Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
profile-cover-generic-05

Sett deg et mål for hvem du vil være i verden

Øystein Pettersen

Øystein Pettersen

Øystein Pettersen er en tidligere profesjonell skiløper. Karrièren har lært han verdien av å sette seg mål for hvem man vil være, og i dag er han en av Norges mest ettertraktede foredragsholdere.

Forespør enkelt om pris og dato

5 ut av 5 stjerner

"Fantastisk foredrag som traff midt i blinken for våre ansatte! Tydelige og konkrete råd knyttet til målsetting, og det har allerede vært mye snakk om "fokus følger energi" og hvordan man kan sette mål for seg selv som vil lede til at selskapet gjør det bra. Øystein er en tydelig og svært god motivator!"

Event Marketing, Mana Merete Balsvik - Academic Work Vis alle referanser

Et foredrag med Øystein Pettersen gir deg:

 • Innsikt i hva som skal til for å skape prestasjoner og resultater.
 • Forståelse for hvordan du finner ut av hvem du er og hvem du virkelig vil være.
 • En foredragsholder som virkelig inspirerer.
Uforpliktende forespørsel på Øystein Pettersen

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
About icon

Om Øystein

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

Øystein Pettersen er fra Groruddalen i Oslo og har levd hele livet som skiløper på elitenivå. Gjennom årene har han oppnådd flere gode resultater, men vil heller bli dømt for hvem han er som person fremfor hvor fort han har stått på ski i skogen.

Et foredrag med Øystein Pettersen gir deg:

 • Innsikt i hva som skal til for å skape prestasjoner og resultater.
 • Forståelse for hvordan du finner ut av hvem du er og hvem du virkelig vil være.
 • En foredragsholder som virkelig inspirerer.

Karrièren som skiløper begynte i 1999 da han gikk på idrettslinjen på Bjerke videregående skole i Oslo. Øystein valgte å satse på skisport og utmerket seg som en svært dyktig atlet. Den største oppnåelsen ble OL-gull i lagsprint under OL i Vancouver med Petter Northug. Siden vant han flere medaljer verden over, blant annet sølv i Norgesmesterskapet på ski i 2007, sølv og bronse i World Cup, pallplasseringer i NM i sprint og femmila, gull i Ski Classics, og flere seire i Blinkfestivalen og Toppidrettsveka.

Som idrettsutøver og person er Øystein opptatt av å ikke la seg kue av hva andre mener. Han bryr seg ikke om hva andre mener er normalt og lar seg ikke stoppe av vedtatte sannheter. Øystein lever med troen om at utvikling kun kan skje om man tør å skille seg ut og gjøre noe annet enn resten. Forskjellen på et godt eller dårlig miljø ligger ikke i tilgang på kunnskap, ressurser eller folk, men i summen av hva alle som tar i del i miljøet bringer til bordet hver dag.

Blant temaene i foredragene til Øystein er bevissthet rundt mål, handlinger, vaner, tanker, prioriteringer, verdier, energi, tid og standarder. Han vil at alle skal vite hvor de vil og hvorfor.

Øystein tilpasser alltid foredragene sine til målgruppen.

I 2020 havnet Øystein Pettersen på andreplass i 71° nord.

Vis foredrag med Øystein Pettersen
Øystein Pettersen foredrag

Skreddersydde foredrag

Øystein holder inspirerende og motiverende foredrag, tilpasset oppdragsgiver og deres situasjon.

Han har faste tema han prater om, lever med og elsker å lære mer om: Alle fasetter bak prestasjonsbegrepet, eierskap, kultur og miljø. Øystein brenner for mening, mestring, lidenskap, moment, inspirasjon, utvikling, samhold, kommunikasjon, selvtillit, disiplin og mot.

