Lasting innhold ...

Himmeljegerne

Himmeljegerne

To brødre som har gjort det umulige! Dette er to uvanlige eventyrere, som bl.a. har erobret Nordvestpassasjen og Kenya!

Himmeljegerne er det utrolige prosjektet der to brødre, den ene av dem psykisk utviklingshemmet, gjennomførte en skiekspedisjon på 43 mil mellom Cambridge Bay og Gjoa Haven i Nordvestpassasjen i 2013. I etterkant har de gjennomført flere ekspedisjoner, med flere på laget.
Himmeljegerne forteller historier om mestring, motivasjon og et fjell av glede.

UFORPLIKTENDE FORESPØRSEL

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpliktende.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Et Himmeljegerne foredrag er historien om hvordan to brødre trosset grenser og gjorde det umulige ved hjelp av nøye planlegging, trening og en enorm vilje til å lykkes.

Simen er nemlig psykisk utviklingshemmet, svaksynt, har cerebral parese og epilepsi. Til tross for disse forutsetningene har han alltid vært i aktivitet ute, men som mange utviklingshemmede har han kommet i dårlig form med alderen.

Broren Lars Martin forstod ikke hvorfor han skulle være nødt til å sitte så mye inne, bare fordi han er utviklingshemmet. Det var slik han fikk ideen om å gjøre guttedrømmen deres, en kald, farlig skiekspedisjon gjennom Nordvestpassasjen, til en realitet.

Ekspedisjonen ble en suksess. Etter 2.5 år med trening, forberedelser og planlegging gikk de to brødrene 430 kilometer på ski gjennom et område med isbjørn, skruis og en gjennomsnittstemperatur på 20 minusgrader. Dokument 2 laget en dokumentarfilm av turen som vekket stor oppsikt da den kom.

I 2014 dro brødrene på en ny ekspedisjon, denne gangen en 3 ukers kanotur i Yukon, Canada. På turen tok Simen med seg bestevennen Mads som har Down syndrom, leddgikt og er blind på et øye. Sammen gravde de etter gull, møtte store rovdyr og opplevde villmarksdrømmen.

I 2016 foretok guttene en ny skiekspedisjon, denne gangen i Jotunheimen. Med på laget hadde de to gjester med spesielle behov/muligheter. De dro også på tur til Kenya og møtte masaiene. Her fikk de møtt mange spennende dyr og folk, desverre ingen som var handikappet. De ble fortalt at de handikappede ble gjemt bort i husene og at de ikke fikk samme tilbud som andre barn om f.eks utdanning. Dette gjorde stort inntrykk på gutta.

I dag reiser brødrene Norge rundt og holder foredrag om prosjektet – som har blitt et markant symbol på betydningen av pågangsmot.
Lars Martin forteller om hvordan den fysiske treningen har hatt innvirkning på Simens liv. Både fysisk og kanskje enda viktigere psykisk.

Simen klarer nå f.eks i større grad å hevde egne behov og å snakke om følelser. Han presenterer også aktuell forskning, som blant annet viser at rundt 9 av 10 personer som har tilnærmet like utfordringer som Simen og Mads har for dårlig tilbud hva gjelder fysisk aktivitet. Dette jobber Himmeljegerne aktivt opp mot myndigheter for å påvirke og forsøke å endre.

Himmeljegerne erfarte også viktigheten av god kommunikasjon i april 2016, da crewet på 10 personer var på vei opp i Jotunheimen. En av deltakerene hadde store smerter, uten å fortelle om det.

Til slutt endte det med at det ble krangling, full stopp og tårer. I foredraget tar vi for oss situasjonen, kopler den opp mot gruppeforskning/motivasjon, og forteller om hvordan vi taklet situasjonen.

Book et Himmeljegerne foredrag som tar deg gjennom en berg og dalbane fra store gleder til dype sorger!

Himmeljegerne foredrag holdes helst på norsk, men kan også holdes på engelsk ved spesielle ønsker om dette.

  Himmeljegerne foredrag

  Himmeljegerne

  • Himmeljegernes historie åpner øynene for hvilke muligheter man har, enten man er utviklingshemmet eller funksjonsfrisk.
  • Lars Martin og Simen forteller i dette og viser bilder og videoer fra ekspedisjonen i dette himmeljegerne foredrag. De snakker om forberedelsestiden, hvor de går grundig igjennom motivasjonsgrunnlag – hvorfor skal man gidde å trene i 2,5 år for å gå på skitur i 4 uker?
  • De snakker også om hva ekspedisjonene har hatt å si for Simens utvikling. Hva har han fått igjen for alt slitet, både fysisk, psykisk og sosialt?
  • Himmeljegerne er et spennende, motiverende foredrag om at man med nok pågangsmot kan få til det som tilsynelatende er umulig, uansett forutsetninger.
Dette sier kunder som har opplevd foredrag med Himmeljegerne

Les mer...

Foredragsholdere relatert til

Foredragsemner med Himmeljegerne