Lasting innhold ...

Eirik-Newth

Eirik Newth

Spennende foredragsholder med bakgrunn som astrofysiker, vitenskapsformidler, programleder og prisvinnende forfatter.

Eirik Newth er utdannet astrofysiker, og har siden 1990 vært forfatter og formidler av vitenskap, teknologi og fremtidstenkning. Etter år 2000 har stadig mer av Newths tid gått med til å tenke og arbeide med fremtiden som tema.

UFORPLIKTENDE FORESPØRSEL

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpliktende.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eirik Newth er utdannet astrofysiker, og har siden 1990 vært forfatter og formidler av vitenskap, teknologi og fremtidstenkning. Han har skrevet et halvt tusen artikler og 24 bøker som er oversatt til 20 språk, er en hyppig brukt mediekommentator.

Han har også vært fast spaltist i en rekke aviser samt programleder på radio. Han har vunnet flere priser for sitt arbeid, blant annet Brageprisen og Kultur- og kirkedepartementets fagbokpris for barne- og ungdomslitteratur.

Som millioner av andre i “Apollo-generasjonen” ble Eirik fascinert av verdensrommet og romfart, og overbevist om at fremtiden ville bli fantastisk. Drømmeåret var 2000, da det garantert kom til å finnes flygebiler, charterturer til Månen og hjemmeroboter som sorterte klær og matet katten. Da 2000 opprant fantes verden flygebiler eller romturister.

Etter 2000 har stadig mer av Newths tid dermed gått med til å tenke og arbeide med fremtiden som tema. Han foreleser og skriver om fremtidens utfordringer og muligheter for et bredt publikum, fra skoleklasser til Forsvaret. Å forstå fremtiden handler ikke om å spå, da spådommer oftest slår feil. Langt viktigere er det å forstå de brede drivkreftene og megatrendene som former vår tid – og tiårene som skal komme. Og først og fremst handler det om entusiasme og optimisme på fremtidens vegne.

For øyeblikket deler Eirik hus med blant annet to roboter, og syns i grunn at det er en for lite. I tillegg drømmer han om et dronefly.

Verdt å merke seg er at han også er en veldig god moderator, spesielt på mer IT og/eller teknologiske konferanser. Her er det mulig å slå to fluer i et smekk for dem som har behov for både et foredrag og moderator med kunnskap om hva det hele dreier seg om.

Eirik snakker om fremtiden blant annet i forhold til IT og teknologi, helse og velferd, skole og utdanning etc. Foredraget passer spesielt godt for bedrifter som driver med salg, men også alle andre som er interessert i hva fremtiden har å tilby.

Eiriks foredrag er alle unike, da han snakker uten powerpoint eller manus. Han forbereder seg godt ut fra kundens behov og ønsket utbytte, og balanserer faglig tyngde med morsomme og personlige historier.

Eirik holder foredrag på norsk og engelsk.

  Eirik Newth foredrag

  Helse i et fremtidsperspektiv

  • Med utgangspunkt i egne erfaringer som helseteknologi-nerd snakker Eirik Newth om hvordan samspillet mellom teknologi og demografi vil påvirke forholdet mellom helsevesen, næringsliv og pasienter. Skal vi håndtere fremtidige helseutfordringer som eldrebølgen må vi være villige til å ta i bruk hele spekteret av teknologier, fra sportstrackere til kunstig intelligens.

   

  Eirik Newth foredrag

  Norge i 2040

  • Hvordan globale og lokale trender innen demografi, økonomi og teknologi vil forme vår hverdag i årene som kommer.

   

  Eirik Newth foredrag

  Automatisering, tingenes internett og smarte systemer

  • De tre kommende IT-revolusjonene og hva de betyr for samfunn, næringsliv og arbeidsliv

   

  Eirik Newth foredrag

  Fra kodekids til makerspaces

  • Hvordan en global hobby-elektronikkbevegelse kan skape fremtidens innovatører.

   

  Eirik Newth foredrag

  Det langsomme grønne skiftet

  • Hvorfor omstillingen til et bærekraftig samfunn vil ta mye lengre tid enn vi tror idag, og hvordan dette også gir oss noen fordeler

   

  Eirik Newth foredrag

  Kultur i et fremtidsperspektiv

  • Hvordan Norges demografiske, teknologiske og økonomiske fremtid vil påvirke kulturens vilkår og uttrykk

   

  Eirik Newth foredrag

  Vår fremtid i rommet

  • Romturisme, gruvedrift på asteroidene og kolonisering av Mars – lar det seg gjøre i praksis, og hva kan Norges rolle være?

   

  Eirik Newth foredrag

  Hvorfor vil ingen snakke med oss?

  • Mer enn femti års jakt på liv i universet er helt resultatløs. Hva kan være årsaken til “den store tausheten”, og hva betyr det for oss?

   

  Eirik Newth foredrag

  «Hva en kattematermaskin kan lære oss om den neste innovasjonsbølgen»

  • Med utgangspunkt i egne erfaringer snakker Eirik Newth om hvordan maker-bevegelsen, Arduino og Raspberry Pi, 3D-printere og annen 3D-teknologi kan skape en ny generasjon av innovatører, som gir oss løsningene som ikke kommer fra Apple eller Google. Om vi som samfunn våger å satse.
Dette sier kunder som har opplevd foredrag med Eirik Newth

Les mer...

Foredragsholdere relatert til

Foredragsemner med Eirik Newth