Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-05

Historier om mestring, motivasjon og et fjell av glede

Himmeljegerne

Himmeljegerne

To brødre som har gjort det umulige! Bli inspirert til mestring av eventyrerne som har erobret Nordvestpassasjen og Kenya.

Forespør enkelt om pris og dato

4.75 ut av 5 stjerner

"Et godt foredrag om at de fleste begrensinger ligger i hodet, men heldigvis også mulighetene. Imponerende gjeng, som får fram den store gleden man kan få gjennom aktivitet, mestring og ikke minst samhold og kjærlighet. Dette ga inspirasjon!"

Berit Karin Ø. Nilssen - Stend vidaregåande skule Vis alle referanser

Et foredrag med Himmeljegerne gir deg:

 • En fantastisk inspirerende historie.
 • Svært viktig budskap om mestring og hva vi mennesker er i stand til å utrette.
 • Foredragsholdere som byr på seg selv og sitt samspill.
Uforpliktende forespørsel på Himmeljegerne

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Himmeljegerne

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

Himmeljegerne er det utrolige prosjektet der to brødre, den ene av dem psykisk utviklingshemmet, gjennomførte en skiekspedisjon på 43 mil mellom Cambridge Bay og Gjoa Haven i Nordvestpassasjen i 2013. I etterkant har de gjennomført flere ekspedisjoner, med flere på laget.
Himmeljegerne forteller historier om mestring, motivasjon og et fjell av glede.

Et foredrag med Himmeljegerne gir deg:

 • En fantastisk inspirerende historie.
 • Svært viktig budskap om mestring og hva vi mennesker er i stand til å utrette.
 • Foredragsholdere som byr på seg selv og sitt samspill.

Et Himmeljegerne foredrag er historien om hvordan to brødre trosset grenser og gjorde det umulige ved hjelp av nøye planlegging, trening og en enorm vilje til å lykkes.

Simen er nemlig psykisk utviklingshemmet, svaksynt, har cerebral parese og epilepsi. Til tross for disse forutsetningene har han alltid vært i aktivitet ute, men som mange utviklingshemmede har han kommet i dårlig form med alderen.

Broren Lars Martin forstod ikke hvorfor han skulle være nødt til å sitte så mye inne, bare fordi han er utviklingshemmet. Det var slik han fikk ideen om å gjøre guttedrømmen deres, en kald, farlig skiekspedisjon gjennom Nordvestpassasjen, til en realitet.

Ekspedisjonen ble en suksess. Etter 2.5 år med trening, forberedelser og planlegging gikk de to brødrene 430 kilometer på ski gjennom et område med isbjørn, skruis og en gjennomsnittstemperatur på 20 minusgrader. Dokument 2 laget en dokumentarfilm av turen som vekket stor oppsikt da den kom.

I 2014 dro brødrene på en ny ekspedisjon, denne gangen en 3 ukers kanotur i Yukon, Canada. På turen tok Simen med seg bestevennen Mads som har Down syndrom, leddgikt og er blind på et øye. Sammen gravde de etter gull, møtte store rovdyr og opplevde villmarksdrømmen.

I 2016 foretok guttene en ny skiekspedisjon, denne gangen i Jotunheimen. Med på laget hadde de to gjester med spesielle behov/muligheter. De dro også på tur til Kenya og møtte masaiene. Her fikk de møtt mange spennende dyr og folk, desverre ingen som var handikappet. De ble fortalt at de handikappede ble gjemt bort i husene og at de ikke fikk samme tilbud som andre barn om f.eks utdanning. Dette gjorde stort inntrykk på gutta.

I dag reiser brødrene Norge rundt og holder foredrag om prosjektet – som har blitt et markant symbol på betydningen av pågangsmot.
Lars Martin forteller om hvordan den fysiske treningen har hatt innvirkning på Simens liv. Både fysisk og kanskje enda viktigere psykisk.

Simen klarer nå f.eks i større grad å hevde egne behov og å snakke om følelser. Han presenterer også aktuell forskning, som blant annet viser at rundt 9 av 10 personer som har tilnærmet like utfordringer som Simen og Mads har for dårlig tilbud hva gjelder fysisk aktivitet. Dette jobber Himmeljegerne aktivt opp mot myndigheter for å påvirke og forsøke å endre.

Himmeljegerne erfarte også viktigheten av god kommunikasjon i april 2016, da crewet på 10 personer var på vei opp i Jotunheimen. En av deltakerene hadde store smerter, uten å fortelle om det.

Til slutt endte det med at det ble krangling, full stopp og tårer. I foredraget tar vi for oss situasjonen, kopler den opp mot gruppeforskning/motivasjon, og forteller om hvordan vi taklet situasjonen.

Book et foredrag med Himmeljegerne som tar deg gjennom en berg og dalbane fra store gleder til dype sorger!

Himmeljegerne holder helst foredrag på norsk, men kan også holde på engelsk ved spesielle ønsker om dette.

