Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-06

Hev prestasjonsnivået gjennom fokus på kulturbygging

Anja Hammerseng-Edin

Anja Hammerseng-Edin

Anja Hammerseng-Edin er gründer, forfatter og mental trener. Som en av Norges tidligere beste håndballspillere er hun også ekspert på kulturbygging og prestasjoner

Forespør enkelt om pris og dato

5 ut av 5 stjerner

"Introduksjonen ga frysninger (på en positiv måte). Hun inkluderte publikum balansert, slik at de ble utfordret uten å bli satt til veggs. Dette gir positive ringvirkninger for voksne, ungdommer og skoleansatte, og det har inspirert til oppfølgning av det hun snakker om. Som formidler med sitt kroppspråk, stemmebruk og en passe ydmyk og imøtekommekommende fremtoning, er hun helt eksepsjonell. Ønsker å ta bruk av hennes styrker også i andre sammenhenger."

Irene Bruun Andersen, Markedssjef - Boehringer Ingelheim Norge KS (legemiddelselskap) Vis alle referanser

Et foredrag med Anja Hammerseng-Edin gir deg:

 • En svært karismatisk og inspirerende foredragsholder som motiverer til å se muligheter i stedet for begrensninger.
 • Levende og ærlige foredrag som treffer deg midt i hjertet, formidlet på en engasjerende og jordnær måte.
 • Konkrete tips og verktøy som er enkle å ta i bruk – Tilpasset situasjonen du/dere står i akkurat nå.
Uforpliktende forespørsel på Anja Hammerseng-Edin

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Anja Hammerseng-Edin

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referanser

Interviews icon

Artikler

Books icon

Bøker

Anja Hammerseng-Edin er en av Norges tidligere beste håndballspillere. I dag er hun forfatter og foredragsholder, som utfordrer dere til å heve standarden og levere på ett nytt nivå. Med sine verktøy for å holde og flytte fokus, inspirerer hun til både små og store endringer i hverdagen og på arbeidsplassen.

 

Et foredrag med Anja Hammerseng-Edin gir deg:

 • En svært karismatisk og inspirerende foredragsholder som motiverer til å se muligheter i stedet for begrensninger.
 • Levende og ærlige foredrag som treffer deg midt i hjertet, formidlet på en engasjerende og jordnær måte.
 • Konkrete tips og verktøy som er enkle å ta i bruk – Tilpasset situasjonen du/dere står i akkurat nå.

Anja Hammerseng-Edin er først og fremst kjent som en av Norges beste håndballspillere, men har de senere årene utviklet ulike programmer og teknikker for mental trening, fokus og prestasjon.

Anjas livsmotto “Hva hvis det er mulig, da?” brukes aktivt i hennes foredrag, og gir en viktig pekepinn på positiv tankegang og flytting av fokusområder – både for bruk i privatlivet og på arbeidsplassen.

Når du booker et foredrag med Anja Hammerseng-Edin får du enestående teknikker som du enkelt kan ta i bruk før, under og etter en prestasjon for å stå bedre rustet i det du ønsker å levere. Alt du får servert er basert på den nyeste forskningen, men samtidig så hverdagslig og enkelt at du lett henger med.

Anja holder helst foredrag på norsk, men kan også stille opp på engelsk.

 

Vis foredrag med Anja Hammerseng-Edin
Anja Hammerseng-Edin foredrag

Hev standarden!

Et foredrag med Anja er fantastisk inspirerende og tar deg med på en reise i eget sinn. Anja formidler sine budskap på en engasjerende, tankevekkende og humoristisk måte, og du er nærmest garantert å bli inspirert til å heve din standard i større eller mindre grad!

 • Hvordan få med seg alle på en ny standard, levere på ett nytt nivå? Man må gå i seg selv og være bevisst sitt eget bidrag til felleskapet og kulturen.
 • Innstilling, holdning, fokus og hva du sier til deg selv er med på å bestemme din verdi
 • Bruk fokus og selvdisiplin som verktøy for å nå målene – som bedrift, kollega og leder
 • Å møte prestasjoner med nysgjerrighet kan være en positiv fokusvandring. Fokus på utvikling og fokus på detaljene som kan gjøre aksjonen bedre neste gang er hensiktsmessig.
 • Få konkrete teknikker som kan brukes for et bedre arbeidsliv for den enkelte, arbeidsmiljø generelt – og ikke minst til bruk i privatlivet for øvrig.
 • Foredraget tilpasses ditt team, og kan også gjennomføres som workshop.
Anja Hammerseng-Edin foredrag

Lagspill med Anja & Gro

 • Anja og Gro setter med sitt herlige dynamiske samspill fokus på fremsnakk og respekt.  Våre to kanskje fremste rollemodeller gir deg nøklene til å få frem det beste i deg selv og de rundt deg, selv når presset stiger. De lover en inspirerende og lattermild opplevelse!
 • Hvordan kan vi spille hverandre gode nok? Anja og Gro ønsker å flytte fokuset i samfunnet fra baksnakk til fremsnakk som de mener er en del av nøkkelen.
 • Positivitet, omtanke og forståelse er nøkkelen til et godt samspill – ikke bare på håndballbanen – men også i hverdagen i relasjon til venner, kollegaer og familie. Vis respekt fremfor å angripe. Still spørsmål fremfor å kritisere.
 • Inkludering og mangfold er også en viktig del av livene til Anja og Gro. Og hvordan man skal snakke om ulikheter og forskjeller på en åpen måte.

