Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter

Våre foredragsholdere er også tilgjengelig for digitale oppdrag. Ta kontakt med oss for å få vite mer.

profile-cover-generic-06

Sett deg et mål for hvem du vil være i verden

Øystein Pettersen

Øystein Pettersen

Øystein Pettersen er en profesjonell skiløper på toppnivå. Karrièren har lært han verdien av å sette seg mål for hvem man vil være.

Forespør enkelt om pris og dato

5 ut av 5 stjerner

"Fantastisk foredrag som traff midt i blinken for våre ansatte! Tydelige og konkrete råd knyttet til målsetting, og det har allerede vært mye snakk om "fokus følger energi" og hvordan man kan sette mål for seg selv som vil lede til at selskapet gjør det bra. Øystein er en tydelig og svært god motivator!"

Event Marketing, Mana Merete Balsvik - Academic Work Vis alle referanser

Et foredrag med Øystein Pettersen gir deg:

 • Innsikt i hva som skal til for å skape prestasjoner og resultater.
 • Forståelse for hvordan du finner ut av hvem du er og hvem du virkelig vil være.
 • En foredragsholder som virkelig inspirerer.
Uforpliktende forespørsel på Øystein Pettersen

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
About icon

Om Øystein

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

Øystein Pettersen er fra Groruddalen i Oslo og har levd hele livet som skiløper på elitenivå. Gjennom årene har han oppnådd flere gode resultater, men vil heller bli dømt for hvem han er som person fremfor hvor fort han har stått på ski i skogen.

Et foredrag med Øystein Pettersen gir deg:

 • Innsikt i hva som skal til for å skape prestasjoner og resultater.
 • Forståelse for hvordan du finner ut av hvem du er og hvem du virkelig vil være.
 • En foredragsholder som virkelig inspirerer.

Karrièren som skiløper begynte i 1999 da han gikk på idrettslinjen på Bjerke videregående skole i Oslo. Øystein valgte å satse på skisport og utmerket seg som en svært dyktig atlet. Den største oppnåelsen ble OL-gull i lagsprint under OL i Vancouver med Petter Northug. Siden vant han flere medaljer verden over, blant annet sølv i Norgesmesterskapet på ski i 2007, sølv og bronse i World Cup, pallplasseringer i NM i sprint og femmila, gull i Ski Classics, og flere seire i Blinkfestivalen og Toppidrettsveka.

Som idrettsutøver og person er Øystein opptatt av å ikke la seg kue av hva andre mener. Han bryr seg ikke om hva andre mener er normalt og lar seg ikke stoppe av vedtatte sannheter. Øystein lever med troen om at utvikling kun kan skje om man tør å skille seg ut og gjøre noe annet enn resten. Forskjellen på et godt eller dårlig miljø ligger ikke i tilgang på kunnskap, ressurser eller folk, men i summen av hva alle som tar i del i miljøet bringer til bordet hver dag.

Blant temaene i foredragene til Øystein er bevissthet rundt mål, handlinger, vaner, tanker, prioriteringer, verdier, energi, tid og standarder. Han vil at alle skal vite hvor de vil og hvorfor.

I 2020 havnet Øystein Pettersen på andreplass i 71° nord.

Vis foredrag med Øystein Pettersen
Foredrag med Øystein Pettersen

Hvem vil du være og hva vil du bidra med?

 • Øystein Pettersen inspirerer, motiverer, og gir deg kunnskap til å stille deg selv spørsmålet om hvem du vil være. Resultater er konsekvenser, og dette begynner med deg!
 • Verden forandrer seg aldri, men andre forandrer den for oss – hvem vil du være?
 • Gjennom sin reise som idrettsutøver har Øystein vært heldig å få jobbe med folk og miljø som har prestert på høyeste nivå. Fra dette har han utviklet en lidenskap for det som ligger bak skapelsen av prestasjoner. Ikke bare for resultatenes del, men fordi han er av oppfatningen at gode folk med rette verdier skaper fantastiske prestasjoner.
 • Mange selskaper og organisasjoner er gode til å sette seg mål, men Øystein er opptatt av å konkretisere hva som skal til for å nå disse. Hva er de ulike suksesskriteriene for å nå mål og hvordan skal man implementere dette i hverdagen? 
 • Som daglig gleder er Øystein også opptatt av å gjøre hver enkelt bevisst på hva de bringer til bordet og hva det vil si å skape en hverdag med mening, glede og lidenskap. Alle vil i utgangspunktet være gode, og Øystein utfordrer hver enkelt til å ha et viktigere mål enn selskapets resultatmål. Hvis hver enkelt ansatt skinner, vil ethvert selskap nå sine mål. Det handler ikke om å jobbe hardere, men om å skape mer mening. Det handler ikke om å jobbe mer, men om å få mer gjort.
 • Øystein gjør deg bevisst på hva du skal legge din tid, ressurser og energi til, og hvorfor.
 • Foredraget er blottet for fancy ord og avansert teorier, men fullt av engasjement og tro.  Tro på at gode prestasjoner skapes med et smil om munnen. Motivasjon, mål, konsekvenser, mening, vaner, prioriteringer, glede, tid, arbeidsmiljø og kultur er emner Øystein kan mye om og brenner for å dele.
 • Suksess og gode resultater betyr ingenting hvis det går på bekostning av dine verdier og hvem du er. Står du godt i dine sko og vet hvem du er, finnes det ingen grenser for hva som er mulig å oppnå.
 • Det må være gøy og det må gi mening!
Øystein Pettersen foredrag

Hvordan vil dere ha det?

