Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
profile-cover-generic-06

Engasjerende foredrag om psykisk helse, levert med humor og energi.

Marius Løken

Marius Løken

I 2011 overlevde Marius Løken på mirakuløst vis det mye omtalte Halloweendrapet i Oslo. Har kjempet seg tilbake, og holder nå sterke foredrag om motivasjon og psykisk helse.

Forespør enkelt om pris og dato

5 ut av 5 stjerner

Marius hadde et gripende, motiverende og inspirende foredrag på vårt avdelingsseminar 2. november. Det var både leger, sykepleiere og merkantilt ansatte tilstede. Alle satt igjen med en god følelse etter foredraget som virkelig handlet om «Å snu motgang til medgang». Vi anbefaler Marius på det varmeste, og ser ikke bort i fra at vi inviterer han en annen gang også!

Britt Jarnbjo, Oslo Universitetssykehus Vis alle referanser

Et foredrag med Marius Løken gir deg:

 • En gripende fortelling om den skjebnesvangre natten 30.oktober 2011
 • Motivasjon og konkrete verktøy for å få det bra i hverdagen
 • Humor og selvironi, med en alvorlig undertone om hvor viktig det er å fokusere på egen psykiske helse.
Uforpliktende forespørsel på Marius Løken

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
About icon

Om Marius

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referanser

Books icon

Bøker

Forespør enkelt om pris og dato

Marius Løken brenner for psykisk helse og motivasjon til å komme seg opp og frem i livet. Han har skrevet bok om Halloweendrapet, og deler raust av sine erfaringer med å gå fra et liv i grus og en ødelagt kropp, til å elske livet.

Et foredrag med Marius Løken gir deg:

 • En gripende fortelling om den skjebnesvangre natten 30.oktober 2011
 • Motivasjon og konkrete verktøy for å få det bra i hverdagen
 • Humor og selvironi, med en alvorlig undertone om hvor viktig det er å fokusere på egen psykiske helse.

Marius Løken flyttet fra Hemsedal til Oslo for å studere, og var en helt vanlig gutt i et guttekollektiv. Men en natt i oktober 2011 ble hele tilværelsen snudd på hodet. En av hans beste venner gikk inn i en akutt psykose og gikk til angrep med kniv på Marius og hans nære venn, Andreas.

Andreas ble drept og Marius kom seg unna i en drosje, etter hans livs slåsskamp og 20 knivstikk mot overkroppen.

Etter 3 operasjoner og 11 dager i koma på Ullevål sykehus, våknet han og leste avisene: Halloween-drapet, vitnene, krangelen, “Gud” skrevet på veggen i blod. Saken ble en stor og tragisk nyhet. Marius mistet to kamerater på en natt, i tillegg til å stå igjen med en rekke fysiske skader på egen kropp. 

Livet gikk i grus, og han slet med å komme seg opp igjen. 

Etter en lang kamp mot indre stemmer, en helse som var skrantende, og oppfølging fra flere psykologer og fagpersoner, ble han klar for å ta hverdagen tilbake. Det innebar omfattende trening og en mental omstilling. 

I 2016 ga Marius Løken ut boken “En natt i oktober” (sammen med Marit Aalrust og Cappelen Damm). Med boken ønsket han at temaene psykose og psykisk helse skulle belyses. 

Han er en dreven foredragsholder, og reiser land og strand rundt for å gi motivasjon til å ta tak i eget liv. I sine foredrag tar Marius utgangspunkt i egne erfaringer og de tingene som har hjulpet ham tilbake til et lykkelig liv og en friskere psyke. 

Med glimt i øyet og en god dose humor, målbindes publikum av en gripende fortelling, og man sitter igjen med motivasjon og vilje til å gjøre noe for seg selv og egen psykiske helse. 

Marius Løkens foredrag kan holdes på norsk og engelsk

Vis foredrag med Marius Løken

Snu motgang til medgang

Et foredrag om bærekraftig psykisk helse og hvordan møte motgang.
Avholdt over 500 ganger og tilpasses målgruppen hver gang.
Optimalt når psykisk helse skal settes på agendaen.

Inneholder temaer som:

 • Fysisk VS psykisk helse
 • Hvordan bygge relasjoner som tar vare på deg
 • Få kontroll på den indre stemmen
 • Skape rutiner for hverdagsøyeblikk
 • Hvorfor er humor viktig ved kriser
Foredrag for næringslivet

Vis foredrag med Marius Løken

Referanser

Et veldig godt digitalt foredrag som vår 400 videregående elever satte stor pris på. Foredraget har en perfekt lengde for et digitalt publikum, med gode tips til hverdagen videre og en gripende historie! Anbefales på det sterkeste!

