Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
profile-cover-generic-01-blue

Hvordan oppfattes egentlig vi Nordmenn ute i verden?

julien-bourrelle

Julien S. Bourrelle

Rakettforsker som er best kjent for sine foredrag om mangfold, norsk atferd, kommunikasjon og kulturforståelse.

Forespør enkelt om pris og dato

4.75 ut av 5 stjerner

"Inspirerende, morsomt, veldig gjenkjennelig er tilbakemeldingene vi har fått fra tilhørere i etterkant. Vil bare si at Julien og "forlagssjefen" er utrolig hyggelige folk, og at Julien var så sporty og gjorde en del av foredragene på norsk var veldig bra. Vi her i Klepp kan anbefale han både på norsk og engelsk."

Thorbjørg Isafold Kristjansdottir, Kulturkonsulent - Klepp kommune Vis alle referanser

Et foredrag med Julien S. Bourelle gir deg:

 • Formidler som fanger publikums oppmerksomhet med sin sjarmerende utstråling og utbredte bruk av humor.
 • Svært innsiktsvekkende om norsk kultur og atferd.
 • Økt forståelse for hvordan du kan dra bedre nytte av mangfold og styrke relasjoner.
Uforpliktende forespørsel på Julien S. Bourrelle

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
About icon

Om Julien

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referanser

Interviews icon

Artikler

Julien S. Bourrelle er utdannet rakettforsker fra fem forskjellige land. I dag holder han foredrag om hvordan vi kan dra bedre nytte av mangfold, ved å øke vår forståelse for hvordan norsk atferd oppfattes, og ved å hjelpe mennesker fra alle kulturer med å kommunisere bedre.

Et foredrag med Julien S. Bourelle gir deg:

 • Formidler som fanger publikums oppmerksomhet med sin sjarmerende utstråling og utbredte bruk av humor.
 • Svært innsiktsvekkende om norsk kultur og atferd.
 • Økt forståelse for hvordan du kan dra bedre nytte av mangfold og styrke relasjoner.

Julien S. Bourrelle er utdannet rakettforsker, men er best kjent for sine foredrag om norsk kultur, nettverksbygging og presentasjonskteknikk.

Julien har vært bosatt i Norge siden 2009. I en alder av 20 år forlot han sin akademiske karriere for å hjelpe mennesker med å kommunisere og bygge broer på tvers av kulturer. Hans kulturelle historie begynner i Québec. Han kunne bare snakke fransk og hadde aldri vært utenfor Canada.

Femten år senere snakker han fire språk og har tilegnet seg unike kulturelle ferdigheter som han deler i forelesningene og bøkene sine. Han studerte maskinteknikk og rakettvitenskap i fem land der han tilpasset livsstilen sin til de lokale kulturene. Å flytte til Skandinavia har vært den mest utfordrende kulturopplevelsen i livet hans!

Han har skrevet bøkene «The Social Guidebook to Norway» («Nordmenn») og «The Swedes». Begge bøkene stammer fra Juliens populære foredrag som bruker en morsom vinkel for å forklare kulturelle forskjeller og hvordan man bedre kan dra nytte av mangfold. Han forklarer med entusiasme særegenheter ved kulturer, illustrerer hvordan hverdagens oppførsel blir feiltolket, ritualene og verdiene bak denne atferden og hvordan kulturelle forskjeller fører til unngåelig misforståelse.

Julien holder også foredrag internasjonalt om kulturelle forskjeller og hvordan det påvirker virksomheter. Hans internasjonale suksess økte etter hans siste TEDx-forelesning «Hvordan kultur former oppførsel».

Julien er også gründer av Mondå – et prosjekt som bistår norske organisasjoner i å tjene bedre på mangfold. Kjernen i Mondå er bruk av humor for å forstå våre kulturelle forskjeller bedre, et virkemiddel som også går igjen i foredragene og bøkene hans.

