Lasting innhold ...

Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
profile-cover-generic-02-blue

Meningsfylt og inspirerende om det å være menneske

John Sylte

John Sylte

En annerledes prest med bakgrunn som selvforsvarsinstruktør og miljøterapeut. Han kan forberede dere til alle situasjoner.

Forespør enkelt om pris og dato

4.75 ut av 5 stjerner

" Tilbakemeldingane på foredraget var svært gode. Sylte tok ned stoffet på eit nivå som alle kunne relatere seg til, og framføringa var godt utført. Han har ein smittsam entusiasme, og framstiller temaet med glimt i auget. Deltakarane vart engasjerte, både i diskusjon og rollespel. John Sylte er ein foredragshaldar som vi godt kan anbefale vidare til andre."

Fylkesbiblioteket Møre og Romsdal Vis alle referanser
Uforpliktende forespørsel på John Sylte

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
About icon

Om John

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

John Sylte har en mangfoldig bakgrunn, noe som gjør at han kan snakke om det å være menneske fra mange ulike vinkler. Han ønsker å formidle de tingene han har kompetanse på, og som han interesserer seg for. Håpet hans er at erfaringene hans kan være til hjelp for andre når det virkelig trengs.

For John Sylte finnes det få ting som er så meningsfylt som å lære mennesker hvordan de kan unngå å bli et offer for ondskap og vold. Å lære mennesker å verne om grensene sine, og å se dem fylles av selvtillit – det er noe av det som motiverer han som instruktør. 

John Sylte har lang erfaring som miljøterapeut i sikkerhets-psykiatrien. Han jobber til daglig som prest i Vestnes kommune i Møre og Romsdal. John er også feltprest i heimevernet, psykotraumatolog og forfatter av boken #sorg, utgitt av Forglemmegei Forlag i 2017.

John har graden Expert 1 i Krav Maga og driver egen klubb på fritiden. Han har drevet med kampsport lenge før han ble prest, og har fortsatt med det. Noen stusser litt på denne kombinasjonen av prest og selvforsvarsinstruktør.

John ble nylig nominert til Årets romsdaling 2017 (en av ti). Dette for arbeidet med med sorg, i forbindelse med boken hans.

John holder foredrag på norsk.

Vis foredrag med John Sylte

  John Sylte foredrag

  Godt miljø – mitt og ditt ansvar

  Dette foredraget fokuserer på fire viktige områder:

  • Å være der for andre
  • Å takle stress og utfordringer
  • Å takle sinne og frustrasjon
  • Å bruke det negative til noe positivt.
  • Det å bli sett og bekreftet er noe alle mennesker trenger. Vi er alle unike, og vi bærer alle på vår egen historie – som har gjort oss til den vi er. Hverdagene våre er forskjellige, og livet ellers påvirker oss også på jobb. Vi er ikke roboter, og vi kommer som vi er: noen av oss er triste, noen er stresset, andre kan være sinte og frustrerte. Så skal vi samarbeide og dra lasset sammen – det kan by på utfordringer.
  • Dette foredraget vil gi deg kunnskap om mennesket – på det mest sårbare og på det sterkeste. Kunnskap som gjør det lettere å skape et godt arbeidsmiljø, og en bedre hverdag generelt. Du vil også lære konkrete teknikker mot stress og sinne.
  • Det er krevende å være menneske. Vi skal være så mye, gjøre så mye og bety så mye. Johns mangfoldige bakgrunn gjør det mulig å snakke om mange ulike sider av det å være menneske. Det er viktig, for på en arbeidsplass vil det være et mangfold. Alle skal tas vare på – det er mitt og ditt ansvar.

   

  John Sylte foredrag

  #sorg – Veien gjennom mørkedalen

  • Dette foredraget tar for seg det ultimate marerittet for oss alle: å miste en kjær.
  • John vil snakke om prosessene den sørgende må gjennom, og komme med konkrete tips til de som ønsker å støtte noen gjennom en slik prosess.
  • Hva bør man si og gjøre? Hva bør man tenke på i de forskjellige fasene? Skal man gi folk en klem? Kan man gjøre ting verre for den sørgende, om man snakker om det vonde? Hva gjør møtet med døden med oss? Dette er noen av flere temaer han vil snakke om.
  • Dette er et tema John jobber mye med. I 2017 ga han ut boken #sorg gjennom Forglemmegei Forlag.

   

  John Sylte foredrag

  Kommunikasjon på bristepunktet – kunsten å deeskalere

  • Hva gjør folk sinte, og hvordan kan vi ved enkle grep roe dem ned?
  • I dette foredraget lærer du prinsipper som er enkle å forstå, og ikke minst enkle å gjennomføre.
  • Deeskalering handler ikke bare om å endre noe ved den andre, men også om å bli bevisst sin egen væremåte – og hvordan den påvirker andre rundt oss.

