Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-05

Motivasjon til å takle endringer, levert med humor

Anders Martinius Tangen

Anders Martinius Tangen

Profesjonell komiker og foredragsholder som tilbyr humor for næringslivet og nyttige foredrag om endring og spontanitet.

Forespør enkelt om pris og dato

4.75 ut av 5 stjerner

"Det var mitt i blinken for oss og de omstillingen vi står i. Med innlevelse, humør, alvor og snert ble dette dagens høydepunkt. Han hadde satt seg godt inn i vår organisasjon - profesjonell og folkelig på samme tid. Karakter 6 ! :-)"

Eva Giskås, Avdelingsleder - NAV Familie og pensjon Steinkjer Vis alle referanser

Et foredrag med Anders Martinius Tangen gir deg:

 • Inspirerende og nyttig foredrag om et svært aktuelt tema.
 • En fantastisk formidler som balanserer humor og alvor på en elegant måte.
 • Tankevekkende budskap som gir motivasjon til endring.
Uforpliktende forespørsel på Anders Martinius Tangen

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Anders

Lecture icon

Foredrag

Courses icon

Kurs

Video icon

Video

References icon

Referanser

Interviews icon

Artikler

Anders Martinius Tangen holder spennende, morsomme og matnyttige foredrag om endringer og spontanitet. Han er en profesjonell komiker med humor for næringslivet som sin spesialitet.

Et foredrag med Anders Martinius Tangen gir deg:

 • Inspirerende og nyttig foredrag om et svært aktuelt tema.
 • En fantastisk formidler som balanserer humor og alvor på en elegant måte.
 • Tankevekkende budskap som gir motivasjon til endring.

Anders Martinius Tangen er komiker, tidligere programleder i radio/TV og gestalt-psykoterapeut.

Han er en av Norges mest brukte foredragsholdere, og hver eneste dag finner han måter å motivere folk på i praksis, som karriereveileder hos IFront Karriere i Bærum.  Her har han ansvaret for å hjelpe enkeltmennesker som sliter med å få seg jobb, med å få seg inntekter og forsørge seg selv. Unge, gamle, innvandrere, folk med helseutfordringer, eller hvem som helst ellers.

Anders har en fireårig utdannelse innen gestaltterapi og coaching. Dette er en relasjonell form for psykoterapi og coaching, som handler om hvordan vi mennesker blir til i møte med hverandre.

“Alt hva vi gjør og er, gjør vi i bunn og grunn sammen med andre. Ingen greier seg alene. Vi gjør det sammen.”

Anders har utdannelse innen jus og statsvitenskap, og er sertifisert lederutvikler hos “Inflow 24.” I tillegg til jobben som handler om mennesker, er han interessert i populærkultur og blir ofte brukt av media til å kommentere alt som har med Eurovision Song Contest å gjøre. Han er også en habil hobbykokke med interesse og kompetanse innen mat og vin. Enkelte fredager er han også gjest i NRK Nyhetskanalens «Fredagspanélet» som diskuterer aktuelle saker på fredagsmorgenen, både på radio og TV.

Anders bruker hele sin kompetanse i foredragene. Han er komiker, profesjonell programleder etter tjue år i NRK og P4, og han er faglig dyktig.

Alt Anders gjør på scenen gjør han ut i fra sitt eget motto: MOTIVERENDE MORO MED MENING.

 

 

 

Anders Martinius Tangens holder foredrag på norsk.

Vis foredrag med Anders Martinius Tangen
Anders Martinius Tangen foredrag

Vi gjør det sammen!

Uansett hva vi gjør og ikke gjør, så gjør vi det i bunn og grunn sammen med andre. Det er ikke til å unngå. Hvordan utvikler vi et arbeidsmiljø der medarbeiderne blir klar over ansvaret for seg selv, og for fellesskapet?

 • Du kan oppmuntre meg, men det forutsetter at jeg er i stand til å la meg oppmuntre. Ok, du irriterer meg, men det forutsetter at jeg er i stand til å la meg irritere.
 • Du kan stille krav til meg og forvente ting av meg, men det forutsetter at jeg er villig til å bli stilt krav og forventninger til

Dette er bare noen enkle eksempler på at «Vi gjør det sammen». Men hvem og hva er et VI? Hvem kan med full rett si at “her hos oss gjør vi det slik eller sånn”?
Hva skjer med formell og uformell makt når det blir et tema i arbeidsmiljøet hva VI gjør og hvordan VI gjør det.

Foredraget er fullt av energi, humor og alltid tilrettelagt for din bedrift eller organisasjon. Anders tar alltid kontakt med kunden på forhånd for å avstemme innholdet etter bestilling og forventning.

