Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter

Artikkel

Tilfeldigheter eller ”The law of attraction?” – Veien til Athenas

Tilbake til blogg

20. June 2022

For mange år siden kom jeg over en spesiell setning. Jeg minnes det var i en bokanmeldelse på internett. ”Det er meg det kommer an på”. Denne setningen provoserte meg. Samtidig klarte jeg ikke slippe den. Jeg eltet setningen i mange år. Jeg var nemlig av den oppfatning at det ikke var kun meg det kom an på. Hva betyr det at det er kun meg? Kunne jeg styre veien videre selv?

Jeg tok utdanning som personlig trener. Min tidligere sjef der hadde startet et nytt treningssenter. På veggen der stod det ”Det er meg det kommer an på”. Den setningen igjen. Denne gang fikk den en annen betydning.

Før jeg så den setningen på trykk for andre gang hadde jeg endret hele livet mitt. Jeg gikk fra å hete Malin, til å bekrefte mitt eget kjønn og ta navnet Robin.

Jeg hadde også endret utdanning og tatt en ny retning i livet. Fra profesjonell teaterskuespiller til psykiatrisk fagarbeider.

I min aller første samtale med en ungdom som stod i prosessen ved å bekrefte sitt eget kjønn, tok jeg meg selv i å si ”det er deg det kommer an på. Ingen andre enn deg kan gjøre ønskede endringer. Du kan ha en stor heiagjeng, mange gode folk rundt deg som vil deg like mye godt som du dem. Men DU må gjøre jobben.”

Mitt første hjerneslag fikk jeg da jeg var 34 år. I september 2021 fikk jeg hjerneslag nummer to, nesten nøyaktig ti år etter det første.

Jeg fikk ikke veldig gode tilbakemeldinger fra legene. Men min heiagjeng, altså mine fantastiske venner og familie, minnet meg hele tiden på at jeg kom til å klare meg. Jeg måtte bare finne tilbake til styrken min. Dette var langt ifra enkelt.

Alle som har opplevd alvorlig sykdom, vet at det gjør noe med deg. Det gjør noe med tankesettet ditt. Jeg følte at jeg hadde dårlig tid…igjen…men samtidig ga dette meg en indre ro. Vanskelig å forstå kanskje, men roen var i det at jeg hadde kontrollen til å endre situasjonen når kreftene kom tilbake. Ikke om de kom tilbake, men når!

Jeg lå mye på sofaen disse månedene. Surfet på nettet og “binge’t” serier, hørte podcaster og lydbøker. En dag kom jeg over profilen til foredragsholder Alexander Skadberg på Instagram. Det første bildet jeg bet meg merke i på hans profil, var av ham selv sittende ved sykesengen til en dame ved navn Shirley, som skulle dø. Alexander gav henne et armbånd som han beskrev at hadde betydd mye for ham og som han aldri hadde tatt av seg. Kan du gjette teksten?

”Det er meg det kommer an på”.

Da ble jeg ivrig. Da var jeg i en situasjon hvor jeg igjen måtte endre hverdagen. Hva vil jeg og hva er viktig for meg? Jeg vil selge foredraget mitt. Jeg vil på turné og jeg vil hjelpe mennesker. Jeg visste at det var kun meg som kunne styre dette. Men hvordan? Jeg klarte ikke slippe tanken. Våknet på natten, med tanken om hvordan jeg skulle finne en vei. Jeg har jo absolutt forstått at det er meg det kommer an på.

Jeg googlet setningen og fant navnet Frank Beck. Jeg fant også hans datter Gyrid Beck Solberg, søkte henne opp på Instagram og spurte hvordan jeg kunne få tak i et slikt armbånd. “De er det ikke flere igjen av!”

Vi skrev litt frem og tilbake og ble etter hvert enige om å treffes en dag. Jeg begynte å følge henne på Instagram og ble veldig inspirert.

Denne dagen fikk jeg så adrenalin av, at jeg klarte å komme meg i butikken for å handle, uten hjelp.