 

Anja Hammerseng-Edin foredrag

Talentets indre kamp

 • Gjennom sin tid som håndballspiller har Anja fått møte tusenvis av ungdom, trenere og foreldre som på hver sin måte har bidratt til innholdet i dette foredraget.
 • Dette er den rå virkeligheten. Historiene er ekte. Følelsene er ekte. Dette er foredraget om talentene som kjemper hver sin indre kamp. Som tror de må kjempe den alene, og som tror de er alene med følelsene de innehar.
 • Disse spillerne har foreldre og trenere som på hver sin unike måte gir dem tilbakemeldinger. De aller fleste med intensjon om å hjelpe. Bidra til sportslig vekst. Og i mange tilfeller – bidra til at den neste landslagsspilleren vokser frem.
 • Anja har møtt enormt mange voksne med store ambisjoner for akkurat sitt talent. Som av og til blir nettopp det – den neste landslagsspilleren, og som i andre tilfeller blir lasset med trening, skader, motivasjonsbrist, og depresjon som en følge av frykten for å skuffe sine støttespillere.
 • Og mange unge spør seg selv: Hva er egentlig godt nok? I et samfunn hvor vi daglig får høre at vi må utvikle oss, kan det være vanskelig å tro at vi noensinne er gode nok. Mange lever i et jag etter noe mer. Uten helt å vite hvorfor.
 • Dette foredraget er laget for å sette ord på tankene og følelsene idretten drar med seg. Og for å bidra til en måte å håndtere dem på. Det finnes utallige foredrag rundt idrettspsykologi og teknikker som kan benyttes for å håndtere ulike idrettsutfordringer. Det er bra, og noen teknikker vil du også se her, men det viktigste budskapet i foredraget er de reelle følelsene og problemstillingene utøverne kjemper med.
 • Viktige spørsmål som blir tatt opp i foredraget: 1) Hva er et talent? 2) Hva er forskjellen på talent og identitet? Og kanskje det viktigste spørsmålet: 3) Hvordan påpeker vi voksne denne forskjellen?
 • Foredraget passer for idrettslag, trenere og foreldre
 • Foredraget tilpasses ditt team, og kan også gjennomføres som workshop.
Anja Hammerseng-Edin - Fearless foredrag for bedrifter

Anja Hammerseng-Edin - Fearless foredrag for bedrifter

Anja Hammerseng-Edin: Hvordan holde FOKUS og få bedre resultater i hverdagen

Anja Hammerseng-Edin: Hvordan holde FOKUS og få bedre resultater i hverdagen

Vis foredrag med Anja Hammerseng-Edin

Referanser

"Da sitter jeg trygt og glad på kontoret etter noen fantastiske dager. 3 foredrag som tok Klepp med storm. Ikveld var vi over 350 personer... Hele Klepp er blitt løftet etter dette... Tilbakemeldinger fra alle kanter har haglet inn- kanonflott...Og vi på Jæren er ikke vant med så mange positive «superlativer...» På en poengskala fra 1-10 gir jeg 25.. Dette var en flott opplevelse sammen med skoleelever, kommune, skoleetat og vi har hatt besøk av nær 900 i løpet av dette døgnet. Jeg sitter på kontoret bakoverlent og nyter alle timer vi har planlagt dette. Takk!"

Odd Byberg, Daglig Leder

Klepp Næringsforening

Vi ble bergtatt av denne flotte kvinnen som byr på seg selv og sin kompetanse på en inspirerende, morsom og dyp måte. For en varme vi ble møtt av. Hun har en helt egen måte å møte mennesker og kommunisere på som preges av respekt og omtanke. Hun er engasjert i det hun driver med og det smitter over på publikum.Vi ble veldig begeistrert og føler vi har god nytte av innholdet i foredraget både i jobbsammenheng og privat. En gavepakke til våre ansatte.

Tone Krause Kamphaug

Trondheim kommune

Anjas brennende engasjement og ærlige væremåte gjør dette til et spennende og inspirerende foredrag fra start til slutt. Hun traff veldig bra med budskapet sitt i forhold til hva vi hadde ønsket oss, og hadde vinklet det på en veldig god måte opp mot målgruppen. Dette er noe vi tar med oss inn i både arbeidshverdag og livet ellers. Tusen takk!

Nina E. F. Furuhaug

Skatteetaten

"Anja Edin er ei utrolig tøff dame, som leverte et levende, ærlig og sårbart foredrag, men samtidig veldig motiverende på en tøff måte! Vi trenger å bli minnet på at vi skal se etter muligheter i stedet for begrensninger!"

Sigrun Tomt Ulset, Ungdomskoordinator

Oppland Fylkeskommune

Engasjerende og spot on for tematikken! Et ekte og levende formidlingsoppdrag som blir levert til fulle. She understood the assignment! Tilpasset godt til det vi ønsket for vårt arrangement, enkel å kommunnisere med i forkant. Hyggelig dialog og masse positive tilbakemeldinger fra deltagere i ettertid. Topp topp!

Marit Kaupang Klewe

DNB Bank ASA

Fantastisk godt levert Anja! Du er helt rå og vi digger deg! Ditt budskap traff oss og fått mange henvendelser fra ansatte og ledere som ønsker dele med de ansatte som ikke fikk fulgt oss.

Marianne Aasheim, Virksomhet Hjemmetjenester

Larvik kommune

Vi er veldig godt fornøyd med Anjas dag sammen med oss. Både formidling, innhold og eksempler opplevdes meget relevant, inspirerende og til ettertanke. Tusen takk for at du tok turen, Anja :)

Heidi Einarson

Bodø kommune

Det var et veldig inspirerende, nyttig, humoristisk og lærerikt foredrag. I dag, tre dager etter foredraget, sitter vi og forteller hverandre om hva vi synes var bra, og hva vi skal jobbe videre med. Jeg tror alle sitter igjen med noe vi kan bruke videre både privat, og i jobbsammenheng. Anja er så levende når hun snakker, og man ser at hun brenner for det hun gjør, noe som smitter over på de som sitter og hører på.

Elisabeth Storheim

Oslo universitetssykehus

"Anja var veldig flink til å snakke og formidle med begeistring og innlevelse."