Anders Martinius Tangen foredrag

Optimist

 • Jahn Teigens sang «Optimist» har blitt spilt fra brannbiler, sunget i digitale kor og framført på grytelokk. Alt for å holde optimismen oppe i de litt vanskelige tidene vi står i. Men hva vil det si å være optimist?
 • Å være optimist er ikke det samme som å være spåmann. En optimist vet like lite om framtida som en pessimist. Men optimisten får oftere rett. Hvorfor får du høre om i dette foredraget. Alt blir bra.
 • Han har hatt egne programmer i NRK og P4 med de omstillinger det krever. Han har studert jus og statsvitenskap, men jobbet lenge med tullete barneradio og barne-TV. På grunn av slike originale valg både i karriere og privat har han klart å bygge opp sitt eget firma med stor suksess. Anders er i tillegg til å være foredragsholder utdannet gestaltterapeut ved Høyskolen i Oslo, og tar klienter.
 • Foredraget kan du booke både som online foredrag, eller fysisk på et sted som tilfredsstiller smittevernkravene for arrangementer.
Anders Martinius Tangen foredrag

Født til omstilling

 • I dette foredraget motiverer Tangen deg til å godta omstilling som en naturlig tilstand.
 • Gjennom merkelige assosiasjoner, gjenkjennelige typer og betraktninger, gir han deg nye perspektiver. Han tar utgangspunkt i organisasjonspsykologi, men også i sin egen mer eller mindre utviklede evne til omstilling.
 • Han har hatt egne programmer i NRK og P4 med de omstillinger det krever. Han har studert jus og statsvitenskap, men jobbet lenge med tullete barneradio og barne-TV. På grunn av originale valg både i karrière og privat, har han klart å bygge opp sitt eget firma med stor suksess. Anders er utdannet gestaltterapeut ved Høyskolen i Oslo og tar klienter.
 • Vil du ha en stund med mye latter, moro, nye og gamle tanker om livet vi har fått utdelt, så er ”Født til omstilling” noe for deg.
 • Foredraget blir alltid tilrettelagt etter dine behov ut ifra informasjon Tangen får på forhånd gjennom mail, møter eller på telefon.
Anders Martinius Tangen foredrag

It's all in the huggu

 • Anders M. Tangen er en harlekin i showbiz. Harlekin er en av klovnearketypene med to ansikter, en glad og en alvorlig side. Dette er et foredrag i Harlekins ånd!
 • Foredraget handler om å tørre å leve mer spontant og intuitivt.
 • Tangen påstår i foredraget at man ved å sette av tid til spontanitet og ved stole litt mer på magefølelsen, vil øke lønnsomheten i virksomheten. Og han bør vite hva han snakker om! Gjennom 15 år har han levd av å drive sitt eget firma. Firmaets omsetningstall er et bevis på at spontanitet og bruk av intuisjon lønner seg.
 • Det er et morsomt, tankevekkende og småfilosofisk foredrag som gjør deg i litt bedre humør.
 • Dette kan være starten på en prosess som gjør deg til et helere menneske, både på jobben og privat.
 • Husk: It`s all in the huggu!
 • Foredraget blir alltid tilrettelagt etter dine behov ut ifra informasjon Tangen får på forhånd gjennom mail, møter eller på telefon.
Anders Martinius Tangen foredrag

Livet er aldri helt okey og det er helt okey for meg

 • Noen ganger er det lett å tenke at alt, til og med ferie, handler om prestasjon og vellykkethet. Har du ikke fått badet tilstrekkelig mange ganger på sommeren, ikke grillet nok med kompisene, og heller ikke fått vært på Tusenfryd med unga? Har vinteren gått uten de flotte skiturene avisene skriver om? Været ble ikke som det skulle, og forholdet mellom deg og kjæresten som skulle bli et bål av lidenskap i ferien, er fortsatt en askehaug.
 • Det er mye som kan gå galt. Faktisk så mye at vi er nødt til å bli skuffet. Hva med å forsøke å se litt annerledes på det?
 • Anders M. Tangen laget et motto etter en sommerferie som ble totalt annerledes enn han hadde håpet: “Livet er aldri helt ok, og det er helt ok”.
 • Ved å fokusere på alt ikke noensinne kan være helt perfekt, frigjøres ressurser som kan gi deg mer motivasjon personlig, men også øket lønnsomhet i bedriften din.
 • Imperfektheten er viktig i eksistensialismen, som er ett av verdigrunnlagene i gestaltterapi. Og siden Anders M. Tangen er utdannet psykoterapeut ved Høyskolen for Gestaltterapi i Oslo, bruker han denne bakgrunnen i foredragene sine.
 • Han kommer gjerne til din bedrift eller organisasjon for å ta en prat dersom det er litt tungt å komme i gang etter ferien.
 • “Lykkelig er bare den som innser at ingenting er perfekt”, sier buddhistene. Lykke skaper mer energi og bedre arbeidsmiljø! Anders M. Tangen har kjempelyst til å motivere dere til å sparke i gang høsten!
 • Foredraget “Livet er aldri helt okey og det er helt okey for meg” er et musikalsk foredrag med både egne og andres sanger, i tillegg til motiverende moro med mening.
 • Selv om det er alvor i det som formidles, er foredragene alltid fylt av humor og galskap.
 • Foredraget blir dessuten alltid tilrettelagt etter dine behov ut ifra informasjon Tangen får på forhånd gjennom mail, møter eller telefon
Anders Martinius Tangen foredrag