Julien har jobbet med internasjonalisering i ti år og var det første internasjonale medlemmet av NTNU-styret. I 2014 ble han tildelt Top 10-prisen av Kronprins Haakon. Top 10 er en årlig kåring av fremragende internasjonale rollemodeller i det norske arbeids- og samfunnsliv.

Julien S. Bourrelle holder helst foredrag på engelsk, men kan også fremføre på norsk, fransk og spansk om anledningen krever det.

Vis foredrag med Julien S. Bourrelle
Julien S. Bourrelle foredrag

Tilbake til det sosiale livet

 • Julien tar opp en del av den norske sosialiseringskulturen og menneskelige interaksjoner som nordmenn selv kanskje ikke er bevisst over, men som er avgjørende for å komme tilbake i våre sosiale liv.
 • Han diskuterer med humor aspekter av vår sosiale kultur som har vært påvirket av restriksjoner under pandemien, og hvordan det nå utvikler seg.
 • Få 10 presise råd for ledere og HR om hvordan man kan gjøre det lettere for ansatte å komme tilbake på jobb og trives i den norske arbeidshverdagen på kontoret.
 • Foredraget er stappfullt av illustrasjoner, formidlet med humor og et glimt i øyet.

 

Foredraget kan holdes på norsk eller engelsk

Julien S. Bourrelle foredrag

Cracking the Norwegian code (foredrag 15 min – 90 min / kurs 3 timer – 2 dager)

 • Globaliseringen av verden tar aldri pause, og det blir viktigere og viktigere at vi forstår oss på andre kulturer. Desto viktigere er det kanskje at vi forstår vår egen kultur – og hvordan andre oppfatter den.
 • Få en bedre forståelse for Nordmenn og norsk kultur. Julien gir innsikt som åpner øyne – han underholder med historier og illustrerer med fokus på sosiallogikk, verbal og ikke-verbal kommunikasjon, høflighet, forhold, følelser, forventninger og oppfatninger.
 • Foredraget gjør rede for veien til bedre nytte av en mangfoldig arbeidsstyrke i Norge, ved å øke vår forståelse for hvordan norsk atferd oppfattes. Et underholdende, uforglemmelig foredrag!
Julien S. Bourrelle foredrag

Connecting with people (20 min – 120 min)

 • I dette foredraget deler Julien sin kunnskap om hvordan man lett kan skape en god kontakt med andre og få dem til å føle seg komfortable rundt deg. Han presenterer konkrete handlinger og innstillinger man kan lære seg for at møter med nye mennesker skal føles lett, hyggelig og at de du møter får et positivt inntrykk av deg.
 •  Foredraget handler mye om å være mer bevisst på hva man kommuniserer og hvordan man blir oppfattet i sosiale settinger. Julien snakker om verbal og ikke-verbal kommunikasjon; blikkontakt, kroppsbevegelser, kroppsholdning, stemmeleie, karisma, sjarm, etc. Julien involverer publikum og lar alle oppleve den emosjonelle tilbakemeldingen man får ved ulike interaksjoner.
 • Foredraget bygger på et grunnlag for å skape et godt nettverk og nye bekjentskaper. I foredrag med varighet over 45 min går Julien mer i dybden av nettverkbygging, hvordan man identifiserer muligheter, ser sammenhenger og tar en aktiv versus pro-aktiv tilnærming til å skape seg et godt nettverk.
Julien S. Bourrelle foredrag

Public speaking  (45 min – 3 timer)

 • I dette foredraget deler Julien sin kunnskap om hvordan man fanger oppmerksomheten, føler seg avslappet og lett får kontakt med publikum fra scenen.
 • Man lærer å bli mer bevisst på kroppsspråk, bruken av karisma og sjarm. Julien snakker om hvordan man kan bruke små historier for å få frem budskapet på en interessant måte.
 • Han gir også mange tips om effektive måter man kan begynne og avslutte en presentasjon på, som får tilhørerne til å følge med og huske det som bli sagt.
 • Du lærer å kontrollere nervøsitet og presentasjonsangst, selv når du snakker på et fremmedspråk
Julien S Bourrelle - Learn a new culture

