Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-06

En av Sveriges sterkeste stemmer for et mer inkluderende samfunn

Atilla Yoldas profilbilde

Atilla Yoldas

Oppdag hvordan dagens samfunn påvirker oss alle, gjennom et foredrag med Atilla Yoldas - en utfordrende og inspirerende reise mot endring rundt psykisk helse og likestilling.

Forespør enkelt om pris og dato
Uforpliktende forespørsel på Atilla Yoldas

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Atilla

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

Atilla Yoldas er en prisbelønt journalist, aktivist og blogger som tilbyr inspirerende foredrag om viktige samfunnsspørsmål. Med åtte års erfaring som journalist og et sterkt ønske om å forbedre samfunnet, tar Atilla for seg temaer som antirasisme, likestilling og psykisk helse. Han deler personlige erfaringer og innsikter fra sin undersøkende journalistikk, samtidig som han gir verktøy for å bekjempe rasisme og skape et mer likestilt og respektfullt miljø i skoler og samfunnet. Atilla Yoldas er den perfekte foredragsholderen til å inspirere og utdanne ditt publikum.

Et foredrag med Atilla Yoldas gir deg:

 • Verdifull innsikt: Dra fordel av Atilla Yoldas’ lange erfaring som prisbelønt journalist og aktivist, og ta del i hans innsikter og kunnskap.
 • Konkrete verktøy til endring: Lær deg hvordan du kan bidra til positivt fokus på psykisk helse og skape en mer likestilt og inkluderende kultur.
 • Forståelse og aksept: Ta del i Atilla Yoldas’ ekspertise og kunnskap for å bekjempe rasisme og fremme likestilling mellom ulike kulturer og samfunnsgrupper.

Med sin solide erfaring som journalist og aktivist har Atilla Yoldas en unik evne til å belyse og problematisere samfunnsspørsmål på en måte som engasjerer og inspirerer publikum.

Atilla Yoldas er forfatteren bak den bemerkelsesverdige boken “Mannsboken – fra en fyr til en annen”. I boken tar han opp emner som sex, forhold, vold, psykisk helse, kvinnesyn og homofobi. Med personlige historier og innsikter retter han seg direkte mot unge menn og gutter samt til alle andre som må forholde seg til psykisk helse.

Atilla har blitt anerkjent for sitt arbeid og har mottatt flere prestisjetunge priser i Sverige, inkludert “Årets nettengel” i 2018 og 2019. Han har også blitt tildelt Expressens journaliststipend i 2016 og har vært representant i det Europeiske instituttet for likestilling for å fokusere på ulikhet på EU-nivå. Hans arbeid som journalist og samfunnsdebattant har ført til nominasjoner og samarbeid med FN Kvinne internasjonalt.

Atilla Yoldas skreddersyr sine foredrag til å passe ulike typer organisasjoner og arrangementer. Enten det dreier seg om å øke bevisstheten om likestillingsspørsmål i bedriften, fremme et inkluderende arbeidsmiljø eller adressere rasisme og diskriminering, kan Atilla tilpasse foredraget etter deres spesifikke behov og mål.

Så hvorfor vente? Bestill Atilla Yoldas til ditt arrangement eller organisasjon og la ham inspirere og engasjere ditt publikum. Sammen kan vi skape en mer inkluderende og rettferdig verden. Kontakt oss i dag for å booke et foredrag med Atilla Yoldas!

Foto: Jülide Yoldaş

Vis foredrag med Atilla Yoldas
Atilla Yoldas foredrag

Fra en gutt til en annen

 • Foredraget bygger på hans nylig utgitte bok “Mannsboken – fra en gutt til en annen”, med spørsmål som omhandler blant annet sex, relasjoner, vold, psykisk helse, kvinnesyn, homofobi og menns vold mot kvinner.
 • Personlige opplevelser omkring psykisk helse fra en ung mann som selv har vokst opp med destruktive normer og hvordan de hemmer gutter og skader deres omgivelser.
 • Machokulturens oppbygging samt negative konsekvenser som består av en balanse mellom personlige erfaringer, fakta og øvelser.
 • Foredraget sikter på å få kontakt med de som påvirker og påvirkes av psykisk helse rundt menn, for sammen å kunne problematisere denne strukturen som vi er en del av.
 • Foredraget retter seg direkte mot unge menn og gutter, indirekte mot alle andre som tvinges til å forholde seg til machokulturen.

Lengde: Kan skreddersys etter forespørsel.

Atilla Yoldas foredrag

Slik fokuserer vi på psykisk helse blant unge

 • En samfunnseffekt av pandemien er at psykiske lidelser har økt blant unge. Hør mer om hvordan våre barn og unge har det i dag og få del i lærerik kunnskap om hvordan vi kan forebygge det.
 • Foredraget bygger på Atillas personlige erfaringer med å vokse opp med psykiske lidelser i stillhet.
 • Med hjelp av forskning og undersøkelser gir Atilla konkrete råd og tips for å forebygge og motvirke psykisk uhelse blant unge.
 • Foredraget retter seg mot pedagoger, idrettsorganisasjoner, foreldre og bedrifter som arbeider med barn og unge på forskjellige måter.
 • Du får materiale, øvelser, konkrete råd og tips, samt kontaktinformasjon og henvisninger til nettsteder, organisasjoner og foreninger som kan være til hjelp.