Det siste året har han holdt foredrag om:

 • «Hvordan vil dere ha det? – kultur»
 • «Samarbeid i team»
 • «Hvem vil du være»
 • «Lag en god dag»
 • «Lag et god lag»
 • «Jeg tror ikke på tilfeldigheter»
 • «Det er ikke flaks»
 • «Eierskap og ansvar»
 • «Feedback-kultur og hvordan du kan bygge denne typen kultur»

Ta kontakt for mer informasjon om hva Øystein kan gjøre for deg!

Øystein Pettersen foredrag

Hvem vil du være og hva vil du bidra med?

 • Øystein Pettersen inspirerer, motiverer, og gir deg kunnskap til å stille deg selv spørsmålet om hvem du vil være. Resultater er konsekvenser, og dette begynner med deg!
 • Verden forandrer seg aldri, men andre forandrer den for oss – hvem vil du være?
 • Gjennom sin reise som idrettsutøver har Øystein vært heldig å få jobbe med folk og miljø som har prestert på høyeste nivå. Fra dette har han utviklet en lidenskap for det som ligger bak skapelsen av prestasjoner. Ikke bare for resultatenes del, men fordi han er av oppfatningen at gode folk med rette verdier skaper fantastiske prestasjoner.
 • Mange selskaper og organisasjoner er gode til å sette seg mål, men Øystein er opptatt av å konkretisere hva som skal til for å nå disse. Hva er de ulike suksesskriteriene for å nå mål og hvordan skal man implementere dette i hverdagen? 
 • Som daglig gleder er Øystein også opptatt av å gjøre hver enkelt bevisst på hva de bringer til bordet og hva det vil si å skape en hverdag med mening, glede og lidenskap. Alle vil i utgangspunktet være gode, og Øystein utfordrer hver enkelt til å ha et viktigere mål enn selskapets resultatmål. Hvis hver enkelt ansatt skinner, vil ethvert selskap nå sine mål. Det handler ikke om å jobbe hardere, men om å skape mer mening. Det handler ikke om å jobbe mer, men om å få mer gjort.
 • Øystein gjør deg bevisst på hva du skal legge din tid, ressurser og energi til, og hvorfor.
 • Foredraget er blottet for fancy ord og avansert teorier, men fullt av engasjement og tro.  Tro på at gode prestasjoner skapes med et smil om munnen. Motivasjon, mål, konsekvenser, mening, vaner, prioriteringer, glede, tid, arbeidsmiljø og kultur er emner Øystein kan mye om og brenner for å dele.
 • Suksess og gode resultater betyr ingenting hvis det går på bekostning av dine verdier og hvem du er. Står du godt i dine sko og vet hvem du er, finnes det ingen grenser for hva som er mulig å oppnå.
 • Det må være gøy og det må gi mening!
 • Foredraget tilpasses alltid til målgruppen.
Øystein Pettersen foredrag

Hvordan vil dere ha det?

 • Kulturen i enhver gruppe er avgjørende for hvordan vi presterer, kommuniserer, hvor mye energi vi har og hvor mye glede, lidenskap, energi, entusiasme og utvikling som ligger i prestasjonene våre.
 • Hva skiller god og dårlig kultur? Og hvorfor er det så vanskelig å prate om kultur slik at vi alle kan forstå hva det innebærer konkret og praktisk? Hvorfor er det slik at kultur ofte er noen flotte ord, tuftet på gode verdier, som ingen helt vet hva innebærer?
 • Gjennom mine år som skiløper og i andre prosjekter som 71° nord har jeg sett og følt effekten av hva rett kultur gjør med prestasjon, gjennomføringsevne, utviklingsevne og måloppnåelse.
 • I dette foredraget belyser jeg kulturbegrepet uten fancy ord. Kun med ekte lidenskap for å skape den hverdagen og det miljøet som dere helst vil ha. Og med en sterk tro på at de rette folka, med rett kultur og gode verdier, kan skape fantastiske resultater.
 • Foredraget kan fungere enkeltstående, som en del av en workshop, en endringsprosess eller som starten på en lengre reise.
 • Foredraget tilpasses alltid til målgruppen.
Workshop med Øystein Pettersen

Workshop

 • Øystein Pettersen kan også holde workshops innen de samme temaene han holder foredrag om.
Øystein Pettersen

Øystein Pettersen - Hva gjør vi etter Korona?