Madelene Bergfløtt

Sande videregående skole

En fantastisk formidler som tar publikum med på en reise gjennom sin historie for å formilde et viktig budskap. Kjente på mange sterke følelser underveis, men likevel klarer han å formidle på en god måte. Ved å bruke seg selv og sin humor i å gjenfortelle en tragisk opplevelse trollbinner han publikum. Kan virkelig anbefales!

May Linn Heggertveit

Lie bydelshus, Skien kommune

Marius trollbandt 110 elever og det var musestille i 90 minutter. Godt innhold og trivelig fyr.

Ove Hvarnes

Thor Heyerdahl videregående skole

Fagforbundet Telemark brukte han til en inspirasjonsdag. Vi var 300 stk tilstede som ble dratt med inn i en historie som både skapte latter og tårer. Fantastisk formidlingsevne som bergtok publikum. Dette bør flere få med seg

Kenneth Solheim, Fagforbundet Telemark

Fagforbundet

Vi arrangerte en etterlengtet medlemskveld på Sand i Suldal kommune der Marius holdt eit rørande, men motiverande foredrag for oss. Frå første ord var det heilt stilt i salen, og han hadde vår fulle oppmerksomhet! Han er så utroleg god til å formidle ein slik avlorleg historie, og fekk både tårer og latter i frå salen! Anbefales!

Siri Kyrkjeeide, Fagforbundet Ryfylke

Fagforbundet

Foredraget ble holdt til våre medlemmer i Fagforbundet Nordgudbransdal, i Vågå. Tilbakemeldingene er enstydige, det ble en kveld fyllt med både latter og tårer. Marius har en enestående evne til å formidle, på en engasjerende og levende måte. Vi kunne godt ha sittet noen timer til å hørt på ham !

Marit Moen

Fagforbundet

Vi hadde to flotte foredrag fra Marius. Et med 120 10-klassinger som satt som trollbundet og hørte på. Og et med medlemmer fra utdanningsforbundene på Hedemarken. Vi er veldig fornøyd med kontakten/informasjonsflyten i forkant. Marius er en sosial og hyggelig fyr som var lett å kommunisere med i for- og etterkant av foredragene. Selve foredraget var flott og gripende. Det er en utrolig sterk fortelling han formidler. Det gjør han med en god blanding av alvor og humor. Han presenterer enkle og gode verktøy som kan hjelpe til med både å forebygge og takle motstand. Det var mange gode tilbakemeldinger fra begge gruppene som fikk høre foredraget.

Sigrun Fallet, Utdanningsforbundet i Stange, Ringsaker, Løten og Hamar

Utdanningsforbundet

Dette er virkelig et foredrag man ikke vil gå glipp av. Marius har en utolig evne til å snakke om en alvorlig hendelse men også å tilføye humor til den. Det viser ovenfor oss at det er viktig å snakke om ukomfortable og/eller alvorlige hendelser men at dette også er greit og ikke noe å prøve å unngå. Han forklarte også hvordan han kom tilbake til seg selv etter hendelsen som er gull verdt for enhver å få vite. Får du sjangsen så ikke nøl med å være med på en av hans foredrag!

VIKO

En interessant historie og gode enkle tiltak han kom med for å sikre/bedre egen psykisk helse. Han var humoristisk og en dyktig formidler. Kan kanskje senke tempoet innimellom, men meget engasjert i sin formidling. Fikk alle elevene med seg og lett å forstå hva han mente. Fint han kom med punkter å forholde seg til/gjøre.

Hommelvik Ungdomskole

Foredraget var gripende og ekstremt lærerikt for de 200 studentene ved Politihøgskolen som fikk gleden av å høre på Marius

Foredragskomitéen, Politihøgskolen i Oslo

Politihøgskolen

Marius Løken forteller sin sterke historie med stort engasjement og spiller på hele følelsesspekteret gjennom sin gode forellerevne. Dette baserer seg i stor grad på hans nærvær, humor og evnen til å tilrive seg oppmerksomheten gjennom sin positive væremåte. Marius har en ærlig tilnærming til måten han beskriver hvordan hendelsen påvirket han og de rundt. Som en militær avdeling har dette overførbarhet til hva vi selv kan oppleve i vårt yrke. Dermed er foredraget til Marius en fin arena for å skape refleksjon rundt forberedelser, visualisering og ikke minst håndtering om krisen eventuelt skulle inntreffe. For oss var det viktig med en så ufiltrert historie som mulig, både mtp hva Marius selv opplevde og følte under selve angrepet, men i like stor grad tanker og reaksjoner fra både han og de nærmeste i etterkant og på veien tilbake til "normalen".