Vis foredrag med Himmeljegerne
Himmeljegerne foredrag

Himmeljegerne

 • Himmeljegernes historie åpner øynene for hvilke muligheter man har, enten man er utviklingshemmet eller funksjonsfrisk.
 • Lars Martin og Simen forteller i dette og viser bilder og videoer fra ekspedisjonen i dette himmeljegerne foredrag. De snakker om forberedelsestiden, hvor de går grundig igjennom motivasjonsgrunnlag – hvorfor skal man gidde å trene i 2,5 år for å gå på skitur i 4 uker?
 • De snakker også om hva ekspedisjonene har hatt å si for Simens utvikling. Hva har han fått igjen for alt slitet, både fysisk, psykisk og sosialt?
 • Himmeljegerne er et spennende, motiverende foredrag om at man med nok pågangsmot kan få til det som tilsynelatende er umulig, uansett forutsetninger.
Himmeljegerne - Foredragsholdere og eventyrere

Himmeljegerne - Foredragsholdere og eventyrere

Vis foredrag med Himmeljegerne

Referanser

Terningkast 6!

Linda Lerbak, Rådgiver

Drammen kommune

«Vi fikk besøk av Himmeljegerne på DNT Oslo og Omegns Høstmøte i Gamle Losjen den 9. november 2016. For en herlig historie! Om søskenkjærliget om vennskap og om ekte turglede. Vi ble virkelig rørt av å se hvor mye det betyr for Simen og Mads å komme seg ut på turer og ekspedisjoner. Dere følger drømmene og får til ting vi andre bare drømmer om! Lars Martin viser en søskenkjærlighet som varmer og gir oss tro på at det virkelig finnes gode mennesker her i verden. Vi gleder oss til å følge med dere i årene framover. Og vi gleder oss til å møte dere igjen! Alle gode turønsker fra hele DNT til Himmeljegerne.»

Kari Merete Horne, kommunikasjonsjef

DNT Oslo og omegn

"Jeg har etter mange år i eventbransjen hørt mange foredrag. Ingen har så langt insprirert meg så mye som det Himmeljegerne leverte på Expedition Finse. De forteller en mektig historie med en ærlighet som treffer midtskips. Må oppleves."

Odd Jørgensen

Freden Form

"Et godt foredrag om at de fleste begrensinger ligger i hodet, men heldigvis også mulighetene. Imponerende gjeng, som får fram den store gleden man kan få gjennom aktivitet, mestring og ikke minst samhold og kjærlighet. Dette ga inspirasjon!"

Berit Karin Ø. Nilssen

Stend vidaregåande skule

«Dette hadde vi godt av. Gir perspektiv på småklager i hverdagen på ingenting….»

Magnhild Storrøsten

Belset barnehage

"...Kult at de satsar for fullt :) Eg har eigentleg berre positivt å komme med etter dei to foredraga på Skei i februar. Vi har fått masse gode tilbakemeldingar frå både ungdomane som de heldt foredrag for på fredagen og dei vaksne som var med på laurdagen."

Åge Avedal, leder

4H Sogn og Fjordane

"Hei gutter! Jeg var på foredraget dere hadde i Kristiansand på tirsdag og jeg vil bare si at det var utrolig gøy, spennende og ikke minst motiverende å høre på hva dere har vært igjennom og opplevd. Dere er helt rå! Respekt altså! Jeg kan nok bare drømme om bli like tøff som dere. Stå på og lykke til videre. Jeg gleder meg til å høre om de nye eventyrene dere skal ut på. God tur!"

Hanne Jørgensen

Privatperson

"Utrolig bra. Fantastisk gjeng, like positive og flinke uansett hva."

Joakim Mathisen Guldahl, Student

RIK - Linjeforeningen for økonomi og logistikk NTNU Gjøvik

"Jeg har bare fått positive tilbakemeldinger. De sa det var veldig bra. En elev sa at - dette burde vi hatt før vi dro på snøhuletur, da hadde helt sikkert mange flere blitt med på tur" imponerende hva de får til! -så der klarte dere å få ungdommene våre til å reflektere over egen innsats. Foredraget dere hadde satte ting i perspektiv. Jeg tror også ungdommen klarer å reflektere over og tenke at "alt" er mulig bare en jobber hardt nok for det, men i dagens samfunn er det lett å ty til komfort og trygghet, i stedet for å kaste seg ut i situasjoner der du må jobbe ekstra og være ute av komfortsonen. Jeg syntes at dere får det fram på en glimrende måte med foredraget deres!!"

Kjersti Simpson-Larsen, Lærer

Idrettskolen Numedal

"Viktig budskap om utfordringer og muligheter, om hvor viktig aktivitet er, om mot, glede, mestring."

Hanne Kamsvåg

Valdres Folkehøyskole

"Det jeg har hørt av tilbakemeldinger er utelukkende positive. Elevene er imponert over det dere har gjort og ikke minst ditt pågangsmot for å få dette til."

Øyvind Rolfsnes-Flock

Bømlo Folkehøgskule

"Terningkast 6. Utrolig bra. Fantastisk gjeng, like positive og flinke uansett hva."

Linjeforeningen for økonomi og logistikk NTNU

"Det var to flotte dager og jeg har fått masse positive tilbakemeldinger fra folk som deltok!"