 • Kulturen i enhver gruppe er avgjørende for hvordan vi presterer, kommuniserer, hvor mye energi vi har og hvor mye glede, lidenskap, energi, entusiasme og utvikling som ligger i prestasjonene våre.
 • Hva skiller god og dårlig kultur? Og hvorfor er det så vanskelig å prate om kultur slik at vi alle kan forstå hva det innebærer konkret og praktisk? Hvorfor er det slik at kultur ofte er noen flotte ord, tuftet på gode verdier, som ingen helt vet hva innebærer?
 • Gjennom mine år som skiløper og i andre prosjekter som 71° nord har jeg sett og følt effekten av hva rett kultur gjør med prestasjon, gjennomføringsevne, utviklingsevne og måloppnåelse.
 • I dette foredraget belyser jeg kulturbegrepet uten fancy ord. Kun med ekte lidenskap for å skape den hverdagen og det miljøet som dere helst vil ha. Og med en sterk tro på at de rette folka, med rett kultur og gode verdier, kan skape fantastiske resultater.
 • Foredraget kan fungere enkeltstående, som en del av en workshop, en endringsprosess eller som starten på en lengre reise.
Workshop med Øystein Pettersen

Workshop

 • Øystein Pettersen kan også holde workshops innen de samme temaene han holder foredrag om.
Øystein Pettersen

Øystein Pettersen - Hva gjør vi etter Korona?

Øystein Pettersen

Endring er tøft i starten, kaotisk på midten og fantastisk på slutten

Øystein Pettersen

Grip mulighetene Covid19 gir deg!

Øystein Pettersen

Skap din egen motivasjon

Øystein Pettersen

Å være god til å vinne

Øystein Pettersen

Finn ut hvem du vil være!

Vis foredrag med Øystein Pettersen

Referanser

Meget inspirerende foredrag.

Magnus Andersen, Prosjektleder

Woodcon AS

Kjempespennende og bra gjennomført!

Siri Schmidt-Horix, HR

Coop Norge SA

Meget bra foredrag.

Rune Nøstvik, Adjunkt

Grimstad skifestival

Øystein Pettersen presenterte et foredrag som var midt i blinken for oss.Han har en stil og fremtoning og en måte å presentere på som er veldig avslappet, "ned-på", lett å forstå og som inneholdt de mest essensielle verdiene. I tillegg til at han presenterer med innslag av humor og glimt i øyet. Han er en foredragsholder vi kan bruke senere også.

Unni Irene Larsen, Space Manager

Barilla Norge AS

En mer positiv fyr skal du lete lenge etter! Byr på seg selv! Han traff ungdom som var vår målgruppe veldig godt.

Anne Lise Lassen, Rådgiver

Agder idrettskrets

Fantastisk foredrag som traff midt i blinken for våre ansatte! Tydelige og konkrete råd knyttet til målsetting, og det har allerede vært mye snakk om "fokus følger energi" og hvordan man kan sette mål for seg selv som vil lede til at selskapet gjør det bra. Øystein er en tydelig og svært god motivator!

Event Marketing, Mana Merete Balsvik

Academic Work

Øystein leverte et foredrag som var spot on hva vi hadde behov for på vårt Kick Off. Han traff mange med sine betraktninger og erfaringer, og han formidlet det på en forståelig og underholdende måte.

Serviceleder, Maritha Bjørnbeth

Schneider Electric

Øystein er inspirerende og formidler på en svært god måte. Tematikken er i utgangspunktet noe vi vet godt fra før, men han gir oss nyttige påminnelser og enkle tankeøvelser for å prestere bedre i arbeidslivet, men også i hverdagen ellers. Blandingen mellom historier fra dagene på ski, livet som pappa, og fra innspillingen av 71 grader nord gjør gir noe ekstra til foredraget.

Helene Enger Skjønnhaug

Aurskog Sparebank

Helt strålende - Pølsa er ekstremt god, og appellerer til alle grunnet sitt engasjement og enkle språkbruk. Fantastisk fyr som vi veldig gjerne vil bruke igjen og igjen :)

Mariam Hamzaoui

NAF

Øystein traff veldig bra med budskapet. Han har en flott formidlingsevne, og kom "gjennom skjermen" til alle tilhørerne på Teams.

Roar Andersen

Caverion Norge AS

Godt foredrag! Øystein tok det med et smil og entusiasme når han i siste liten måtte endre sitt Live-foredrag til digitalt uten publikum. Knallbra gjennomført! Øystein sprer positiv energi rundt seg og byr på seg selv. Det er en fryd å jobbe med Øystein!

Linn Kristin Gimmestad

Tren20

Vi er svært fornøyde med foredraget til Øystein Pettersen. Vi hadde en digital samling. Det var energi, positivitet, god formidlingsevne, Øystein bød på seg selv og satte ord på egne erfaringer som gjorde at man lett kan relatere seg til budskapet i egen hverdag med samhandling. Gode eksempler og entusiasme som smitter. Det var veldig bra. Øystein Pettersen kan anbefales.

Ellen Grøtter

Folketrygdfondet

Øystein Pettersen leverte et engasjerende foredrag. Han var godt forberedt og traff "planken". Han byr på seg selv og bruker sin kompetanse og erfaring på en utmerket måte.

Inga Susanne Leidal

KLP Kapitalforvaltning
Uforpliktende forespørsel på Øystein Pettersen

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Øystein Pettersen
Øystein Pettersen

5 ut av 5 stjerner

"Fantastisk foredrag som traff midt i blinken for våre ansatte! Tydelige og konkrete råd knyttet til målsetting, og det har allerede vært mye snakk om "fokus følger energi" og hvordan man kan sette mål for seg selv som vil lede til at selskapet gjør det bra. Øystein er en tydelig og svært god motivator!"

Event Marketing, Mana Merete Balsvik - Academic Work Vis alle referanser

Foredragsemner med Øystein Pettersen