"Snakk bedre sammen" - halvdags og heldags workshop for din bedrift

 • Å snakke sammen er en kunst, men det er også noe vi kan øve oss på å bli bedre til. 
 • Det er som å kjøre bil. Etter å ha kjørt noen år legger vi oss til uvaner og en kjørestil som i verste fall kan være farlig. Derfor tror Anders organisasjoner og bedrifter noen ganger trenger “glattkjøringskurs” for å bli bedre til å kommunisere.
 • Når vi begynner å snakke dårlig sammen fører det til at idé-skapning stopper opp. Konflikter oppstår, ofte uten reell grunn. Kolleger og medarbeidere føler seg misforstått og trekker seg unna.
 • “Snakk bedre sammen” er et halvdags- eller heldagsopplegg der Anders bruker sin kompetanse som journalist fra både NRK og P4, som debattleder ved ulike arrangementer i tjue år og ikke minst utdannelsen som gestalt-psykoterapeut hvor han har fått kompetanse i å lede, forstå og håndtere gruppeprosesser.
 • “Snakk bedre sammen” kan bookes som et helt selvstendig opplegg – eller kombineres med et av Anders’ andre foredrag. 
Anders Martinius Tangen foredrag

Skjult teater

 • Tangen er den komikeren i Norge med lengst og bredest erfaring med skjult teater. Enkelt og greit er konseptet at han later som han er noe han ikke er, går inn i bedriften og lager ulike scenarier før han avslører spøken under for eksempel en middag eller en firmafest.
 • Han har vært statssekretær som har lurt Nordea til å tro at Staten vil tenke mer kommunistisk i banksektoren, han har fått sjefen ved et stort sykehus til å krabbe på gulvet for å finne krokodillen i seg selv, han har skremt Psykiatrien i Vestfold til å tro at Regjeringen vil godkjenne fjernhealing som et psykiatrisk tilbud og han har vært nyansatt sjef i et revisorfirma hvor det i i tiltredelsestalen kommer fram at han stort sett bare er ute etter å frelse folk inn i sekten hans.
 • Like vanlig er det at han er en kelner under middagen som gjør litt mye ut av seg på en søt og hyggelig, men litt påtrengende måte.
 • Skjult teater passer veldig godt å kombinere med foredrag, hvor foredraget starter på en crazy måte som skjult teater, for så å gli over i et mer seriøst foredrag som for eksempel “Født til omstilling”, eller “It`s all in the huggu”.
Anders Martinius Tangen kurs

Kurs

 • Anders Martinius Tangen kan også levere kurs innenfor samme tematikk som han holder foredrag om. Ta kontakt for mer informasjon om dette.
Anders Martinius Tangen foredrag

Anders Martinius Tangen foredrag

Anders Martinius Tangen - "Født til omstilling"

Anders Martinius Tangen - "Født til omstilling"

Vis foredrag med Anders Martinius Tangen

Referanser

«Foredraget var etter bestilling. Et vanskelig tema som omstilling til nye arbeidsoppgaver ble formidlet på god måte. Våre innspill i forkant av samlingen ble tatt med og spisset innholdet til å gjelde akkurat oss slik at det ble gjenkjennbart for hver og en. Det var viktig for oss. Humor tror vi hjelper ansatte til å senke skuldrene og tenke at dette er kanskje ikke så farlig allikevel...selv om jeg må bytte kontor.»

Vibeke Blikra, Trafikantleder

Statens vegvesen

"Fantastisk formidling!"

John Arne Lillestøl, Seksjonsleiar

Helse Vest IKT AS

"Vi hadde store forventninger når det gjaldt foredraget til Anders, dette da jeg i forkant har forhørt meg litt og sendte inn en bestilling om hva vi forventet. Samt hva behovet vårt var. Resultatet var langt over forventet, han leverte kjempebra i forhold til bestilling og fikk samtlige engasjert i sin lune og gode fremtoning. Alle opplevde at dette berørte dem bra og gav endel ettertanke som vi nå tar tak i og jobber videre med."

Wenche Stenstad

Sykehuset Innlandet

"Foredraget var midt i blinken for vårt behov. Kan anbefales for enheter som står i omstilling som ønsker et seriøst tema i en humoristisk "drakt"."

Avd.sjef Ingvild Grønnerud

Sykehuset Innlandet

Tankevekkende og meget klok formidling av et viktig og (egentlig) alvorlig tema - født til omstilling. Til tider hysterisk morsomt og gjennomført med formidlingskunst på høyt nivå.