   

  John Sylte foredrag

  Den vanskelige samtalen

  • I dette foredraget går John gjennom prinsipper og teknikker for de mer krevende samtalene. Det kan være en debriefing av mennesker som har opplevd et traume, eller det kan være en samtale med et menneske i sorg. Utgangspunktene kan være mange – men prinsippene er de samme.
  • Hvordan gjør vi settingen mest mulig behagelig for den andre? Hvordan kan man bruke samtalen til å bearbeide traumer? Hva bør man si, og hva bør man unngå? Hva skaper flyt, og hva kan stoppe en potensiell god samtale?
  • Hvordan legger man opp samtalen for å bearbeide mest mulig? Samtaleteknikk er et spennende felt. John deler gjerne av sin erfaring.

   

  John Sylte foredrag

  Krigermentalitet!

  • Det begynner i oss selv. Hva er fokuset vårt? Hvordan tenker vi om oss selv og utfordringene som kommer vår vei.
  • Negative tanker vil komme, men hvordan hindrer vi at de ødelegger for oss? Hvordan kan vi tenke oss selv sterke? Sterke til å møte livet og dets utfordringer.
  • Lær teknikker som trosser både stress og frykt, og som brukes av både soldater og toppidrettsutøvere.

   

John Sylte - Godt miljø - mitt og ditt ansvar

John Sylte - Godt miljø - mitt og ditt ansvar

Vis foredrag med John Sylte

Referencer

"John Sylte har hatt foredrag om kriseledelse i faget Dynamisk Ledelse ved NTNU Ålesund. John har utmerket seg som en talentfull og motiverende foredragsholder, og har fått meget gode tilbakemeldinger fra studentene. Han har gjennom sine erfaringer som både prest og feltprest, kunne gitt studentene et unikt innblikk i hvordan det er å skulle lede gjennom kriser. Jeg som fagansvarlig har kun fått positive tilbakemeldinger fra studentene, og John er en person som jeg gjerne vil fortsette å bruke i mine forelesninger. Jeg kan på det aller varmeste anbefale John Sylte som foredragsholder. ”

Lise Kjersem, Universitetslektor

NTNU

"Seminaret om Krigermentalitet inneholdt lett gjenkjennelige eksempler, og god variasjon mellom teori og praksis. Den nyervervede kunnskapen kan nyttiggjøres både i egen arbeidshverdag, og i privatlivet. Vår tjeneste opplevde at kurset hadde et høyt faglig innhold med stor grad av nytteverdi. Anbefales!"

Line Solberg, Tidligere leder for Psykososial tjeneste

Rauma kommune

”John Sylte har gjennomført tre kursrekker i Vestnes kommune — Eining for barn, ungdom og familie der tema har vore: Konflikthandtering, vold og trugslar mot tilsette. Sylte er tydeleg i si formidlingsevne som foredragshaldar. Det teoretiske grunnlaget er presentert på ein slik måte at det er overførbart til praktiske situasjonar med velbalanserte fine humoristiske innslag, som skaper engasjement hos tilhøyrarane. Vi gir John Sylte dei beste skussmål som foredragshaldar og ynskjer han lukke til vidare.”

Elly Slettvoll, Einingsleiar

Vestnes kommune

"Fylkesbiblioteket i Møre og Romsdal booka inn John Sylte i høve ein workshop om konflikthandtering i bibliotek 30. oktober 2018. Kurset hadde 23 deltakarar frå heile landet. Oppdraget var å snakke om deeskalering av konfliktsituasjonar, og korleis ein skal handtere utagerande situasjonar på best muleg måte. I tillegg skulle det vere eit rollespel med denne tematikken. Han hadde på førehand fått beskjed om å vinkle foredraget inn mot bibliotek. Tilbakemeldingane på foredraget var svært gode. Sylte tok ned stoffet på eit nivå som alle kunne relatere seg til, og framføringa var godt utført. Han har ein smittsam entusiasme, og framstiller temaet med glimt i auget. Deltakarane vart engasjerte, både i diskusjon og rollespel. John Sylte er ein foredragshaldar som vi godt kan anbefale vidare til andre."

Fylkesbiblioteket Møre og Romsdal

Fylkesbiblioteket i Møre og Romsdal
Uforpliktende forespørsel på John Sylte

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989

4.75 ut av 5 stjerner

" Tilbakemeldingane på foredraget var svært gode. Sylte tok ned stoffet på eit nivå som alle kunne relatere seg til, og framføringa var godt utført. Han har ein smittsam entusiasme, og framstiller temaet med glimt i auget. Deltakarane vart engasjerte, både i diskusjon og rollespel. John Sylte er ein foredragshaldar som vi godt kan anbefale vidare til andre."

Fylkesbiblioteket Møre og Romsdal Vis alle referanser

Foredragsemner med John Sylte