Markedsansvarlig June Skandsen

Bryne Håndball

Anja`s foredrag "Hva hvis det er mulig, da?" ble en fornøyelse å delta på. Hun har en egen evne til å skape de gode øyeblikkene, visualiserer budskapet og deler hjertelig av sine erfaringer i livet. Jeg opplever at hun ser og hun lytter til rommet underveis.. Med hjertet på rett plass - en herlig ærlig tilstedeværelse delt med mye kunnskap satt i perspektiv kan jeg anbefale et foredrag med Anja på det varmeste. Den som lytter går definitivt ikke "tomhendt" hjem :-)

Irene Wisløff

Bydel Gamle Oslo

Kan anbefales og har stor overføringsverdi i alle tjenester

Ella Pedersen

Arendal kommune

«Det var et veldig bra foredrag. Hun spisset det med å bruke seg selv og kona som eksempler, og det gjør det mye mer levende. Ut fra det vi snakket om på forhånd som skulle være tema så traff det bra. Det hvar flere som sa at de var klare for Anja del 2»

Randi Håland Vikanes, Hovedtillitsvalgt

Fagforbundet Klepp

Et annerledes, intenst fengslende og hjertevarmt foredrag. Anja og Gro utfyller hverandre på en helt nydelig - skjønn- måte. De ser oss i salen og er tilstede i tv-ruta. To nydelige mennesker som vil oss vel. Vi får en mulighet til å lande litt i oss selv, og ha et fokus som gjør godt for sjelen i en travel hverdag. Det er imponerende hvordan de klarer å holde publikum varme i 1 time og 30 minutter, befriende fritt for en haug med foiler. Nedpå og folkelig, med et språk som alle forstår. De har kloke tanker om lagspill og kultur og serverer mange tips som trengs i et næringsliv hvor mange har en jobb å gjøre når det gjelder å spille hverandre gode - og ta hensyn til mangfoldet. Tusen takk fra oss i Gjensidige!

Line Marcelius

Gjensidige

Anja er veldig imøtekommende, hyggelig og profesjonell. Hun traff målgruppen veldig godt med sitt foredrag og vi er kjempeglade for at Anja hadde muligheten til å komme til oss!

Susanne Porskrog Heiestad, Rådgiver

NMBU-Veterinærhøgskolen

"Jeg hadde en stor opplevelse i Kongsvinger i helga, hvor jeg fikk gleden av å høre Anja snakke til UKM ungdommen. Det var virkelig med hånden på hjerte det beste jeg har hørt, og noe som traff meg!"

Hanne Kristin Medlien

Privatperson

"Anja var veldig tilpasningsdyktig. Hun så an publikumet og endret til presentasjonen. Hun snakket både om fearless og koblet dette til barna som var tilstede."

Emilie Mæland, Senior Markedkord

DNB

"Meget dyktig foredragsholder som fanger publikum på sin helt egen måte. Relevant og tankevekkende. Gir mye av seg selv under foredraget og tar seg god tid til publikum etterpå! Vil ikke nøle med å anbefale videre til andre."

Trine Pettersen, Markedsrådgiver

DNB

"Anja holdt et helt fabelaktig foredrag for vår næring, og vi kan varmt anbefale henne for andre som jobber med endringsprosesser. Hennes personlige tilnærming i forhold til mindset - ved å gå fra et låst til et lærende tankesett, var virkelig inspirerende å høre på. Hennes foredrag burde være obligatorisk læring i forkant av alle endringsprosesser."

Torstein Schroeder, Direktør KBS

Hovedorganisasjonen Virke

" Forventningene innfridde, og hun er en fantastisk foredragsholder med sin formidlingsevne. Hun var veldig godt forberedt og godt tilpasset for akkurat oss. Jeg har bare et ord som beskriver dette: MAGISK!"

Anita Gaustad, Daglig leder

Solbakken barnehage

Anja er en fantastisk foredragsholder med en unik formidlingsevne. Hun evne å engasjere, begeistre og motivere. Tilbakemeldingen fra de ansatte i ettertid er overveldende.

Malin Hansen Halvorsrud

Nittedal kommune

"Jeg vil gjerne få takke Anja for en utrolig bra dag nå på lørdag! Jeg har fått så mange positive tilbakemeldinger fra både barn og voksne. Allerede i dag, dagen etter, brukte J10 og J11 det de lærte av Anja på kampene sine. De skrøt av hverandre og brukte motivasjonen hennes til hverandre. Det var så rørende å se og høre at de aller yngste hadde fått med seg så mye av det hun Anja snakket om. Særlig det at alle var like viktig på laget og at de ikke kunne vinne uten hverandre. De prøvde på til og med på noen av de små tingene hun hadde vist dem."

Camilla Myrvoll-Larsen, Styreleder

Furuset Håndball

"Et veldig godt og inspirerende foredrag. Anja var kjempeflink! Vi satte særlig pris på hennes ydmykhet, varme og tilstedeværelse."

Ms Lene Høydahl

Brystkreftforeningen U45

"Har bare positive ting å si om foredraget! Jeg så at flere på kurset fikk en ny motivasjon og mestringsfølelse etter Anja hadde holdt foredrag! Jeg synes det var helt fantastisk måten hun vinklet foredraget sitt til oss. Hun fikk det til å handle om ungdommene i salen, og ikke hun personlig. Hun ga ungdommene noen "verktøy" som de vil få bruk for i hverdagen!"

Gina Jevne Bakken, Tidlig Styremedlem

Dysleksi Norge

"Et engasjerende, nært og personlig foredrag av en strålende Anja. :-)"

Nina Goa Evjen, Miljøterapeut

Smiodden skole

"Kjempebra foredrag som passet perfekt fra vår målgruppe. Anja er profesjonell, og samtidig lett å ha med å gjøre. Vi er kjempefornøyde!"

Marianne Sundby, Studierådgiver

Høyskolen Kristiania

"Veldig bra formidling og bruk av øvelser som gjør publikum mer engasjerte."

Lars Frantzen Pedersen, Student

Karrieredagen 2017 UiA

"Anja er bare knallgod, så ærlig, herlig og spot on temaet. Talentets indre kamp burde være nærmest obligatorisk både for foreldre, trenere og utøvere som vil opp og frem i verden."

Stein Bø-Mørland, Idrettsfaglig Rådgiv

Aust-Agder idrettskrets

"Fantastisk dame som vet i treffe tenåringene (og foreldre) rett i hjertet!"

Sissel H. Finstad, Regnskapsfører

Oppsal IF Håndball

"Fikk svært god kontakt med publikum. Fått kun positive tilbakemeldinger, alle var så imponert og engasjert! Stående applaus sier vel alt!!"

Liv Østbye, Regionsdirektør

Stamina

"Anja's foredrag om talentets indre kamp overgikk alles forventninger. Hennes formidlingsevne og innlevelse gjør at en er helt med i alt hun sier og kan se at dette brenner hun for. Veldig viktig tema som traff både barn og voksne tilstede."

Anne Mette Deisz, Førskolelærer

IK Borhaug

"Det var et flott foredrag."

