Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-05

Spennende og tankevekkende foredrag om Midtøsten, terror og fiendebilder

Mah-Rukh Ali

Mah-Rukh Ali

Med mange års erfaring som både jouralist og redaktør, tilbyr hun svært spennende foredrag om Iran og Midtøsten.

Forespør enkelt om pris og dato
Uforpliktende forespørsel på Mah-Rukh Ali

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Mah-Rukh

Lecture icon

Foredrag

Forespør enkelt om pris og dato

Mah-Rukh Ali er en journalist, spaltist og forfatter som har jobbet i norsk mediebransje i 16 år, og er et av Norges mest profilerte ansikter i Nyhetene. I 2007 ble hun headhuntet til TV2 fra NRK for å starte opp TV2 Nyhetskanalen. Det ble en stor TV-suksess.

Et foredrag med Mah-Rukh Ali gir deg:

 • Spennende innsikt i terrorgrupper og deres fremgangsmåter for publisitet.
 • Kunnskap om hvordan fiendebilder skapes i det moderne media.
 • Bedre forståelse for seriøse og useriøse nyheter og hvordan vite hva som er hva.

Mah-Rukh Ali er en tidligere nyhetsanker i TV 2 i ti år, redaktør i NRK, og journalist i både radio, avis og TV. Da hun startet som nyhetsanker, ble Mah-Rukh landets yngste noensinne, og også den første med flerkulturell bakgrunn som ankret nasjonale nyheter på norsk fjernsyn.

Mah-Rukh har jobbet i NRK Dagsrevyen, Dagsnytt, i Dagsnytt 18, Aftenposten og Dagbladet. I tillegg har hun vært distriktsredaktør i NRK. Hun har vært spaltist i Klassekampen, og er i dag fast gjestekommentator for Dagens Næringsliv om utenriks og sikkerhet.

Mah-Rukh har mastergrad i internasjonal politikk og diplomati fra SOAS i London. Hun har journalistutdanning fra Volda og en bachelorgrad fra Kinnaird i Lahore. Hun har også vært på forskeropphold ved prestisjeuniversitetene Oxford og Harvard.

I 2015 skrev hun den første boken om IS på norsk. “Trusselen fra IS – Terror, propaganda og ideologi” ble en bestselger, og har blitt trykket i 27 000 eksemplarer. I 2018 ga hun ut boken “Iran og det nye Midtøsten”.

Mah-Rukh er også erfaren som debattleder og konferansier, og tar gjerne dette som oppdrag.

Vis foredrag med Mah-Rukh Ali
Mah-Rukh Ali foredrag

USA og Iran - hvordan moderne fiendebilder skapes

 • I det moderne media forsøker forskjellige land å presentere hverandre som fiender. Spesielt synlig er dette mellom Iran og USA, men også andre land er ofte fokus av media.
 • Mah-Rukh kan snakke om hvordan slike mediebilder skapes, hva deres hensikt er, og hvorfor det er viktig å være observant for slike mediebilder.
Mah-Rukh Ali foredrag

Terrorgrupper og propaganda

 • Mah-Rukh kan holde foredrag om terrorgrupper, blant annet Islamske Stat, og hvordan de bruker propaganda for å promotere sine mål. Her vil du få spennende innsikt fra en som har vært nært på terrorgrupper, og lære mer om deres fremgangsmåter.
Mah-Rukh Ali foredrag

Iran og det nye Midtøsten

 • Iran er en voksende stormakt med en nøkkelposisjon i Midtøsten og med en viktig rolle i bekjempelsen av terror.
 • De er både den stabile parten i Midtøsten som kan bli en viktig samarbeidspartner for Vesten, men landet har samtidig vært inspirasjonskilden for radikale bevegelser som ønsker sharialovgivning og rene islamske stater.
 • Er Iran Midtøstens beste håp eller regionens største fare? Er de Vestens venn eller fiende? Dette er spørsmålene Mah-Rukh Ali prøver å gi svar på i foredraget Iran og det nye Midtøsten
 • Dette Mah-Rukh Alie foredrag undersøker hvordan et kulturelskende og velutdannet samfunn som Iran kunne velge et teokrati og bli den eneste rene islamske staten i verden. Hun finner svar gjennom en reise i Irans nære politiske historie.
Uforpliktende forespørsel på Mah-Rukh Ali

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989

Foredragsemner med Mah-Rukh Ali