Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter

Våre foredragsholdere er også tilgjengelig for digitale oppdrag. Ta kontakt med oss for å få vite mer.

Artikkel

Hva som skal til for å skape verdens beste arbeidsplass

Tilbake til blogg

9. mars 2020

visninger220 visninger

Bård Brænde er en siviløkonom og ekspert innen improvisasjon og teatersport. Han ble kvitt sceneskrekken gjennom revyen og studentorkesteret på Norges Handelshøyskole. Som en naturlig følge av jobben sin som digitalt innholdsansvarlig i Get ble Bård bedt om å holde mange innlegg gjennom det som het «DotCom».

”Jeg opplevde at sommerfuglene og jeg spilte på lag, og ordet ble kjapt kjent at «han derre i Get kan holde foredrag med godt over gjennomsnittlig trøkk…»,” forteller han.

Bård har i dag nær 20 års erfaring som foredragsholder.

Velg å ha verdens beste jobb

Et av Bårds mest populære foredrag er ”Verdens beste arbeidsplass”. Han sier det er viktig å huske på at «verdens beste arbeidsplass» ikke er en kåring, men et valg.

”Vi gjør alle dette valget hver dag, og valget får store konsekvenser med tanke på kompetansen vår til å gjøre jobben – ettersom holdning er en viktig del av denne,” forteller han.

For å kunne hevde å ha verdens beste arbeidsplass må du ønske å ha det.

”De tingene vi VIL skal være viktige blir det – og OM vi fokuserer på å ha verdens beste jobb – da får vi det,” sier Bård. ”Det som styrker deg i trua derimot – er fantastisk kultur, sterke og gode ambisjoner og en tilhørighet som strekker seg godt utover de produktene og tjenestene man leverer.»

Bård forteller at han og foredragsholder Nina Nakling har kommet med «Superkollega» nå rett over året – en bok som fokuserer på hvordan man kan gjøre hverandre gode gjennom riktig bruk og forståelse av improvisasjon. Dessuten har hans storsatsning «Plusculture» fokus på hvordan anerkjennelser er valutaen til en fantastisk kultur, og hvordan vi kan få raskt fart på måloppnåelser gjennom å styrke verdifokuset i en virksomhet.

Livet som foredragsholder

For Bård er en god foredragsholder en person som virkelig bryr seg om publikum og forstår at et foredrag er kommunikasjon og ikke bare informasjon. En person som når både hjertet og hodet til de som er i salen med relevante historier og poeng.

Selv tvinger han seg selv til å lage alle foredrag «fra scratch» via å lage en ny presentasjonsmal for hver enkelt kunde. På denne måten er Bård nødt til å investere tid i alle poengene og se på hvordan han kan knytte seg enda nærmere kundens hverdag.

Etter et foredrag ønsker Bård at publikum skal sitte igjen med en brennende lyst til å velge å ha verdens beste jobb og evnen til å gjøre tanker om til handling.

Akkurat som foredragene, er hvert publikum litt annerledes. Bård forteller at han av og til ber folk rekke hånden i været om de er forelska.

”En gang satt han foran henne i salen – og rakk ikke opp hånda,” sier han. ”Det endte ikke spesielt vel…”

Han har også blitt introdusert med munnen stappfull av nybakt kanelbolle.

”En sjelden god start,” forteller Bård. ”Den seige massen i deigen tar evigheter å tygge gjennom, og når 400 mennesker venter på at du skal få tygga ferdig…. svært minneverdig.”

Trenger du hjelp til å finne den perfekte foredragsholderen til ditt arrangement?

Få profesjonelle råd fra våre dyktige konsulenter og gjør arrangementet ditt til en suksess.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.