Kpt. Erik Fohn

Artilleribataljonen

På vår planleggingsdag var tema som psykisk helse og gode psykososiale miljøer. Marius hadde avslutningsforedraget. Selv om personalet hadde jobbet allerede i flere timer, fikk Marius full oppmerksomhet med en gang. Han har svært god formidlingsevne og engasjerer 100% gjennom hele foredraget. Med et alvorlig bakteppe setter han fokus på hvordan man bygger seg opp, og viser med hele seg at veien ut av et dypt mørke faktisk finnes. Anbefales.

Wenche Tingstad

Leangen Kulturbarnehage SA

Foredraget med Marius Løken var veldig inspirerende. Og jeg håper flere enn meg går inn i helgen med noen tanker om hvordan man lever og hva man kan bli bedre på. Han gav oss noen verktøy og forhåpentligvis vil flere enn meg ta i bruk noen av disse. En bevisstgjøring av å se og bry seg om andre, være seg kollega /familie /vennskap. Et foredrag som passer for alle.

Cathrine Krohn

EFLA rådgivende ingeniører

Vi fikk besøk av Marius til vårt seminar. Han fikk vår fulle oppmerksomhet gjennom hele foredraget og formidlet sin sterke historie uten at det ble verken for tungt eller trist. Han trakk inn relevante situasjoner og faglig innhold som var relevant for oss og vår bransje og dette er virkelig en av de beste foredragene jeg har vært på. Jeg anbefaler Marius på det varmeste til alle – uansett alder, bakgrunn og bransje. Konkrete og fine verktøy som du enkelt kan ta med deg videre.

Kornelius Salvesen

Mio BPA AS

Marius Løken holdte foredrag (digitalt) for Linjeforeningen «Baris» for barnevernstudenter ved NTNU Trondheim. Marius har en fantastisk måte å tilnærme seg målgruppen samt videreformidle og skape engasjement. Det ble både latter, tårer og stående applaus blant våre medlemmer!

Linjeforeningen Baris

NTNU Trondheim

Marius har klare budskap og en sterk historie, som han forteller på en underholdende måte. Han treffer oss alle og normaliserer forhold i livet som vi alle støter på, men som ikke alltid er så lett å håndtere. Marius engasjerer på en måte som gjør at du både blir underholdt, reflektert – og får klare «verktøy» for å gjøre noe med det.

Johan Aas

Lett-Tak systemer AS

Jeg har vært så heldig å være med på 2 foredrag med Marius. Han er engasjert, dyktig og flink til å formidle. Han er utrolig morsom og jeg går fra hans foredrag med et nytt pågangsmot.

Suzana Belcovska

Fagforbundet/barn og oppvekst

Marius Løken, for et menneske og for en formidler. Fra første ord ble sagt så var en nesten full satt sal helt stille. Barn fra 12 år og oppover var til stede. Marius forteller den forferdelige historien på en sånn måte at det er rom for både latter og tårer. Jeg spurte min 12 år gamle datter etter foredraget: Det var råbra! Har du anledning og mulighet, så bør du absolutt få med deg Marius Løken.

Monica Esbensen

Asvo Vardø

Da vi fikk Marius til å komme til Trondheim for å holde foredrag for oss under aktivCampus regna vi med at det kom til å bli bra, men vi var ikke forberedt på at det kom til å bli SÅ bra! At det er mulig å ha et så spennende, livlig, morsomt og gripende foredrag basert på en så alvorlig hendelse er ganske ubegripelig. Dette er så absolutt en kar som veit når han skal være seriøs, hvordan han skal formidle et ekstremt viktig budskap, og hvordan han skal få hele gjengen til å gå ut av rommet med et smil om munnen etterpå. Denne mannen, og dette budskapet, vil man så absolutt ikke gå glipp av!

Ingrid Hasselgård Bøe

aktivCampus Trondheim

Skjeberg Folkehøyskole hadde gleden av å ha Marius Løken her til å holde foredrag for hele skolen. Marius overrasket oss alle med en åpen, lett, til tider humørfylt og rett fram tone i et foredrag som også omhandler de mest alvorlige sider ved livet. Elever og ansatte var med fra første til siste stund, mye på grunn av Marius sin evne til å holde kontakt med publikum. Hans livserfaringer og måten han har taklet sine egne store utfordringer som plutselig ble kastet på han, vil flere ha nytte av å høre.

Sveinung Finden

Skjeberg Folkehøyskole

Inspirerende og engasjerende foredrag! Tok publikum med på en berg- og dalbane av følelser og formidlet et viktig budskap på en god måte. Anbefales på det sterkeste!

Ergoterapistudentene Bergen

Ergoterapistudentene Bergen

Fagforbundet Telemark brukte han til en inspirasjonsdag. Vi var 300 stk tilstede som ble dratt med inn i en historie som både skapte latter og tårer. Fantastisk formidlingsevne som bergtok publikum. Dette bør flere få med seg.