Morten Halvorsen

Finansforbundet

Veldig bra foredrag. Relevant, motiverende og morsomt.

Anders Nergård

OBOS

Anders leverte til fulle. Et utrolig artig foredrag med dybde. Hele salen med 400 mennesker lo. I tillegg til å være morsom, byr Anders på personlige historier og eksempler som krydrer det underliggende budskapet godt. Vi er strålende fornøyd med timen vi hadde Anders, og bruker han gjerne igjen.

Laila Grymyr

OBOS

Et meget alvorlig emne formidlet på en humoristisk måte uten at poengene ble borte. Et kunststykke!

Grete Bremnes

Fagforbundet Vågan

Var et veldig bra foredrag. Født til omstilling. Ble mye latter og aha opplevelser.

Kristin Elvelund

Fagforbundet Vågan

"Fantastisk foredrag, stand-up ja alt. Fikk utrolig mange positive tilbakemeldinger, en energibombe i starten av seminaret. SUPERT."

Anne Kittelsen, Fagutv.kons

Utviklingssenter for sykehjem i Oslo

" Han traff så bra i forhold til tema på konferansen og deltagerne. Ikke alltid du hører 300 le hjertelig i en time, samtidig som de sitter igjen med mye alvor. Det ble impulsivt stående applaus, noe vi tolket som vellykket. Stor takk."

Anne Kittelsen, Fagutv.kons

Utviklingssenter for sykehjem i Oslo

Traff meget godt, han hadde satt seg godt inn i våre utfordringer. Anders var en energibunt og hadde en meget god formidlingsevne. Han balanserte alvor og humor med glimt i øyet.

Bjarne Janson

DNB Bank ASA

Dette var helt i verdensklasse. Deltakerne (over 300 stk) lo så de gråt samtidig som de helt klart tok budskapet som lå mellom humor og annen innpakning som f,eks teater. Fantastisk evaluering fra alle deltakerne. Dette ga mersmak.

Trine Aakermann, Tilretteleggingskoor

Sandefjord videregående skole

"Spot-on foredrag knyttet til omstilling og endringsvilje."

Ass. Direktør Anne Berit Loe

NAV Økonomi

"Innertier, akkurat som vi hadde tenkt det. Takk takk."

Leder Inger Forodden Kvaal

Eika Forsikring

"Levering etter avtalte, forutsetninger og forberedelser. Relevant, nyttig og underholdende foredrag, der også komikken gir ettertanke. Svært gode tilbakemeldinger fra samtlige 47 deltakere."

Prosjektleder Lars Kolsrud

Barne- ungdoms- og familieetaten

"Vi hadde laget en bestilling til Anders i forkant av arrangementet, og han kom opp med et foredrag som var veldig godt tilpasset målgruppen. Det ble gjort med humor og innsikt. Foredraget åpnet konferansen og det bidro til å sette hele forsamlingen i riktig modus. Som arrangører er vi kjempefornøyde!"

Næringskonsulent Hilde Tveiten Døvre

Valdres Næringshage AS

"Meget bra foredrag tilpasset våre ønsker og behov. Flott veksling mellom humor og alvor. Foredrag var helt i tråd med bestilling og forventning."

HR, Magnus Nilholm

Ringerike kommune

"Faglig dyktig og på kornet i forhold til vår bestilling. I tillegg en vanvittig humor, vi lo så tårene trillet. Anders er også en meget hyggelig og lun person. Anbefales på det varmeste."

Ass.direktør Trond Jørgensen

NAV innkreving

"Vi hyret han jo inn i forbindelse med elevrådets dag og var selvsagt spente på hvordan dette skulle bli. Tilbakemeldingene jeg har fått fra elever jeg har snakket med i etterkant er at de var positive og syns det var ett morsomt og engasjerende foredrag der han fikk med seg "salen", alt i alt veldig positivt!!"

Miljøarbeider Knut Fridlund

Raufoss VGS

"Jeg har brukt Anders tidligere og nok en gang greier han på en fantastisk måte å tilpasse seg situasjonen og leverer et fantastisk "foredrag" og gav meg også veldig god hjelp i toastmaster rollen på kvelden. Han leverte som vanlig fantastisk!"

Daglig Leder, Arild Nybø

Tekniske Foreningers Servicekontor AS

"Anders klarte å flette budskapet (fravær/nærvær) godt inn i historier, egne erfaringer og kunnskap om emnet. Det ble ikke formanende eller "pekefinger", men noe vi kunne identifisere oss med. Ikke minst var det deilig med den humoristiske vinklingen - godt å bare kunne le sammen! Verdifullt å få gitt bakgrunnsinfo på forhånd, både gjennom skjema og samtale. Ble veldig skreddersydd. Et av de beste kursene vi har hatt i Monssveen barnehage! :-)"

Daglig Leder, Berit Rydland

Monssveen barnehage SA

"Anders formidler en klok, varm og selvironisk humor mange av oss kjente oss igjen i. Vi lo så vi gråt og satt igjen med en god følelse om mye, men kanskje mest av alt at det er greit at vi støter på problemer, store og små i hverdagen, og at det er helt greit."