Håkon Gangestad

Rygge Kommune

"Mange takk for et flott foredrag! Dere en store forbilder og inspirasjon, dere beviser at det som er "umulig" bare tar litt lenger tid, det meste er faktisk mulig. Håper noen av de som var på foredraget deres i går, her i Kragerø, fra det kommunale- og politiske livet, tar budskapet deres til etterretning på alvor!!! Gleder meg til å følge dere videre og masse lykke til."

Mona Mehlum

Kragerø

"Vil tro at alle mulige firmaer og foreninger hadde hatt utbytte av å høre Himmmeljeger-foredraget. Likte veldig godt at Simen og Mads var så mye involvert og spesielt likte vi å se samspillet og varmen mellom de to."

Hvitserk

"Var veldig godt fornøyd med foredraget om padleekspedisjonen. Fantastisk hva vilje og målrettethet kan utrette! :-) Lykke til videre!"

Anne Wollertsen

DNT

"Jeg synes foredraget var veldig bra! Likte måten dere balanserte humor og alvor, både når dere pratet og viste filmer! Jeg tenker at dette er veldig aktuelt for dem som holder på med vernepleierutdannelsen."

Lene Isabel Dale

Vernepleier Stavanger

"Hele 8. og 9.klasse på 300 elever satt stille og fulgte interessert med i over en hel klokketime!"

Lærer

Engebråten Ungdomsskole

"Jeg lærte noe om motivasjonens betydning og noe om hvordan motivere, f eks med å ta utgangspunkt i det som guttene likte, og bygge videre på det, la det være belønning i det. Og det sosiale samspillets betydning, verdien av å sitte sammen i teltet og kose seg, dele sterke naturopplevelser SAMMEN, dele slit og glede sammen, at "sammen-heten" motiverer."

Lærer

Stend VGS

"Himmeljegerne var topp opplevelse og til ettertanke sies det her."

Norun Mortensen

Berger barnehage

"Foredraget var en skjellsettende opplevelse. Turen, strabasene og prestasjonen er en sak for seg - imponerende i seg selv- uavhengig av fysisk og psykisk kapasitet. Det som gjorde mest inntrykk på meg var imidlertid at vi hadde med oss både mitt barnebarn og en venn av han. To unge menn hvis sterkeste side ikke er konsentrasjon, satt stille i en og en halv time , helt oppslukt, og hørte på et foredrag. De fant en voksen mann i deres egen situasjon som presterte langt over det vi funksjonsfriske klarer. Vi må huske at dette er barn som hele oppveksten blir innprentet begrensninger. De så plutselig muligheter. Dere burde vært innom hvert eneste politisk parti, skole, besluttende organ osv og bevist at lykke ikke er pizza og vafler, men at også disse barna har et enormt behov for å mestre. Ikke minst for å dokumentere at fysisk aktivitet er minst like viktig for denne gruppen som for funksjonsfriske - kanskje mer. Til Simen vil jeg gjerne si - ja du er psykisk utviklingshemmet. Heldigvis vet ikke bena dine det og det har fått deg til å prestere langt ut over det funksjonsfriske klarer. Med de musklene kan du trygt unne deg en sjokolade i premie."

Bestemor til en med psykisk utviklingshemming i Tromsø

"Hei på dere Gøy at dere kunne komme og håper dere også hadde en fin dag. Vi skal absolutt anbefale dere på det sterkeste"

Mona Olsen

Haglebu fjellstue/Mountain rally rullestol

Vi har hatt en fantastisk leir over en helg med aktiviteter tilpasset vår målgruppe: Ungdom og unge voksne med ASD. Lars-Martin og hans kollegaer fra Himmeljegerne har vært engasjerte, tilstedeværende leirledere som har bydd på seg selv og lært fra seg viktig kunnskap nødvendig for å ferdes i naturen og sette opp leir. Vi har hatt meget god dialog med Himmeljegerne fra oppstart av prosjekt, til gjennomføring og sluttevaluering. Jeg vil på det varmeste anbefale et samarbeid med dette laget.

Susanne Angell-Olsen

Orgservice, Autismeforeningen

Et fantastisk fint foredrag og som ble tilpasset målgruppen. Jeg har hørt foredraget tidligere og ba om å tilpasse foredraget til målgruppen som skulle være på stedet. Virkelig til inspirasjon! Har fått mange positive kommentarer i etterkant av foredraget.

Hege Kylland

Øvre Eiker kommune

I og med at jeg har sett dette noen ganger før er det gøy å se at det har utviklet seg - første gang jeg har sett de med "props" på scenen. som alltid veldig inspirerende.

Ole Kristian Beil

Berg-Hansen AS
Uforpliktende forespørsel på Himmeljegerne

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Himmeljegerne
Himmeljegerne

4.75 ut av 5 stjerner

"Et godt foredrag om at de fleste begrensinger ligger i hodet, men heldigvis også mulighetene. Imponerende gjeng, som får fram den store gleden man kan få gjennom aktivitet, mestring og ikke minst samhold og kjærlighet. Dette ga inspirasjon!"

Berit Karin Ø. Nilssen - Stend vidaregåande skule Vis alle referanser

Foredragsemner med Himmeljegerne