Julien S Bourrelle - Learn a new culture

Vis foredrag med Julien S. Bourrelle

Referanser

«Julien holdt et inspirert, engasjert og tankevekkende foredrag som ble mottatt med begeistring på vår konferanse om rollen som partner i EUs Horisont 2020-program. Han tilpasset innholdet slik at det traff både tema og målgruppe for konferansen, og bidro til å gi dagen et løft. Om han får lurt norske forskere til å legge fra seg ryggsekken eller joggesko på møter med utenlandske aktører, er jeg mer tvilende til. Men mest sannsynlig vil deltakerne etter å ha hørt Juliens foredrag være bedre rustet til å møte mulige samarbeidspartnere med et bredt smil, øyekontakt og et rungende Hello!»

Astrid Bjerke, Senior Europarådgiver

Osloregionens Europakontor

"Vi skulle gjerne ha satt av mer tid, for her var det mye nyttig å lære om oss selv. :) Julien har en meget god formidlingsevne og en behagelig fremtreden som gjør at alle kan like foredraget og temaet."

Avd. Leder Kjersti Myhre

DNV GL

"Julien er en dedikert foredragsholder. Sympatisk, tydelig språk, i det hele tatt, en fin fyr!"

Jorid Østvik, Lærer/styremedlem

Utdanningsforbundet Sør-Trøndelag

Julien var helt fantastisk. Veldig bra foredrag. Vi i programkomiteen hadde en meget god kommunikasjon i forkant og underveis med Julien.

Bjørn Wannebo, NITO Midt-Norge

NITO

"Inspirerende, morsomt, veldig gjenkjennelig er tilbakemeldingene vi har fått fra tilhørere i etterkant. Vil bare si at Julien og "forlagssjefen" er utrolig hyggelige folk, og at Julien var så sporty og gjorde en del av foredragene på norsk var veldig bra. Vi her i Klepp kan anbefale han både på norsk og engelsk."

Thorbjørg Isafold Kristjansdottir, Kulturkonsulent

Klepp kommune

"Julien, din måte å gjennomføre arrangementet på ble veldig godt mottatt av våre Japanske venner og inviterte kunder. Godt forberedt, og lyttende og med stor respekt for den asiatiske kultur. Innholdet var aktuelt, til ettertanke, morsomt og til sammen ble det en god og underholdende kveld. God diponering av tid, og gode overganger."

Jorunn Britt Bang-Olsen, Cost Controller

Sumitomo

Veldig bra!

Hege Nilsen, PA/Event

Pangea Property Partners

Vi var skeptiske til Julien ettersom vi har hatt Pellegrino tidligere, men Julien passet helt perfekt til vår samling. Han var interessert i briefingen i forkant av foredraget, hadde masse energi på scenen og hn traff veldig bra med budskapet. Flere som sa at det var det beste foredraget vi har hatt, så jeg ser ikke bort fra at vi inviterer han tilbake:)

Christine Langbråthen

Computas AS

Julien leverte et meget spennende, interessant og læringssrikt foredrag om kulturelle forskjeller i Norden. Han hadde masse energi og innlevelse, hvilket var akkurat det vi trengte etter 2 timer med faglige presentasjoner. Har fått tilbakemelding fra flere om at Julien var høydepunktet i vår digitale konferanse.

Mari Eide

Ascom

Julien er ENESTÅENDE! Spot on om kulturen og det flerkulturelle mangfoldet

Patricia Hartmann

Agder Fylkeskommune

Julien sitt foredrag falt veldig i smak hos alle hos oss. Han gjør en veldig god jobb med fremstillingen. Innholdet var noe vi alle kunne kjenne oss igjen i. Et morsomt foredrag som fikk folk til å snakke sammen om det i ettertid.

Marianne Løining

AVEVA AS

Inspirerende, lærerikt, humoristisk foredrag som gav energi og kunnskap vi har bruk for. Flott foredragsholder som holdt oss interessert i 90 min. En egen evne til å formidle og engasjere. Virkelig virkelig bra!!