Vigdis Nordtømme, Spesialsykepleier

Hamar kommune

"Foredraget var kjempebra. Foredraget blir veldig personlig på den måten at Anja hilste på alle deltagerne våre, og de følte at hun snakket direkte til dem."

Madeleine Nilsen, Ungdomsutvalget

Vestfold Idrettskrets

"Hadde god kommunikasjon med Anja i forkant, derfor ble innholdet spisset godt mot det Sola kommune ønsket skulle sitte igjen etter innlegget. Det var veldig kjekt at Wilmer stilte opp, og den karakteren fylte fint inn i den tematikken som Anja formidlet. God samhandling dem i mellom på scenen. Og det gjorde seg på scenen at temaene ble så konkret og anvendelig inn mot barna."

Tove Valdeland, Barnehagesjef

Sola kommune

"Det ble et intimt og hyggelig møte med to store forbilder og foredraget ble tilpasset publikummet, kjempebra!"

Ulrike Haubenreisser, Adm.Ass

Brekke & Strand Akustikk AS

"Introduksjonen ga frysninger (på en positiv måte). Hun inkluderte publikum balansert, slik at de ble utfordret uten å bli satt til veggs. Dette gir positive ringvirkninger for voksne, ungdommer og skoleansatte, og det har inspirert til oppfølgning av det hun snakker om. Som formidler med sitt kroppspråk, stemmebruk og en passe ydmyk og imøtekommekommende fremtoning, er hun helt eksepsjonell. Ønsker å ta bruk av hennes styrker også i andre sammenhenger."

Irene Bruun Andersen, Markedssjef

Boehringer Ingelheim Norge KS (legemiddelselskap)

"Ekte, profesjonelt og til ettertanke!"

Gunhild Melbø Tajet, Daglig Leder

Gruppen av Samarbeidende Begravelsesbyråer

"Utrolig lærerikt. Bra med 2 timer. 1 time hadde blitt litt lite. Det kan anbefales til andre."

Hanne Berntsen, Lærer

Ullensaker/Kisa IL Håndball

"Fantastisk!!!!!! Helt rått!!!"

Cindy Iren Foss-Hauane, Frisør

Tveit håndball

"Inspirerende og lærerikt foredrag med innslag av humor."

Kjersti Ingebrigtsen, Salg og booking

Lampeland Hotell AS

"Anja Hammerseng-Edin var perfekt og traff veldig godt for målgruppa som var ungdommer fra 8.-10. trinn og 1. og 2. trinn vgs. Superrelevant i forhold til Ungdata 2017 som var temaet for konferansen. Hun tok seg god tid til alle som ville snakke med henne etter foredraget og møtte ungdommene på en flott måte. Anja var super! Takk for samarbeidet!"

Jon Løvaas, Kulturkonsulent

Holmestrand kommune

"Innholdet i foredraget traff alle som satt i rommet. Aktuelt som bare det! Dette tas med videre å vårt utviklingsarbeid - til det beste for våre elever."

Kari Rygh Mæland, Ass. Rektor

Bærland skole

"Vi var en gjeng damer, 30 stk, i alderen 22 - 65. Familie, venner og venners venner. Vi var alle enige om at dette var en veldig bra innføring i mental trening. Alle burde hatt en time eller to med Anja. Anja på blå resept. :-)"

Tone Lise Raugstad, Finansrådgiver

Lysthuset / DNB

"Helt supert - budskap er tilpasset godt til vår organisasjon og egne verdier/kultur."

Helene Muri Skalmerås, Adm Leder HR

TrønderEnergi AS

"Knallbra! Akkurat det våre spillere trengte her og nå!"

Maren Bonsaksen, Selvstendig Næringsd.

1983

Anja var utrolig dyktig til å spisse temaet slik at det passet inn i vår to-dagers samling. Hun var inspirerende og har en X-factor som gjør at hun er en meget god foredragsholder. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra deltagerne på at vi benyttet hennes kompetanse.

Heidi Kristine Leinaas Hagen, Leder Kundeservice

Willis Towers Watson AS

"Vi er veldig godt fornøyd med å få muligheten til å bruke Anja igjen, denne gangen for en større gruppe av vår organisasjon. Anja var godt forberedt og proff i sin fremføring. Har fått veldig mange gode tilbakemeldinger fra tilhørerne. Flink til å vinkle foredraget i en retning som passet veldig godt inn i det som er vår hverdag og verden."

Heidi Kristine Leinaas Hagen, Leder

Willis Towers Watson AS

"The minset Anja presented has given us a new perspective. She has great way of delivering the message buy using research and her own experience. She has a humble approach to her audience and her energi makes you feel important and valuable."

Silje Knox, Skiutvikler

Oppland skikrets

"Veldig bra!"

Grete Loe, Klinisk Pedagog

RIL Håndballgruppa

Vi hadde en samtale noen dager før opptak og ble enig om innhold og vinkling. Hun leverte spot-on.

Pål N. Arnesen

YS Stat

"Dette var helt strålende! Vi hadde høye forventninger, men hun klarte likevel å overlevere. Det var kvalitet hele veien. Kunnskapsrikt og klokt. Gode øvelser. En fantastisk tilstedeværelse og inkludering av publikum. Formidlingen og budskapet var også spisset og tydelig. Dette var ikke bare inspirerende, men også lærerikt. Anja fikk definitivt høyest score, og med stort sett bare 6' ere på Konferansen.no."

Lisbeth Spies, Daglig Leder

Raadet by Spies

"Anja er en svært dyktig foredragsholder! Hun formidler ekte historier med ekte følelser. Det er underholdende, nært og tankevekkende. Anja imponerer også med gode forberedelser og en unik evne til å sette seg inn i hvem vi er, og hvilket behov vi har. Dette var en innertier!"

Stig Ryland, Styreleder

Eikanger-Bjørsvik Musikklag

"Veldig bra! Involverte unge spillere noe som var veldig positivt. Klarte å inspirere både spillere, trenere og andre."

Silje Tannåneset, Styrer

Alvdal IL Håndballgruppa

"Supert foredrag som traff målgruppen. Enkelte av våre spillere og trenere tok råd og tips i bruk allerede første trening etter foredraget. Anja er suveren i forhold til å møte og prate med ungdom."

