Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere

Artikkel

Styrk bunnlinja med høyere engasjement

Tilbake til blogg

14. April 2023

Bunnlinjefokuset er sterkere enn noen gang. De fleste næringer er nå nødt til å snu på hver krone, innføre spareprogrammer og øke effektiviteten. Samtidig viser det seg at kun 15% av ansatte i norsk næringsliv er aktivt engasjert (Gallup). Hvis du leder et selskap med 100 ansatte er det altså kun 15 av som står opp hver morgen for å gjøre en forskjell på arbeidsplassen, som kommer med konstruktive forslag til løsninger på utfordringene dere står overfor og som overrasker deg med leveranser du ikke hadde drømt om skulle komme. Tenk hvis alle hadde vært som disse!

Det viser seg at halvparten av de ansatte i organisasjonen din faktisk er det vi kaller “quiet quitters”

Det er de som kun gjør minimum av det som trengs for å fortsette i jobben. Av disse blir du sjelden overrasket over høye prestasjoner. De er ofte lite produktive og jobber oftest kun med oppgaver som de er pålagt. Leder du en gjennomsnittlig organisasjon med 100 ansatte har du altså 50 av disse.

Det sier seg jo selv at å levere en styrket bunnlinje med denne arbeidsstokken kan være utfordrende. Høyere engasjement bør derfor være en av de viktigste prioriteringene dine som leder i den høyst usikre tida vi er inne i. Nye utfordringer står for tur og du trenger en organisasjon med ansatte som tør å prøve nye ting på eget initiativ. Du trenger ansatte med høy produktivitet og ikke ansatte som kun leverer til et minimum av forventningene du stiller til dem.

Selskapene som evner å redusere antallet «quiet quitters» og øke antallet engasjerte vil helt klart være vinnerne i årene fremover. Ved høyere engasjement kan du, i følge Gallup, øke lønnsomheten med 200 prosent. Dette fordi produktiviteten vil øke og nye ideer til topplinjevekst vil komme. Dette vil styrke marginene dine og selve bunnlinja.

Et foredrag om å styrke bunnlinja med høyere engasjement gir deg verdifulle tips og råd om hvordan du som leder målrettet kan starte med å skape et selskap som med større sannsynlighet vil lykkes i vanskelige tider.

Trenger du hjelp til å finne den perfekte foredragsholderen til ditt arrangement?

Få profesjonelle råd fra våre dyktige konsulenter og gjør arrangementet ditt til en suksess.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.