Kenneth Solheim

Fagforbundet Telemark

Foredraget var gripende og ekstremt lærerikt for de 200 studentene ved Politihøgskolen som fikk gleden av å høre på Marius

Foredragskomitén Politihøgskolen Oslo

Foredragskomitén Politihøgskolen Oslo

Marius Løken har ei sterk historie – og ei endå sterkare, mildt sagt oppsiktsvekkjande god formidlingsevne. Han brukar heile seg – og gjev av heile seg – og formidlar eit viktig bodskap som passar for ei lang rekkje ulike målgrupper. Han er engasjert og til stades, brukar enkle verkemidlar, godt og levande språk og humor for å få fram sine poeng, og det at historia og erfaringane hans er så unike, gjer opplevinga for publikum særs spesiell. Det tok ikkje mange minuttane fyrste gong eg høyrde han før eg hadde bestemt meg for å henta inn Marius til å halda eit eige foredrag for Sogn og Fjordane journalistlag. Han får herved dei varmaste anbefalingar.

Hanne Stedje

Sogn avis / Sogn og Fjordane journalistlag

I helga hadde Fagforbundet Ung en sommerkonferanse for unge mellom 18-30 år på staven. I Fagforbundet, som er en arbeidstakerorganisasjon, organiserer vi de som jobber i kommunene i Norge, noen private litt innenfor staten. Mange av våre medlemmer jobber på blant annet sykehus. Vi ble inspirert til å invitere Marius på grunn av hans historie, og hans vei tilbake til et liv. Det var sterkt og høre historiene, men også veldig godt med humoren som ble brukt gjennom hele foredraget. Våre 200 gjester har hatt en evaluering hvor 91% ga en 10 er på foredraget. Vi hadde skalaen fra 1-10. Marius sin innledning var den som fikk høyest score, og tilbakemeldingene var veldig gode. Dette foredraget passer for alle fordi vi alle kan havne i ulike situasjoner som gjør at vi kan bruke verktøyene som Marius snakker om. Vi anbefaler Marius på det sterkeste.

Christina Beck Jørgensen

Fagforbundet Ung

Inspirerende og sterkt foredrag med et tydelig budskap. Fleksibel og flink foredragsholder.

Hege Vigger Pedersen

Sykehuset Telemark HF

Veldig bra.

Erik Deinboll

LMF Vest Viken

Heilt supert! Bare gode tilbakemeldinger! Innfridde 100%!

Nina Krossli

Vrådal Sanitetslag

Heilt supert! Bare gode tilbakemeldinger! Innfridde 100%!

Nina Krossli

Vrådal Sanitetslag

En natt i oktober

Halloween-natten 2011 våkner Marius Løken brått i sengen sin i kollektivet på Bislet. En venn har tatt seg inn i soverommet hans og har gått til angrep på en annen venn med en kniv. I tumultene som oppstår blir Marius påført 20 knivstikk, 15 av dem livstruende.
Marius klarer å flykte, og holder seg utrolig nok i live fram til taxien ankommer Ullevål Universitetssykehus. Der går han inn i en elleve dager lang koma. Når han våkner igjen får han vite at den ene vennen er død, og at den andre, drapsmannen, ligger alvorlig såret på et værelse lenger nede i gangen.

Halloween-saken, som drapet ble hetende i norsk presse, er en av nyere tids mest omtalte drapssaker. Brutaliteten i drapet og uhyggen som omga hendelsen førte til en flom av rykter og spekulasjoner rundt hva som hadde foregått i guttekollektivet på Oslo vest den natta.
En natt i oktober forteller historien fra innsiden av leiligheten på Bislet, fra tiden før den skjebnesvangre Halloween-natten til gjerningsmannen blir erklært utilregnelig og havner på institusjon i stedet for fengsel. Det er en fortelling om en sammenspleiset vennegjeng fra Hallingdal og om en hendelse som snur opp ned på livet deres.

Norli.no
Uforpliktende forespørsel på Marius Løken

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Marius Løken
Marius Løken

5 ut av 5 stjerner

Marius hadde et gripende, motiverende og inspirende foredrag på vårt avdelingsseminar 2. november. Det var både leger, sykepleiere og merkantilt ansatte tilstede. Alle satt igjen med en god følelse etter foredraget som virkelig handlet om «Å snu motgang til medgang». Vi anbefaler Marius på det varmeste, og ser ikke bort i fra at vi inviterer han en annen gang også!

Britt Jarnbjo, Oslo Universitetssykehus Vis alle referanser

Foredragsemner med Marius Løken