Anne Grete Jørnsen, Lærer

Teie Håndball

Anja var tilstede, engasjerende, inkluderende, uhøytidelig, kunnskapsrik. Lot oss prøve noe nytt. Hun hadde en flott evne ti å være nær og se oss alle. Avstemte og involverte underveis. Det var en god balanse mellom teori og praktiske øvelser for å teste verktøyene Anja formidlet. Disse konkrete øvelsene er enkle å ta i bruk og kan brukes senere både på seg selv og sine nærmeste. Helt topp og noe vi vil anbefale til andre! Verdt hver krone:-)

Signe Meltzer Kleivbo, Nordic Brand Manager

Novartis

Foredraget med Anja var veldig veldig bra! Ho traff rett "heim" til våre utøvere. At ho brukte ei av "våre sine" til å demonstrere litt verktøya sine gjor det meir kraftfullt og forståeleg for dei unge. Samtidig som det gav oss vaksne som trenere og foreldre meir kraft også budskapen ho ville gje oss. Knallbra!!

Jeanette Giske Hjelle, Daglig Leder

IL Valder

Anja er veldig dyktig til å snakke slik at ungdommene forstår. Det ble veldig satt pris på. Hun har egne erfaringer og en formidlingsevne som passet publikum godt. Vi er veldig fornøyd.

Linda Hårberg, Leder

IL Hødd Håndball

IOGT takker for at Anja hadde anledning til å delta på debattmøte om ungdom og rusforebygging 2. mai i Larvik. Vi opplever at Anja har et stort hjerte og for saken og et engasjement som smitter. Vi opplever også at det hun formilder er svært tankevekkende for publikum. Hun kombinerer det å snakke om sak og det å fortelle historier som knytter sak og levd liv sammen. Dette gjør hun på et utmerket måte

Malin Lenita Vik, Politisk Rådgiver

IOGT i Norge/Forut

Veldig bra. :) Flink dame, terningkast 6!

Hanne Cathrine Ber, Markedsrådgiver

Den Norske Bank

Veldig bra. Ble overrasket over at det faktiske klare å engasjere en 9 åring også. Alle var kjempefornøyde når de gikk hjem!

Janne Fludal, Leder

Sveio IL Håndball

Fantastisk engasjement, tilrettelegging og gjennomføring. Store aldersforskjeller blant publikum, men Anja presenterer temaene på forskjellige nivåer, slik at alle og enhver i salen kunne kjenne seg igjen i noen av nivåene. FANTASTISK for en breddeklubb, med noen gode alderstrinn! Ryddig og ordentlig gjennomført, med både bruk av øvelser, egne opplevelser, videoer, spørsmål og teori på forståelig vis. Vi er superfornøyde!

Martine Ramberg, Leder

Tindlund IF

Dette var veldig bra. Anja var god til å formidle.

Hanne Thun

Langhus IL Håndball

Vi er kjempefornøyd med alt sammen!!

Veronika Lie, Sportslig Leder

Hof IL

Et levende og engasjerende foredrag. Med en god dose humor og selvironi, men likevel masse viktige poeng som alle som jobber med barn kan relatere seg til. Fantastisk rolig og reflektert dame, med en eksplosiv kraft når poenget skal frem.

Pedagog, Janne Nordberg

Dalgård skole FAU

Lunner og Gran idrettsråd var strålende fornøyd. Anja hadde en imponerende foredragsteknikk, hun var engasjerende og rett på det som var viktig. Vi har i etterkant fått mange tilbakemeldinger fra tilhørere om at dette ga grobunn for flere viktige diskusjoner og refleksjoner.

Leder, Terje Gundersen

Lunner Idrettsråd

Kjempefornøyde, både vi som bestillere og utøverne som deltok på foredraget. Fantastisk hvordan hun klarte å ta vår idrett (cheerleading) og de utfordringene våre utøvere kan komme bort i inn i sitt foredrag. Kjempesporty at hun turte å stunte (bli løftet opp i været og kastet) med noen av utøverne våre. Det tror jeg de syntes var kjempegøy!

Innholdsdesigner, Caroline Salberg

Charmers Cheerleading

Anja ER tilstedeværelse, ærlighet og engasjement. Og formidler det og budskapet sitt forståelig og engasjerende. Hun er kort og god veldig god

Kari L Foss-Pedersen

Universitetet i Sørøst-Norge

Meget bra. Traff forsamlingen. Suverent med presentasjon av et praktisk verktøy alle deltakerne kan benytte selv.

Øyvind Langørgen

Norges Toppidrettsgymnas

Anja leverte et flott foredrag som engasjerte og berørte medlemmene våre. Hun gir av seg selv og deler raust sine erfaringer med å endre tanke-sett. Vi fikk flere gode verktøyer som vi kan ta med oss inn i våre jobber, og også private liv! Et foredrag som kan anbefales!

Sigrun Fallet

Utdanningsforbundet Innlandet

Anja leverte et foredrag som traff både personlig og profesjonelt. Det som for mange var nye og krevende temaer, ble presentert på en lettfattelig og engasjerende måte. De beste gjør det kompliserte enkelt. Anja beviste at hun er en av disse.

Sigurd Granmark

All In AS

Anja er en stjerne! Hun er alltid meget godt forberedt, står grunnstøtt i sitt budskap og har et genuint ønske om å gjøre en forskjell. Løp og kjøp!!

Sigurd Granmark, Leder

All In AS

Anja er en foredragsholder som "lever som hun lærer" og det skinner gjennom under hele foredraget. Booker henne igjen ved en senere anledning.

Sigurd Granmark

All In AS

Fantastisk!! Anja var helt super. Fengende å høre på, viktig tema på en enkel og morsom måte! Godt samspill med publikum. (Selv om noen var veldig stille da) Det ene laget som var der spilte kamp i dag. Den ene spilleren sa- jeg ser for meg at det står WIN på hånda mi. Så det som ble formidlet gikk hjem!

Malin Stanes

Halden Håndballforening

Tusen takk for et flott foredrag. Foredragsholder holdt et levende innlegg og lot tilhørerne sitte igjen med en positiv og inspirerende opplevelse. Motiverende foredrag for egen og andres utvikling.