Foredraget kan tilpasses til ungdom og elever.

Foredraget kan også tilpasses til bedrifter som ønsker å løfte frem psykisk helse blant unge voksne.

Lengde: 60 minutter + spørsmål.

Atilla Yoldas foredrag

Rasisme og antirasisme

 • Hver tiende svenske har blitt rammet av en hatkriminalitet. 70 prosent av hatkriminalitetene handler om rasisme. Det rammer den som har en annen etnisitet, språk eller hudfarge.
 • Fra hverdagsrasisme og diskriminering i skoler og på arbeidsplasser, til voldelige hatforbrytelser – rasismen er dypt rotfestet i alle deler av vårt samfunn. Etnisitet er den vanligste årsaken til at barn og unge blir trakassert i skolen og grunnen til at mange voksne ikke engang blir kalt til jobbintervjuer.
 • Atilla har vokst opp i rasismens Sverige. I samme alder som hans barndomsvenner lærte å stave sine navn, ble Atilla kalt “svartskalle”. Den urettferdige målestokken som han, hans familie og mange andre med innvandrerbakgrunn blir bedømt etter, hører ikke hjemme i et demokratisk samfunn. Uansett om den åpenbarer seg på skoler, i arbeidslivet eller på gatene.
 • I disse antirasistiske foredragene forteller Atilla om gutten inni seg som bærer på arr fra en struktur som vi har makten til å endre sammen. Han gir et bilde av hvordan rasismen fungerer i dag og forskjellige verktøy for å bekjempe den i samfunnets forskjellige lag. I et land som skal være et av de mest likestilte, har vi lang vei å gå før antirasismen mangler formål.

Foredraget kan tilpasses slik at det passer for skoler. Da rettet mot personalet eller elever.

Det kan også tilpasses bedrifter og organisasjoner, båe for ledere og ansatte.

Lengde: 60 minutter + spørsmål.

Atilla Yoldas foredrag

En arbeidsplass fri for diskriminering

Hva skal til for å skape en arbeidsplass helt fri for diskriminering? Med dette spørsmålet som utgangspunkt utforsker Atilla hvordan et inkluderende og respektfullt arbeidsmiljø kan transformere bedriftskulturen, og bidra til både suksess og en følelse av psykologisk trygghet blant ansatte.

 • Han deler innsikt fra ledende forskning som viser hvordan et inkluderende arbeidsmiljø påvirker både ansattes trivsel og bedriftens prestasjoner positivt.
 • Gjennom personlige og engasjerende historier fremhever Atilla viktigheten av å aktivt arbeide mot diskriminering og fremme en kultur med mangfold og gjensidig respekt.
 • Atilla gjennomgår globale trender og utfordringer innen diskriminering på arbeidsplassen, med særlig fokus på machokultur og hvordan etablerte sosiale normer påvirker arbeidsmiljøet.

Atilla understreker viktigheten av at hver enkelt bidrar til å skape et mer inkluderende arbeidsmiljø. Han oppfordrer publikum til å ta initiativ i arbeidet med å fremme mangfold og inkludering, og understreker at hvert skritt mot en arbeidsplass fri for diskriminering er et skritt mot en tryggere, innovativ og vellykket fremtid for alle.

Referanser

Föreläsningen var helt fantastisk. Innehållet var precis det som behövdes för att väcka diskussioner och engagemang på skolan, och Atilla var så lätt att ha att göra med. Föreläsningen var över förväntan och det har pratats så gott om föreläsningen i efterhand.

Jonna Dahlblom

ABB Industrigymnasium

Föreläsningen var fantastisk! Hela vårt kollegium lyssnade spänt och många har efteråt uttryckt sig mycket positivt om föreläsningen. Både innehållet i föreläsningen var otroligt relevant och snyggt upplagt, men även sättet det blev presenterat på.

Eva-Lotta Duhlin, Bitr. Rektor

Karsby International School

Atilla är fantastisk, engagerad, proffsig, kunnig och lyhörd mot publiken. Öppen för dialog och frågor och anpassat innehållet utifrån målgruppen. Atilla är inspirerande och bidrar med nya infallsvinklar i det viktiga arbetet med barn och unga som vi lärare möter varje dag. Vi är jättenöjda och kan rekommendera Atilla för andra!

Elenia Olslind Lodin

Lärarförbundet Sundbyberg

Atillas föreläsningar hos oss var oerhört bra. Innehållet matchade väl med såväl beskrivningen av den, som med våra förväntningar. Presentationen anpassades efter den väldigt blandade publik vi hade att utgå ifrån. Atilla kunde på ett enkelt sätt förklara sina resonemang så att både skolungdomar, professionella och allmänheten förstod och kunde ta till sig informationen. Efter föreläsningen har jag fått återkoppling ifrån flera olika håll med lovord och kommentarer att det varit en av de bästa föreläsningarna som dessa personer, som är välutbildade professionella som arbetar med våldsutsatta, deltagit i. Vi skulle gladeligen boka Atilla på nytt!

Amanda Petersson, Projektledare, Individ- och familjeomsorgen

Älmhults kommun
Uforpliktende forespørsel på Atilla Yoldas

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989

Foredragsemner med Atilla Yoldas