Prosjektleder Torunn Jackson

Foregangsfylket for økologisk korn

Bra levert av Anders iht. til avtale

Hans Erik Kosberg

Protan AS

«Seriøst, faglig og kjempemorsomt - traff målgruppa. Terningkast 6.»

Lise Beathe Hov, Kursleder

Utdanningsforbundet Hedmark

«For oss i en stor omstillingsfase var foredraget spot on! En god blanding av humor og historier gjorde foredraget perfekt. Terningkast 6.».

Pål Ligård, Daglig Leder

EAB Engineering

"Vi kjørte intern evaluering og her er noen kommentarer: Dette var veldig bra, og hvis man tenker litt selv – så er det mye av det han pratet om som er relevant for vår hverdag. Inspirerende og moro. Han var ukjent, men morsom. Det var mer moro enn motiverende. Anders Tangen overrasket nok de fleste....MEGET BRA!"

Eivind Belsvik, Daglig Leder

Elsikkerhet Norge

"Veldig bra. Mange av kolleger lot seg både lure og provosere under skjult teater delen. Bare gode tilbakemeldinger fra de som var tilstede."

Åse Bjorbækmo, Økonomirådgiver

Bufetat Region Øst

"Meget bra foredrag av Anders Tangen. Foredraget var tilpasset vår organisasjon. Født til omstilling er et foredrag som er nyttig både på jobb og privat. Tangen bruker seg selv på en humoristisk måte uten at det blir klovneaktig."

Anne Mette Østeraas, Seniorinspektør

Mattilsynet, avd. Trondheim og omland

" Beskrevet med ett ord - INNERTIER! Tilhørerne var meget godt fornøyd, noen påstod til og med at det var det beste de noen gang hadde hørt. Kunne ikke truffet bedre! Ser ikke bort fra at det kommer flere forespørsler om å få ham i kjølvannet av dette. Meget bra."

Randi Nessemo, Organisasjonsmedarbeider

LOs distriktskontor i Nord-Trøndelag

"Fantastisk festtaler torsdag, A. Tangen! Stort pluss til Anders Tangen! Morsom festtale med rom for ettertanke! Veldig inspirerende festtaler i forhold til endringsprosesser. Festtaler – morsom og til ettertanke. Vi anbefaler ham gjerne til andre, og vi bruker gjerne Athenas på et senere tidspunkt. :)

Birgit Rennemo, Hovedtillitsvalgt

NTL NAV Trøndelag

"Var akkurat slik vi ønsket. Fått masse gode tilbakemeldinger."

Jannicke Heggum, Teamleader

Sarpsborg kommune

"Et veldig bra foredrag som traff deltagerne. Her ble det mye latter, og samtidig mye alvor."

Elisabeth N. Jensen, Barnehagestyrer

Nordre Ås barnehage

"Anders levde opp til forventningene. Han var godt forberedt og gjorde en god figur. Tommel opp!"

Rakhee Sethi, Dagligleder

Grant Thornton Økonomiservice AS

"Foredraget var topp. Det var underholdende og lærerikt fra 1. sekund."

Helge Olsen Bye, Konsulent

Hedmark Trafikk FKF

"Jeg har bare fått svært positive tilbakemeldinger. Jeg tror foredraget berørte samtlige. Han formidlet alvorlige tema på en personlig, berørende og morsom måte. Terningkast 6."

Anne-Karin Femanger Pettersen, Generalsekretær

Forum for Kontroll og Tilsyn

"Veldig relevant og godt tilpasset oss som virksomhet. Flott blanding av humor og alvor og traff spikeren på hodet i vår endringssituasjon- satte den i perspektiv."

Marit Forseth, Etatsdirektør

Utviklings- og kompetanseetaten i Oslo kommune

"Utrolig bra foredrag. Anders byr på mye av seg selv. Mye humor, samtidig som det er seriøst. VELDIG BRA!"

Helene Skeibrok, Leder

Fagforbundet Hedmark

"Veldig fornøyd med Anders. Både innhold og presentasjon. Personlig og profesjonell. Tok seg tid til å snakke med deltakerne etterpå. Bare positive tilbakemeldinger fra de andre deltakerne."

Jo Sigurd Aurvoll, Returansvarlig

UDI

"Anders holdt ett inspirerende og morsomt foredrag/innlegg, som var godt tilpasset målgruppen og således traff blink. Han utstråler energi og humor, som gjør at han får tilhørernes fulle oppmerksomhet!"

Kim Petersen, Partner

Centigo

"Det var midt i blinken for oss og den omstillingen vi står i. Med innlevelse, humør, alvor og snert ble dette dagens høydepunkt. Han hadde satt seg godt inn i vår organisasjon - profesjonell og folkelig på samme tid. Karakter 6 ! :-)"

Eva Giskås, Avdelingsleder

NAV Familie og pensjon Steinkjer

"Et inspirerende foredrag med både humor og alvor."