Gro Lindgren

Innlandet Fylkeskommune

Foredraget stod absolutt til forventningene og var svært relevant for målgruppa. Foredraget var inspirerende og gav energi. Anja er en glimrende formidler og hennes engasjement fremstår som troverdig og levende.

Heidi Beckmann

Politiet

Foredraget var akkurat slik vi hadde håpet. Anja greide å tilpasse innholdet til vårt tema og vår målgruppe på en veldig fin måte. Hun var engasjerende og flink til å formidle og våre 200 trenere var veldig fornøyde etterpå. De planlegger allerede at de vil at hun skal komme og snakke med utøvere i håndball og fotball.

Maria Høivik Rugaas

Kolbotn Idrettslag

Utrolig bra foredrag ,traff oss alle og de er utrolig dyktige til å formidle.

Gry Hovland

Utdanningsforbundet Bærum

For en dame! Vi fikk alle et pusterom fra hverdagen, og gikk ut fra salen med både ettertanke og ny giv. Anja formidlet tanker og erfaringer som mange kjente seg igjen i, samtidig som vi ble utfordret til ta hverandre på fersken i det som er bra og minne hverandre på hva vi er gode på :) En nydelig kveld!

Anette Berger

Utdanningsforbundet

Utrolig inspirerende og magisk! God stemning hele kvelden. Mer levende og tilstedeværende person finner man ikke. Anbefales.

Kristoffer Kirkeby

Blåswixbutikken Concept Store

Anja og Gro leverte til topp karakter. Fantastisk inspirerende og varme mennesker, og de byr virkelig på seg selv. Imponert over hvordan de inkluderer barna hele veien gjennom foredraget.

Lisa Klausen Hjørnevik

Tindlund IF

Meget bra, både interessant, lærerikt og tankevekkende

Paul Richardsen

Sparebanken Sør

Dette likte vi: - God formidlingsevne, bruker kroppsspråk, stemme, bevegelse på en en god måte. - Viktige poeng rettet til målgruppen. Bra et det understrekes en ansvarliggjøring/forpliktelse i det å sette seg et mål/drøm. Vi ser i skolen en økende grad at flere har høye drømmer, men ikke alle forstår hvilken innsats/hard arbeid en må legge ned selv for å komme dit. VITKIG - Får frem mange viktige poeng i dette foredraget. Være seg selv, tankemønsteret, troa, hvordan fungerer hjernen, fokus, drømmer/mål, selvfølelse, gruppepress, fremsnakking og ikke minst konkrete vektøy osv... - Flott med konkrete verktøy.

Marte Wivesatd

Heimdal VGS

Foredraget var midt i blinken for oss, da intensjonen vår var å skape tro på mestringsledelse, og samtidig bidra til motivasjon for ledere i skoler og barnehager og administrasjonen. Det var fint at Anja tok kontakt med kommunen som kursarrangør i forkant. Det bidro til at foredraget ble spisset inn mot den situasjonen vi er i, og de behovene vi har for å kunne se muligheter i utviklingsarbeid i barnehager og skoler. Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger fra deltakerne!

Marit Gjervan

Vestby Kommune

Helt strålende! Ved at hun delte sine personlige opplevelser, og fortalte dem med en fantastisk innlevelse og masse humor, klarte hun å gi oss historier som gjør at vi husker det viktige budskapet hennes. Det tar vi med oss videre i livet. Alle er kjempefornøyde med utbyttet av besøket hennes :)

Liv Nodeland

DSS

Hun kom i god tid, var godt forberedt og hadde en herlig, nysgjerrig, uformell, ydmyk, energisk måte å være på. Lett å like!! Det ble også satt stor pris på at hun tok en runde blant utstillerne.

Heidi Berg

Trimble Solutions

Fantastisk formidlingsevne og et tema som traff våre medlemmer veldig bra, særlig etter pandemien. Veldig mange gode tilbakemeldinger fra de som deltok.

Hildegunn huse

Utdanningsforbundet Stavanger

Foredraget var super inspirerende for både store og små. Fantastisk bra. Anbefales på det sterkeste å booke inn Anja og Marius.

Mari Johnsen

Raumnes & Årnes

Utrolig bra. Innholdet var godt tilpasset anledningen, og ble en "innertier" for oss. Anja er en dyktig formidler, og hun vet åpenbart hva hun snakker om. Fantastisk.

Per Erik Opseth

Statens Kartverk

Det var helt rått!! Fantastisk skikkelig innlevelse, god formidling, herlige og ekte mennesker

Cindy Foss-Hauane

Tveit Il håndball

Et personlig og godt foredrag! Anja hadde hele tak i hele salen fra første øyeblikk. Gjennom å bruke egne erfaringer klarte hun å sette ord på ting som de fleste kan kjenne seg igjen i. Det var engasjerende og velformulert hele veien. Tilbakemeldingene fra våre ansatte var entydig positive. Vi vil anbefale henne til alle typer bedrifter. Alle finner verdifulle refleksjoner!

Jon Ellingsen

PostNord AS

Knall foredrag av Anja og stor suksess! «Beste foredraget» min datter på 15 år hadde vært på. «Den korteste 1time og 20 minutter» jeg har opplevd sa noen andre. Inspirerende og motiverende, og vi kunne gjerne hørt henne igjen.

Tonje Tangvik

Skaun Håndballklubb

Anja var helt fantastisk! Livsendrende foredrag som anbefales til alle :)

Monica Langeland

Kvinner i Havet

Svært dyktig og engasjerende foredragsholder, og veldig hyggelig person. Veldig godt forberedt og leverte det vi forventet

Olav Lekve

Fiskeridirektoratet

Utrolig bra foredrag - passet veldig godt med vårt opplegg etterpå. Opplevdes som personlig, og traff oss som både individer og "lag".

Snorre Mossing

Tinn Energi AS

Veldig bra. Fungerte bra i rommet og hun traff bra på det vi var blitt enige om. Godt fornøyd og engasjert gjeng etter innlegget.

Pernille Kring Gulowsen

Å Energi AS

Helt fantastisk foredrag som engasjerte både foreldre, ungdommene og ansatte i skolen. Dette var et foredrag som vi vil bygge videre på på alle arenaer, helt fantastisk å se hvor imøtekommende Anja er i dialog med sitt publikum.

