Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-01-blue

Filosof, samfunnsdebattant og forfatter

Kaja Melsom profilbilde

Kaja Melsom

Ettertraktet foredragsholder med filosofiske ideer som kan gi deg et nytt perspektiv på livet, slik at du fungerer bedre på jobb og privat

Forespør enkelt om pris og dato
Uforpliktende forespørsel på Kaja Melsom

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Kaja

Lecture icon

Foredrag

Books icon

Bøker

Forespør enkelt om pris og dato

Kaja Melsom er en norsk filosof, samfunnsdebattant og forfatter av boken «Den fordømte friheten – et oppgjør med dagens selvrealiseringstyranni». Hun er hyppig gjest i NRK P2, hvor hun reflekterer over temaer som frihet, ensomhet, lykke, skam og håp.

Kaja har en særegen forståelse for det moderne menneskets utfordringer, og formidler filosofi på en forståelig, morsom og engasjerende måte. Hun har også en sjelden evne til å røske folk ut av vanetenkningen og se ting fra nye perspektiver.

Å lytte til Kajas foredrag kan få deg til å senke skuldrene på en positiv måte. Foredraget kan gi de ansatte et nytt syn på livet, som gjør at de fungerer bedre på jobb og privat.

Et foredrag med Kaja Melsom gir deg:

  • Aha-opplevelser av typen: «Ja, akkurat sånn er det!»
  • Filosofiske ideer som opplyser, trøster og utvider horisonten
  • Frigjørende perspektiver på private og profesjonelle utfordringer

Et foredrag med Kaja Melsom er noe helt annet et typisk motivasjonsforedrag, som forteller deg at du må «lytte til magefølelsen», «følge drømmen» og «gi blaffen hva andre mener». Med eksempler fra hverdagsliv, filosofi og populærkultur viser Kaja tvert imot hvordan selvrealiseringsjaget er roten til mange av våre individuelle og kollektive problemer.

Her får man ingen selvhjelpstips, altså. I stedet oppfordrer Kaja oss til å bytte ut selvhjelpsbøkene med greske tragedier, få hodet ut av egen navle og le mer av oss selv.

Kaja Melsom foreleser om boken sin «Den fordømte friheten», men kan også skreddersy foredrag ut fra bedriftens behov og ønsker.

Kaja Melsom holder foredrag på norsk.

Vis foredrag med Kaja Melsom
Kaja Melsom foredrag

Den fordømte friheten

  • Hva gjør det med oss når det som skulle være den ultimate lykke – maksimal valgfrihet – snarere fører til uro, tvil og skam?
  • I foredraget forteller Melsom gjennom eksempler fra hverdagslivet hvordan våre feilaktige forestillinger om frihet fører oss inn i ufrihet.
  • Den fordømte friheten gir nyttige verktøy for å komme til bunns i et gjennomgripende problem i vår tid.

Den fordømte friheten

Filosof Kaja Melsoms påstand er at jo mer frihet vi skaffer oss, destor mer engstelige og utilpasse blir vi. Vi har masse fritid, men blir stadig mer stressa. Vi hyller kunsten “å være seg selv”, men skammer oss mer enn noensinne. Og jo mer vi fokuserer på romantikk og sex, desto mer strever vi med forholdene våre.

I denne boka viser Melsom gjennom eksempler fra hverdagslivet hvordan våre feilaktige forestillinger om frihet fører oss inn i ufrihet. Den fordømte friheten gir nyttige verktøy for å komme til bunns i et gjennomgripende problem i vår tid.

Les mer/kjøp her
Uforpliktende forespørsel på Kaja Melsom

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989

Foredragsemner med Kaja Melsom