Øystein Pettersen

Feedback er til for å skape handling

Øystein Pettersen

Endring er tøft i starten, kaotisk på midten og fantastisk på slutten

Øystein Pettersen

Grip mulighetene Covid19 gir deg!

Øystein Pettersen

Skap din egen motivasjon

Øystein Pettersen

Å være god til å vinne

Øystein Pettersen

Finn ut hvem du vil være!

Vis foredrag med Øystein Pettersen

Referanser

Øystein innfridde våre forventninger. God prosess i forkant, og god prat med ham i forhold til forberedelse. Våre deltakere (ca 130) var fornøyd og entusiastiske, og lot seg inspirere :)

Hege Eide Dahl

Utdanningsforbundet

Vi ønsket et foredrag med "Feedback" som tema. Det var tydelig for oss at dette er et tema som Øystein brenner for. Det var en god kombinasjon av praktiske prinsipper og forutsettinger for å bygge "Feedback"-kultur. KONGE-metoden er lett å huske men ikke alltid så lett å gjennomføre. I tillegg, bruker Øystein eksempler fra egen karriere og reality-programmer hvor viktigheten med tillit, psykologisk trygghet, mm må være på plass for bygge feedback kultur. Vi opplevde Øystein å være en jordnær fyr som bydde på seg selv. Kombinasjonene av lidenskap for feedback, gode metoder, praktiske eksempler og evne til å by på seg selv var meget vellykket. Takk for et meget godt foredrag!

Per Randor Kristoffersen

DNB Bank ASA

Meget inspirerende foredrag.

Magnus Andersen, Prosjektleder

Woodcon AS

Kjempespennende og bra gjennomført!

Siri Schmidt-Horix, HR

Coop Norge SA

Øystein leverte et engasjerende og personlig foredrag, og jeg er veldig fornøyd. Jeg har også bare fått gode tilbakemeldinger fra de deltakerne som jeg har snakket med. Jeg vil også gjerne gi en tilbakemelding på at det var veldig hyggelig å jobbe med Øystein i planleggingen til vår work-shop. Han var på tilbudsiden hele tiden, og ingen ting var noe problem :-)

Helen Sandum

Delta

Meget bra foredrag.

Rune Nøstvik, Adjunkt

Grimstad skifestival

Øystein Pettersen presenterte et foredrag som var midt i blinken for oss.Han har en stil og fremtoning og en måte å presentere på som er veldig avslappet, "ned-på", lett å forstå og som inneholdt de mest essensielle verdiene. I tillegg til at han presenterer med innslag av humor og glimt i øyet. Han er en foredragsholder vi kan bruke senere også.

Unni Irene Larsen, Space Manager

Barilla Norge AS

En mer positiv fyr skal du lete lenge etter! Byr på seg selv! Han traff ungdom som var vår målgruppe veldig godt.

Anne Lise Lassen, Rådgiver

Agder idrettskrets

Fantastisk foredrag som traff midt i blinken for våre ansatte! Tydelige og konkrete råd knyttet til målsetting, og det har allerede vært mye snakk om "fokus følger energi" og hvordan man kan sette mål for seg selv som vil lede til at selskapet gjør det bra. Øystein er en tydelig og svært god motivator!

Event Marketing, Mana Merete Balsvik

Academic Work

Øystein leverte et foredrag som var spot on hva vi hadde behov for på vårt Kick Off. Han traff mange med sine betraktninger og erfaringer, og han formidlet det på en forståelig og underholdende måte.