Anette H. Kvalbein

Lye IL

Det var et interessant, tankevekkende, inspirerende og annerledes foredrag. Vi har fått gode tilbakemeldinger fra deltakerne. Vi må også få kommentere at Anja er en skikkelig fin, personlig, varm og hyggelig person å forholde seg til for oss som bestillere, både før og etter foredraget.

Linda Brunstad

FIRST Scandinavia

Det var helt topp at Anja avsluttet Gründerfestivalen og at hun kom litt før og kunne høre et par av foredragene i forkant. Da kunne hun referere til de andre og alt hang veldig bra sammen. Rolig og tydelig og engasjert - som jeg visste hun ville være.

Helle Stabel

START i Vestfold

Fantastisk innlevelse, formidlingsevne og spot on når det gjaldt innhold. Det var godt tilpasset våre ønsker. Jeg har allerede varmt anbefalt Anja videre

Lise Lillevold

Bauer Media

Veldig bra foredrag og for ei dame. Så imøtekommende på en god og varm måte.

Wibeke Adriansen

Dysleksi Fredrikstad Moss og Omegn

Et vedlig godt og inspirerende foredrag som varmt anbefalles til andre.

Anders Kjennerud

Oticon AS
30.07.2019

La frykten jobbe for deg

Av Rigmor Sørensen

Foredragsholder Anja Hammerseng-Edin er en av Norges tidligere beste håndballspillere.

Da hun var 13 år gammel møtte hun motivator Frank Beck for første gang. Anja husker godt hvordan hans ord gav henne kraft, motivasjon og et enormt pågangsmot. Hun følte seg ustoppelig etter dette. Etter møtet med motivatoren husket Anja ordene hans hver gang hun begynte å tvile.

”Jeg husker spesielt et øyeblikk da jeg spurte mamma: – Mamma, kan jeg jobbe sånn som Frank? Få andre mennesker til å føle seg slik jeg føler meg etter å ha møtt han?” forteller Anja.

”Mamma svarte ja.”

Den tidligere håndballspilleren begynte med formidling fordi i tidlig alder selv kjente på effekten det kunne ha. Hun ønsker å dele sine erfaringer videre til andre og har nå jobbet med formidling i 15 år.

Fearless

Anja er daglig leder og gründer av verdens første treningssenter for mental trening – Fearless Mind. Hun forteller at Fearless startet da hun våget å kikke innover, kjente på mye frykt, og hvordan det begrenset henne.

”Jeg var nyutdannet, men likte ikke jobben min. Kjedet meg, men hadde studielån oppetter ørene,” sier hun.

Som idrettsutøver var mental trening helt avgjørende for Anja. Både i Champions League, og på landslaget.

”Når jeg ser tilbake er det den mentale treningen som løftet meg fra å være en god spiller i Norge, til å bli en internasjonal god spiller,” sier hun. ”Jeg måtte vite hva som skulle til. Modellere mennesker som var bedre enn meg. Trene med de beste, og for å gjøre det måtte jeg våge å takke ja til å spille med mennesker som var bedre enn meg. I en klubb der jeg overhodet ikke var «stjerna».”

Anja forteller at hun ikke var garantert spilletid. Hun måtte tåle at egoet ble utfordret, og håndtere både kritikk og suksess.

”Det å ha et klart laserfokus på hver eneste trening sikret utvikling, og for å klare det var jeg helt avhengig av mentale teknikker,” sier hun. 

Verdien av mental trening

Anja forteller at folk flest allerede vet veldig godt hva det vil si å være mentalt utrent.

”Det viser seg når det er mulig å ha det kjipt selv om vi har alle grunner til å ha det bra, eller at det er mulig å miste fokus i en samtale, selv om det tilsynelatende ikke bør være noen forstyrrelser,” forteller hun.

Et eksempel fra en fiktiv bedrift er som følger:

Det er mandag morgen. Morgenmøtet skal straks begynne og det er kø rundt kaffetrakteren. Thor gnir seg i øynene og gjesper, før han uttaler: ÅÅÅH i dag ble det tidlig morgen, gitt… Andre kollegaer står rundt han og nikker bekreftende.

Anja forteller at det er så enormt mange bedrifter som har ansatte som kommer på jobb uten å ha satt seg selv inn i fokus først.

“Eksemplet fra bedriften over er i mine øyne lett å gjøre noe med for å sikre mer produktivitet og effektivitet i hverdagen,” sier hun. “Dersom du har ansatte som går på morgenmøter i denne tilstanden – uten at du eller de gjør noe for å trigge fokuset deres kan du like gjerne la vær.”

Hun forteller at det er vanskelig å huske reell informasjon i denne tilstanden, samtidig som det er med på å danne en kultur med hva hun ville kalt lave standarder.

Nøkkelen til god flyt

Den mentale treneren forteller at bak alle resultater er det mennesker. Om du får de menneskene til å fungere på sitt beste så er du godt i gang. For å klare det forklarer Anja at det i mange situasjoner er nødvendig å våge å heve standardene. I alt fra sylskarpt fokus, konkrete tilbakemeldinger til tydelig retning.

”Ofte handler det også om å utfordre tankesettet og vanene til både ledere og ansatte på hva som er mulig. Da er det viktig med et program over tid,” sier hun. ”Jeg anbefaler alle bedriftene jeg er hos å bli med å trene jevnlig, gjerne hver mandag online, slik at de nye vanene blir etablert og fokuset blir satt.”

Mental trening gjør seg også gjeldende i Anjas egen hverdag. Hun starter hver dag med meditasjon, trening og iskald dusj. Deretter kaffe med MCT (Kaprylsyre) og smør.

Hun har kuttet ut alle sosiale medier på telefonen og sjekker aldri mail før det har gått minst en time av dagen.

”Da er jeg mer mottakelig for eventuelle stresshormoner,” sier hun og forteller at hun heller ikke leser media da dette er en skikkelig booster for stresshormonene til folk flest.

Selv har hun hatt to til tre mentorer hvert år i 10 år nå. ”Disse lærer jeg av og de våger å utfordre meg,” sier hun.

Gode hverdagsrutiner

For Anja er det å også viktig å sikre seg nok søvn, så hun legger seg og står opp til samme tid hver eneste dag. Hun yter også viktigheten av et næringsrikt kosthold, så hun slipper at blodsukkeret faller i løpet av dagen.

