Lasting innhold ...

Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
Første verdenskrig

Foredragsholdere om Første verdenskrig

Her finner du foredragsholdere som kan snakke om første verdenskrig. Du kan klikke deg inn under de enkelte foredragsholderne og lese om dem der. Samtidig er du velkommen til å ringe oss eller fylle ut et forespørselsskjema dersom det er lettere for deg at vi kommer med forslag til foredragsholdere som passer til ditt arrangement. Det er både raskt og enkelt!

Forespørsel på emne

Fyll ut feltene under og få forslag på foredragsholdere innenfor dette emnet.
Vi kontakter deg innen en arbeidsdag.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Om emnet Første verdenskrig

  • Første verdenskrig, også kalt Den store krigen, startet med mordet på erkehertug Franz Ferdinand av Østerrike-Ungarn i Sarajevo, 1914.
  • Krigens mange kamphandlinger foregikk mest i Europa, men også i Afrika, Midtøsten og deler av Asia. Man mener at første verdenskrig samlet sett kostet mer enn ni millioner mennesker livet.
  • Første verdenskrig ble en meget blodig affære, og av samme årsak etterlot den også et Europa i dyp elendighet, et Europa hvor troen på den lyse fremtid hadde ledet til et alvorlig tap.
  • Foredrag om første verdenskrig vil typisk ta utgangspunkt i de forskjellige historiske kildene, men kanskje også se på linjene prospektivt, de forskjellige konsekvensene av krigen og dens resultat, også i forhold til europeisk historie samt i forhold til linjene frem mot andre verdenskrig.