Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
Autisme

Foredragsholdere om autisme

Forekomsten av autisme stiger og det antas at opp til 1% av den norske befolkning kan være innenfor autismespekteret. Autisme refererer til en rekke tilfeller knyttet til utfordringer med kommunikasjon, sosiale ferdigheter og sterkt behov for gjentagelse. 

Våre foredragsholdere om autisme er eksperter i lidelsen og deler deres kunnskap, erfaring og personlige historier, slik at du får verdifull innsikt i livet med autisme. 

Lær mer om autisme med å booke et foredrag med en av våre eksperter fra utvalget under.

Book en foredragsholder om autisme

Fyll ut skjemaet under, så hjelper vi deg med å finne en passende foredragsholder innenfor autisme til ditt event. Du får lynraskt svar på din forespørsel.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

eller ring oss

Tlf. 911 16 989
Book en foredragsholder om autisme

Fyll ut skjemaet under, så hjelper vi deg med å finne en passende foredragsholder innenfor autisme til ditt event. Du får lynraskt svar på din forespørsel.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Athenas er opptatt av å skape gode arbeidsplasser, og av å stimulere til arbeidsglede og inspirasjon i norsk næringsliv

Vi har håndplukket landets beste foredragsholdere, så vi kan sikre helt riktig match til ditt arrangement

Vi har øye for detaljer og booker hvert år tusenvis av foredrag for alle typer kunder

Athenas er din direkte kontakt til landets beste foredragsholdere

Athenas hjelper deg med den perfekte løsning, uansett budsjett og tidshorisont

Athenas er Skandinavias største formidler av foredrag

Athenas formidler årlig flere tusen foredrag i Norge og resten av verden

Athenas håndterer over 100 forespørsler fra både store og små arbeidsplasser – hver dag

Alle forelesere om autisme (3)

Hjelp meg å velge

Om emnet: Autisme

Autisme

Autismespekterforstyrrelser (ASD eller ASF) er en utviklingsforstyrrelse som kan ta mange former. De felles kjennetegnene er sosiale utfordringer, problemer med tale og ikke-verbal kommunikasjon og gjentagende atferd. Den mest kjente formen for ASF er det som tidligere het Aspergers syndrom, hvor de diagnostiserte var normalt eller høyt begavet, noe som skiller seg fra andre autismeforstyrrelser.  ASF er også høyere sannsynlighet for andre lidelser som angst og tourettes syndrom. 

Det er ikke funnet en tydelig forklaring for hva som forårsaker ASF. Derimot finnes bevis på at lidelsen har både sterk genetisk og miljømessig bakgrunn. Autisme viser seg tidlig i livet og typisk blir diagnosen satt allerede som barn. Den er også mer vanlig blant gutter enn jenter. Det er fortsatt uklart om dette er en reell forskjell eller om den er knytten til hvordan man observerer og diagnostiserer ASF.

Våre erfarne foredragsholdere består både av eksperter i ASF og mennesker som selv er diagnostisert med autisme. Slik består foredragene både av viktig fagkunnskap og personlig erfaring om hvordan det er å leve med diagnosen. Våre foredragsholdere kan snakke om autisme generelt eller dykke ned i en av undertypene. 

Foredragsholderne kan gi verdifull informasjon om hvordan man best mulig støtter mennesker med autisme. Dette kan være både som familiemedlem, lærer eller helsepersonell. De beskriver hvordan hver enkelt person med ASF er forskjellig og hvordan man tilpasser seg dette så godt som mulig, slik at de får det beste livet det kan.

Book en av de fantastiske foredragsholderne fra utvalget over hvis du vil øke din forståelse for ASF. Om du synes det er vanskelig å velge en foredragsholder kan vi hjelpe deg å finne den som er mest passende basert på dine behov og ønsker.

Forespørsel om pris og dato