Malin Iversen, Seniorrådgiver

Fylkesmannen i Oppland

"Et aktuelt tema for våre medlemmer fremført på en nær og humoristisk måte, temaet får en til å reflektere over endring/omstilling på en slik måte at det ufarliggjøres."

Randi Lemberget Nergård, Hovedtillitsvalgt

Åmot kommune

"Haugesund brannvesen har vært gjennom et spesielt år mht. omstilling (hele organisasjonen var forberedt på en stor omstilling som det til slutt ikke ble noe av), og vi hadde derfor behov for litt "motiverende moro med mening". Dette leverte Anders til de grader, og fikk flettet utfordringer (og problemer) for brannvesenet inn i showet på en supert og treffende måte."

Øystein Fonnes, Leder Forebyggende

Haugesund kommune - Enhet for brann og redning

"Anders er spot on og tar forsamlingen med storm. Finner fort stemningen og bruker en mix av god historier flettet sammen med budskapet vi ville vår ansatte skulle sitte igjen med. De fleste lo i tillegg så de grein, en perfekt kick-start på en flott kveld for oss."

Pål Ligård, Daglig Leder

Gjermundshaug Gruppen

"Inspirerende foredrag med god relasjon til virkeligheten og peronlige opplevelser og erfaringer."

Tove Hungnes, EA

Elkjøp Nordic AS

Veldig bra! Liker at ting blir gjort humoristiske. Gjør at folk tenker over/husker bedre.

Bjørg I Wiik

Nammo Raufoss AS

Fungerte veldig fint! Vår mangfoldige ansattgruppe har bare gitt entydig positive tilbakemeldinger. Temaet og mulighetene til refleksjon var viktig for oss, og traff blink!

Ingeborg Rivelsrud, Kultursjef

Lier kommune

Veldig bra! Han hadde forberedt seg godt på fag-området vårt, og hadde mange poeng som var innertiere! Flott med gitar og sang, varierende. Stor suksess. Han lurte også mange i kokkehabitten sin:-)

Avd. Leder, Ann Kristin Gule

SINTEF Norlab Molde

Inspirerende godt foredrag av Anders. :-)

Arne Vik

Skedsmokorset Kulturforum

God informasjon og hjelp gjennom hele prosessen.

Simen Julbø

Næringslivsutvalget OsloMet

Meget godt gjennomført!

Vivian Aaskjær

Helsetjenestens driftsorganisasjon for nødnett HF

Godt foredrag.

Ståle Nilsen

Utdanningsforbundet Rælingen

En dyktig og godt forberedt foredragsholder som bød på seg selv. Hans gode poenger ble presentert med selvironi og snert, og foredraget var både rørende, morsomt og til ettertanke.

Synnøve Standal

Lillestrøm kommune

Vi var veldige fornøyde fra start til slutt. Anders var enkel å jobbe med frem imot foredraget og gjennomførte på imponerende vis. Det skjulte teateret var fryktelig vondt å se på (som vi håpet) mens det foregikk, og dermed desto morsommere når parykken kom av. Stand-up showet han avsluttet med var også veldig bra. Anders er blitt det store samtaleemne i gangene på kontoret her den siste tiden med imitasjoner, mimring og mye latter!

Andreas Bye

Logiq AS

Kanonbra foredrag, Morsomt og inspirerende

Ole Solvang

Fjellregionens Interkommunale Avfallsselskap AS

Helt fantastisk, Anders er en fantastisk formidler og leverte på det vi hadde ønsket å sette oppmerksomheten på med et fyrverkeri av en leveranse med masse humor og latter. Vi dro videre inn i dagen full av energi :)

Rudi Olsen

NAV Narvik

Et utrolig flott foredrag med både humor og alvor. Det var akkurat dette vi trengte. Vi gjør det sammen.

Marit

Fagforbundet

Meget underholdende foredrag, godt tilpasset våre ønsker og behov av en meget engasjert Tangen. Snakk om å by på seg selv! Takk!

Hanna

GNP Energy AS

God formidling, inkluderte det faglige, bød på seg selv og skapte masse latter!

Olle Indseth

Mindset AS

Det stod til forventningene. Oppdraget tok inn over seg de utfordringene jeg ønsket at skulle belyses på en god måte.

Dr. Anders Nielsen

Norwegian Institute for Bioeconomy Research (NIBIO)

Det var lett og ledig foredrag og ironi. Så det laget en lett og ledig stemning og oppbygging til Julebord.

Inger Lise Sandbeck

Delta-p AS

Veldig proft opplegg, både i formidlingsevne og innhold. En festlig,varm og flott opplevelse.

