Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-05

Lær å bygge tillit og samarbeid gjennom forståelse av menneskelig atferd

Harald Eia Profilbilde

Harald Eia

Folkekjær komiker, forfatter og en dedikert vitenskapsformidler. Dra nytte av hans kunnskap og erfaring, og få praktiske verktøy basert på forskning som kan bidra til å forbedre din organisasjon.

Forespør enkelt om pris og dato
Uforpliktende forespørsel på Harald Eia

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Harald

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referanser

Books icon

Bøker

Forespør enkelt om pris og dato

Harald Eia er mest kjent for humorprogrammer på TV, men har også en lidenskap for å formidle kunnskap på en underholdende måte. I “Hjernevask”, “Brille”, personlighetspodcasten “Sånn er du”/“Big 5” og i NRK-serien om det norske samfunn, “Sånn er Norge”, har Harald Eia begeistret det norske folk med nye og overraskende innsikter. 

Harald er kjent for sin evne til å kombinere humor og kunnskap på en unik og engasjerende måte. I hans foredrag kan du forvente en opplevelse som både underholder og inspirerer. Ved å booke Harald Eia til ditt arrangement, får du tilgang til en ekspert som har begeistret og inspirert publikum i over 30 år.

Et foredrag med Harald Eia gir deg:

 • Kunnskap om hva som skal til å for å skape samhold og tillit
 • Innsikt i hva som kan ødelegge for vår lyst til å samarbeide
 • Nyttige og inspirerende innblikk i vår forunderlige menneskelige psykologi

Harald Eia er utdannet sosiolog fra Universitetet i Oslo. Ved siden studiene drev han med improvisasjonsteater og komedie. Etter ett år som høyskolelærer, takket han ja til et tilbud fra NRK om å lage humorprogram sammen med Bård Tufte Johansen. 15 år og over 200 TV-programmer senere, gikk han over til TVNorge/Discovery, og har siden produsert flere hundre TV-programmer og podcaster for både NRK, Schibsted og TV2.

Harald Eia er ikke bare opptatt av komedie, men brenner også for vitenskap. Ved siden av lyd og bilde-produksjoner har han skrevet flere populærvitenskapelige bøker. “Født sånn eller blitt sånn” handler om hvilke psykologiske trekk som er medfødt, og hvilke som er formet av oppdragelse og samfunnet rundt. “Hva forskes det på her?” er en morsom kunnskapsbok sprunget ut av TV-programmet “Brille”. “Mysteriet Norge – hvordan et fattigfolk i nord ble verdens rikeste, frieste og lykkeligste mennesker” handler om.. vel, akkurat det tittelen sier.

Eia er født introvert, men det betyr ikke at han helst vil være alene. Aller best liker han å stå foran levende mennesker og fortelle om kunnskap han tror mange vil ha glede og nytte av. Kommer Harald over et vitenskapelig funn eller ny og nyttig innsikt, får han et overveldende ønske om å dele disse innsiktene med flere.

Hvorfor føler nordmenn seg friere enn amerikanere? Hva er det som egentlig gjør at vi synes noe er morsomt? Hvorfor blir vi egentlig rørt av å se på “Hver gang vi møtes”? Hvorfor er nordmenn mer tillitsfulle enn briter og italienere?  Hvilke psykologiske knapper er man må trykke på for å gi folk en følelse av å være en del av et lag? Den røde tråden i Haralds virke er nysgjerrighet, en sterk glede i å formidle og en klokkertro på at kunnskap er nøkkelen til et bedre og mer effektivt liv og arbeide.

Haralds credo: “Humor og kunnskap i skjønn forening”.

Når du booker Harald Eia til ditt arrangement, får du tilgang til en foredragsholder som kan gi deg og dine kollegaer den nødvendige innsikten for å skape et mer effektivt og harmonisk arbeidsmiljø. Enten det dreier seg om å bygge tillit, forstå menneskelig atferd eller inspirere til positiv endring, vil Eia levere et foredrag som treffer blink. Hans lange erfaring innen komedie og forskningsformidling gjør ham til en ekspert på å kombinere humor og kunnskap på en unik måte.

Harald Eias foredrag kan holdes på norsk og engelsk

Harald Eia på scene

Harald Eia under “Late Night Crap Stand Up”-showet på Parkteatret. Arrangementet er en del av humorfestivalen “Crap åppå Park”.