Serviceleder, Maritha Bjørnbeth

Schneider Electric

Øystein er inspirerende og formidler på en svært god måte. Tematikken er i utgangspunktet noe vi vet godt fra før, men han gir oss nyttige påminnelser og enkle tankeøvelser for å prestere bedre i arbeidslivet, men også i hverdagen ellers. Blandingen mellom historier fra dagene på ski, livet som pappa, og fra innspillingen av 71 grader nord gjør gir noe ekstra til foredraget.

Helene Enger Skjønnhaug

Aurskog Sparebank

Helt strålende - Pølsa er ekstremt god, og appellerer til alle grunnet sitt engasjement og enkle språkbruk. Fantastisk fyr som vi veldig gjerne vil bruke igjen og igjen :)

Mariam Hamzaoui

NAF

Øystein traff veldig bra med budskapet. Han har en flott formidlingsevne, og kom "gjennom skjermen" til alle tilhørerne på Teams.

Roar Andersen

Caverion Norge AS

Godt foredrag! Øystein tok det med et smil og entusiasme når han i siste liten måtte endre sitt Live-foredrag til digitalt uten publikum. Knallbra gjennomført! Øystein sprer positiv energi rundt seg og byr på seg selv. Det er en fryd å jobbe med Øystein!

Linn Kristin Gimmestad

Tren20

Vi er svært fornøyde med foredraget til Øystein Pettersen. Vi hadde en digital samling. Det var energi, positivitet, god formidlingsevne, Øystein bød på seg selv og satte ord på egne erfaringer som gjorde at man lett kan relatere seg til budskapet i egen hverdag med samhandling. Gode eksempler og entusiasme som smitter. Det var veldig bra. Øystein Pettersen kan anbefales.

Ellen Grøtter

Folketrygdfondet

Øystein gjennomførte et fremragende foredrag med innlevelse, engasjement, faglig tyngde og bruk av enkle eksempel. Helt suverent og våre medarbeidere og ledere ble tatt med på "en reise" der Øystein brukte gode eksempel fra idretten som han overførte til mange av de utfordringene virksomhetene, inkl. oss, har som utfordringer på forskjellige områder.

Bjørn Kåre Forbord

Riksrevisjonen

Øystein Pettersen leverte et engasjerende foredrag. Han var godt forberedt og traff "planken". Han byr på seg selv og bruker sin kompetanse og erfaring på en utmerket måte.

Inga Susanne Leidal

KLP Kapitalforvaltning

Øystein leverte et veldig energisk, reflektert og i tiden foredrag. Øystein tok seg god tid i forberedende arbeider og tok seg god tid i selve foredraget hvor han også åpnet for spørsmål til slutt. Bra gjennomført!

Stian Skarpnord

Sweco Norge AS

God innlevelse og engasjement, godt forberedt og kontakt med oss som arrangør i forkant. God kontakt med publikum, og evne/vilje til å ta ting på sparket og gripe tråden som tilhørerne legger ut.

Ole Ragnar Leistad

Utdanningsforbundet Troms og Finnmark

Engasjerende! Inspirerende! Nyttig! Det er lett å la seg inspirere av foredragsholdere - det viktige er hvordan vi kan nyttiggjøre oss det som formidles fremover og ikke bare her og nå når budskapet formidles. Dette rammet Øystein inn veldig godt innledningsvis ved å si at han ikke har en fasit, men kan inspirere oss til å reflektere selv og tenke over hva av det han sier vi kan ta med oss. Han er utrolig engasjerende og det er tydelig at dette er noe han virkelig tror på og brenner for. Det smitter! Det syns jeg var noe av det beste med foredraget. Han er troverdig og personlig opplever jeg at han er en jeg får tillitt til. Dessuten var han tydelig på at det han snakker om gjelder for ALLE, ikke bare toppidrettsutøvere eller andre som driver mer ekstremt. Og ikke minst utfordret han oss på flere områder - og det tror jeg alle kan trenge innimellom. Så blir jobben for oss fremover å nyttiggjøre det han sa og det håper jeg vi skal få til.