Randi Rygg Sikstrøm

Fagforbundet Vestby

Veldig bra og treffsikkert. Anders har en uformell og "folkelig" måte og formidle sitt budskap på. Bruker eksempler som er veldig lett å kjenne seg igjen i og overføre til egne erfaringer/egen hverdag

Inger Slettum Olsen

Senja Barneverntjeneste

Vi ba om lett, enkel om morsom underholdning fra Anders, og det var akkurat det vi fikk. Latteren satt løst hos de ansatte og vi koste oss alle sammen med underholdningen.

Lene Jensen

Statsforvalterens Fellestjenester

Foredraget traff absolutt målsettingen, og jeg har kun fått positive tilbakemeldinger fra deltakerne. Kombinasjonen av noe alvor og mye humor traff oss veldig bra. "Motiverende moro med mening" er veldig dekkende for hva vi opplevde.

Bent Arne Holter

Romerike Maskin AS

Bra, spesielt bra at Anders ble med kvelden i forkant og kunne dra sammenligninger med foredrag kvelden før. Det skaper helhet og en rød tråd som publikum setter pris på. Det at Anders evner å se sammenheng mellom industri og sitt eget omstillingsforedrag gir troverdighet som mange satte pris på.

Gunnar Andreas Aarvold

MainTech AS

Svært godt gjennomført. Det var lett å samarbeide med Anders for å få laget innslag, tilpasset vårt arrangement. Talk-showet var veldig morsomt, tok flere av våre medarbeidere på kornet, kun basert på noen stikkord. Anders viste stor musikalitet.

Odd Arne Rønning

Terramar AS

Var veldig fornøyd med foredraget! Anders var godt forberedt og kunne knytte foredraget født til omstilling opp mot det som skjer i vår egen bedrift som har vært igjennom et krevende fusjonsår. Selv om temaet er alvorlig, satt latteren løst hos tilhørerne. Han fikk formidlet alvorlige tema på en meget underholdene måte full av selvinnsikt og selvironi. Veldig gode tilbakemeldinger fra våre ansatte. Underholdende, morsomt, alvorlig, masse selvironi og glede. Kan absolutt anbefales videre.

Therese Skjold Jensen

EDB ErgoGroup

Anders svarte 100% til forventningene. Han var lydhør overfor mine innspill og ønsker i forkant og hadde satt sammen "et litt skeivt syn på konsulenter" på en glimrende måte! Han tok ting på sparket også (hvilket en god underholder skal :-) ) og fikk med seg alle de 27 som var tilstede. Vi lo så tårene trillet. Jeg anbefaler Anders på det varmeste uansett anledning og tema for foredrag/underholdning.

Desiree Hafseng

A-2 Norge AS

Som jeg sa til han, han har utrolig mange strenger å spille på. Hans humoristiske opptreden har ofte en alvorlig undertone som gjør det hele mer realistisk. De musikalske innslagene svingte det skikkelig av. At han bruker seg selv på godt og vondt i sine sammenligninger, tyder på at han er trygg på seg selv.

Heidi Henriksen

NEO Monitors AS
21.04.2017

Problemer er en del av livet!

Hva er hovedbudskapet i dine foredrag?
At livet egentlig er morsomt – og noen ganger absurd. Også det som ikke oppleves morsomt. At det er høyst menneskelig å bli både redd, forbanna og trist når en står midt oppe i endringer i livet.
Mitt budskap er at alle slike reaksjoner ikke bare er «lov», men at det også er sunt. Når vi øver oss på å bli klar over hvordan vi selv reagerer når en ny endring kommer, så får vi noen valg om hva vi ønsker å fokusere på. For uansett hvor mye vi stritter imot og forsøker å stoppe endringer, så skjer de. Det er slitsomt å svømme motstrøms oppover i ei elv. Ikke-endring er egentlig en umulighet. Alt som ikke endrer seg er stein dødt. Så enten kan vi være med å styre endringene, og vår måte å møte dem på. Eller vi kan bare la oss passivt utsettes for både gode og dårlige endringer.
Et annet budskap er at vi aldri er ferdige som mennesker så lenge vi lever. Vi blir til i møte med andre mennesker. Mitt selv er ikke en «ting» som er ferdig en gang for alle, men en eviggående prosess. Det er mye håp i en slik tankegang. Det er aldri for sent å endre seg. Vi er «Født til omstilling» og «It`s all in the huggu».

Hva skiller ditt foredrag fra andre om samme tema?
Jeg tror kanskje jeg legger større vekt på at det ikke finnes så mange fasiter. Vi er alle ulike individer med ulike bakgrunner, ulike forestillinger og idèer. Det som er riktig for meg, er kanskje ikke riktig for deg. Jeg vil for eksempel ikke innbille folk at problemer i livet forsvinner bare du kaller det for utfordringer, eller muligheter. En hest blir ikke en bil fordi du putter den inn i en garasje. Like lite er det slik at problemer bare forsvinner om du tenker positivt og kaller det noe annet. Det som funker mot problemer er å løse dem, og går ikke det så går det fint an å leve høyst lykkelig og lattermildt side om side med problemene som dukker opp i livet.