Fotokreditt: Tore Sætre – Parkteateret | Torgeir Ferdinand Nygård – Profilbilde

Vis foredrag med Harald Eia
Harald Eia foredrag

Det store VI

 • Alle ønsker seg mer samhold, mer fellesskapsfølelse, mer team; men hvordan skapes den gode følelsen av tilhørighet?
 • Hva er det som gjør at mange rygger unna kleine forsøk på å lage “en herlig gjeng”?
 • Harald forteller om hvordan han oppdaget følelsen som dytter oss inn i gode VI, og hvordan man trigger denne følelsen.
 • Det høres ut som New Age, men dette er cutting edge psykologisk vitenskap som vil gi deg plenty med verktøy for å gjøre jobben (og familien din) til et mer sammensveiset VI.
Harald Eia foredrag

Sånn er Norge

 • Hva er forklaringen på Norges utrolige suksess?
 • Hvorfor er nordmenn verdens mest fornøyde mennesker – og arbeidstagere?
 • Hvorfor er det så vanskelig for oss å se hva som skal til for å skape et godt samfunn og en god arbeidsplass?
 • I dette foredraget vil du få nyttig innsikt i hva som skal til for at du og andre skal trives på jobb. Det er ikke fruktkurv, kaffemaskin og gratis massasje, for å si det sånn.
Harald Eia foredrag

Beveget av kjærlighet

Et edutainment-show om følelsen som knytter oss tettere sammen.

Harald Eia ser ikke på seg selv som en følsom type, men har blitt nysgjerrig på hva som faktisk skjer med ham når han blir rørt til gledestårer.

I dette foredraget går han på typisk Eia-vis vitenskapelig til verks for å forstå sine egne og andres følelser. Hvorfor blir vi egentlig rørt, og har det noen funksjon? Hva er det som trigger følelsen av tilhørighet? Hva får oss til å gråte av rørende film-og TV-øyeblikk?

Han er kjent for sin evne til å kombinere humor og viten på en unik og engasjerende måte, og her kan du forvente en opplevelse som garantert både underholder og inspirerer.

Bli med på en humoristisk reise om mystikken bak gledestårer med hele Norges Harald Eia!

Harald Eia video

Where in the world is it easiest to get rich? | Harald Eia | TEDxOslo

Se Harald Eias deltagelse på Tedx Talks event i Oslo, i 2016

Vis foredrag med Harald Eia

Referanser

Sto til forventningene. Mye er selvsagt, men han formidler det på en måte som er både morsom, alvorlig og trist i en og samme pakke. Absolutt å anbefale videre og vi har allerede booket han inn til ny konferanse i november :)

Elin Grønlie Nilsen

Visma Enterprise AS

Det var helt topp. Traff gruppen vår veldig godt, de var fornøyde. Fikk mange gode tilbakemelding i etterkant, «lærerikt og gøy».

Mie Svendsen, Frogn

Fagforbundet

Vi er veldig fornøyde med foredraget. Vinklingen passet godt til hva vi driver med. Jeg er veldig fornøyd med at dere var "på" i forkant og fant ei god løsning på hvordan møte oss på skjermen. Godt handtert av Harald på spørsmålene til slutt, de var ikke de enkleste.

Renathe Ovesen Jensen

Statsforvalteren i Troms og Finnmark

Foredraget og gjennomføringen var helt topp. Treffsikkert og relevant foredrag, og veldig fint framført.

Erlend Bjørnestad

Politiets Fellesforbund Sør-Vest

Dette var en utrolig flott opplevelse. Foredraget var perfekt tilpasset oss, vi kunne sittet i flere timer og hørt på Harald og dette foredraget! Han kan kunsten å gjøre kjedelige statistikker om til noe morsomt og givende. Vi satt igjen med mange nye tanker og følelser etter dette. Tusen takk! Haralds genuine væremåte i møte med oss, gjorde hele opplevelsen komplett!

Charlotte Skare Borsheim

Fagforbundet Region Tønsberg

Temaet passet oss veldig bra og fremføringen var god. Vi var veldig fornøyd

Jostein Pettersen

Core Eqty AS

Topp gjennomføring. God dialog i forkant. Opplevde at de engasjerte seg oppriktig i temaet, og var opptatt av at dette skulle bli bra.

Karianne Braathen

Næringsforeningen i Drammensregionen

Det var fantastisk bra! Han holdt oppmerksomheten til publikum fra start til slutt. Absolutt alle som var tilstede var kjempe fornøyd og hadde en veldig fin opplevelse.

Trine Almenning

Telemark Arbeiderparti

Gode tilbakemeldinger fra publikum. Personlig, humor og alvor- en fin balanse!

Lene Fosso Gravningsbråten

Fagskolen i Viken

Mysteriet Norge

Harald Eika bokcover

Mysteriet Norge – hvordan et fattigfolk i nord ble verdens rikeste, frieste og lykkeligste mennesker.

I Mysteriet Norge svarer Harald Eia og Ole-Martin Ihle på dette spørsmålet. De kaller det selv en populærvitenskapelig detektivhistorie, der de går grundig til verks og finkjemmer store statistiske undersøkelser og studerer på nært hold hvordan samfunnsordninger påvirker folks liv.

Les mer/kjøp her
Uforpliktende forespørsel på Harald Eia

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989

Foredragsemner med Harald Eia