Da jeg kom frem til kassa på Coop, så jeg den nye boken til Øystein ”Pølsa” Pettersen, ”Helt Konge”. Jeg kjente til Øystein fra idrettens verden, men hvorfor har han skrevet en bok som han kaller ”Helt Konge”? Jeg tenkte at jeg har nok tid nå til å lese denne boken og kjøper den med meg. Jeg leser den første gang i løpet av noen timer. Så en gang til. Så en gang til, med understreking av hva jeg ville huske.

Nå var jeg i gang mentalt. ”Det ER meg det kommer an på”.

Så skal dere høre her. På samme tidspunkt som jeg legger ut en story på Instagram hvor jeg skriver ”denne boken burde ethvert hjem ha”, så deler Gyrid en story om boka til Øystein. I denne storyen tagger hun Athenas Norge. Jeg sjekker hva Athenas er og får nok et mål jeg vil nå.

Det tikker plutselig inn en “tusen takk”-melding fra Øystein, som jeg høflig svarer på. Så fortsetter Øystein å skrive. Vi framsnakket hverandres arbeid. Så spør han; ”Jeg skal lage en ny podcast, med Kongemetoden som utgangspunkt. Det er ikke offentlig enda, men jeg vil gjerne ha deg med.”

Pulsen stiger ganske kraftig i løpet av denne samtalen. Noe sier meg at dette må jeg gjøre. Noe sier meg at nå skjer det en endring jeg må ta imot. Jeg takker ja og vi får etter hvert spilt inn episoden. Øystein oppfordrer meg til å kontakte Athenas.

Så ble jeg redd! Jeg skrev til Øystein at vi måtte droppe episoden. Jeg fikk med ett en følelse av at den ikke holdt mål. At jeg ikke hadde fått forklart meg nok. At jeg ikke var god nok.

Jeg er jo bare Robin fra Porsgrunn.

Øystein og jeg skrev sms frem og tilbake. ”Jeg sletter den om du vil, MEN den har inspirert meg. Det at du nå tviler sier meg hvor mye dette betyr for deg og hvor viktig du og din historie er.” Vi “gønna” på.

Jeg tok kontakt med Athenas. Etter å ha vært gjennom en evaluering rundt meg som foredragsholder, fikk jeg en mail fra Sol Irén.

”Hjertelig velkommen til Athenas”. Jeg leste mailen flere ganger.
Er det sant? Jeg er inne!

En av de første tingene jeg ble spurt om, var om jeg var klar for å jobbe med markedsføring og salg av foredraget mitt, med hjelp fra Athenas. Selvfølgelig! Nå begynner en ny reise!

Så folkens… Vi kan stå med møkk til halsen og håpet hengende i en tynn tråd fordi hjernen vår lurer oss til å tro at “dette har du fortjent.” Men du kan også endre tankesettet og tenke at selv dette er det en mening med. Tilfeldigheter eller ”The law of attraction”.

Jeg tenkte ikke på annet i flere måneder, enn hvordan jeg skulle komme i gang igjen når jeg fikk klarsignal fra legene. Hele ideen om å selge foredrag mørnet mer og mer for hver dag. Tre menneskers arbeid inspirerte meg til å våge.

Jeg er så glad jeg våget. Det å kjenne tro på seg selv og sitt eget arbeid, gjør rett og slett alt annet til bagateller.

Å finne en vei som gir deg en selvfølelse som er helt konge, det er et adrenalinrush uten like. Og det beste er at det får ringvirkninger på alt og alle rundt deg.

Dette er en intro til hvordan jeg tenker og hvorfor jeg våger å være. Fordi jeg vet hva medaljen bak kampene er: Langvarig glede.

Jeg håper dette gjør deg interessert i å høre mer om mine tanker, mine løsninger og min vei. Jeg gleder meg til denne nye reisen og er så uendelig takknemlig for at jeg endelig turte å stole på at ”Det er meg det kommer an på”.

Jeg er mer enn nok og får til det jeg vil.
Du også! Opp og hopp! Nå!

 

Trenger du hjelp til å finne den perfekte foredragsholderen til ditt arrangement?

Få profesjonelle råd fra våre dyktige konsulenter og gjør arrangementet ditt til en suksess.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.