Hva ønsker du at publikum skal sitte igjen med etter å ha hørt et foredrag av deg?
At de alle gjør så godt i kan ut i fra sine gitte forutsetninger, at de er unike mennesker med alle muligheter for å bli en annen utgave av seg selv i møte med andre. Og det kan de få til gjennom hele livet.

Hvem henvender foredraget seg til?
Særlig henvender foredragene seg til mennesker som står oppe i endringer på jobben eller i livet ellers. Så da blir spørsmålet, er det noen som ikke står oppe i endringer? Jeg tror ikke det. Jeg har holdt foredrag for alt fra 4-klassinger, til ansatte i departementer og Norges Bank til pensjonister på eldresentra.

Kan du beskrive deg selv som foredragsholder med tre ord?
Tilstedeværende. Morsom. Energisk

Hva får du personlig ut av å være foredragsholder?
Selv om foredragene har titler så er de ganske ulike fra gang til gang, fordi det alltid er nye folk jeg møter. Jeg lærer mye om bransjer jeg ikke kunne noe om fra før, og ikke minst får jeg reise veldig mye rundt i dette fantastiske landet som er stappfullt av fine folk. Jeg er glad i mat og vin, og får dermed prøvd mange restauranter rundt om i hele landet. Faktisk er jeg så heldig at jeg føler meg hjemme de fleste steder i Norge, fordi jeg har vært der før.

Hva inspirer og/eller motiverer deg?
Andre mennesker. Musikk og show. Å få møte folk som gjør sitt aller beste, ut ifra sine forutsetninger. Men selvsagt også datteren min på to år som synes selv den minste ting er kjempespennende! Jeg lærer veldig mye av Marie.

Hvordan forbereder du deg til et foredrag?
Det er ofte todelt. Først sender jeg ut et sett med noen standardspørsmål. Svarene på disse avgjør om jeg eller kunden har behov for et møte. Så går jeg og tenker på temaet, og de jeg skal møte på forhånd. Jeg skriver ikke ned noe, men jeg tenker og tenker og humrer og ler. Så snakker jeg ganske fritt når jeg kommer på scenen, men har inne i «huggu» formulert veldig tydelig for meg selv hva som er hovedbudskapet denne gangen.

Hva er bakgrunnen for at du holder foredrag om omstilling og spontanitet?
Jeg har studert en del jus, og jeg har studert en del statsvitenskap, men endte opp som journalist i NRK. Der ble jeg raskt programleder for barneprogrammer, før jeg også var med på oppstarten av det norske standupmiljø sammen med folk som Thomas Giertsen, Jonas Rønning og Rigmor Galtung. Så ble jeg komiker, før jeg i voksen alder utdannet meg til gestalt-psykoterapeut. I løpet av dette livet har det også vært noen både turbulente og morsomme endringer på privaten. Livet mitt har med andre ord bestått av flere ganske store endringer. Nå nettopp har jeg flyttet fra Oslo sentrum, hvor jeg har bodd i nesten tretti år, til skogkanten på landet utenfor Hamar. Så nok en omstilling av det litt større slaget. Jeg er ikke redd for endring. Om det ikke går så bra, så er det alltids mulig å ombestemme seg.

Kan du kort si noe om hva som ligger bak mottoet «Livet er aldri helt OK, og det er helt OK»?
Livet mitt er aldri fritt for problemer. Enten er det et kne som er litt betent, eller så føler jeg meg litt for tjukk, eller så er det noen slektninger eller naboer som irriterer vettet av meg, eller så er det en sjef som er fullstendig inkompetent. Og om ikke noe av dette er problematisk så kan jeg alltids være litt misfornøyd med været. Mitt poeng er at: Det er helt greit med slike problemer. Det er en del av livet.

Men når jeg aksepterer at slike «problemer» er en del av livet så blir de mindre uoverkommelige. Forventer jeg et liv helt uten problemer, så vil jeg garantert bli skuffet.

Men kanskje aller viktigst: Jeg kan velge noen ganger å ikke fokusere på alt i livet som ikke er OK, for det vil alltids være noe annet som er helt OK.

Vis foredrag med Anders Martinius Tangen
Uforpliktende forespørsel på Anders Martinius Tangen

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Anders Martinius Tangen
Anders Martinius Tangen

4.75 ut av 5 stjerner

"Det var mitt i blinken for oss og de omstillingen vi står i. Med innlevelse, humør, alvor og snert ble dette dagens høydepunkt. Han hadde satt seg godt inn i vår organisasjon - profesjonell og folkelig på samme tid. Karakter 6 ! :-)"

Eva Giskås, Avdelingsleder - NAV Familie og pensjon Steinkjer Vis alle referanser

Foredragsemner med Anders Martinius Tangen