”Jeg jobber konsentrert og oftest med mobilen på flymodus for å komme inn i flow. Ved kun én SMS eller annen varsling kommer jeg ut av flow og det er ikke verdt det i mine øyne,” sier hun.

På vei hjem fra jobb hører Anja alltid på noe som inspirerer henne, eller mediterer om hun er på fly eller tog.

”Det gjør at jeg er tilstede for familien i det øyeblikket jeg går inn døra,” forteller hun.

Vis foredrag med Anja Hammerseng-Edin

Hva hvis det er mulig, da?

“Månedens bok, Cappelen Damm Mai 2024”

Kjenner du på usikkerhet og tvil, drømmer som er blitt forsømt, en lengsel etter noe vagt der fremme, og en stemme der inne som svakt hvisker: «Hva hvis det er mulig, da?»

I boka får du bli med Anja Hammerseng-Edin, tidligere landslagsspiller i håndball, i dag mental trener og inspirator, på en stegvis utviklingsreise. Her får du effektive teknikker og inspirasjon til å finne ditt gull og fulle potensial. Gevinsten er at du kan styrke selvfølelsen, gjøre smartere valg og bygge modigmuskelen. Ved å gjøre meningsfulle endringer i livet ditt, kan du dessuten oppleve mer glede, tilstedeværelse og mental styrke.

Anja gir deg grepene som skal til for å stå stødigere i valg og livsendringer, og du får forståelse for hva hendelser i livet ditt kan bety når en ser det i en større sammenheng. For det er mye som er mulig, hvis du våger å kjenne på stemmen der inne, og gjør justeringer uten å la frykten styre.

Gjennom inspirerende historier, kombinert med forskning og teknikker forklart av spennende fagfolk, får du bli med Anja Hammerseng-Edin på en morsom, lærerik og underholdende livs- og endringsreise. Etter hvert kapittel får du nyttige refleksjonsspørsmål og oppgaver som kan være til hjelp i ditt liv.

Kjøp boken her

Fearless

Hva får mennesker til å prestere på sitt beste? Hva er det som gjør at du noen ganger tar utfordringen du står overfor, og andre ganger rømmer fra den? Hvordan ville livet sett ut om DU var fryktløs?

Fearless handler om å bruke hodet til å klare alt du vil. Si farvel til alle begrensninger og utfordre deg selv til å bli modig. Kanskje du har opplevd å være redd for å ikke være suksessfull nok på jobben, ikke være god nok som forelder, partner, søsken eller venn. Noen er redde for autoriteter, andre for endringer i hverdagen. Redselen sitter i hodet og det gjør også muligheten til å bli mindre redd. Hjernen er levende og fleksibel og kan trenes opp, dermed kan vi bli sterkere og skape nye tankemønstre. Vi kan vinne over den indre kritikeren og tørre det vi tidligere fryktet.

Anja Hammerseng-Edin hjelper deg å bli mer fryktløs. Gjennom historier fra idretten og fra ulike situasjoner i livet viser hun hvordan man kan snu motgang og utfordringer til nye muligheter. Fearless handler om rå mental styrketrening, og om de beste teknikkene innen blant annet mental trening, visualisering og positiv psykologi.

Boken bygger på Anjas erfaringer, men teknikkene er forklart av fagfolk.

Kjøp boken her

Talentets indre kamp

Anja Hammerseng-Edin var selv et håndballtalent og har møtt tusenvis av unge mennesker som ønsker å bli gode. Noen blir det, andre blir det ikke. Hva er de viktigste faktorene for å bli riktig god? Og hvordan kan vi utvikle mental styrke hos utøvere, slik at de makter å fortsette når det blir vanskelig? Denne boken hjelper engasjerte foreldre, trenere og støtteapparat til å støtte unge utøvere best mulig.

Kjøp boken her

Anja + Gro = Mio

Gro og Anja Hammerseng-Edin er ikke bare blant Norges mest kjente idrettsutøvere – medaljevinnere og landslagsspillere i håndball. De er også omtrent de eneste offentlige homofile i idretts-Norge. Og i snart halvannet år har Gro og Anja vært mammaer til lille Mio.

Underveis har de reagert på flere ting som viser at samfunnet fortsatt ikke er helt tilpasset moderne familieformer. Det er sånne ting som at Anja måtte signere som «far» på sykehuset.

Selv om de har vært åpne om sin seksuelle legning, har de samtidig vernet om privatlivet. Men nå ønsker de å dele av sine egne erfaringer. – Hva hadde andre i deres situasjon gjort? Fikk de de samme rettighetene som mødre uavhengig av hvem av dem som fødte? Hva slags utfordringer kan deres barn få som følge av at de ikke passer inn i boksen som en tradisjonell kjernefamilie?

I denne boken forteller de om hele prosessen fram til i dag. Men også om å kombinere foreldrerollen med et liv med ekstreme krav i absolutt toppdivisjon i norsk idrett. De forteller usedvanlig åpent om oppturer og nedturer. En ting er å lure på om man er god nok som forelder, men en annen ting er å gjøre det når det samtidig finnes hatgrupper på nettet som allerede er overbevist om at de aldri skulle ha fått barn.

Dette har blitt en gripende og nær historie. Og selv om dette er en personlig bok, forteller den i bunn og grunn en universell historie om å være forelder.

Kjøp boken her
Uforpliktende forespørsel på Anja Hammerseng-Edin

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Anja Hammerseng-Edin
Anja Hammerseng-Edin

5 ut av 5 stjerner

"Introduksjonen ga frysninger (på en positiv måte). Hun inkluderte publikum balansert, slik at de ble utfordret uten å bli satt til veggs. Dette gir positive ringvirkninger for voksne, ungdommer og skoleansatte, og det har inspirert til oppfølgning av det hun snakker om. Som formidler med sitt kroppspråk, stemmebruk og en passe ydmyk og imøtekommekommende fremtoning, er hun helt eksepsjonell. Ønsker å ta bruk av hennes styrker også i andre sammenhenger."

Irene Bruun Andersen, Markedssjef - Boehringer Ingelheim Norge KS (legemiddelselskap) Vis alle referanser

Foredragsemner med Anja Hammerseng-Edin