Hanne Hovdedalen

Undervisningsbygg Oslo KF

Øystein leverer spot-on på det en hver virksomhet i vekst trenger: Prestasjon, utvikling og måloppnåelse. Han inspirer, samtidig som han indirekte utfordrer og starter en tankemekanisme.

Anders Pedersen

Braathe Gruppen

Vi hadde høye forventninger, men Øystein levert på disse og dels overgikk forventningene. Tilbakemeldingene fra våre ca 130 deltagere var at dette traff godt både mtp innhold og form. Øystein har etter mitt skjønn en fin kombinasjon av ydmykhet for oppgaven/publikum, gode egne refleksjoner som inspirerer til ettertanke/handling, morsomme eksempler/erfaringer osv som i sum gjør at innholdet oppleves relevant og nyttig for alle hos oss ihvertfall. Vi hadde noen fine samtaler med Øystein i forkant som jeg tror var gjensidig nyttige mtp å spisse budskapet til målgruppen. Øystein kan anbefales!

Gunnar Inderberg

Posten Norge AS

Øystein tilpasser og spisser budskapet på en elegant og jovial måte. Svært gode tilbakemeldinger fra publikum. Mye av suksessen henger også sammen med gode dialoger i forkant hva gjelder innspill på innhold, målgruppe m.m.

Hans-Petter Salvesen

Storebrand Livsforsikring AS

Folkelig, raust og inspirerende foredrag!

Kenneth Våge

Sandnes Sparebank

Veldig bra og morsomt foredrag av Øystein Pettersen. Han fikk opp motivasjonen og ikke minst stemningen blant en litt sliten gjeng. Ansatte har i ettertid gitt veldig gode tilbakemeldinger om at de satt igjen med inspirasjon og at de hadde begynt å tenke litt på egenhånd over foredraget i ettertid!

Line Ellefsen

Mediq Norge AS

Meget bra foredrag som "traff" godt til vårt behov og forventning.

Kjell Christoffersen

Moelven Modus AS

Et herlig og engasjerende foredrag. Stående applaus.

Tom Erik Kjønø

Coop

Øystein leverte en svært godt motivasjonsforedrag som var "spot on" etter corona og ved første fagsamling for alle 300 ansatte innen tannhelsetjenesten. Grunnet usikkerhet om muligheten for å hyre ham live når arrangementet skulle avholdes valgte vi en TEAMS løsning på storskjerm med kamera til salen slik at foredragsholder så alle de 280 deltakerne. Foredragsholder har en utrolig mimikk og fremføringsevne som gjorde at opplevelsen ble svært god. Mange ansatte fikk et "løft" etter foredraget, og pratet om opplevelsen og innholdet. Dette var en opplevelse i klokskap og evnen til å holde en tanke gjennom hele seansen. Søkelys på å sette mål, ha planer og sørge for å se etter mulighet til å utvikle seg selv og egen organisasjon for å holde de gode resultatene for vår tjeneste også videre. Foredraget ga mine medarbeidere en velfortjent ros for faglig innsats over tid!

Fylkestannlegen Innlandet

Fylkestannlegen Innlandet

For et motiverende foredrag! Han klarte å løfte humøret på 400 fyllesyke deltakere. Han satt lista for resten av dagen. Han lagde mye latter i salen og fikk alle til å ta seg sammen og slippe seg løs. Anbefales på starten av dagen av et arrangement!

Malin Wee

Norges Trafikkskoleforbund
Uforpliktende forespørsel på Øystein Pettersen

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Øystein Pettersen
Øystein Pettersen

5 ut av 5 stjerner

"Fantastisk foredrag som traff midt i blinken for våre ansatte! Tydelige og konkrete råd knyttet til målsetting, og det har allerede vært mye snakk om "fokus følger energi" og hvordan man kan sette mål for seg selv som vil lede til at selskapet gjør det bra. Øystein er en tydelig og svært god motivator!"

Event Marketing, Mana Merete Balsvik - Academic Work Vis alle referanser

Foredragsemner med Øystein Pettersen