Anne Gro Björling

Holzweiler Items AS
31.05.2017

Skandinavere kan lett bli misforstått

Hvordan landet en kanadisk rakettforsker i Skandinavia?
Skandinavia er et av de vakreste stedene i verden, så det føltes veldig naturlig å lande her! Jeg studerte astrodynamikk i diverse land og var på utkikk etter et flott sted å skrive doktorgraden min. Den skandinaviske tilnærmingen til høyere utdannelse føltes riktig og jeg valgte å flytte til Norden. Skandinavia ble den mest utfordrende kulturelle opplevelsen i livet mitt. Når jeg knakk koden, avsluttet jeg doktorgradstudiene mine for å hjelpe andre med å forstå hvordan skandinaver sosialiserer.

Hva var den største utfordringen du støtte på når du prøvde å forstå skandinavisk kultur?
Oppfatninger og forventninger. Vi ser verden ut ifra hva den betyr i vår egen kultur. Når man flytter inn i en ny kultur, er man nødt til å gjøre en bevisst innsats for å forstå oppførselen til andre basert på hva den betyr i deres egen kultur. Hvis ikke så oppstår det fort misforståelser.

Skandinavia var spesielt vanskelig fordi sosiale interaksjoner, normer og ritualer var så forskjellige fra alt annet jeg hadde opplevd i de fem landene jeg hadde bodd i. Oppførselen til skandinaver kan fort bli misforstått av utlendinger som å være avvisende, mangle interesse eller være likegyldig. Dette er hvordan oppførselen kan bli oppfattet – mitt arbeid dreier seg om å hjelpe folk med å forstå den egentlig meningen bak den sosiale oppførselen.

Hva slags klienter har du jobbet med som foredragsholder?
Jeg har holdt over 200 foredrag på store konferanser, bedrift-eventer, bedriftskurs, universiteter og også for offentlige virksomheter som hjelper utlendinger med å finne deres vei inn i norsk og svensk kultur.

Ville du sagt at det er forskjeller mellom norsk og svensk kultur? I så fall, hva er de?
De nordiske landene har sine særegenheter. Selv om hvert nordisk land er stolt av sin kulturelle unikhet, så er ikke forskjellene tydelige for utlendinger som kommer fra kulturer som er utrolig forskjellige fra den skandinaviske måten å leve livet på. Disse skandinaviske forskjellene er bølger av kultur som kun blir synlige etter at man har bodd mange år i et skandinavisk land.

Mitt arbeid fokuserer på forskjellene mellom Skandinavia og resten av verden, men ved å lese bøker om norsk og svensk kultur vil du enkelt se forskjell på dem, for eksempel hva slags respekt man har overfor hierarki, konsensus, service, sosial status, etc.

Hvordan kan vi bruke kunnskap om vår egen kultur til vår fordel?
Hvis du er veldig klar over din egen oppførsel, dine fordommer, dine oppfatninger og forventinger, så har du viktige verktøy du kan bruke for å kommunisere budskapet ditt mer presist. Ved å være klar over andres oppfatninger, fordommer og forventninger vil du være i stand til å endre måten du kommuniserer på slik at de forstår det du vil at de skal forstå.

Vis foredrag med Julien S. Bourrelle
Uforpliktende forespørsel på Julien S. Bourrelle

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Julien S. Bourrelle
Julien S. Bourrelle

4.75 ut av 5 stjerner

"Inspirerende, morsomt, veldig gjenkjennelig er tilbakemeldingene vi har fått fra tilhørere i etterkant. Vil bare si at Julien og "forlagssjefen" er utrolig hyggelige folk, og at Julien var så sporty og gjorde en del av foredragene på norsk var veldig bra. Vi her i Klepp kan anbefale han både på norsk og engelsk."

Thorbjørg Isafold Kristjansdottir, Kulturkonsulent - Klepp kommune Vis alle referanser

Foredragsemner med Julien S. Bourrelle