foredragsholdere som passer til ditt arrangement. Det er både raskt og enkelt!

Om emnet Jul

  • Julen er den kristlige høytig, hvor man feirer Jesu fødsel. Men rent faktisk var julen ikke opprinnelig en kristen høytid, og den hadde ingenting med Jesus å gjøre.
  • Julen var opprinnelig en solhvervsfest, og grunden til at Jesu fødsel feires nettopp på denne tiden av året er faktisk, at den kristne jul overtok denne ekstisterende tradisjon for en fest i den mørke tiden.
  • Idag er julen en stor tradisjon, og her til lands forbinder vi julen med familie, juletre, god mat og gaver. Eksempler på nyere juletradisjoner er noe som tv-kanalenes julekalendere, julens popmusikk og sjokoladekalender til barna.
  • Foredrag om jul kan handle om julen i et historisk perspektiv, om de mange forskjellige tradisjoner vi forbinder med julen, om julekalendere, julemat og julegaver.