Lasting innhold ...

Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
Kriminalromaner

Foredragsholdere om Kriminalromaner

Her finner du foredragsholdere som kan snakke om kriminalromaner. Du kan klikke deg inn under de enkelte foredragsholderne og lese om dem der. Samtidig er du velkommen til å ringe oss eller fylle ut et forespørselsskjema dersom det er lettere for deg at vi kommer med forslag til foredragsholdere som passer til ditt arrangement. Det er både raskt og enkelt!

Forespørsel på emne

Fyll ut feltene under og få forslag på foredragsholdere innenfor dette emnet.
Vi kontakter deg innen en arbeidsdag.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Om emnet Kriminalromaner

  • Kriminalhistorien, kriminalromanen, er en populær sjanger spesielt innenfor litteraturen, men også i høy grad hva angår film og tv.
  • Den tidligste moderne litterære krimtradisjonen har røtter i bl.a. et par av de store gotiske skrekkforfatterne, nemlig E. T. A. Hoffmann og Edgar Allan Poe. I dag er sjangeren sterkt representert både i litteraturen, på film, i tv og på teatret. Der finnes også dataspill, rollespill og tegneserier innenfor sjangeren som i den grad må sies å ha bitt seg fast.
  • Typisk tar kriminalromaner utgangspunkt i en forbrytelse eller flere, som hovedpersonen, eller hovedpersonene forsøker å løse, ofte med blant annet analytisk og psykologisk fremgangsmåte. En klassisk og mye brukt subsjanger innenfor kriminalromanen er den mørkere noir-varianten.
  • Foredrag om kriminalromaner kan handle om sjangeren som helhet, også i et historisk perspektiv, om bestemte forfattere, film eller tv-serier og mye mer.