Lasting innhold ...

Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
Olympiske leker

Foredragsholdere om Olympiske leker

Her finner du foredragsholdere som kan snakke om Olympiske leker. Du kan klikke deg inn under de enkelte foredragsholderne og lese om dem der. Samtidig er du velkommen til å ringe oss eller fylle ut et forespørselsskjema dersom det er lettere for deg at vi kommer med forslag til foredragsholdere som passer til ditt arrangement. Det er både raskt og enkelt!

Om emnet Olympiske leker

  • De olympiske leker har røtter tilbake til antikkens Hellas, men stammer, i sin moderne form, fra 1896, hvor franskmannen Pierre de Coubertin presenterte de første moderne leker, i nettopp Hellas.
  • De olympiske leker avholdes hvert fjerde år og er uten tvil den største sportsbegivenhet i verden, med stadionkomplekser, live-tv dekkning verden over og imponerende sportsprestasjoner.
  • Men de olympiske leker har også en bakside – det er veldig dyrt å holde lekene, i nyere tid er doping blitt et større problem, og det har vært flere skandalhistorier om både korrupsjon og forbindelse til fascisme i forbindelse med den olympiske komite.
  • Foredrag om de olympiske leker kan både handle om lekenes historie, om de forskjellige sportsdisipliner og de mange historier, som knytter seg til olympiske bedrifter innen for dem. Men det kan også handle om makt og korrupsjon, som desverre også er en del av de olympiske leker.